icon

Som tehotná a chcem ísť na maródku

samponka
4. dec 2016

Ahojte. Som na zaciatku tehotenstva (6tt). Som zamestnana ako ekonomka. Vo firme som jedina ekonomka, vsetko je na mne. Dva tyzdne v mesiaci su velmi stresujuce, v praci zostavam do neskorych vecernych hodin...niekedy je to fakt o drzku. O babatko sme sa snazili vyse roka a tehotenstvo si chcem uzit plnymi duskami v pohode a s rodinou a nie zavreta v praci.
Ked som toto povedala mojmi gynekologovi s prosbou, ci by ma mohol vypisat na PN (nie hned, este si chcem dotiahut nejake veci v praci, takze najskor od januara), nechcel. Vraj nemam ziadne zdravotne tazkosti (chvala bohu) a ze nemam byt leniva a chodit do prace. Ale to naozaj nie je o mojej lenivosti, pohodlnosti, skor naozaj citim, ze doma by mi bolo lepsie. Kedy ak noe teraz?
Prosim poradte mi, mam si nieco vymysliet pred doktorom? Inu moznost naozaj nevidim, aj ked vymyslat si zdravotne tazkosti mi pride detinske. Ale asi mi nic ine nezostava. Viete mi teda poradit, co mu mam povedat?

Strana
z5
nervacik83
6. dec 2016

@evittam o invalidných viem, že sa prisudzujú nejakým zvláštnym, pre mňa nepochopiteľným spôsobom, ale o takto predlžovaných rodičákoch som ozaj netušila... to je ozaj choré v tomto štáte...
len nerozumiem ani zmýšľaniu tých maminiek potom... ja som celá šťastná keď pol roka nemusíme navštíviť lekára, nieto aby som dobrovoľne lietala po doktoroch a vyšetreniach, ktoré vôbec nie sú potrebné...

maciatkolulu
6. dec 2016

@natalienka12 mne je, ale z takychto ludi zle, sama mam prvu dceru s hydrocephalom a neziadala som o nic, bola som ta najstastniejsia matka, ze je mala po 5!operaciach v poriadku a nehladala som ziadne ine diagnozy, bola som hrdou matkou ZDRAVEHO dietata, ktoremu pri narodeni nevestili nic dobre, pre mna su matky, co hladaju choroby a vymslaju mozne-nemozne, len, aby nazbierali diagnozy pre svoje zdrave dieta obrovskou provokaciou osudu a k tomu chudry, pretoze ja poznam realne matky s detmi, ktore su vazne postihnute a maju to iste co tieto nadhery, co vymyslaju a nakoniec svacnu dietko do skolky.... Je to smutne a najsmutnejsie je, ze sa este stazuju, ze malo dostavaju a aky je tento stat skupy a ako sa maju na "zapade"skvelo atd...brrrrrrrrrrrrrrrrrrr🤐

evittam
6. dec 2016

@nervacik83 Tak na to ti odpoveď nedám, nakoľko mi okrem preventívok k lekárom našťatie nechodíme-nemusíme.😉

anjelic
6. dec 2016

@nervacik83 podľa ZP áno, ale či uspeješ je otázne... keďže je tam dodatok, že Ti musí vyhovieť len ak tomu nebránia prevádzkové dôvody - ak napr. robíš na linke na viac smien a všetci začínajú o 6.00 a končia o 14.00 hod a nastupuje ďalšia smena, tak Ti pravdepodobne nevyjde v ústrety. Ale všetko je najlepšie poriešiť priamo s ním...

skrinkaminka
23. jan 2017

No ja som v 26tt a dufam ze ma dr uz vypise na PN kedze robim ako casnicka a mam aj problemy. Najprv vsetko bolo v poriadku ale teraz mi aj byva zle(takto zle mi nebyvalo ani na zaciatku tehu) a o nohach ani nevravim vecer opuchnute ako papuce a krcove zily navreli. Brusko mi tvrdne nonstop a o krcoch ani nehovorim. Na poradnu idem 6.2.17 ak ma nevypise tak menim dr. Niektore baby robili v kancli a uz su na PN podotykam mame rovnaku dr.a ja makam cely den na nohach a nemoze mi dat PN??? Je toto normalne? A vie ze robim casnicku tak neviem kde je problem?????

evittam
23. jan 2017

@skrinkaminka No len PN sa nedava na zaklade toho ci robis v kancli alebo casnicku alebo neviem kde...😉

evittam
23. jan 2017

Co ma spolocne PN s tym,ze tobi v kancli?! Si myslis,ze to je "med lizat"?
Ak mas zdravotne problemy tak to treba povedat a ziadat PN.

