icon

Viete mi poradiť o protilátkach v tehotenstve?

mamabiba
22. júl 2011

Kočky, chcela by som sa Vás spýtať, či niektorá z Vás vie, čo znamená, ak mi výsledky na protilátky lekár zapísal do knižky takto a červeným: Nešpecifická reaktivita v sove. Ja som rh negatívna, takže mi protilátky brali aj pred tým a vyšli mi negatívne a teraz takéto dačo...

melly88
22. júl 2011

a tvoj manžel,resp.partner je Rh + alebo - ?
@mamabiba

mamabiba
autor
22. júl 2011

môj manžel je pozitívny

zaneta123
22. júl 2011

@mamabiba mne vyšli tiež pri druhom dieťati tretie protilátky pozitívne s tým, že som "vyfasovala" jednu A4 na ktorej bolo napísané akú krv môžem dostať v prípade transfúzie - kvôli protilátkam ktoré sa vytvorili. Po troch mesiacoch protilátky stále pretrvávajú, hoci teraz je to o niečo lepšie ako predtým (asi sa vyplavila rhega), uvidím po pol roku - kontrolná krv. hematologičky som sa pýtala čo s tým, bolo mi povedané, že ohrozená som ja pokiaľ by mi v prípade potreby nedali krv, ktorá by nebola upravená tak aby neobsahovala látky, ktoré by mohli zareagovať s tými mojimi protilátkami.Pýtala som sa i na možnosť ďalšieho tehotenstva, povedala, že by som musela byť od začiatku sledovaná a priebeh tehotenstva by závisel i od toho po kom by dieťatko zdedilo rh faktor, nakoľko obaja moji synovia zdedili rh faktor pozitív po svojom ockovi. V prípade objavenia protilátok sa i tehotenstve podáva rhega.

mamabiba
autor
22. júl 2011

@zaneta123 Dakujem za odpoveď, len mne vyšlo, že nešpecifická reaktivita...tak neviem aké to bude mať pokračovanie. Doktor sa tvári, že je všetko OK, ale pokiaľ viem, tak to asi tak 100% nebude

zaneta123
22. júl 2011

@mamabiba no mne vyšli pozitívna antierytrocytová protilátka s tým, že tiež počas tehotenstva dto doktorka neriešila a vlastne sa to nerieši ani teraz

mamabiba
autor
22. júl 2011

@zaneta123 tak potom načo sa tá krv berie? Myslela som, že ak vyjde dačo iné ako negatívne, treba s tým aj dačo spraviť...no nie?

zaneta123
22. júl 2011

okrem rhegy nevedia urobiť nič, bohužiaľ, telo si vytvára protilátky tak ako pri iných prekonaných chorobách, rhega ak sa podá dostatočne včas má za úlohu vychytať v krvi čo najviac krviniek, ktoré sú pozitívne, aby sa vytvorilo čo najmenej protilátok (tak so to pochopila ja s nemedicínskym vzdelaním).

kvetinka211
22. júl 2011

@mamabiba ahoj, a nedostala si nahodou v 28-30tt preventivnu injekciu rhophylaxu (rhegy)? Moze to byt aj z toho a v tom pripade by bolo vsetko ok.

mamabiba
autor
23. júl 2011

@kvetinka211 nedostala. dnes som bola na kontrole a v pondelok idem na ďalší odber na protilátky, tak uvidíme z výsledku. Určite dám vedieť. Len ma to trošku zmiatlo...aby z krvi vyšiel výsledok ako nešpecifický. Vraj tam dačo vyšlo vyššie, tak to idú skontrolovať ešte raz

kvetinka211
23. júl 2011

@mamabiba tak drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku ... mozno len nieco poplietli v labaku ...

mariannax
12. mar 2014

@zaneta123 ahoj, chcela som sa spýtať, som v 15 tt... sestrička mi povedala, že Rhega sa pichá okolo 30 tt. a čo to obdobie medzi tým? mám len dúfať, že bude všetko v poriadku??? ako si to prežívala ty? mne totiž tiež zistili pozitívne antierytrocytové protilátky a keď som hľadala informácie, našla som túto diskusiu... ďakujem za odpoveď.