icon

Tehotné od marca

30tnicka
9. apr 2014

Ahojte. MS mi meska 2 tyzdne, ciarky na teste su 🙂 Tesim sa z tehotenstva, len akosi to nejde naplno. Neustala unava, jemne nechutenstvo, bolave prsia a nechut na sex... Ktora zdiela rovnake pocity? Pekny tehulkovy den prajem.

quirell
30. sep 2014

ahojte baby. Tak, hlasim sa aj ja. Prerabame trosku, trosku dost, burame nejake priecky, detsku izbu riesime. Tak o tri dni by to malo byt hotovo, + este par dni, kym to vsetko poupratujem..... waaaaa. Stvrtok idem na sono, tak som zvedava na drobca, dufam, ze mi potvrdia chlapca, haha a HLAVNE, nech je vsetko v poriadku. Prajem Vam, krasne, bezproblemove dotehulkovanie, uz nam hori za zadkom, drzte sa, opatrujte sa , setrite sa. tfuj tfuj, nech nam to vsetko dobre dopadne

30tnicka
autor
2. okt 2014

@sasa1983 ja mam len malicko veci, postielku bez matraca a prislusenstva, a zopar veciciek 🙂 hladam kocik, ale neviem najst taky aky by som chcela za rozumnu cenu, kedze chceme retro kocik a tie su dost drahe. A so zvacsujucim sa bruskom sa mi akosi viac a viac nechce nic robit a zhanat...

sasa1983
2. okt 2014

@30tnicka veď preto sa snažím to mať poriešené, aj s vianočnými darčekmi do začiatku novembra...potom už nikde behať nehodlám. kočík sme chceli bugaboo, ale s výbavou to bolo šialene veľa, vzali sme concord travel , taký svetlo.tmavo zelený, spodok vaničky je čierny, mali akciu aj s autosedačkou za 833eur, takže ok.
chcem radšej kúpiť kvalitné veci a nie veľa takých pološmejdov. ako s odsávačkou? až po pôrode?

30tnicka
autor
2. okt 2014

@sasa1983 Ja 800 Eur urcite do kocika nedam, tak preto dlhsie hladam 🙂 a odsavacku asi az potom... ved bohvie, ci bude potrebna.

sasa1983
4. okt 2014

@30tnicka vieš čo, ja som chcela a nebola som ochotná poľaviť z požiadavky: ľahký kočík a odpružené všetky 4 kolesá...to som na výber veľmi nemala...

sasa1983
12. okt 2014

baby, koľko váži baby presne v akom t+d? vážil sa niekto okolo 31+2? lebo ja zajtra idem k dokyne a už som zvedavá....

30tnicka
autor
12. okt 2014

@sasa1983 ja som bola v piatok na sone, mala som 31+6d, a drobec vazil 1740g, vraj akurat na vek.

sasa1983
13. okt 2014

@30tnicka dík moc...ja neviem, mám taký link, kde sa zadá týždeň a deň a na 31+2 mi to píše váha baby 1998g, a to ja budem mať viac, lebo som celú graviditu podľa USG poprodu, tak to tipujem okolo 2050-2100g, uvidím poobede.

30tnicka
autor
13. okt 2014

@sasa1983 daj vediet 🙂

sasa1983
13. okt 2014

@30tnicka už som home, dnes sme sa nevážili, vraj nabudúce...ale pamätám si, že 29+2 som mala 1565g.

30tnicka
autor
22. okt 2014

Ahojte kocky. ako sa mate? O chvilu to tu mame, tak som zvedava na Vase pocity 🙂

sasa1983
27. okt 2014

Ahojte, dnes sme boli na kontrole, podľa menzesu som 33 plus 2, podľa USG 35, váha 2730g...inak sa máme fajn, už sa to blíži....a my budeme maž plánovanú sekciu, takže ešte skôr...

sziwi
1. nov 2014

@sasa1983 Posunies nam ten link? 🙂 Mne malu "vazili" naposledy v 30.tt, a teraz uz nic... Tak som zvedava, kolko by tak mohla mat 😝

30tnicka
autor
1. nov 2014

@sasa1983 mne malu tiez uz nevazili. Ja sa chcem sekcii vyhnut...

sasa1983
1. nov 2014

@30tnicka hm..to by som aj ja rada, ale mám dg. indikáciu...

sasa1983
1. nov 2014

@sziwi je ich veľa, táto napr. v sj...http://tehotenstvo.academy.sk/

asha300
3. nov 2014

Ahojte baby tak ja to uz mam za sebou dnes sa mi rano o 1:55narodila Emka vazi 2300 g a meria 47cm☺ drzim vam vsetkym palce

sasa1983
3. nov 2014

@asha300 ježiš!!!! super, gratulujem.Krásne meno. A čo sa stalo, že takto skôr? dúfam, že ste obe ok...sekciou?

30tnicka
autor
5. nov 2014

@asha300 Gratulujem ! Akosi skoro to prislo 🙂 co porod, dal sa zvladnut?

asha300
5. nov 2014

@30tnicka no bolo to narocne ale stalo to za to☺

sasa1983
10. nov 2014

Kočky, čo nové?

30tnicka
autor
12. nov 2014

@sasa1983 ahoj. Ja nic take nove, len som sklamana, lebo mam malu otocenu KP a velmi by som chcela ist rodit prirodzene, ale asi mi to nebude umoznene... :( inak v poriadku, ziadne problemy. co ty?

sasa1983
12. nov 2014

@30tnicka ja mám sekciu danú od začiatku...takže asi 05-06.12.2014. A kde budeš rodiť?

30tnicka
autor
12. nov 2014

@sasa1983 pravdepodobne do Cadce.

sasa1983
12. nov 2014

@30tnicka aha, tak ja som v Ba. Kedy ideš na poradňu do nemocky? ja pondelok...

30tnicka
autor
13. nov 2014

@sasa1983 ja zajtra, teda ak myslis monitor. Tam idem prvy krat. A do inej nemocnice, ako idem rodit. Na poradne stale ku svojmu dokymu...

sasa1983
13. nov 2014

super, a dokedy budeš chodiť k Tvojmu? ja, vzhľadom na plánovanú sekciu som už u svojej Dr. skončila a od pondelka idem do nemocky na poradne.

sziwi
14. nov 2014

@30tnicka Ahoj. Ja mam rovnaky problem. No moj dr. zastava nazor, ze da sa rodit prirodzene aj ked je babatko KP. Len tam musia byt splnene urcite podmienky. Jednou z nich je velkost babatka. Ak je bud pod 2,5kg alebo nad 3,5kg vtedy planuju automaticky sekciu. A tusim aj pri chlapcoch su este opatrnejsi... Skusala si aj nejake metody na otocenie babatka?

30tnicka
autor
14. nov 2014

@sziwi Ja prirodzene rodit chcem, ale asi mi to nebude umoznene... este chcem skusit inu nemocnicu, mam dost uzku panvu. a babo ma zatial cca 2,5 kila... a kde som bola, tam mi povedali, ze by neriskovali ani 3-kilove... som z toho sklamana, nechcem cisarsky... :( neskusala som nic, len sa prihovarat, ale asi uz zacnem, minimalne macaci chrbat, dvihat panvu vyssie... ty skusas nieco?

sziwi
14. nov 2014

@30tnicka Hmm, asi fakt zavisi od lekara 😒 Moznoze si netrufaju, lebo to nevedia, alebo s tym nemaju take skusenosti. Mne hned dr. povedal, ze to, ze je malinka KP vobec este neznamena, ze automaticky pojdem cisarskym. A ani nebude vyvolavat porod dopredu, vraj on to neuznava. Teda samozrejme, pokial tam nie je nejaky zdravotny problem. Ale vraj keby bol, to by uz potom skor zvolil planovanu sekciu. Tak uvidime, ako sa to u nas nakoniec vyvinie.

No, ja som skusala aj cvicit. Macaci chrbat robim doteraz. S tym podkladanim panvy som vydrzala necele dva tyzdne, priserne mi bolo pri tom zle, take stavy na omdletie som mala ☹ A nepodarilo sa mi podlozit si panvu vyssie ako 20cm, malo by sa vraj aspon 30cm. Takze s tymto som prestala. Niekto este odporuca svietit baterkou, alebo nech sa partner prihovara dole k panve, aby islo babatko za hlasom... 🙂 No, u nas ani toto nezabera evidentne. Dr. mi povedal, ze zial to otocenie je v plnej rezii babatiek. A ze ked im je proste lepsie takto, zadockom dole, nic ich nepresvedci, aby sa otocili a treba sa s tym zmierit. Co uz. Ale napr. kamoska chodi na akupunkturu (z ineho dovodu) a vraj jej povedali, ze maju aj pacientky, ktore chodia k nim prave z dovodu, ze maju babatka KP a potrebuju, aby sa otocili. Aka je uspesnost, to uz neviem zial 😒

Ja teda zatial masirujem aspon hradzu, pijem malinik a robim ten macaci chrbat. A pomaly zacnem trochu hopsat na fitlopte. Snad to aspon trosku ulahci prirodzeny porod, ak nam to teda vyjde 😝