icon

Som v tom? Bojím sa

clary0
8. jún 2018

Ahojte, potrebovala by som vašu radu. Mám 19, tento rok ku koncu 20. Včera som sa po prvýkrát vyspala s chalanom. Mali sme niečo popite a ja som bola povolnejšia. Mali sme ochranu, ale pri druhom kole sa nám pretrhol. Prvy krát sa spravil, pri druhom povedal že nie, bola to len chvíľa... ale nemôžem byť tehotná? A aký je najlepší tehotenský test, kedy si ho urobiť? Alebo si dať tabletku? Prosím poraďte, naozaj s tým nemám skúsenosti.

Strana
z7
papa2
8. jún 2018

Ahoj,podla mna tehotna nebudes,ked tak skus tabletku ako poistku,ale je dost mozne,ze ti to rozhadze cyklus(u mna trvalo skoro rok,kym sa mi to dalo doporiadku)

monro
8. jún 2018

Tehotensky test najskôr po dvoch tyzdnoch...treba vydrzat. Ak mal ejakulaciu pri prvom styku a nebol sa vycikat a pri druhom sa pretrhol kondom, je tam sanca, ze sa nejake zbytkove spermie dostali do Teba. Tabletka po je riesenie nateraz, ale cyklus to moze rozhadzat.

reni666
8. jún 2018

@clary0 je taka tabletka Escape stojí cca20 euro a máš na to asi dva dni aby si si dala inak nebude účinkovať. Ja som si ju raz dala, tiež sa roztrhol kondóm a nič mi z toho nebolo aj menzes mi normálne prisiel. Lepšie je takto ako keby si mala ísť potom na potrat.

clary0
autor
8. jún 2018

Ako na potrat by som nešla určite, len som chcela mať ešte mladosť, aj na výšku som prijatá a s dieťaťom by to bolo strašné.. a doma ani nehovorím... Tak pôjdeme dnes kúpiť asi tu tabletku. Ďakujem

patka_673
8. jún 2018

sanca tam je, to ti tu asi nikto klamat nebude. podla mna ak dietatko nechces, riskla by som tu tabletku

katharines
8. jún 2018

@clary0 len pre tvoju info, ta tabletka ma aj abortivny ucinok, to znamena, ze ak by k oplodneniu doslo, tak plod zabije.

annamari4
8. jún 2018

@clary0 tiež si myslím že sa nemusíš báť

nivea777
8. jún 2018

@katharines to nie je potratova tabletka ;) ak zena je tehotna tak z nej nepotrati ani to neublizi plodu ;) ma ucinok len v dobe pokial sa oplodnene vajicko neuhniezdi

karajazviny
8. jún 2018

@katharines to čo je za komentár 🤦 ,,šup, šup otvoriť encyklopédiu,, a potom niečo písať

katharines
8. jún 2018

@nivea777 "kym sa neuhniezdi" pises velmi spravne. Lenze uhniezdit sa moze len vajicko po oplodneni 😉.

arcanne2
Autor odpoveď zmazal
katharines
8. jún 2018

@arcanne2 ale ak sa uz uvolnilo a doslo k oplodneniu, tak zabrani uhniezdeniu, co pre plod znamena smrt.

kathy93
8. jún 2018

Kúp si tabletku po a máš po probléme len ju treba užiť tuším do 72h od pohlavného styku a je to dosť možné že ti to rozhadze cyklus

nivea777
Autor odpoveď zmazal
nivea777
8. jún 2018

@katharines pokial sa vajicko neuhniezdi tak nemá aku smrt spôsobiť.. ked nie je uhniezdene=zena nie je tehotná,neprodukuje hcg tak nemá co potratit ;)

alexia11
8. jún 2018

@katharines lenze to su este len bunky a ziadny plod, preboha vyspala sa s chalanom vcera. Keby rovno.....snad nechces cosi co je o velkosti niekolkych buniek nazyvat plodom. Nestras ju prosim ta.

katharines
8. jún 2018

@nivea777
@alexia11 tak len troska biologie. Oplodnenie nastava v okamihu splynutia vajicka a bunky. A zivot vznika prave v tomto okamihu.

alexia11
8. jún 2018

@katharines zivot mozno vznika v tomto okamihu ale den po oplodneni su to stale len bunky....ziadny mozog, obehova sustava, srdce a pod. proste su to bunky, ktore su este len v stadiu delenia...rozdiel je ak uz funguje srdce a pod.

katharines
8. jún 2018

@alexia11 nie je v tom rozdiel. Pozri si vyvojovu genetiku 😉. Uz v tom okamihu je presne urcene, co sa z coho vyvinie.

chiara8
8. jún 2018

Tabletku musis vziat do 72 hodin.Ak si chces byt ista od buduc.mesiaca pouzivat HAK 😉

alexia11
8. jún 2018

@katharines v poriadku. Nechaj rozhodnutie v prvom rade na zadavatelke otazky a nerob jej zbytocnu paniku alebo lepsie povedane "navod na to ako mat vycitky ze zabila vlastne dieta" . Nema potvrdene tehotenstvo a pokial ma strach toto je nejefektivnejsie, najrychlejsie a najspolahlivejsie riesenie. Predsa ona sama musi vediet ci dokaze dieta vychovat starat sa on, zabezpecit ho. Ma pred sebou skolu, rodiacia asi nebudu nadseni ak a teda "zadarilo" na prvy sup otehotniet......nech sa sama rozhodne. A je to vzdy lepsie ako keby to mala urobit neskor ked uz je plod v stadiu srdce, pohyb, mozog, a pod.

pieksamaki
8. jún 2018

@clary0
tá tabletka je vlastne to isté čo potrat

lucilaines
8. jún 2018

@clary0 tabletky po sa vobec neboj..pravdepodobne tehotna nebudes, ale ano je tam ista sanca a ak si chces byt na 100% ista, kup si ju..reci, ze to je to iste ako potrat a podobne su uplne ale ze uplne mimo, od potratu to ma poriadne daleko..nic nezabijes, len zabranis uhniezdeniu vajicka v maternici ak by nahodou..ak si ju nedavas kazdy mesiac, ale takto raz, v pripade nehody, tak maximalne, co sa ti moze stat je, ze ti rozhadze cyklus, ale ani to nie je pravidlo..ja som uzivala HAK, takze skusenost nemam, ale poznam xy bab, ktore tabletku uzili, urcite su aj v tvojom okoli a viac, ako si myslis a absolutne ziadny problem..

katharines
8. jún 2018

@alexia11 v kazdom pripade, aby neskor nelutovala, musi mat aj vsetky informacie.

arcanne2
8. jún 2018

@katharines to som nevedela, myslela som že ide len o uvolnenie vajíčka

nivea777
8. jún 2018

@katharines pre mna je potrat az ked sa uhniezdenemu vajicko nieco stane.. aj lekari to tak beru ;) ja za potrat považujem az to ked telo produkuje hcg=telo vie ze je tehotné a proste sa prestane vyvíjať v nejakom stadiu.. podla toho co pises ty by zeny mali nespočetné množstvo potratov za sebou a to je riadna blbost ( pre mna urcite)

Takze moj pohlad na vec..tabletka PO nespôsobuje potrat= nevyplavi z tela uz uhniezdene vajíčko ako nejake potratove tabletky pouzivane v inych krajinách..

nela6
8. jún 2018

@clary0 tehotenský test az v den kedy by si mala dostat menštruáciu, mne osobne ked sa to stalo som sla po tabletku, moje svedomie to nepovažuje za potrat a mimochodom nikto netvrdí, ze si mala take velke stastie a trafila si ovulku a hned na 1 sup v zivote tehotna, kde ini sa snazia mesiace a roky... Takze ak nie tabletku, potom ten test az na ms

katharines
8. jún 2018

@nivea777 to je len tvoj pohlad.

katharines
8. jún 2018

@nivea777 nepisala som, ze kazdy styk skonci tehotenstvom.

chiara8
Odpoveď bola odstránená
Strana
z7