icon

Strach z gynekologických vyšetrení počas tehotenstva

17. sep 2025

Ahojte mam 34 a nemam dieta. Ale planujem. Strasne sa bojim tehotenstva resp. Skkr vysetreni.
Krok po kroku az do porodu orosim povedzte mi co ma caka ako mamicku.
Ake vysetrenia bolestive co vsetko ake vwci ultrazzvuk sono po brusku to asi nebude. Moc ya zbiera a krv ale co sa robi cez vaginu ake vysetrenia lebo ja nezvladam gyn. Vysetrenie kultivacou napr a pod. Mna to strasne boli. Lekar povedal ze som uzsia tam. Dole ze preto mam pocit ze ma trhaju zaziva ked tam da nastroje. Neviem co robit. Tohto sa bojim.

Strana
z3
autor
17. sep 2025

Toto vsetko??

https://www.vzp.cz/o-nas/tiskove-centrum/otazky...

Lebo guglim..

Zavadza sa. Nieco do maternice ako sono a take?

pribinak
17. sep 2025

Nemusíš absolvovať žiadne vyšetrenie. Nie je to povinne
Ale potom sa nemôžeš tváriť prekvapené ak niečo nebude ok

Však sa dohodni aké vyšetrenia sú pre teba ok, sono cez brušnú stenu by si zvládnuť mohla? Nie? Vaginálne sono môžeš odmietnuť. Krv zobrať zvládneš tiež? Nacikat do skúmavky tiež. Ster na streptokoka asi zvládneš tiež

A už len pôrod 😆😆😆

pribinak
17. sep 2025
@anonym_autor

Toto vsetko??

https://www.vzp.cz/o-nas/tiskove-centrum/otazky...

Lebo guglim..

Zavadza sa. Nieco do maternice ako sono a take?

@anonym_autor do maternice sa nezavádza nič

dionnikolas3
17. sep 2025

@anonym_autor
Máš 34 a nevieš čo ťa čaká? Nespavosť, malo času na seba nonstop k dispozícií dieťaťu a rodine a tehotenstvo nie je nič oproti tomu keď sa už narodí tehotenstvo si môžeš akurát tešiť a pôrodu sa boja všetky ale všetky ich zvládli tak sa nemáš čoho báť.

autor
17. sep 2025
@pribinak

Nemusíš absolvovať žiadne vyšetrenie. Nie je to povinne
Ale potom sa nemôžeš tváriť prekvapené ak niečo nebude ok

Však sa dohodni aké vyšetrenia sú pre teba ok, sono cez brušnú stenu by si zvládnuť mohla? Nie? Vaginálne sono môžeš odmietnuť. Krv zobrať zvládneš tiež? Nacikat do skúmavky tiež. Ster na streptokoka asi zvládneš tiež

A už len pôrod 😆😆😆

@pribinak to sono do maternice je uplme nevyhnutne? Toho sa strasne bojim.
Sono cez brussko ok. Krv ok. .. Moc tiez..skor ze ak by nastali nejake komplikacie robieva aa aono zvnutra alebo nieco cistenie potrat sa robi v spanku alebo ked zena krvacat zacne co sa deje potom neviem. Mam kopec otaznikov strasne sa bojim tam. Dole bolestivych vysetrenj totiz

autor
17. sep 2025
@pribinak

@anonym_autor do maternice sa nezavádza nič

@pribinak mne kamoaka vravela ze v 2 mesiaci jej robili vnutromaternicove sono ppaneboze

barka1
18. sep 2025
@anonym_autor

@pribinak mne kamoaka vravela ze v 2 mesiaci jej robili vnutromaternicove sono ppaneboze

@anonym_autor a tebe nerobia vnutorne sono behom beznej gynekologickej prehliadky? A co porod? Toho sa nebojíš?
Inak pri bezproblémovom tehotenstve staci možno 1 vnutorne sono.
A navyse všetky vysetrenia mozes odmietnut. Nikto ti pistol pri hlave drzat nebude.
Ale uvidíš, či strach o dieta, aky pocituje len rodič, neprekona tvoju fobiu z bezneho vysetrenia.

zuzinka888
18. sep 2025

Asi myslis vaginalne sono- na zaciatkoch tehotenstva- nie he to nic strasne- je to ako dat si do vaginy " vypnuty vibrator🤣🤣. Trva to par sekund man minutu. Kontroluje sa nim aj dlzka krcka.

pribinak
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor kamarátke a ty ste nejaké jednoduchšie alwbo čo si mam myslieť? Robí sa vaginálne sono, modernejšie vybavené ambulancie ho nerobia
Môžeš ho odmietnuť.

earlgrey
18. sep 2025

Zaujímavé. Nerýpem, len ma zaujíma, či sa sexovať nebojíš...veď vtedy do teba tiež niečo muž pchá nie? 🤔

tetapetra
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty nemôžeš mať 34, neverím. Toto 34 ročná žena nemôže zapotiť

really8
18. sep 2025

@anonym_autor mam pre teba novinku. Ano vysetruji aj zvnutra na zaciatku. A ze to boli? No aj tehotenstvo moze boliet, aj porod boli, aj kojenie boli. Vsetko okolo boli. 34 rocna zena. Pane na nebi.sexujete len do zadku?

pribinak
18. sep 2025
@really8

@anonym_autor mam pre teba novinku. Ano vysetruji aj zvnutra na zaciatku. A ze to boli? No aj tehotenstvo moze boliet, aj porod boli, aj kojenie boli. Vsetko okolo boli. 34 rocna zena. Pane na nebi.sexujete len do zadku?

@really8 už sa od toho upúšťa. Modernejšie vybavené ambulancie to už nerobia. Je to vždy riziko infekcie

A vždy to môže odmietnuť

anonym_723b65
18. sep 2025

@anonym_autor lekar ti bude robit sono, vaninálne alebo cez brucho, mne robila dr cytologiu, krv, moc, robi sa ster na streptokoka, potom ides na spec ambulanciu na test na cukrovku, od rana na lacno, 3x ti beru krv a predtym vypijes glukozu. Mne robil dr v ten porodu hamiltona. Neviem co viac chces pocut. Ak som na nieco zabudla, mozno ti ine zeny napisu viac.
Pokial sa bojis vaginalneho sona, tak by si mohla mat problem aj s ukonmi ako je hamilton a podobne, nie je to povinne, mna sa ale nikto napriklad nepytal. Cize zazit mozes vselico.

Nuz ale ked sa uz raz pre to tehotenstvo rozhodnes a otehotnies, niet cesty spat.

Ja som mala problem s oblickou, dieta mi na nu tlacilo, musela som chodit na urologiu. 3x som bola pn, zvracala som ako besny sakal niekolkokrat denne a nevladala z toho. Ku koncu tehotenstva som len lezala ako kosatka vyvrhnuta na susi lebo ma bolelo vsetko, tvrdli mi brucho, dieta mi tlacilo na zaludok, palila ma zaha a ku koncu som nevladala chodit ani do obchodu, ktory mam 2 min peso od domu. 🤷🏼‍♀️ Sono bol osobne moj najmensi problem. Musis si zvazit ci ti to za to stoji. Niekto ti tu mozno napise, ze uzivaj si tehotenstvo, potom to bude dieta revat. Ja som si tehotenstvo neuzivala, aj mi dieta revalo dohe mesiace. Ale ak to chces, pojdes do toho a zvadnes, lebo ako vravim, niet cesty spat.
Pozri si materialy na slovensku nie v cechach a najma nieco oficialne na MZSR, pripadne sa informuj u scojho gynekologa, ci v porodnici, kde by si chcela rodit, co vsetko musis absolvovat.

really8
18. sep 2025
@pribinak

@really8 už sa od toho upúšťa. Modernejšie vybavené ambulancie to už nerobia. Je to vždy riziko infekcie

A vždy to môže odmietnuť

@pribinak nedbam. Je to dva roky co som bola tehotna. Kazdopadne aj ku koncu vysetruje rukou aby zistil ako je otvorena. Aj v porodnici. A nedajboze ze by chcela hamiltona.

minenkaa
18. sep 2025

A ako a kto ti spraví dieta ,keď máš problém s vyšetrením ako keby ta trhali,sex potom na isto nedokazes mať
Toto je riadny blud téma

maryetta
18. sep 2025
@really8

@pribinak nedbam. Je to dva roky co som bola tehotna. Kazdopadne aj ku koncu vysetruje rukou aby zistil ako je otvorena. Aj v porodnici. A nedajboze ze by chcela hamiltona.

@really8 moj prvy gyn vysetroval rukou. Potom som menila gyn a veru on skoro vobec nevysetroval. Ze to nechce narusat. Z coho som ja sama bola v strese 😂🙈
Kazdopadne mas moznost aj zmenit dr. Pri vysetreni musis byt uvolnena a nebude nic boliet.
Poznam to.

anonym_9956c2
18. sep 2025

Fu, ak sa obavas vysetrení na gynde a vaginálneho sona, tak si nechcem predstaviť, čo s tebou spraví vaginálny pôrod....to budeš mať traumu.....
Poviem ti aj k veci: u môjho gynekológa absolvujem vaginálne sono len raz pri prvej poradni a odber krvi. Pri následných kontrolách už robí len sono cez brucho a donesiem moc na kontrolu v skúmavke. To je celé. V poslednom mesiaci tehotenstva sa zvykne robiť palpačne vyšetrenie či sa otvaras a ako e na tom krcok, ale môžeš odmietnuť, môj gynekológ to robí len na žiadosť, podľa neho to nie je potrebné, len ak by si veľmi chcela vedieť, ako na tom si. Takže žiadna veda.
Ale fakt neviem, keď máš stres z toho, že ti lekár dáva na pár sekúnd sondu cez vagínu, tak ako chceš prežiť pôrod, keď cez teba prechádza tri a pol kilové dieťa.....

really8
18. sep 2025
@maryetta

@really8 moj prvy gyn vysetroval rukou. Potom som menila gyn a veru on skoro vobec nevysetroval. Ze to nechce narusat. Z coho som ja sama bola v strese 😂🙈
Kazdopadne mas moznost aj zmenit dr. Pri vysetreni musis byt uvolnena a nebude nic boliet.
Poznam to.

