icon

Som tehotná a priateľ sa so mnou rozchádza

katesko
25. dec 2015

Ahojte Maminy a budúce Maminy!

Neviem ani kde začať. Som pravdepodobne budúca mamina. Nebola som este u lekára, pretože som dlhodobo v zahraničí a plánujem ist k lekárovi po novom roku po príchode na SK. Ale robila som si 3 testy (všetky pozitívne), cely december som strávila prakticky v kúpeľni, menstruacia mi mešká vyše mesiaca, prsia naliate... A priateľ sa teraz so mnou rozchádza po 6 rokoch.

Sama nechápem... Cítim sa úplne na nic.

thea77
26. dec 2015

@jani_uk Jeden dokaze to, co iny ani neberie do uvahy...vela ludi mi povedalo, ze som hlupa a on je nevernik a blablabla....ale ja mam to, po com som tak dlho tuzila...takze je to tak, ako ma byt 😃

mima4
26. dec 2015

@thea77 vy ste teraz spolu?

jani_uk
26. dec 2015

@sardinka335 No, ja poznam aj pripady kde ho koleygna neomrzela, maju rodinu a je s nou stastny uz vyse 20 rokov. Nie vzdy je ten chlap debil, stava sa aj, ze uteka od stihacky, sekery alebo labilnej zenskej. Taki si ale svoje zavazky k dietatu plnia. Su potom aj taki suknickari, co im uz na cele pise, ze ta vymenia za inu aj keby si bola modelka. Neivem kam patri tento chlap, kolko ma rokov, je nevyzity, preplo mu, ci len jednoducho laska zhlasla.

thea77
26. dec 2015

@mima4 Ano, sme 💖

mima4
26. dec 2015

@thea77 tak to je super. Neviem ci existuje jedina a spravna odpoved na vsetky mozne situacie ktore mozu nastat, ale dolezite je, ze ste spolu, ze sa lubite,.. a verim, ze aj tie trhliny ktore u vas nastali, sa casom zahoja 🙂

jeannna
26. dec 2015

@katesko Dobre tomu teraz rozumiem, ze ty sa vratis na SK a on zostane zit v zahranici so svojou kolegynou? A bude ti platit vyzivne? Ci ako ste sa dohodli? Ste obaja este studenti?

thea77
26. dec 2015

@mima4 Uz sme presli tolkymi situaciami, ze neviem, ci ma este nieco dokaze v nasom vztahu prekvapit 😃 ale kazdopadne ako pises, spravne riesenie/odpovede ma kazdy ine, vlastne.

sissy27
26. dec 2015

@katesko aha, takže nič spolu nemajú, "len" je do nej zaľúbený a jej nevadí, že čakáte spolu dieťa 😅 takú by dostal po papuli, že by sa vrátil s topánkami od snehu a s banánom v ruke... nie za to, že odchádza, ale za to, že klame a myslí si, že ty máš v hlave asi nasr...é ... načo by kolegyni, s ktorou nič nemá, rozprával o tvojom tehotenstve, rozchode a prečo by ona k tomu zaujímala nejaký postoj v zmysle "vadí-nevadí", keď s ním nič nemá??? a ono ju to "nevadí" prejde hneď ako príde na platenie výživného...
tebe len toľko - aj keď je to slabá útecha, ale nie si prvá ani posledná, ktorej sa toto stalo alebo stane... dobrá správa je, že sa to dá zvládnuť a oveľa ľahšie, ako si možno myslíš 🙂 jednoduché to nebude, ale ani také zložité 🙂 super je, že máš kam ísť, a doma povedz pravdu, nie že ešte budeš toho zmrda pred rodinou kryť a robiť z neho lepšieho, ako je... a priprav sa prakticky - čokoľvek budeš ty alebo tvoja rodina pre drobca kupovať, tak si odlož bločky, môžeš ho požiadať o polovicu sumy slušne mailom / smskou, ak odmietne, tak si jeho odpoveď pekne odlož a po pôrode to budeš riešiť spolu s výživným súdnou cestou... resp. si rozmysli, či ho do rodného listu uvedieš - ak áno, tak dieťa má nárok na výživné, ty na preplatenie časti nákladov súvisiacich s tehotenstvom, pôrodom a obstaraním výbavičky, a on má právo na styk s dieťaťom a informácie o ňom... ako ho tam neuvedieš, tak nemáte nikto nárok na nič, každopádne aj on si môže kedykoľvek podať návrh na určenie otcovstva a potom sa tomu nevyhneš...
časom začneš zase pracovať a osamostatníš sa aj s drobcom od rodičov a verím, že stretneš niekoho, kto bude aj tebe spoľahlivým a milujúcim partnerom a rovnako tak aj dobrým otcom tvojmu drobcovi... jedna šikovná spermia totiž ešte z nikoho otca neurobila 🙂

xckaret
26. dec 2015

@katesko nie je náhodou tvoj priateľ moslim?

jani_uk
26. dec 2015

@xckaret pisala, ze su zo SK, citajte od zaciatku..

