Tabletka verzus miniinterupcia
Ahojte,viem,ze toto forum je pre mamicky,tehulky a snazilky,ale aj tak sa potrebujem vyrozpravat a opytat...Meska mi menzes 2 tyzdne,je mi zle,som asi tehotna,kedze som rok nebrala HAK zo zdravotnych dovodov som ju prestala uzivat.Tak sa to stalo..co nemalo...Mame dve krasne deticky,mam novu pracu..takze tehotenstvo prislo velmi nevhod a manzel navrhol interupciu a ja som napokon suhlasila...Ano,je to hrozne..Nie je to lahke,tak mi nepiste,prosim,aby som sa rozhodla inak...Inak to nepojde,svokra nam povedala,ak bude tretie,okamzite nas vyhodi (byvame u nej),ani muz dalsie dieta nechce,ani ja velmi nie,teda by bolo velmi nechcene a je toho ovela viac proti babatku ako ZA.Samozrejme,ze sa vo mne buria vseliake pocity,v noci nespavam atd...ale ine riesenie naozaj nie je.
Chcem sa spyat zien,ktore toto prezili,ci je lepsia ta nova potratova tabletka alebo miniinterupcia...Vsade si minusy aj plusy a chcela by som vediet,ktora volba by bola pre mna najlepsia.Kludne aj do sukromnej spravy.
Dakujem za odpovede a prosim nepiste mi,nechaj si to,nezabijaj to...lebo je to aj tak pre mna tazke a viem,ze cely zivot si to budem vycitat,ale ine riesenie nie je.
@smutnazienka Ahoj, prepáč ale už mi fakt nedalo sa neozvať. Sledujem túto diskusiu už od začiatku a poviem ti, čo ty si si tu musela prečítať a ešte sem prídeš, tak to klobúk dole. Ja by som to nezvládla. Fakt nechápem admina, veď už si mu dvakrát napísala nech to uzavrie a nič. Nejdem sa vyjadrovať k téme, viem ťa pochopiť, empatia a súcit mi nie sú cudzie na rozdiel od niektorých tu.....
@monikahan77 ani mne nie su empatia a sucit cudzie, ale u mna ide o empatiu a sucit s dietatom, ktoremu jehovlastna matka zobrala zivot.
@adelakk kľudne sa tu do mňa navážaj, ja ťa mám hlboko v paži, ja som písala len zakladateľke témy, neprišla som sem diskutovať ako vy a kvákať ako baby na trhu, dík za pochopenie, nemusíte ma označovať a písať mi
@monikahan77 musis aj ty zvyknut ze ked nemas rovnaky nazor ako oni hned pod ciwrnu zem ta poslu
@katkabg hej, myslia si, že našli novú obeť, ale neeee, ja také ignorujem, veď je to pod úroveň čo tu dokázali vyprodukovať 🙂
Ja to nechapemze sa dokazete tolko rozculovat nad niecim co mozno ani realne no ale tak necam vas uz tak.A sa nebudemnervacit a rozrapovat tu.Mam dost toho aj ja.Len opakujem netreba sudit pokial ssi to osobne nezazil,to vsio
@katkabg jeee, ty žiješ v Bulharsku? A kde?
@monikahan77 ja som tiež napísala že je to tu občas ako v kuríne..... a tiež ma zniesli pod zem...hrdinky.... ale furt si stojím za tým čo som napísala...nie som žiadna žaba,ktorá nič nezažila a aj tak ktovie koľké z nich vôbec majú deti...ale škoda reči...aj tak bol názov témy úplne iný ....
@smutnazienka pred vcerom sa Ti "pod noz" este chcelo,dokonca si sa nemohla dockat,tak co si hned nezaplazila aj sterilizaciu.....nechaapem...
@monikahan77 ja som sa do teba nenavazala iba som vyjadrila svoj nazor. A ja ta v pazi nemam, iba ta nechapem.
baby, zbytocne sa uz fakt rozculujete.. je hrozne take jednoznacne a konecne roznodnutie zo strany matky 😒 pre nas, ktore sme proti potratom.. Je to tazke, ale tym, ze tuto temu stale rozoberame nezmenime nic .. rozhodnutie uz padlo.. babatko je prec, treba sa za jeho dusicku pomodlit .
