icon

Strach z gynekologických vyšetrení počas tehotenstva

17. sep 2025

Ahojte mam 34 a nemam dieta. Ale planujem. Strasne sa bojim tehotenstva resp. Skkr vysetreni.
Krok po kroku az do porodu orosim povedzte mi co ma caka ako mamicku.
Ake vysetrenia bolestive co vsetko ake vwci ultrazzvuk sono po brusku to asi nebude. Moc ya zbiera a krv ale co sa robi cez vaginu ake vysetrenia lebo ja nezvladam gyn. Vysetrenie kultivacou napr a pod. Mna to strasne boli. Lekar povedal ze som uzsia tam. Dole ze preto mam pocit ze ma trhaju zaziva ked tam da nastroje. Neviem co robit. Tohto sa bojim.

viestta
18. sep 2025

@anonym_autor je len tolko k tomu, ze absovovanie vysetreni u gynekologa je podmienka pre vyplatenie porodneho

minenkaa
18. sep 2025
@anonym_autor

@domka222 cisarsky iba

@anonym_autor psychiater či hovorí na to ,že chces dieta ,vies,že mať dieta nie je povinnosť

veronikah96
18. sep 2025

A myslíš, že cisársky vyrieši tvoj strach? Ten ani zďaleka nie je bezbolestný. To,že to dieťa z teba "vyberú" neznamená, ze si to doslova odmelieš a máš pokoj a potom už necítiš žiadnu bolesť, je to chirurgický zákrok... A to ani nehovorím o tom, že niekto má rýchly pôrod a všetko ide v poriadku, niekto ma komplikácie. Jednoducho nevieš predvídať ako bude pôrod postupovať aj napriek tomu, že tehotenstvo môže, ale aj nemusí byť bez komplikácií a v takom prípade tiež odmietneš vyšetrenie? Nehnevaj sa,ale tvoj prístup je nezodpovedný a porovnávať to s minulosťou,keď na veľa vyšetrení ani nemali prístroje a to ani nehovorím o tom,že v minulosti ani zďaleka neboli také problémy so samotným otehotenením, takže veľa vyšetrení jednoducho ženám nemuseli robiť. Ty sa pýtaš na samotné tehotenstvo a pôrod, ale nerátaš vôbec možnosť,že to nepôjde len tak jednoducho a tam je nevyhnutné podstúpiť isté vyšetrenia (teda nemusíš, ale keď chceš aspoň zistiť dôvod prečo sa potencialne nedarí, doktor ti to bez vyšetrenia len tak nezistí)

pribinak
18. sep 2025
@really8

@pribinak tak no asi ani jeden z tych 5 co som navstivila vratane car nemal najmodernejsie. Co uz

@really8 čo už

really8
18. sep 2025

Ze moja babka nechodila na poradne. No do pecka to uz je argument. Vies co ani marii terezii nerobili sono a mala 16 deti. Paneboze ako moze takto jedna zena zmyslat.

viestta
18. sep 2025
@really8

Ze moja babka nechodila na poradne. No do pecka to uz je argument. Vies co ani marii terezii nerobili sono a mala 16 deti. Paneboze ako moze takto jedna zena zmyslat.

@really8 jej babka rodila cca pred +/- 60 rokmi, to boli uz sesdesiate roky minuleho storocia a vtedy babka musela chodit na poradne, inac by nedostala ani matersku ani rodinne pridavky.

minenkaa
18. sep 2025

Baby myslite ,že autorka vie ako sa robia deti?

viestta
18. sep 2025
@minenkaa

@minenkaa tiez nad tym uvazujem...

really8
18. sep 2025
@viestta

@really8 jej babka rodila cca pred +/- 60 rokmi, to boli uz sesdesiate roky minuleho storocia a vtedy babka musela chodit na poradne, inac by nedostala ani matersku ani rodinne pridavky.

@viestta vies co. Mne pride ze je to vymyslene. O kus vyssie ma 38 rocna tretie tehotenstvo a tiez tam tresla ze nechodila na poradne a mala zdrave deti. Ako keby ucast poskodzovala tie deti. Proste odmietam verit ze jedna zena v 21 storoci ma taketo argumenty. Este aj to vyjadrovanie ze maternicove sono a ze cisarsky predsa neboli...

princkrason
18. sep 2025
@earlgrey

Zaujímavé. Nerýpem, len ma zaujíma, či sa sexovať nebojíš...veď vtedy do teba tiež niečo muž pchá nie? 🤔

@earlgrey a ako vies ,ze to je muz? 😉

beckinka
18. sep 2025

Ja neviem ako ostatné ženy, ale ja som mala počas tehotenských prehliadok a vyšetrení jediné prianie. Aby všetko dobre dopadlo a aby bolo moje bábätko zdravé. A to mám veľmi nízky prah bolesti.

earlgrey
18. sep 2025
@princkrason

@earlgrey a ako vies ,ze to je muz? 😉

@princkrason Dobrá otázka 😁 tak predpokladám, že je to muž...žena by ju neoplodnila či? 😄

nikiki29
18. sep 2025

Nevydržíš v podstate bezbolestné vyšetrenie a chceš rodiť? 😳 A to je jedno či prirodzene alebo cisárskym. Riešiš vyšetrenia a svoj komfort viac ako zdravie človeka, ktorého chceš splodiť. Neviem či by si si to materstvo nemala ešte rozmyslieť…

mirro
18. sep 2025

@anonym_autor vyšetrení sa neboj, ani pôrodu. Keby to bolo tak desivé, žiadna žena na svete by nešla do toho znova. Negugli a ver, že sranda ešte len začne po pôrode.... 😁

sisa0818
18. sep 2025

Vieš, pre dieta musíš niekedy aj niečo obetovať … vaginálne sono je len začiatok ..

dota6
18. sep 2025
@minenkaa

@minenkaa možno je autorka z prostredia, kde jediná kniha, kde je zmienka o počatí, hovorí len o zoslaní akéhosi ducha svätého :D

anonym_c44797
18. sep 2025
@really8

@viestta vies co. Mne pride ze je to vymyslene. O kus vyssie ma 38 rocna tretie tehotenstvo a tiez tam tresla ze nechodila na poradne a mala zdrave deti. Ako keby ucast poskodzovala tie deti. Proste odmietam verit ze jedna zena v 21 storoci ma taketo argumenty. Este aj to vyjadrovanie ze maternicove sono a ze cisarsky predsa neboli...

@really8 podľa mňa to je ta co už tu viac krát pisala ako nechodí k dr na preventivku pretože ju to boli keď jej tam strka nástroje

anonym_723b65
18. sep 2025
@anonym_autor

@domka222 cisarsky iba

@anonym_autor mas na to nejaku indikaciu, aby si rodila cisarskym? Ci si si to len tak zaumienila a myslis si, ze sa to robi bezne na poziadanie pacientky?

anonym_2fa466
18. sep 2025

@anonym_autor ved nechoď na poradne ani na žiadne vyšetrenia a porod postihnuté decko, inak v tvojom veku dosť reálne. Ale ty tiež nebudeš tuším úplne “normálna” 🤭

kiki68
18. sep 2025

Dve sona budu sondou, prve a potom okolo 20tt na meranie krcku. Inak dva stery ( Pap a streptokoky), niekto to dava robit pacientke samej. To mi dali v nemocke na poradni. Ze si to mam sama. Pri porode budes mat viac krat rukou, ak budes rodit vaginalne. Ale to Ti bude jedno.

autor
18. sep 2025

Boze ste ma tu vystresovali. Babka rodila pred 65 rokmi. Presne. Mama moja chpdila do poradne ale vrsvela mi ze vnutromaternicove tiez odmietla. Ze len normalne mala. A vytery a rukou vysetrenia

autor
18. sep 2025
@kiki68

Dve sona budu sondou, prve a potom okolo 20tt na meranie krcku. Inak dva stery ( Pap a streptokoky), niekto to dava robit pacientke samej. To mi dali v nemocke na poradni. Ze si to mam sama. Pri porode budes mat viac krat rukou, ak budes rodit vaginalne. Ale to Ti bude jedno.

@kiki68 musia byt sondou dnu a to uz preco paneboze... Ster si dokazem urobit sama. Znesiem krv moc odber aj sono bruska ale ine nie... Vysetrenie rukou krcka.. Coze. To ma nestras ja si neviem predstavit ze dr tam da celu ruku ako myslis?? Ci len prst ako. Tak sa chvejem uz uzkosti predtymto

autor
18. sep 2025
@kiki68

@kiki68 cize dokopy dvakratsono zvnutra a dva stery a potom ruku tam dal po porode?
Co ked nechcem odmeranie toho krcka

autor
18. sep 2025

Ani svokra nechodila do poradni inak porodili 4 synov vysokych ako hora a zdravych

minenkaa
18. sep 2025
@anonym_autor

Ani svokra nechodila do poradni inak porodili 4 synov vysokych ako hora a zdravych

@anonym_autor ty si chora,načo ti je dieta

anonym_9956c2
18. sep 2025

A ty nechodíš ani na preventivky na gyndu? Raz za rok treba a tam je vaginálne sono a ster z krčka maternice.

really8
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a co ze nechodila do psej matere uz? Co to splietas? Ako suvisi sono so zdravim dietata? Si uz uplne duta?

kiki68
18. sep 2025
@anonym_autor

@kiki68 cize dokopy dvakratsono zvnutra a dva stery a potom ruku tam dal po porode?
Co ked nechcem odmeranie toho krcka

@anonym_autor Pozri, mozes odmietnut, ale budes vediet zit s tym, ze si napr v 23tt prisla o dieta? Lebo to neodmerali vcas? Vies, tu nejde o Teba, ale o dieta a to pochopis ked budes tehotna vo vyssom stadiu. Pri porode si nechas aj ruku useknut, leb aby si s dietatom prezila. Tu sondu necitis nejak velmi, trvalo to asi minutu. Ale moze sa stat ako u mna, ze 30 min pozerali sondou, nevedeli co je to za nalez a museli volat primarku. Ale islo zase o dieta a o moj zivot. To nechces podcenovat za par minut nepohody. Cize v idealnom pripade to Bude iba par minut vysetreni. Po porode Ta tiez budu pozerat raz po 8tt. Iba pozru ci je vsetko ok

kiki68
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor No teraz je to inak, ano vtedy zeny nikde nechodili. Susedina mama je takto na cintorine. A dalsie tiez, len sa o tom nepisalo. Nechapem takto hazardovat. Moja lektorka nebola 20 rokov u gyn, no tlieskam. Ja nepojdem na gastro, lebo ved to je neprijemne. Necham tu dve deti a muza, lebo ved co. Medicina nie je na srandu kralikov

viestta
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nechcela by si sa obratit na odbornika? Mozno na zaciatok postaci psycholog, pretoze tento strach z lekarov nie je v poriadku.