bluka2
26. dec 2015

@xckaret A nie je to jedno, ci chrapun katolik, chrapun moslim, alebo chrapun spageti monster?

sasa1310
26. dec 2015

@thea77 @thea77 Ja by som v živote chlapa nechcela, ktorý v najhorších chvíľach si odíde lebo on sa necíti. Otec, ktorý dokáže opustiť svoje choré dieťa, pre mňa nie že nie je otec, ale ani ako človek by u mňa upadol na samé dno.
Prepáč, ale to čo máš za egoistu? Je mi jasné, že si sa k nemu vrátila a si spokojná len by som si dala otázku prečo sa on vrátil? Už sa mu dieťa vypiplalo, tak si spomenul na rodinku?
Otázne, či znova nenájde znova chuť na niečo iné opäť na pár rôčkov....

xckaret
26. dec 2015

@jani_uk sorry, už som sa to dočítala. Reagovala som preto, lebo poznám X podobných prípadov (nemecko, rakúsko, švajčiarsko). Slovenka pracujúca v moslimskom klube, kebabe, je ženatý, otočí si ju okolo prsta (RESP. musí skákať tak ako on píska) a takto sa to skončí...... Tiež mám známu v zahraničí, ktorá sa nemôže vymotať od podobného typka....Ale máš tiež pravdu, nemusí to byť moslim.
Odíď od neho čím skôr, keby sa aj teraz k tebe vrátil, opäť sa nájde ,,kolegyňa,, do ktorej sa zaľúbi. Nemáš v ňom žiadnu istotu.

thea77
26. dec 2015

@sasa1310 Saska, mam to, co som si vybrala. Preco to tak je, to by bolo na dlhsiu debatu, jednoducho tak to mam nastavene a tak to povazujem za spravne. Preco sa vratil on? Nikdy nas v skutocnosti neopustil, respektive to, ze s nami nezil je cisty fakt, ale vzdy ked som ho potrebovala, prisiel, pomohol a nas s malou dal na prve miesto pred kolegynu a ta zena to nevydrzala, nezniesla, ze sa stale vracia, ze vzdy ked som potrebovala prisiel /nijako som to nezneuzivala/. Dokonca okrem jednych Vianoc /kedy som sa ja rozhodla, ze nepride domov/ bol s nami kazdy bozi rok za jednym stolom a pri kazdom darceku. Potom pravdaze zasa odisiel, ale asi som mala viac trpezlivosti ako ta druha a hlavne, mne to tak vela dalo, myslim vnutorne, ako som zmenila pohlad na rozne situacie a "chyby ci nazory" ludi...ze v skutocnosti ma tato trpka zivotna skusenost naucila viac, ako mi vzala ta zena. Moj muz nie je typ, ktory isiel lovit zenu do baru, ani nie je na jednorazovky, ta kolegyna vedela, ze mame doma chore malicke dieta...a on velku vyplatu a navyse fesak....proste ho zacala balit tak nenapadne a rafinovane, ze ani nevedel ako a uz bol mimo...tazko sa z toho "idealneho sveta" z tej iluzie, ze vsetko je krasne...ona namalovana vycesana vyobliekana a stale s dobrou naladou a doma zena, ktora nespala niekolko mesiacov a neustale placuce dieta vracia...nevravim, ze je to nemozne, su muzi, ktori to zvladli a im patri velka moja ucta, ale je to tazke a hlavne lakave. Nikdy v zivote by som si nemyslela, ze sa to stane nam. Ze muz, ktoreho som si vybrala by sa dokazal takto zachovat. Clovek mieni a niekto iny zmeni. Mne to do zivota naozaj prinieslo vela pozitivneho, i ked nie vzdy mi bolo do spevu. S odstupom rokov to vnimam ako moje vnutorne obohatenie, aby som sa stala lepsim clovekom. A ci znova neodide? To neviem ani ja, ani on. Ale uz viem, ze sa tym nic nezmeni.

katesko
autor
26. dec 2015

@thea77 veľmi silný životný príbeh. A ano, každý človek je iný, každý vzťah je iný. To co by jedna nikdy neodpustia, druha dokaze. Hlavne aby si bola šťastná ty a dieťatko. Nejak takto sa snažím rozmýšľať aj ja...

jani_uk
26. dec 2015

@thea77 Ahaa, jasne, ved ona jeho balila, tak chudak sa nechal zbalit, to ona je na vinne, ona ho od teba a dietata odtiahla, jak ma to ani nenapadlo, som si myslela, ze on bol dospely svojpravny clovek ktory spravil take rozhodnutie, a za to vlastne moze ta nejaka cudzia zena...

mima4
26. dec 2015

@thea77 mozem sa spytat, to sa snazis o babatko s tvojim manzelom, ktory sa tak zachoval ako sa zachoval?

thea77
26. dec 2015

@jani_uk Janulka, na vztah treba dvoch ludi, kedze ja som sa zamerala na uzdravenie dcery a nedokazala som vnimat signaly mojho muza, ze mu chybam, tak to vyuzila ina zena a on sa nechal navigovat. Ano, mal stat pri mne a pri malej, ano, mala som si viac vsimat, ze on ma potrebuje aj ako partnerku a nie iba matku jeho dietata...ale to viem az teraz s odstupom rokov a ziskanim skusenosti... zelam ti, aby sa ti nic podobne nikdy nestalo. 😘😘😘

thea77
26. dec 2015

@mima4 Ano, Miminka, stale s tym istym muzom...

mima4
26. dec 2015

@thea77 budem k tebe uprimna, neviem ci by som sla do dalsieho dietatka s nim... ale prajem ti, aby sa ti to podarilo a aby ste sa lubili a boli stastni 🙂

thea77
26. dec 2015

@mima4 Si zlata, ty to vediet nemusis, hlavne, ze to vieme my dvaja 😉😘 Dakujem krasne.

jahodnicka
26. dec 2015

@thea77 fandim vam.....nikdy nerikej nikdy plati, ze? Jen vy dva Vite jak to spolu mate a ja verim ze uz to bude naporad🙂

jani_uk
26. dec 2015

@thea77 Asi si sa trosku urazila, ze som ti pripomenula, ze to bolo v prvom rade jeho rozhodnutie. Ale, nechcela som ta urazit, len dat prec ruzove okuliare ostatnym zenam, co by si musleli, ze je to velke stastie odcvalat s drahym k zapadu slnka, ked ta vymeni za inu, a o zopar rokov sa vrati lebo ho mozno aj trapi svedomie, alebo si uvedomil, ze ta druha nie je nic moc. Toto sa moze stat kazdemu, zene ci chlapovi, rovnako aj mne, aj ked urcite mam viac rokov a skusenosti ako ty v tom case. Byt kamaratka s byvalym, vazit si ho preto, ze je ak nie dobry partner tak je nasmu dietatu dobry otec, mat dieta v striedavej starostlivosti s byvalym, vsetko to by som mohla, ale zase mu verit a milovat sa s nim ked viem, ze sa medzicasom miloval s inou urcite nie. Tiez ti prajem, aby sa to s nim neopakovalo. A mozno si aj on nieco po tej skusenosti uvedomil.

sissmiss
26. dec 2015

@thea77 si skvela 🙂 Fandim ti. Tu je vidno ako niekto kto sa neohana krestanstvom/nabozenstvom v kazdej druhej vete (a laskou k bliznemu, odpustanim, dobrotou) a nemrvi zvasty o laske, tu lasku zije a plnohodnotne. Velmi sa mi paci tvoj sposob ako si nad vecou a ako reagujes na tie ktore su najmudrejsie na svete a vedia ako si mala zachovat ty (aby ony boli spokojne 😀). Drzim palce

jeannna
26. dec 2015

Je smutne, pokial je za jeho navratom len tvoja nekonecna trpezlivost a laska. Na tom nie je nic neobvykle, ze milenky to jednoho dna nevydrzia, ked partner odbieha k manzelke a detom. Co by sa stalo, keby bola milenka rovnako trpezliva ako ty? Stale nahodena, aktraktivna, dobre naladena, nic by mu nevycitala, kde zas ide a kolko minul penazi na rodinu? Vratil by sa aj tak?

jeannna
26. dec 2015

A este dodam, nemam nic proti navratom partnerov, ale ta lekcia pokory musi byt obojstranna, nie ze si jeden nechal zadne vratka.

sissmiss
26. dec 2015

@jeannna je smutne ze za jeho navratom je laska? A co by bolo lepsie? Keby ho ona prestala lubit hned ako by on spravil krok vedla? To by bolo "spravne"? Aby dieta vyrastalo bez otca? Co je smutne na laske? Laska je aj (a mozno hlavne) o odpustani, o tolerancii, o druhych sanciach.

thea77
26. dec 2015

@jani_uk Janulka, bola by som velmi nerozumna ak by ma dokazal urazit nazor ineho cloveka 😉 mas nan pravo rovnako ako ktokolvek v tejto diskusii. Kazdy zije svoj pribeh, vlastne pravidla, ma svoje hranice. Ja tiez ☺ Mam dost rokov na to, aby som sa uz nieco v zivote naucila a tiez este dost pred sebou...co zivot prinesie...uvidime...

sardinka335
26. dec 2015

@thea77 ja konkrénte tvoj pribeh vnimam ako pribeh marnotratneho syna - vzdy sa da najst ta spravna cesta a vždy sa dá odpustit - nehovorím, ze zabudnúť. Držím vam palce. 🙂

sasa1310
26. dec 2015

@sissmiss tu nejde o múdrovanie. Tu ide o zneuctenie slova láska, keďže sa jednalo o človeka, ktorý to hral na dve strany a po čase ostal s tým kto mal väčšiu trpezlivosť. Smutné len pomyslieť, čo by sa stalo keby kolegyňka zatúžila po bábatku a bola trpezlivejšia. Tak by to dopadlo úplne inak. A úcta voči sebe samému je v nedohľadne