skrinkaminka
23. jan 2017

@evittam nenarazam na niekoho kto robi v kancli. Myslela som to tak ze kamosky moje co robia v kancli tak maju bezproblemove tehu a su na PN. Tak ma to dost aj stve. O zdrav. Problemoch samozrejme moj dr vie ale zjavne mu to je jedno

jance333
23. jan 2017

božinku, čo by som dala za to, keby som mohla ísť naspäť do práce... som už skoro mesiac na PN kvôli krvácaniu a špineniu asi od 13tt (predtým 3 potraty, takže ma vedú ako rizikovú tak či tak, ale do toho 13tt som bez problémov chodila do práce). poviem ti, sedenie doma s obmedzenými vychádzkami vonkoncom nie je užívanie si tehotenstva. aspoň pre mňa nie.
nemôžeš navrhnúť zamestnávateľovi úpravu pracovného času + kedže si za teba bude aj tak hľadať náhradu, nech hľadá už teraz, v kľude ju zauč, rozdeľte si robotu. sú aj iné riešenia ako sa hneď nechať vypísať. ja by som to dobrovoľne nechcela

evittam
23. jan 2017

@skrinkaminka Tak si sa mala dat vypisat od obvodneho a hotovo. A ak mu je to jedno tak sa nedam odbit......A naozaj nechcem nic zlahcovat ale ak si schopna pracovat ako pises tak to asi take zle nebude,ci?

skrinkaminka
23. jan 2017

@evittam ak som schopna pracovat???? Ja som chcela iba radu a nie povysenecke spravanie toho typu!!!
Nevies co prezivam, tak zbytocne neryp 🙂

evittam
23. jan 2017

@skrinkaminka Ja nerypem ani sa vobec nevyvysujem. A radu som ti dala.😉
Ak mam zdravotne problemy,ktore si vyzaduju PN-praceneschopnost,tak nie som schopna pracovat....to je fakt a nie rypanie.

majusqa77
23. jan 2017

@evittam a o 3 roky tema: chcem sa vratit do prace, ale tam ma nechcu.. ..ktovie preco, ze? 🙂

katriona1
23. jan 2017

@evittam tak, ale zase v těhotenství je to i o prevenci, některé komplikace nemusí ani bolet a ani znemožnovat práci, ale přesto jsou a je nutný klidový režim

@skrinkaminka jestli máš takové problémy jako popisuješ, tak se nech vypsat na PN, nečekej do poradny a jdi tam dřív, neustálé tvrdnutí břicha, křeče a opuchy opravdu nejsou moc dobré

evittam
23. jan 2017

@katriona1 No ved v poriadku. Ja pisem nieco proti tomu?! Ved ked ma problemy nech otvori u lekara usta a trva na PN.....A nie sa stazovat na MK,ze ju nevypise ale kamosku z kanclu ano-to jej fakt pomoze.

katriona1
23. jan 2017

@evittam tak ano to máš pravdu, tady to nevyřeší, prostě jestli se necítí dobře, má zdravotní komplikace tak třeba jít za Dr. a trvat na PN, když nenapíše gynekolog, tak jít za obvodní, klidně i na pohotovost bych šla, že mi je špatně

sardinka336
23. jan 2017

@evittam ako nehovorim teraz na nikoho ale ja mam pocit ze dnesne zeny len čo zistia ze su tehotne tak ,,pod ho na marodku,,....mnohým nič dokopy nie je len ,,maju strach o bábätko,,....a to je cele. Tu ich pichne, tam ich šuchne a uz su hotove....lebo maju moc času pitvat sa v sebe, mnohé su po umelom oplodnení čize budu stresovat aj ked im nič nebude. Kazda sme do istej miery mali strach, kazda sme chcela porodit zdrave dieta a ani nehovorim ze treba nejake problémy bagatelizovat. Ale niekedy je to fakt nonsens....v inej teme krčky zatvorene resp. na normalnej hodnote ale sem tam jej brucho tvrdlo a uz lezi ako na márach cele tehotenstvo...
Mna zivot zial donutil neriešiť ,,kraviny,,. Ja tehotna...muž po operacii, dve deti doma, pracovala som sice len pol uväzok...ale v škd to si na nohách celu šichtu a v jedalni nosiš polievky v tých terinách a obsluhuješ ...človek uz inak premyšla, ked mam doma ,,hladne krky,, a peniaze treba. Nehovorim, ze mi občas brucho netvrdlo ale nepripušťala som si to...a ked som čitala články od Mudr. Kouckého ze potratu aj tak nič nezabrani ak sa raz spusti zvyčajne koli nejakemu infektu, zapalu...a kludovy rezim je ,,blbost,, tak ten strach zo mna uplne odpadol. Robila som potom do posledneho dna. Nehovorim to koli nejakemu hrdinstvu ale koli tomu ze človek uz inak premyšla.

maciatkolulu
23. jan 2017

@skrinkaminka prepac, ale kebyze ti non stop tvrdne brucho, tak si mala stat u dr davno, respektive v takomto pripade na pohotovosti a ver, ze by si dostala magnezko v lepsom pripade a kebyze to je take desne ako popisujes si hospitalizovana a ver, ze si polezat v nemocnici zopar mesiacikov je dost na hovno, rovnako byt doma zatvorena s par hodinovymi vychadzkami, pokial to nie je take zle, tak si zober dovolenkku a oddychni si.

luciferkax
23. jan 2017

tak to uhraj na nevoľnosti :D :D alebo si niečo vymysli....

ja som bola tehotná dvakrát na PNke, neriešim.. moja lekárka je ochotnejšia, nerobil aproblém.. raz som si na tú PNku vyrobila, mám na nu nárok, tak prečo nevyužiť??????

Strana
z5