icon

Termín pôrodu august 2018

krumpel
11. dec 2017

Ahojte tehulky. Minuly tyzdrn som sa dozvedela, ze som tehu. Predpokladany termin porodu august 2018. Je tu este niekto s podobnym terminom?

1nikuska9
18. feb 2018

@krumpel jaaj, tak to si gynekologovia urcia kedy sa narodi, nie babatko. Ja by som chcela prirodzene, alebo teda nech zacnu kotrakcie same a potom uz ako bude. Ked vidim tie nastrihnutia je mi z toho zle, hlavne to zasivanie, fuuj. Nemam rada take veci. Aj keby som si aj ruku dorezala mna by museli uspat pri zasivani. Musim najst nieco co zmierni riziko nastrihnutia alebo roztrhnutia. Mas taku zavaznu diagnozu ze by ta nenechali vybrat si?

krumpel
autor
18. feb 2018

@1nikuska9 mam problemy s ocami od narodenia, mam za sebou 8 operacii, cize predpoklad je, ze mi ocna nedovoli prirodzeny porod. Ani mi nevrav mne ked zubar trhal zub mudrosti tak som mu odpadla a to sa ma este ani nedotkol

1nikuska9
18. feb 2018

@krumpel tak to ano, kvoli tlaku pri porode asi naplanuju cisarsky ale nevadi, lepsie ako riskovat problemy. Mne brala sestricka krv z prsta na CRP a az mi zle prislo. Neznasam take veci a teraz pocas tehotenstva si toho uzijeme, uz mi bral gyn 3krat krv a som objednana na dalsi odber 😔

krumpel
autor
18. feb 2018

@1nikuska9 ved jasne, ale bojim sa toho vpichu do chrbtice a tiez aj ten pocit, ze si pri vedomi a rezu ta, budu mat so mnou viac problemov ako s mrnusom 😀 nevadi co mi zeny nevydrzime, vsakze.

1nikuska9
18. feb 2018

@krumpel tiez som uvazovala uz davno nad tou spinalkou, ked vidim ako to prebieha, mozno by som sa porozpravala s anesteziologom a dala sa radsej uspat

krumpel
autor
18. feb 2018

@1nikuska9 to by som chcela aj ja, ale neviem ci si zena moze vybrat ci spinal alebo uplna narkoza.

1nikuska9
18. feb 2018

@krumpel moze, anesteziolog samozrejme bude hovorit vsetky negativa celkovej a pozitiva spinalu ale ked sa zena nenecha presvedcit a bude mat z toho naozaj obavy, daju ju do celkovej

krumpel
autor
18. feb 2018

@1nikuska9 tak to si ma potesila. Ono urcite je spinal setrnejsi, ale ak si si ozaj vedoma toho, ze tam budu mat iba problemy s tebou tak si myslim, ze je lepsia celkova

1nikuska9
18. feb 2018

@krumpel urcite, kto sa ako citi, oni hovoria, ze je to lepsie pre dieta spinal lebo pri celkovej sa samozrejme prispi trosku aj dieta ale gynekologovia sa poponahlaju ho rychlo vytiahnut aby ta davka nepresla az k nemu. Skus si pozistovat neskor ako to u vas v nemocnici funguje a ci ti neda niekto uz dopredu oporucanie na celkovu. U nas hned pride anesteziolog a ani sa nepyta co chce zena len povie ze operacia bude prebiehat v spinaly ale niektore sa s nimi dohaduju

krumpel
autor
18. feb 2018

@1nikuska9 moj doki robi aj v nemocnici tak sa ho popytam

1nikuska9
18. feb 2018

@krumpel jasne, tak on ti najlepsie povie. Aj k porodom chodi? On bude vediet ako to robia

krumpel
autor
18. feb 2018

@1nikuska9 hej hej aj k porodom chodi. Ked su aj nejake zakroky tak on si svoje pacientky odoperuje sam, aj ked ma po potrate cistili tak mi to robil on aj mimo tych ich zakrokovych dni.