@maryetta ja neviem ale asi som blba a taketo veci neriesim. Proste to akceptujem. Ja som s gynom spokojna. Ma dobre sestricka, vzdy sa dovolam alebo volaju spat, on je clovek prijemny, slusny, povazujem ho za odbornika a verim vsetkemu co robi. Jednoducho ked ma vysetruje a boli ma to tak to beriem ze to boli, bude to chvilka, ideme dalej. Aj pichnutie injekcie boli a predsa chodim darovat krv.

maryetta
18. sep 2025
@really8

@maryetta ja neviem ale asi som blba a taketo veci neriesim. Proste to akceptujem. Ja som s gynom spokojna. Ma dobre sestricka, vzdy sa dovolam alebo volaju spat, on je clovek prijemny, slusny, povazujem ho za odbornika a verim vsetkemu co robi. Jednoducho ked ma vysetruje a boli ma to tak to beriem ze to boli, bude to chvilka, ideme dalej. Aj pichnutie injekcie boli a predsa chodim darovat krv.

@really8 ako ja som dlho vyberala gyn. Som max spokojna. Len ked som uz bola 4x tehu. Mala som aj nejake mensie komplikacie tak ja som tej povahy ze musim vediet o vsetkom aby som bola kludna. Aked nerobil vsetky vysetrenia-co aj ten dr predtym tak som bola nespokojna resp nesvoja. Ale samozrejme na strane druhej dr doverovala. Inac by som u neho nezostala.

pribinak
18. sep 2025
@really8

@really8 ako si otvorená vidí na sone, ak má moderne a kvalitne sono

andrea2323
18. sep 2025

Ja sa chcem spýtať jednu otázku: dieťa chceš, túžiš po ňom alebo je to len také v plánovaní, že čo keby? Lebo ak naozaj pocítiš tú materinskú túžbu mať ho, tak ťa isto nič nezastaví a budeš ho chcieť vidieť a chceť mu najlepšie. A aj pre neho zvládnuť všetky vyšetrenia 🙂

really8
18. sep 2025
@pribinak

@really8 ako si otvorená vidí na sone, ak má moderne a kvalitne sono

@pribinak tak no asi ani jeden z tych 5 co som navstivila vratane car nemal najmodernejsie. Co uz

simona92101
18. sep 2025

@anonym_autor vnutorne sono do maternice???neblazni zena

dota6
18. sep 2025

Ahoj, z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že horšie vyšetrenia boli gastro ako gynekologické (vrátane pôrodu) :D a napríklad vnútromaternicové asi myslíš vaginálne vyšetrenia. Musím povedať, že sú rôzne prístupy. Môj lekár je síce starší ročník ale nikdy počas tehotenstva mi nerobil vaginálne vyšetrenia. Je to asi zvláštne, ale prvé vaginálne vyšetrenia boli až po odtečení plodovej vody a samotnom pôrode. Takže, ak budeš mať šťastie, nájdeš dr, ktorý to nerobí. Hlavne si nájdi lekára, ktorému dôveruješ a možno aj odborníka, ktorý ťa naučí pracovať so strachom. Aby si mala pohodové tehotenstvo, bez stresov 😇

domka222
18. sep 2025

A porodiť chceš ako?🤔

autor
18. sep 2025

Ano myslela som vaginalne sono... To som nezvladla u gynekologa.
A myslim ze hrozila by infekcia. Nechcem to pocas tehotenstva. To je take nutne?
Neviem ale..
Babka. Moja nebola nikdy pocaa tehotenstva u lekara. Nikdy a ma tri krasne zdrave dcery. Ze ju nikdy nenapadlo
o ist do poradne. Ze to brala. Ako to islo.

Takze ale pisete tu matuce veci raz jedna pani tu pise inak druha tak.

Cize robi sa sono cez brucho normalne. Odobera sa moc a krv.
Robi sa kultivacia na streptokoka.
R
Lekar sa pozrie ci vidi krcok rucne vysetrenie.

A vaginalne sono mozem odmietnut.

Neviem co je hamilton co tu pisete.

To je cele?

autor
18. sep 2025
@domka222

A porodiť chceš ako?🤔

@domka222 cisarsky iba

minenkaa
18. sep 2025
@anonym_autor

@domka222 cisarsky iba

@anonym_autor a ten si myslis ,že neboli a kontrakcie
To dieta ako a kto spraví

domka222
18. sep 2025

Tvoja babaka možno porodila aj doma... počuj, nebolo by lepšie,keby ti ho doniesol bocian?😀

Strana
z3