Spaľovače tukov v tehotenstve. Je to riziko?

fonacka
31. máj 2015

Ahojte,
aktivne cvicim, trenujem vo fitku silovy trening a obcas beriem spalovace tukov v tabletkach, konkretne MP Shred Matrix. No teraz mam podozrenie, ze mozem byt tehotna, tyzden mi meskaju kramy, ale necitim ziadne priznaky tehotenstva, takze si nie som ista. Len mam obavy, aby ten spalovac, co som doteraz brala, pripadne neuskodil babatku, keby som naozaj bola. Na baleni sa pise, ze je z prirodnych latok, no je to tabletka, takze nejaka chemia tam asi bude. Nestretli ste sa niektora s tym, ze ste brali spalovac a zistili ste, ze ste tehotna? Bol to problem? Lebo kym clovek zisti, ze je tehotny, tak sa jeho organizmus moze stretnut aj s latkami, ktore nie su vhodne, co je problem hlavne pri neocakavanom tehotenstve. Inak nepijem alkohol, nefajcim. Poradite? Dakujem.

xevulax
31. máj 2015

Spalovace rozhodne tehotnej do tela nepatria, takze vysad. Ved aj na obycajnom proteine pripadne carnitine je napisane ze pre tehu nevhodne. Nemaj strach ak by si aj tehu bola zatial ten spalovac nevadil ale urcite si ho uz nedavaj.(kym nezistis ci si alebo nie si tehu)

fonacka
autor
31. máj 2015

Jasne, ze ho vysadim, ja sa len bojim, aby to nezanechalo na pripadnom babu nasledky. Teoreticky by som bola asi v 4. ci 5. tyzdni a neviem, na ake latky v tomto case plod citlivy. ☹

seahorse27
31. máj 2015

Preco si neurobis test, ked ti tyzden meskaju? To, co si brala doteraz, babu iste neuskodilo, lebo este ste nemali spolocny krvny obeh.

fonacka
autor
31. máj 2015

@seahorse27 asi budem za blbu, ale ja som myslela, ze vsetko co prudi telom matky sa od pocatia moze prejavit na vyvijajucom sa embryu. Pojdem si kupit test, len doteraz mi nenapadlo, ze by som mohla byt tehotna. Mam uz totiz tri velke deti. 😀

xevulax
31. máj 2015

@fonacka neboj sa, nic sa mu nestane, ak by sa babo poskodilo, odislo by prirodzenou cestou. Kolko zien lym nevie ze su tehu aj co to popiju (moj priklad, oslava ja som si dala do nosa a par dni na to som zistila ze som tehu), babam nic nie je su zdrave. Nestresuj sa, urob si testik a ak si tehotna tak gratulujem.

sense
31. máj 2015

sprav si test a zistis na com si , tabletky do tej doby vysad ....a za tu dobu sa zrejme nic nestalo aj keby si tehotna...

bonaqa2013
31. máj 2015

Prosím ťa, poznám maminky čo celé tehu fajčia a decku nič nie je.... Netráp sa , nemáš kvôli čomu...

skaredekacatko
31. máj 2015

@fonacka. Je vraj dane ze v zaciatkoch prveho trimestra dieta nie je napojene na matku tak nieak laicky povedane a to z dovodu ze zena este mnohokrat nevie ze je tehotna a vela zien fajci aj si semtam vypiju atd. tak to ma vraj matka priroda zariadene. 😝

fonacka
autor
31. máj 2015

baby ste zlate, vdaka. dnes som sa nemohla pohnut z domu, takze test som si nekupila, ale zajtra po obede to poriesim. A dam vediet. 🙂 Dobru noc.

lilimoni
1. jún 2015

@fonacka urcite daj a ja som brala l-carnitine a robila som bodyfitness. Carnitin som vysadila ale do fitka som chodila do 6 mesiaca relaxacne zacvicit kvoli zvyku 🙂

lulu0123
1. jún 2015

@fonacka do 6. tyzdna dieta eset nie je ako keby uplne napojene na to co matka zje, vypije.preto nie je problem ani lieky ani alkohol.ako povedala doktorka mojej znamej, to by boli vsetky deti poskodene.takze ziadne strachy, cim skor zistit ci si tehotna a ak ano, vsetko chemiu prestat brat.

fonacka
autor
2. jún 2015

takze nakoniec podla testu nie som tehotna, zrejme pojde o nejaku hormonalnu poruchu, aj ked doteraz mi to roky slape ako hodinky a zrazu bum. uz desat dni meska. no nic. babu by som sa urcite nebranila, ale tak aspon uz nemam nervy. 🙂 este raz vdaka za pomoc a info. zasa som mudrejsia. 🙂 nech sa vam dari.

xevulax
2. jún 2015

@fonacka radsej zbehni ku gyn.

fonacka
autor
2. jún 2015

@xevulax ked mi to nepride do niekolkych dni, tak tam urcite zbehnem. 🙂

fonacka
autor
7. jún 2015

asi nakoniec skocim. aj ked ide leto... mne menzes nechyba. :D

xevulax
8. jún 2015

@fonacka komu by chybal🙂 urcite chod to nie je sranda, aby si aj ty bola
Klidna

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre