Tabletka verzus miniinterupcia
Ahojte,viem,ze toto forum je pre mamicky,tehulky a snazilky,ale aj tak sa potrebujem vyrozpravat a opytat...Meska mi menzes 2 tyzdne,je mi zle,som asi tehotna,kedze som rok nebrala HAK zo zdravotnych dovodov som ju prestala uzivat.Tak sa to stalo..co nemalo...Mame dve krasne deticky,mam novu pracu..takze tehotenstvo prislo velmi nevhod a manzel navrhol interupciu a ja som napokon suhlasila...Ano,je to hrozne..Nie je to lahke,tak mi nepiste,prosim,aby som sa rozhodla inak...Inak to nepojde,svokra nam povedala,ak bude tretie,okamzite nas vyhodi (byvame u nej),ani muz dalsie dieta nechce,ani ja velmi nie,teda by bolo velmi nechcene a je toho ovela viac proti babatku ako ZA.Samozrejme,ze sa vo mne buria vseliake pocity,v noci nespavam atd...ale ine riesenie naozaj nie je.
Chcem sa spyat zien,ktore toto prezili,ci je lepsia ta nova potratova tabletka alebo miniinterupcia...Vsade si minusy aj plusy a chcela by som vediet,ktora volba by bola pre mna najlepsia.Kludne aj do sukromnej spravy.
Dakujem za odpovede a prosim nepiste mi,nechaj si to,nezabijaj to...lebo je to aj tak pre mna tazke a viem,ze cely zivot si to budem vycitat,ale ine riesenie nie je.
koľko z vás ju tu namiesto podpory dourážalo...nemám slov....je to všetko jej rozhodnutie a vy ste ju mali podržať a nie odsudzovať!! ona potrebovala psychickú podporu, aj keď sa mnohým z vás jej rozhodnutie nepáčilo...bola by som zvedavá ako by ste jej NAOZAJ pomáhali... hrdinky....všetky tie krásne slová a rečičky ale skutočnosť by bola iná... párkrát by ste jej napísali a tým to zhasne.... je veľa žien čo toto všetko podstúpi a vtedy potrebujú hlavne oporu a nie samé výčitky čo by bolo keby... bla-bla-bla... v takejto situácii som nikdy nebola ale skúste radšej trikrát porozmýšľať kým niečo odsudzujúce vyslovíte...lebo človek čo vysloví už nevezme späť a slová sú často bolestnejšie ako dýka...
@ena70 diskusie treba brat s nadhladom... 😉 je mozne, ze by zakladatelka skutocne navstevovala diskusiu, keby nieco take prezivala? su "mamicky", ktore tu pisu skutocne mamicky? maju na veci taky nazor, ako vyjadruju? .... je tazke urcit, ci smutnazienka je v skutocnosti naozaj smutna, alebo nahnevana, alebo vesela, alebo ..... jedno je iste, nejake dieta dnes urcite zomrelo a o jeho osude rozhodla jeho vlastna matka.... ☹
@ena70 mňa by len zaujímalo, prečo ty teraz svojim spôsobom napádaš maminky, ktoré jej chceli úprimne pomôcť (a v skrytosti jej pomáhali a pomáhajú aj modlitbami napr.), ktoré jej chceli pomôcť nezištne, mnohokrát z mála, čo samé majú?
zakladateľku diskusie takmer nikto osobne neurážal a nenapádal (takých príspevkov je tu málo), len sa väčšina vyjadrovali k skutku, s ktorým nesúhlasili a i napriek tomu nesúhlasu jej vyjadrovali maximálnu možnú podporu -nielen slovne, ale aj skutočnou "hmatateľnou" pomocou (ako vidíš, ja to vidím takto-čiže je to o uhle pohľadu)...
prečo tieto ženy teraz pejaroatívne nazývaš "hrdinkami"?
odkiaľ berieš istotu, že by jej tú pomoc aj reálne neposkytli? nezdá sa ti, že teraz urážaš ty?
a to dokonca ženy-matky, ktoré nič zlé neurobili? "LEN" chceli pomôcť?
sila je, že nepomôžeš=zle je; pomôžeš=rovnako je zle...
keď sme už pri tej pomoci-
AKO ty konkrétne teraz pomôžeš zakladateľke témy, keď sa bude pasovať s postabortívnym syndrómom???
aj všetky ostatné "chápavé", ktoré jej vyjadrili podporu k skutku?
@ena70 Ako ty mozes vediet, ze by sme jej potom v skutocnosti nepomohli?? Neznasam to ohananie sa slovom "odsudzovat" (v horsom pripade celkom casto pisane aj odCudzovat); ved nevies vobec nic o mamickach, ktore ponukli pomoc, tak nas dopredu takto tiez neodsudzuj. Aku pomoc pred potratom treba ponuknut mamicke, ktora sa na to chysta? "Neboj, ty to v pohode prezijes, dieta to neprezije, zbavis sa ho, bude klud?" Mali by sme sa pretvarovat, ked jej nazor nezdielame? Kazda mamicka jej radila to, co povazovala za spravne. Ty si ju poslala do prace, kde urcite zabudne a na slniecko s kamoskami, to je asi podla tvojich predstav skutocna podpora. Co k tomu dodat.
@ena70 plne suhlasim s @chances ...podpora v style: Len to sprav, chod tam, to nic nie je, ty budes spat a neuvidis ako ta vykuchaju... Este v ten den ta pustia, stihas po deti do skolky aj nakupit..tak nejak akoze? A zakladatelka sama priznala ze hlavny dovod je ze im to dieta proste nepasuje, tot vsjo. Smutne a tragicke.
..
@ena70 Uplne suhlasim s @denduska a @magimary
Ver, ze by sme boli velmi rady, keby aj vdaka nasej pomoci zostalo dieta nazive. Ako sa nakoniec ukazalo, zakladatelka o ziadnu pomoc (materialnu ani psychologicku) nestala a zrejme by ju ani nepotrebovala, keby si dieta nechala. Hlavne nechcela mat dalsie dieta so vsetkym dobrym aj narocnym, co to prinasa.
@magimary nie kazda ma postabortivny syndrom....ak je s tym zena vyrovnana (co ona evidentne je kedze uz na zaciatku jasne povedala, ze nechce ziadne odhovaranie), tak nebude mat ani postabortivny syndrom. Ten prichadza u zien ktore potratili spontanne alebo u tych, ktore nie su s tymto krokom vyrovnane a vahaju.... P.S. aku konkretnu pomoc by si jej ponukla po narodeni babätka?
@cecil36 citaj vsetko co napisala...ako napr: Ja by som si to aj vedela s malym predstavit, lenze co teraz ked sa mi vyhrazaju. (nie uplne doslovny citat, neviem to na mobile skopirovat) prepac to znie naozaj ako vyrok zeny uplne vyrovnanej s UPT 😔 ale zbytocne sa uz v tom vrtat, kedze pravdepodobne dietatko uz nezije.a v tom pripade je mi zakladatelky uprimne luto ze nenasla v sebe viac sil bojovat a jej okolie sa moze hanbit k akej ohavnosti ju dotlacilo.
@cecil36 dobrá otázka
okrem toho, čo (pre ňu) robím "v skrytosti",
vedela by som jej dieťatko vychovať a milovať-
tak, ako to robím už takmer 8 rokov s deťmi matiek, ktoré im dovolili narodiť sa a nešli na potrat
a čo ty?
ako jej pomôžeš, keď sa bude teraz trápiť?
a, s tým postabortívnym syndrómom sa NESMIERNE mýliš.
baby takze uz sla na potrat? 😕
Uz je po vsetkom.
@admin Poprosim uzamknut diskusiu,lebo uz k nicomu nevedie.Dakujem.
@smutnazienka drz sa a dalej sa uz skuste chranit aby ste sa vyhli takejto situacii
@katkabg To budem riesit ako prve.Dakujem.pa
@smutnazienka drz sa ....
@smutnazienka z celeho srdca Ti zelam aby sa to co si si prezila neodrazilo na tvojom vztahu k manzelovi, tvojim detom aj sebe samej. ak by ta niekedy predsa len pochytila lutost nad tym co sa stalo, nech ti je utechou to, co zobrazuje toto susosie:
http://www.lifenews.sk/content/socha-o-potrate-...
@diocka Dakujem.
@smutnazienka Aj ti odlahlo, tak ako si si priala?
Ja som do poslednej chvíle dúfala... 😔 neviem pochopiť kto kedy koho presvedčil, že je normálne aby si žena nechala dobrovoľne vyrvať z tela vlastné dieťa...neviem, nedokážem to pochopiť, rozum sa mi zastavuje..čo všetko sme povýšili nad ten najdrahší dar aký existuje. Je mi z toho veľmi smutno a dúfam zakladateľka nájde v sebe časom zmierenie 😔
Ja sa ospravedlnujem za prispevok nehala som sa uniest ach boze ako je to luto.
@smutnazienka ani neviem co povedat.drzte sa a vela sil
Boze ved ju uz nechajte.Na vyber nemala ja som bola tiez tehotna ten isty scenar len s tym rozdielom ze priatel to male chcel ale nemohli by sme tu ostat byvat a ja som to male aj tak nechcela.Nastastie som potratila spontanne takze tak.Mna to vobec nemrzelo priatel sa z toho dostaval priblizne rok a aj teraz sem tam sa rozplace.Zacnete aj mna odsudzovat?Niekedy proste clovek na vyber nema a ked dieta nechce tak nechce.V mojom pripade zlihala antikoncepcia
@veronicka12 Žena! Ak nevieš čo so sebou navštív psychológa...
@filipb ja som si pribeh citala od zaciatku a prislo to strasne luto co urobila a psychologa navstevovat nemusim akurat som sa v tom momente neovladla.
@diocka ja som to nemohla dopozerat..

@chokma ver že podobnosť nickov je čisto náhodná a sama by som si priala aby to čo tu bolo písané nebola pravda, viem čo je to prísť o dieťatko... Ja som naozaj veselá, mám zdravého syna (bolo to moje druhé tehu, prvé som potratila), čakám druhé babo a tiež si prajem aby bolo zdravé... veselá som preto ze mam muža, ktorý by ma na potrat nikdy neposlal a mám rodinu,ktorá má podrží, nech sa stane čokoľvek... ona je smutná, lebo postráda podporu u ľudí, ktorí jej majú byť oporou a nie posielat ju na psychicky veľmi náročnú cestu... toľko k podobnosti nickov zakladatelky a mňa...