Som stredoškoláčka a som tehotná
Ahojte. Neviem ako začať. Pred pár dňami som si robila tehotenský test vyšiel poz. Na chvíľku prišlo potešenie a potom aj obava ako to povedať ostatným a hlavne rodičom. Poradte mi prosím :(. Mám ísť radšej po tom na potrat? študujem na strednej a som sama.
Nie! To by som bola asi už v hrobe
@malatehu ....pozri!....som starsia...mam 24.....teraz ma pocuvaj!!!!!
Nic ale naozaj nic nie je tak hrozne ako sa ti to na prva pohlad zda.
Si vystrasena,zmatena a tak vidis veci horsie ako su.
Musis sa pozbierat a ist za vasimi a povedat im to......povedz im to,ked sa budu na nieco pytat tak im pravdivo odpovedz.Nevymyslaj si.
A hlavne!!!!.....daj im cas.Daj cas aj sebe.Rozpravaj sa s nimi o tom vela
Ver mi.....daj casu cas a uvidis to jasnejsie!
Ja som mala velmi tazke detstvo,mozno podobne tomu tvojmu....tak ti napisem,ako by som to riesila ja,lebo sa viem vcitit do tvojej koze,aj ked niektore ma tu mozno ukamenuju...ak si rozhodnuta si drobca nechat,cakala by som az do ukonceneho 12tyzdna,potom uz ta na interupciu poslat nemozu....ak si dietatko nechces nechat,v tom pripade je uplne jedno kedy im to povies...
@malatehu
@jabadaba skutočne tvoj príspevok bol podobne necitlivý ako ten na ktorý si reagovala... Tak isto ako ona si kopla do zakladatelky, ty si si kopla do mimky. Tak isto ako sa mimka nedokazala vcitiť do 16 ročneho dievčaťa, preto zareagovala nevhodne, ty si sa nedokazala vcitiť do nahnevanej zufalej bezdetnej ženy a urobila si to isté, čo si vyčítala jej.
@malatehu v prvom rade ti chcem povedat ze nikto, ani ziadna mimka, co sa snazi neviem ako dlho o dieta, ta NEMA pravo sudit a vyvodzovat si zavery bez toho aby poznala podrobnosti. Take komentare si ani nevsimaj, keby bola dotycna ako 16 rocna v tvojej kozi, tiez by bola vyplasena a nemala by frajerske reci 😠
Ako opisujes rodicov, tam to ruzovo nevidim, uz vobec nie priviest dieta do prostredia kde sa pije ( to je u vas bezne, ze rodicia chlastaju? 🤐 )
ale na tvojom mieste by som sa obratila na tetu a poziadala ju o pomoc, radu, mozno aj do buducnosti...porozpravaj sa s nou, aby si vedela ci by ti pomohla...
a potom rozmyslaj, prehodnocuj...rozhoduj sa ci si dietatko nechas, porodis a das na adopciu alebo pojdes na potrat...je to len na tebe, aj ked tu poslednu moznost neodporucam, lebo by si tym mohla trpiet cely zivot ze si zabila svoje dieta...
Ak budes potrebovat, kludne mi napis IP
Drzim palce!
Myslite prosím aj na mňa že aj ja som tu! Vy vážne chcete aby som sa už načisto zrútila ! No ok práve sa vám to podarilo! ☹ 😒 Gratulujem všetkým ktorý sa o to pokúšali!!
??????????
?????????? 😕
@marionmarion áno je chlast cigarety a občas drogy.
Ja nefajčím ani nepijem. Hnusí sa mi to
@anatalia77 ....neopakuj furt!
áno ale ona tiež
fajčí
@malatehu ok, fajcenie je este ako tak akceptovatelne, alkohol a drogy uz nie. Pekne to s nou preber, zvaz svoje moznosti, to vies len Ty. Teta Ti v tom snad pomoze sa zorientovat a rozhodnut sa. Ale teraz by si sa mala vyspat, unavena nic neporiesis. Daj si dobry caj a pekne si lahni. Vyspi sa na to. Skus to aspon na par hodin hodit za hlavu, nech si oddychnes. 😉
Už pár dní som nespala a ani nemienim spať. Nedá sa
Nie ☹ nebola mám občas bolesti ale nebola som
@malatehu pozri vzdy su moznosti ako danu vec vyriesit, podla mna by si to mala v klude rozdychat, sadnut si a popremyslat a dllllho ako by to vyzeralo keby si si mimčo nechala, ako by si sa cítila, keby si dala mimčo na adopciu. najprrv si v hlava sama ujasni co chces, co nechces a potom si rozplanuj. ist na gyndu, poveedat to rodicom uz aj s tym ze ty sama vies co chces. pracovala som na novorodeneckom, mali sme tam aj vela maminiek ktore rodili mladučké ako ty a babatka si nechali a taktiez tam boli take ktore davali na adopciu-babatka maju skvely domov a stastnejsich rodicov snad niet 🙂 naozaj ti ale stres nepomoze a neboj rodicia ta nevyhodia bude to s nimi par tyzdnov drsne, nato sa priprav, ale zvladnes to 🙂 hlavu hore..urobis spravnu vec..
Nie si prvá ani posledná a mať dieťa nie je koniec sveta. Ked ho porodíš už ho nedáš za nič na svete! Nie si tak mladá, si len neskúsená, ale to každá, kt. ešte nemá deti, nejde o vek. Keď nemáš podporu v rodine ani v nikom uvedom si, že už ste dvaja. Tá malá fazuľka ťa potrebuje a časom keď bude na svete zistíš, že spolu budete jeden pre druhého a už nebudeš sama. A myslím, že aj rodinu malinké obmakčí. Ja som tiež nemala podporu v rodine ver mi. Ale nevyberáme si ju. Kamoška mala dieťa v 16 tich a druhá rodila v čase keď jej spolužiaci boli na stužkovej a obe by nikdy nešli na potrat. Sú mladé, ale sú šťastné a vďačné za dar, kt. vtedy síce tak nebrali, ale až potom ako sa im deti narodili. Je to život v tebe. Najcennejšie čo môže na svete existovať je život - nemali by sme ho nikomu upierať. Ja viem, že teraz si v šoku a bojíš sa, ale strach nám len stavia múr pred krásnymi možnosťami.

áno pokašlalo sa to všetko. Teraz je už všetko jedno veľa ľudí ma len obviňuje a nadáva som len človek!!!