icon

Tehotná fyzioterapeutka. Vypíše ma lekár na maródku?

lea92
2. máj 2017

Ahojte, chcem sa opytat, zatial som este len zistila, ze som tehotna, pracujem ako fyzioterapeutka, venujem sa imobilnym pacientom - dvihanie, pasivne precvicovanie a som v kontakte s roznymi infekciami v nemocnicnom prostredi... Myslite, ze ma gynekolog vypise na PN? Ak nebudem mat ziadne zdravotne problemy, od ktoreho tyzdna tehotenstva ma moze najskor vypisat na PN? Za vsetky odpovede dakujem. 🙂

sissy27
2. máj 2017

@lea92 skús najprv využiť možnosti, ktoré ti ponúka zákonník práce - písomne oznám zamestnávateľovi tehotenstvo a požiadaj o preradenie na inú pozíciu, vhodnú pre tehotnú. Pokiaľ takúto pozíciu pre teba nemá, tak budeš mať pracovné voľno s náhradou mzdy.
Si tehotná, nie chorá... Ak sa dáš na PN, tak sa zbytočne pripravíš o príjem a ešte budeš aj limitovaná vychádzkami, ak nejaké vôbec dostaneš.

evitka83
3. máj 2017

@lea92 nemam skusenost, ale viem sprostredkovane od mamy, ktora pracuje v nemocnici, ze vsetky jej kolegyne, ktore robili v infekcnom prostredi isli na PN okamzite pre nevyhovujuce prac prostredie pocas tehu

mimac
3. máj 2017

@lea92 prečo hneď ísť na PN? skús sa dať preradiť inde, si tehotná, nie chorá.

yasamin
3. máj 2017

Vypise ta na marodku hned od nasledujuceho dna ako k nemu prides

romanadam1626
22. sep 2023

Ale ona sa zrejme nemá kam dať preradiť, veď to je jasné, inak by sa nepýtala. Myslím,že určite môžeš isť na PN.🙏🙂

19mylittlepony83
23. sep 2023

@sissy27 tehotne nemaju vychadzky, resp... Chodia si kam chcu bez nich

19mylittlepony83
23. sep 2023

Jasne ze ta vypise, si v rizikovom pracovisku, nemusis mat zle diagnozy

nikiki29
23. sep 2023

@19mylittlepony83 dieťa má už 5 rokov, už je to asi jedno 😁