Užívali ste Prenatal vitamíny, ktoré obsahujú vitamín A?

bubutko
26. apr 2012

...mna dnes lekarnik doslova odhovoril od Calibrum Mami, pritom som sla do lekarne rozhodnuta ze si kupim prave ten a nic ine a lekarnik ma doslova odhovoril (najprv ma asi 4x nepochopil ze si pytam Calibrum a vzdy mi doniesol ine vitaminy az nakoniec pochopil a ani mi ho neukazal, ze to sa neoplati). Tak ma ukecal na Prenatal ze vraj je to lacnejsie a lepsie, viac vitaminov a pod. Tak som ho kupila a potom som zistila ze to obsahuje aj vitamin A 300mcg co tvori podstatny podiel na vsetkych obsiahnutych vitaminoch v tychto tabletkach. Bojim sa ich uzivat. Bral to niekto?

bosoriak
26. apr 2012

To, ze nejake vitaminy obsahuju aj vitamin A este neznamena, ze su zle. Vitamin A je potrebny aj v tehotenstve. Iba jeho nadmerne uzivanie, resp. vysoke davky sposobuju deformity plodu (pri niektorych liekoch na akne napr. Roaccutane je vyslovene uvedene, ze sa pocas liecby nesmie otehotniet. Lenze to su davky tusim niekolko desiatok nasobne oproti beznej davke. Ale je tu konkretne na MK jedna mamina, ktora ho brala a nechtiac otehotnela a porodila zdrave dievcatko, takze az take vazne to nebude).

Co sa tyka spavania lekarnika, mozno z vitaminov Prenatal maju vacsiu proviziu v lekarni. A mozno ma aj pravdu, neviem. Najlepsie je jest pestru stravu a vykaslat sa na cele vitaminy.

pimpulienka
26. apr 2012

Prenatal sú od firmy Jamieson a ja ich uživam aj počas kojenia ( aj v tehu, ale nie cele obdobie) neobsahuju žiadne umeliny a su najprirodnejšie spomedzi tychto vitaminov pre tehotne ženy..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre