icon

Tehotné od marca

30tnicka
9. apr 2014

Ahojte. MS mi meska 2 tyzdne, ciarky na teste su 🙂 Tesim sa z tehotenstva, len akosi to nejde naplno. Neustala unava, jemne nechutenstvo, bolave prsia a nechut na sex... Ktora zdiela rovnake pocity? Pekny tehulkovy den prajem.

quirell
23. apr 2014

@asha300 citim ,ze sa v brusku nieco deje.... pachy........ a jedlo? Cim jednoduchsie tym lepsie. Mnohe jedla nemozem ani citit. Som ospala, spim aj o pol osmej vecer.

asha300
23. apr 2014

@quirell no tak to jedobry zaciatok 🙂 ja ked dojdem z roboty ledva sa z malym naucim a spim

trdielko009
23. apr 2014

Ahojte.aj ja som vcera zistila,ze bakame druhe babatko 🙂k dr pojdem tak o 2-3tyzdne.lebo pri prvom som tiez hned bezala,a povedal ze mam prist neskor 🙂 a gratulujem vam vsetkym 😉

asha300
24. apr 2014

@quirell joj tak ako si dopadla od rána na teba myslím 😉

quirell
24. apr 2014

@asha300 ahoj. Tak dopadlo to super. Drobca bolo vidiet aj srdiecko bolo. Potvrdil mi 7tt. K dokymu idem 15.maja. tak som sa bala... aj som si pred vysetrenim v aute poplakala. Teraz som taka spokojna a rada..ach jaaj. Aj manzel mal zaslzavene oci - to ma dostalo. A ty ako?

asha300
24. apr 2014

@quirell tak to sa strašne teším 🙂 ja idem 22. mája na dalšiu ale dobre prsia raz bolia raz nie prestalo mi chutiť varené tak sa teraz s tým pasujem ale hlavne bruško podrástlo už nezapnem rifle tak dnes som sa natriekala do legín ale aspoň ma nič netlačí 🙂

3nika33
24. apr 2014

Ahojte, pripájam sa k téme 🙂 ja som si robila test pred 2 dnami a boli tam 2 čiarky 🙂 podľa poslednej MS som v 4t 6d. dnes som bola u jednej doktorky kôli tomu, že si chcem dať ku nej kartu od môjho súčastného doktora. Bola som síce len zo sestričkou ale tá ma trošku zneistila keď som sa jej opýtala že kedy by bolo najvhodnejšie prísť keď tam už budem mať kartu lebo že som podľa testu tehotná. Ona sa ma opýtala kedy som mala poslednú MS ja že 22.3 a ona sa mi vysmiala že to mi nemôže ešte ani meškať tak že nemôžem vedieť že som tehotná.... a že tehotenské testy ukážu 2 čiarky aj keď ich oští chlap.... tak ja teraz neviem. mne môj vnútorný hlas hovorí že som tehotná a veľmi sa s toho teším. No tá sestrička ma ráno zneistila a trošku moju radosť prekazila 🙄

quirell
24. apr 2014

@asha300 ja som na tom podobne ako ty. Varene mi nechuti, vsetko mi pachne. Podrastlo tak brusko? Jeeeeej, krasne!!!!!! s manzelom to ideme v sobotu oznamit rodicom, tak som zvedava na reakcie. Urcite budu pozitivne

asha300
24. apr 2014

@quirell drzim palec 🙂 na mne to mamina hned videla 😉 ale podstatne je ze su nasi krpci ok 🙂 a ozaj termin ti kedydal??

kristinka86
24. apr 2014

Tak som tu už aj ja. Posledná mrcha 5.3., test som robila 14.4. - pozitívny. Dnes sme boli na kontrolu, potvrdené tehu a srdiečko už bilo. Zatiaľ len podľa odhadu mi lekárka povedala, že som na konci 6.tt. 😉
@trdielko009 Možno sa uvidíme v nejakej ďalšej téme. Tiež som na začiatku druhého tehu. 😉 Termín máš tiež na december? 😀

trdielko009
24. apr 2014

@3nika33 mila to sestricka :-/ test ukaze tehu po par dnoch od pocatia.neviem presne,cca 4-5dni.este keby test ukazal len 1,alebo ziadnu tak pochopim.ale podla mna 2sa len tak neobjavia.ja myslim,ze si.potom daj vediet
@kristinka86 nebola som este u dr,nakolko pri prvom tehu som isla tiez hned a kazal mi prist neskor.ale podla mojich vypoctov okolo Vianoc by to malo byt 😉 hadam v teme decembrovky sa vidime 😉

kristinka86
25. apr 2014

@3nika33 Je to hlúposť. Teste len tak z ničoho nič neukáže 2 čiarky. Pokiaľ viem, tak meria HCG a nie kyslosť. Je pravda, že tie ovulačné mikroskopy môžu ukázať ovuláciu aj u muža, ale to závisí od kyslosti slín. Toto je čosi iné. 😀 😀 😀 Tehu isto si. 😉
@trdielko009 Pri prvom som to zistila neskôr, teda mm ma presviedčal, že to je isto stres a nie tehu, tak som aj test robila neskôr a k lekárke som šla v 8.tt a tam už ozaj bolo vidieť krásne srdiečko. Teraz som vedela už skôr, že som tehu - mala som všetky príznaky. Pri prvom žiadne. 😅 A keďže ja som mala mrchu 5.3. naposledy, tak už bol čas ísť na kontrolu, najmä nech mi predpíše kyselinu listovú. 😉 A som rada, že už bolo vidieť aj srdiečko, lebo to na konci 6.tt nie je stále vidieť. 😉 A tá skupina je už založená? Nech sa pridám. Mne to predbežne vychádza na 10.12., ale to sa ešte bude isto meniť. 😝

trdielko009
25. apr 2014

@kristinka86 j apritznaky nemam ziadne,ani pri prvej som nemala 🙂 len tak asi okolo 3mesiaca mi byvalo vecer zle,strasne na zvracanie,ale nezvracala som.a ku koncu ma palila zaha a strasnu chut som mala vzdy ked som isla do pivnice ,tak skrabnut si a zjest kusok z tej zvlhnutej steny :D asi vapnik mi chybal :D a teraz nic.len sa zadychcim hned.to ked si tu v profile zadas,ze cakate babatko a termin porodu,tak automaticky ta tam hodi ze decembrovky...

kristinka86
25. apr 2014

@trdielko009 Tak ja pri malom nič a teraz som mala dosť silné bolesti v podbrušku a prsia neskutočne citlivé a tiež bolia. Hehe - že po 3.mesiaci zle. To obvykle už aj prestáva byť zle. 😀 Mne pri prvom len 2x zdvihlo žalúdok - niekedy asi v 2-3. mesiaci. Raz z kávy, čo som robila manželovi. Ja kávu nepijem, ale stále mi voňala neskutočne a zrazu mi bolo zle. A 2x pri hubovej praženici - tú potom musel manžel celú zjesť z 10vajec. 😀 😀 😀 A chute som mala len na ovocie a každý deň iné. 😀 😀 😀 Veď ja sa do skupiny pridám, ale bolo by fajn potom vytvoriť aj súkromku, aby nevidel každý naše prípadne fotky, atď. 😅

trdielko009
25. apr 2014

@kristinka86 to nik nevidi len decembrovky 🙂 myslim 🙂 dakujem pekne prazenica z 10 vajec :D

jendzela
25. apr 2014

Ahojte, mňa hneď na prvom ultrazvuku doki vystrašil, nezdá sa mu tvar gestačného vaku, nie je oválny, ale úzky. Nasadil mi Duphaston. Som v 5tt+6. Má niektorá z Vás takúto skúsenosť?

3nika33
25. apr 2014

@trdielko009
@kristinka86
Aj ja si myslím že by mi len tak nevybehli 2 čiarky. A ešte k tomu mám aj nejaké príznaky. Ale tá sestrička ma zneistila aj som rozmýšľala či vôbec si tam idem tú kartu presunúť ale dám im šancu dnes som bola u starého doktora nech ma u seba vyradí v piatok druhého si mám prísť pre výpis s karty a až potom môžem ísť konečne na vyšetrenie k novej doktorke. to by som potom už mala byť v 6tt. Možno aj to bude skoro na vyšetrenie no ja sa už neviem dočkať 🙂

kristinka86
25. apr 2014

@3nika33 Moja, ja som bola včera a na konci 6.tt už bilo srdiečko, tak skoro isto nie je. Na 100% Ti bude vedieť povedať, či si tehu, ak nič viac. 😉 Držím palce a výsmech sestričky? Ty sa jej vysmeješ do tváre, keď sa potvrdí, že si tehu. 😉 Žena to vie najlepšie. Ja som tiež vedela hneď, že som tehu, no test som robila až keď mi mrcha meškala skoro 2.tt, aby som nebola sklamaná. 😅 😉

3nika33
25. apr 2014

@kristinka86 ´Ja sa len modlím nech ten týždeň prejde čo najrýchlejšie. Som nedočkavá ako malé dieťa na vianoce 🙂 A dúfam že mi len potvrdí tehotenstvo, lebo ak si myslela tým niečo viac dvojičky 🙂.... fuuu ... no neviem čo by som robila... určite by som bola rada ale asi by som to nezvládla

kristinka86
25. apr 2014

@3nika33 Neboj, dnes je už piatok, skús sa sústrediť na čosi iné. Cez víkend aj tak nič nenarobíš. 😉 A na ďalší týždeň držím palce! Nieee, dvojičky som nemala vôbec na mysli. Myslela som to tak, že ak by aj srdiečko nebilo ešte, tak Ti bude vedieť potvrdiť / vyvrátiť tehu. 😉 Inak, mňa manžel podbabruje, že budeme mať dvojičky a aj v rodine to máme, takže dúfam tiež, že tam je len jedno mimi. Jasné, radosť by bola aj z dvoch, len nech sú zdravé, ale tiež sa na to nejak necítim. 😅 😉

3nika33
25. apr 2014

@kristinka86 No ja sa teraz akosi nedokážem sústrediť na nič iné 🙂 odkedy som si spravila test nič iné nerobím len si pozerám na internete všetko o tehotenstve , strave.... Som tehotná už 2 krát. Mám doma 2 ročného chlapčeka ale pripadám si ako by som bola tehotná 1.krát 🙂.

3nika33
25. apr 2014

@kristinka86 A ak si už bola na vyšetrení a bolo tam jedno srdiečko tak by to nemali byť dvojičky 🙂 ale nikdy nevieš niektoré sa dozvedia až pri pôrode že majú dvojičky 🙂 aj keď to je veľmi ojedinelé 🙂

kristinka86
25. apr 2014

@3nika33 Srdiečka sa často prekrývajú u dvojičiek. 😉 A pri takom nekvalitnom sone, ako má moja lekárka to je ozaj nič moc. Ale na 3D to už vedia povedať určite, len na to si počkám pár týždňov. 😉
Možno sa aj my stretneme v decembrovkách. 😉 Tiež to bude druhé bábo, ale každé tehu je iné a tiež ma zaujímajú také veci, čo vtedy nie. 😉

3nika33
25. apr 2014

Dúfam že sa tam stretneme 🙂 a prvé bábo má koľko rokou? môj má 2 ako som už spomínala a viem že je veeeľmi skoro no myslela som už aj na to ako zabrániť aby žiarlil na mladšieho súrodenca keď príde na svet ☹ alebo sa obávam že ho začnem zanedbávať, predsa len malému bábu treba venovať viac pozornosti. No malý bude mať potom už 3 roky a to sa mu budem musieť tiež venovať. Čo ak to nezvládnem a budem ho zanedbávať.... 😒

3nika33
25. apr 2014

@kristinka86 Dúfam že sa tam stretneme emoticon a prvé bábo má koľko rokou? môj má 2 ako som už spomínala a viem že je veeeľmi skoro no myslela som už aj na to ako zabrániť aby žiarlil na mladšieho súrodenca keď príde na svet emoticon alebo sa obávam že ho začnem zanedbávať, predsa len malému bábu treba venovať viac pozornosti. No malý bude mať potom už 3 roky a to sa mu budem musieť tiež venovať. Čo ak to nezvládnem a budem ho zanedbávať.... emoticon

ibinka231094
25. apr 2014

pekný deň prosí vás o radu alebo názor.
Mešká mi menzes už 20 dní. robila som si tehotenský test pred 2 týždňami bol negatívný no minulý týždeň som si robila test Ovulačný lebo som sa dopočula že ten je lepší a že ked žena nemá menzes nemože mať ovuláciu .. a ten mi višiel že tam bola druhá čiarka slabšia...
Začínam mávať bolesti v podbrušku občas mam biely vytok nezapácha nič. A občas sa mi zdá že chodím častejšie na WC alebo že ma bolia prsia neviem či je to len pocit nahovárania alebo je to naozaj tak . Aj sa cítim v poslednej dobe taká nafuknutá alebo tak. Bábetko by som velmi chcela a preto neviem čo robiť lebo nechcem byť sklamaná že všetko je len poplach. Menzes mi niekedy meškával ale nikdy nie tolko až. čitala som vela príspevkov o všetkom a každý povie niečo iné tak som sa chcela spytať na moj konkrétny problém...
Za každú radu alebo vlastnú skusenosť dakujem

kristinka86
25. apr 2014

@3nika33 Môj má 2 roky a 7 mesiacov. Je maximálne náročné dieťa, vyžaduje veľa pozornosti. Nespí mi sám ani cez deň, ani v noci. Musím byť stále pri ňom. Vie krásne rozprávať, všetko ho zaujíma, všetko musí vedieť. Takže tiež sa obávam ako to všetko budem vedieť zvládať. Ale ak to spravíme oficiálnym, že som tehu, tak ho budem hneď viesť k tomu, že bude mať súrodenca. Aj na 3D chcem aby šiel s nami a videl bábätko, nech ma reálnu predstavu, že v brušku je ozaj nový človiečik. 😉 Budem robiť všetko preto, aby nežiarlil, ale teraz sa tým trápiť je ozaj zbytočné, lebo nikto nevie, ako bude jeho prvé dieťa reagovať na prírastok do rodiny. 😉 Možno to zoberú v pohode a ak nie, tak to budeme riešiť potom. A napíšem Ti k tomu len jednu otrepanú frázu: Zvládneme to, lebo sme ženy. 😉 Venovať sa mu budeš, ale bude musieť pochopiť, že budú chvíle, kedy je bábo prvoradé. Najmä čo sa dojčenia týka, uspávania, atď. 😉 Neboj sa, všetko príde časom. A možno budeme stresovať pred pôrodom obe spolu. 😝

kristinka86
25. apr 2014

@ibinka231094 Existuje aj falošné tehotenstvo - teda, žena si ho len nahovára a ozaj má príznaky ako v tehu. Treba spraviť ďalší test. Pred 2. tt bolo ešte skoro, teraz by už bolo isto pekne vidieť druhú čiarku, ak si tehu. Držím palce, nech to dopadne tak, ako si želáš. 😉

asha300
27. apr 2014

Ahojte baby drapla ma chripka je mi na nic dufam ze to fazulke neublizi bojim sa 😒

lenuliatko28
28. apr 2014

@jendzela ahoj 🙂, ja som v 7t6d a tiež mi lekár predpísal Duphaston, teda už som ho brala predtým dva mesiace na úpravu MS, aby sa nám pošťastilo mimi 🙂. Ale teraz mi ho kázal brať ešte stále - vraj preventívne. Neboj sa a mysli pozitívne. Ja beriem ešte okrem neho kyselinu listovú. Zajtra ma čaká vyšetrenie. Strašne zle mi je ☹, ráno, cez deň, večer. Všetko sa mi hnusí a na žalúdku akoby mi stál slon :-/, plus ma stále stašne páli záha. Už som vyskúšala snáď všetko možné a nič nezaberá...Páli a páli. Už som bola aj na gastre, lebo sa mi nedá niako fungovať, nič ma nebaví, len ležím a spím, aby som to necítila. Takto to mám tretí týždeň, takže nič príjemné. Ale najdôležitejšie je bábatko, snažím sa oddychovať a tešiť sa, aj napriek tomu, že mi je brutálne zle 😨 Tak Ti držím paste, nech je všetko ok. Mne na prvom sone bolo tiež vidno len gestačný vak a dal mi hneď Duphaston s tým, že žiadny stres pokiaľ je to možné, oddych a pitný režim. Tak verím, že bude všetko ok. Daj potom vedieť neskôr, keď pôjdeš k dokimu, či je všetko ok-ale ja viem, že bude 😉 Držkaj sa a ostatné babenky tak isto. Držím nám všetkým silno päste 🙂