... a nasledky tohoto skutku nepadnu na nasu hlavu ..treba to asi prekusnut a ist dalej..ci karma, ci Boh, ci osud ... vsetko je uz v inych rukach.. zime tak, aby nemusel nikto raz trpiet za nasledky nasich cinov ☹ a rozhodnuti
@zibi mas pravdu..a niekedy sa veci vratia cloveku rychlejsie ako si mysli..ako mne vcera - na prechadzke sme minuli starsi manzelsky par ako sa snazil opravit defekt na aute,chudaci z ineho mesta podla SPZ. Bolo mi ich luto, ale prislo mi aj do smiechu, boli taki komicki ako sa tam mocovali. Asi o 200 metrov dalej mi vyfucalo koleso na kociari 😀 prvykrat za tie roky odkedy vobec kocikujem.
Ale co ma "pobavilo" tu na poslednej strane, je slovo uroven. Zastat sa dietata, ktoreho sa nezastane vlastna mat a snazit sa jej poskytnut iny pohlad na zufalu zivotnu situaciu , aj ked stylom "halooo zena, ved sa vzchop", je vraj pod uroven. Radsej nechcem vediet kde niektore maju tu svoju uroven..asi ani v..onej...sorry..
@denduska ano...sme tu "hrdinky"bez deti,skusenosti a nevieme byt empaticke k problemom inych=preto,lebo my ziadne nemame ☹ 😒
kto vie,mozno ozaj..hm
ale dnes nie je IN postavit sa ZA zivot ...ci uz je to potrat,eutanazia,ci je to len ucta k zivotu-vo forme uvolnenia sedadla starsiemu,choremu a to uz ani tehotnu zena nespominam,atd...vzdy sa do toho vsetkeho nejako prepasuje falosna empatia,citlivost,chapanie zlozitej situacie "tych"inych,skusenejsich ☹ lebo my sme neboli v ich situacii a keby sme boli,tiez by sme takto konali
a potom mamicky nadavaju,ze na svete chyba laska,ustretovost,citlivost...ze vyrasta mladez aka vyrasta
no co uz...ked sme sliepky,tak sme sliepky 😉
velmi uzitocna diskusia.... hlavne pre tie, ktore uvazuju nad potratom ako jednym z rieseni a teraz si precitaju.... jej, smutna zienka to zvladla a odlahlo jej, ma po probleme, jupiii.....a uz je zase vesela....
ak ma zakladatelka aspon trochu sucitu s podobne zmyslajucimi zenami, tak sa nebude spoliehat na admina a stiahne sa do ustrania sama.... 😒
@terezka1947 presne tak...a my sme trápne, lebo sa pohoršujeme ako tetky na trhu...ako sa vôbec opovažujeme. Jedno decko hore dole, budú ďalšie. Správna reakcia mala byť - si odvážna že si za tým ideš a nedáš sa zlomiť , klobúk dole. Uvidíš, nič to nie je, príď sa aj pochváliť, najlepšie rovno zo sály napíš, je tam wifina. A potom sa už môžeš spokojne natiahnuť na slniečko. Úcta? K čomu? K manželke, vlastnému telu, nenarodenému dieťaťu? Pch..nebuď smiešna,sú to len prázdne kecy.
Pamätajme si to pre ďalší prípad, ktorý sa tu určite skôr či neskôr objaví 😉
Ach joooj ženy, ženy ..fakt škoda reči. Som asi z inej galaxie, keď nechápem. Ale inak dúfam, že aspoň k takému pokroku dôjde, že bez zdravotnej indikácie budú už len tabletkové potraty. Cenovo omnoho prístupnejšie, pekne odtrpené v domácom prostredí a ušetríme robotu minimálne 5 ďalších ľudí okolo. Koniec pohodlným narkózam pre pohodlné paničky. A hádam už neuvidím potom v anamnéze v kolonke UPT:8 🙄

@smutnazienka ja nikde nepsiem o dokonalosti, ci lupenoch ruzi.....vztah je taky aky si ho urobime, ale je fakt, ze by som nikdy nedovolila zaobchadzat muzovi so mnou ako s handrou....a on by to ani nerobil,a ni nerobi....aby ma nutil brat HAK (aj ekd nepriamo)? aby on bol pohodlny a ja sa mam starat o ochranu a ked ma byt zodpovedny, tak voli potrat?....tvoj sa tak sprava...prosim, ked sa ti to paci....tak s takym bud...ja nie som masochistka, aby som s takym zila....fakt nie.... pre mna je taky muz uboziak.....
mam pocit, ze na skolach je vztahova ci sex. vychova ovela potrebnejsia ako niektore predmety..... 😖