icon

Tehotenské vitamíny

11. feb 2023

Kupila som si dnes na odporúčanie v lekarni lejdyvita ci ako sa to pise. Sacky rozpustne vo vode. Citam na krabičke ze ich je 30 a denne mam vypit 2 sacky. Cize 18e na 2 tyzdne. Stane sa nieco významné ak si budem davat 1 sacok na den? Nech to mam aspoň na mesiac.

nevenka
11. feb 2023

Nic sa nestane, ja som si takto davala tobolky, kazdy druhy den, niekedy aj kazdy treti. Totiz, zabudala som, zle mi bolo, no vselijake priciny. Len som sa snazila v 1.trimestri mat 800 tej kyseliny listovej, neskor aspon 400, ale aj to nebolo kazdy den. Ja som mala zvlast kupenu, od Generica Active folic sa to volalo. Ked som si dala teho vitaminy, tak 1ks tej kyseliny listovej, ked som si vitaminy nedala, tak 2 ks tej kyseliny. Z toho mi zle nebolo.

autor
11. feb 2023

@nevenka ja som zacala az dnes v 8.tyzdni brat. Neni to neskoro?

lenkakravcova
11. feb 2023

Ja som si kúpila vždy asi 3 balenia na 2 mesiace (rôzne značky). A do pôrodu som skonzumovala väčšinou tak jedno, dve, lebo som na to stále zabudala. Deti boli zdravé 3kg, 3,5kg a 3,9kg, nič im nechýbalo.
Kyselina listová je aj bežnej strave, takže nemusíš stresovať. Väčšinou aj keby si nebrala nič, žiadne vitamíny, tak ak máš normálnu stravu tak by to malo byt ôk. 🙂

beata_k
11. feb 2023

Vacsina zien nic neberie a maju zdrave deti. ( okrem kys. listovej)

veronikaszabova
11. feb 2023

Ja beriem od zaciatku len kyselinu listovu.

krissstiina8
12. feb 2023

Ja beriem femibion vitamíny na odporúčanie doktora

ninah1486
14. feb 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja som v osmom tyzdni a jedine vitaminy ktore uzivam su ogestan

danielockazihlavka
14. feb 2023

Sú to väčšinou sľuby lekární, že tie vitamíny su potrebné. Potrebná je výživná strava a telo, a to vám vitamíny neurobia.

doda26
28. feb 2023

No ja som brala prve 3-4 mesiace len kyselinu listovu. Potom som si kupila vitaminy Gravital. Boli za dobru cenu a jedla sa len jedna tobolka denne a poviem ti, ze ak sa podari druhe dietatko, tak nebudem brat ziadne. Mozno tak budem pokracovat v kyseline listovej, zelezo, cecko, decko a koniec. Mala som dost velke dietatko a ja chudunka, utla, porod bol tazky, a dozvedela som sa, ze prispievaju k tomu aj tieto vitaminy pre tehotne. Takze tentokrat to vyskusam bez 😄