1nikuska9
18. feb 2018

@krumpel teraz pojdes kedy do poradne? Bude ti brat krv na tie choroby dietata?

krumpel
autor
18. feb 2018

@1nikuska9 na odber idem 6.3. to bude brat krv na genetiku, cize dawnov syndrom atd a poradna potom 13.3. Trochu sa tych odberov bojim, ze ako to dopadne. Kedze robim s postihnutymi udmi dajako sa viac obavam tychto veci.

1nikuska9
18. feb 2018

@krumpel
To chapem, tiez hocico vidim v robote a potom sa bojim ale neviem preco ale viac sa obavam, ze srdieco prestane bit alebo velmi predcasneho porodu 😏

krumpel
autor
18. feb 2018

@1nikuska9 ono ozaj clovek mysli na vsetko mozne.

1nikuska9
18. feb 2018

@krumpel
veru, otehotnenie este neni vsetko ale na take veci radsej ani nemysliet. Musime dohovorit tym nasim krpcom nech su zdravi a nepytaju sa skorej na svet

krumpel
autor
18. feb 2018

@1nikuska9 presne tak musime mysliet pozitivne. Uz nakupujete vecicky, ci este nie

1nikuska9
18. feb 2018

@krumpel
Kupili sme obnosene, po 1e predavala kamoskyna znama ale to sme este nevedeli co bude ale tak, ze by sme isli do obchodu a kupili, to zatial nie. Pojdeme krnasnatku kupit k narodkam oblecenie tak mozno neodolam a kupim aj pre nasu. Ale chcela som kupit hracku, ktora vydava nejaky zvuk aby som mohla malej pustat pesnicku a nechcem z telefonu. Je zaujimave ako tie babatka reaguju na to ked sa narodia. Aj ked neviem ci to bude dostatocne hlasne 😏 a vy uz nieco mate?

krumpel
autor
18. feb 2018

@1nikuska9 este nie. Mam asi dvoje body advoje teplaciky. Uz ked budem vediet pohlavie budem kupovat.

1nikuska9
18. feb 2018

@krumpel
Zatial len pozeram na nete nieco na inspiraciu a rozmyslam co kupime a co nie. Ked som na PNke nic ine teraz ani nezmozem

krumpel
autor
18. feb 2018

@1nikuska9 a mas aspon vychadzky

1nikuska9
18. feb 2018

@krumpel nemam 😔 len doma musim byt

krumpel
autor
18. feb 2018

@1nikuska9 mna caka PN od aprila a presne ohto sa bojim, ze udem uset byt doma.

1nikuska9
19. feb 2018

@krumpel tebe by mali dat vychadzky, 2 hodiny doobeda a 2 poobede ked budes na PN kvoli tehotenstvu. Aj ked to je tiez malo

krumpel
autor
19. feb 2018

@1nikuska9 uvidime. Kamoske prve dva mesiace nedal ziadne vychadzky.

1nikuska9
19. feb 2018

@krumpel 2 mesiace byt iba doma? Zblaznila by som sa. Mna dneska tak zacalo boliet podbrusko 😔 neviem ci je to tym kaslom alebo cajmi, kazdy den som vypila minimalne 2 litre. Kupila som si ovocny a az dnes ked zacali bolesti som si precitala zlozenie a obsahuje ibistek, ktory sa moze len s mierou. Neviem ci 2 litre je miera 😏

krumpel
autor
19. feb 2018

@1nikuska9 myslim , ze to nema taky obsah ibisteka aby ti to ublizilo. Mna brusko bolieva tiez, ale je to tym, ze sa to vsetko roztahuje a rastie. Pokial nekrvacas alebo nemas dajaky vytok tmavy tak si myslim, ze je vsetko ok.

1nikuska9
19. feb 2018

@krumpel aj mna casto pobolievalo ale v poslednej dobe uz bolo dobre. Nooo s tym vytokom je to tazko, ja ho mam velmi vela zlto zeleny a teraz neviem ci je tmavo zeleny alebo krvavy. No dr mi povedal, ze hlavne nemoze byt cerstva, cervena krv a to neni. Tak tmovokrvavo som uz viackrat spinila

krumpel
autor
19. feb 2018

@1nikuska9 tak ak ta to neprejde radsej zbehni k dokimu