icon

Tehotné od marca

30tnicka
9. apr 2014

Ahojte. MS mi meska 2 tyzdne, ciarky na teste su 🙂 Tesim sa z tehotenstva, len akosi to nejde naplno. Neustala unava, jemne nechutenstvo, bolave prsia a nechut na sex... Ktora zdiela rovnake pocity? Pekny tehulkovy den prajem.

quirell
18. aug 2014

Boli ste uz niektora na tom glukozovom teste?

30tnicka
autor
18. aug 2014

@sasa1983 Ahoj. U mna na kontrole vsetko ok, ziadne komplikacie, tak som spokojna. Akurat mi konecne zacina vyraznejsie brusko vystupovat. Na glukozovom teste som nebola. Ak sa nan rozhodnem ist, tak pojdem o cca 2 tyzdne.

quirell
18. aug 2014

@30tnicka ake su pre a proti glukozovemu testu?

30tnicka
autor
19. aug 2014

@quirell moc o tom nechcem pisat, lebo je to len moj osobny nazor, a niektore budu zasa proti. Podla mna je to zbytocny zasah do tela, nalacno kopec sladkej vody, na to cca 3 hodky nic ine do seba... a kolke moje zname z toho vracali, a test museli opakovat aj 3 krat. Ja viem ze cukor mam pod kontrolou, pohybu mam az moc, tak nevidim zmysel v tom, taketo pokusy robit na tele.

sasa1983
19. aug 2014

No, ja s tým, ako lekárka zas tak celkom nesúhlasím, nakoľko aj hraničná hyperglykémia, ktorá trvá navyše len krátku dobu, tj. len pár týždňov gravidity nemusí mať absolútne žiadne externé príznaky. A samotná hraničná hyperglykémia ani nie je sama o sebe nebezpečná, nebezpečie je len jej nárast už do normálnej hyperglykémie, teda táto tendencia...Ja som nemala absolútne žiadne ťažkosti, podľa mňa, keď si žena vopred nahovorí, že veď budem mať asi ťažkosti, budem zvracať, tak nakoniec aj bude...Problémy môže skôr robiť stav, že byť nalačno, je to nepríjemné, ale dá sa to vydržať. A v najhoršom, teda, ak aj áno, že budem zvracaľ, tak no a čo, veď koľké sme mali zvracanie a aj iné nevoľnosti X-krát v prvom trimestri a sme tu..Môj názor ako lekárky. S.

inffinity
19. aug 2014

@30tnicka
@quirell ja sem dopredu sestricce hlasila at me ani na zadny test neposila ze nejdu. A ona mi jen rekla ze at se pripomenu ze si hodnoty skontroluje jak mi bude brat krev a hotovo..ja sladke vubec nejim a to je pro me i pro mimco dost velky sok..neni to povinne ja dotoho druhy krat nejdu..poprve sem netusila vubec jak to probiha a bylo mi zle tocila se ki hlava a cele dve hodiny sem tam prolezela..uz nikdy radeji pujdu jeste 18x rodit nez dobrovolne toto podstoupit.. 😝

asha300
19. aug 2014

@quirell ahoj ja idem v pondelok no uvidíme aké to je či je to naozaj taká hroza pri prvom som to nejako neprežívala tak uvidíme a sladké mi chutí tak nech je to pod kontrolou. Sestrička mi akurát povedala nech si to kúpim v lekárni a že ona mi to namieša.

quirell
19. aug 2014

@asha300 ja idem buducu stredu 27-ho, tak uvidim veru. Dnes som mala poradnu a vsetko zatial v poriadku. Tak pevne verim , ze aj toto bude v poriadku

asha300
21. aug 2014

ahojte baby tak včera som bola neplánovane u dokyho lebo mi nebolo dáko dobre tak pre istotu som sa bola kuknúť či je krpček v poriadku. a doky mi povedal že to vyzerá na babu 😀 moju vytúženú Emku 🙂

30tnicka
autor
24. aug 2014

@asha300 tak gratulujem 🙂 hadam to s tou babou aj ostane, lebo obcas sa vedia mylit 🙂

30tnicka
autor
24. aug 2014

Ahojte. ako sa mate, kocky? Ja sa musim priznat, doteraz dobre, ale posledne dva tyzdne... mi zacina zavadzat brucho :D i kednie je az take velke, ale uz sa mi horsie vstava, spi a akosi ma tlaci, narasta zrazu poriadne 🙂

asha300
24. aug 2014

@30tnicka tak to poznam ja ho mam dost velke a syn mi zavazuje snurky

sasa1983
4. sep 2014

kočky, chcem sa spýtať, ako často vám gyndoš/ka kontroluje krvný obraz?

asha300
5. sep 2014

@sasa1983 ahoj mne bral na začiatku a teraz pri glukozovom teste inak mi neberie krv

jellinga
5. sep 2014

@sasa1983 mne brali tusim v 10 alebo 13 a odvtedy nic, ale kontruje mi ho interna, nakolko na poradni som mala krvny obraz ok ale neskor som mala anemiu....

30tnicka
autor
6. sep 2014

@sasa1983 mne brali krv zatial 3x, a este zevraj raz budu.

sasa1983
6. sep 2014

Ďakujem, ja som sa len pýtala....lebo mne brala komplet na začiatku, potom triple testy a inak nič. TAk si robím krvný obraz sama...Inak, kočky už máte kúpené veci? mňa to už láka...ale ešte sa mi zdá skoro.

inffinity
6. sep 2014

@sasa1983 ja uz mam aj vyprane a vyzehlene 😀

sasa1983
6. sep 2014

@inffinity a ostatné veci nakúpené? kočík, postieľka, sedačka...?

inffinity
6. sep 2014

@sasa1983 vajicko koupene, kocarek koupeny, postylka, ohradka, lehatko, ohradka, zidlicka atd mam po dcerce odlozene...a oblecko jsem tridila po malej lebo ona je letna a dokoupila sem uz vetsinu co mi chybi jako zimny overal cepicky dlouhe bodycka atd... aj fusak mam po male... jeste dokoupim par body, dupacek, latkove plinky a jsem komplet. Uz jen vyhlizim pampersky v akci a mam klid 😉

sasa1983
6. sep 2014

@inffinity Ty kokso! super, no si šikovná. Ja nemám nič, vlastne asi 5-7ks oblečka a o je všetko...

inffinity
6. sep 2014

@sasa1983 ja uz to chci mit dokud se jeste muzu hybat 😀 pak uz se mi jiste nebude chtit nco shanet 😀

sasa1983
6. sep 2014

@inffinity ved áno, máš pravdu, je to najlepšie...a aký kočík si kúpila, ak sa môžem spýtať?

30tnicka
autor
6. sep 2014

@sasa1983 ja som na tom rovnako, nemam nic :D mam len zaprasenu postielku, ktoru treba zlozit, nalakovat a nemam kedy :D vecicky ziadne, kocik som este nehladala moc... ale tento mesiac sa uz na to pomaly chystam 🙂

sasa1983
6. sep 2014

@30tnicka a aký chceš? ja mám vyhliadnutý joolz, to je veľmi kvalitná holandská značka, ale tak aj dosť drahá, tak ešte neviem. A páči sa mi aj bugaboo...potrebujem ľahký a odpružený by bolo tiež fan..

inffinity
6. sep 2014

@sasa1983 kupuju stejne kocary jako sme meli pri male. Jedo bartatina je hluboky, klasicky houpaci, nafukovaci kola a polohovaci operka zad - pekne sme ji vyuzili jak uz byla mala zvedava tak sme ji trochu zvedli aby videla nez sla do sportaku. A sportak pak koupim x lander xa. Taky 100% spokojenost. 🙂

sasa1983
9. sep 2014

@inffinity ja som ho pozerala, vyzerá fajn, a keď máš s ním aj pozitívnu osobnú skúsenosť, o to lepšie🙂

30tnicka
autor
9. sep 2014

@sasa1983 ja este netusim aky chcem, ale skor nejaky retro styl... len su dost drahe.

sasa1983
9. sep 2014

@30tnicka to áno, je to pálka všetko....veci, výbava...pre mňa, malého....dávate si pupočníkovú krv?

asha300
9. sep 2014

@sasa1983 pocula som o tom len ze je to drahe nevies presne kolko to stoji?