Viete mi poradiť o protilátkach v tehotenstve?
Kočky, chcela by som sa Vás spýtať, či niektorá z Vás vie, čo znamená, ak mi výsledky na protilátky lekár zapísal do knižky takto a červeným: Nešpecifická reaktivita v sove. Ja som rh negatívna, takže mi protilátky brali aj pred tým a vyšli mi negatívne a teraz takéto dačo...
@mamabiba mne vyšli tiež pri druhom dieťati tretie protilátky pozitívne s tým, že som "vyfasovala" jednu A4 na ktorej bolo napísané akú krv môžem dostať v prípade transfúzie - kvôli protilátkam ktoré sa vytvorili. Po troch mesiacoch protilátky stále pretrvávajú, hoci teraz je to o niečo lepšie ako predtým (asi sa vyplavila rhega), uvidím po pol roku - kontrolná krv. hematologičky som sa pýtala čo s tým, bolo mi povedané, že ohrozená som ja pokiaľ by mi v prípade potreby nedali krv, ktorá by nebola upravená tak aby neobsahovala látky, ktoré by mohli zareagovať s tými mojimi protilátkami.Pýtala som sa i na možnosť ďalšieho tehotenstva, povedala, že by som musela byť od začiatku sledovaná a priebeh tehotenstva by závisel i od toho po kom by dieťatko zdedilo rh faktor, nakoľko obaja moji synovia zdedili rh faktor pozitív po svojom ockovi. V prípade objavenia protilátok sa i tehotenstve podáva rhega.
okrem rhegy nevedia urobiť nič, bohužiaľ, telo si vytvára protilátky tak ako pri iných prekonaných chorobách, rhega ak sa podá dostatočne včas má za úlohu vychytať v krvi čo najviac krviniek, ktoré sú pozitívne, aby sa vytvorilo čo najmenej protilátok (tak so to pochopila ja s nemedicínskym vzdelaním).
@mamabiba ahoj, a nedostala si nahodou v 28-30tt preventivnu injekciu rhophylaxu (rhegy)? Moze to byt aj z toho a v tom pripade by bolo vsetko ok.
@kvetinka211 nedostala. dnes som bola na kontrole a v pondelok idem na ďalší odber na protilátky, tak uvidíme z výsledku. Určite dám vedieť. Len ma to trošku zmiatlo...aby z krvi vyšiel výsledok ako nešpecifický. Vraj tam dačo vyšlo vyššie, tak to idú skontrolovať ešte raz
@mamabiba tak drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku ... mozno len nieco poplietli v labaku ...
@zaneta123 ahoj, chcela som sa spýtať, som v 15 tt... sestrička mi povedala, že Rhega sa pichá okolo 30 tt. a čo to obdobie medzi tým? mám len dúfať, že bude všetko v poriadku??? ako si to prežívala ty? mne totiž tiež zistili pozitívne antierytrocytové protilátky a keď som hľadala informácie, našla som túto diskusiu... ďakujem za odpoveď.

a tvoj manžel,resp.partner je Rh + alebo - ?
@mamabiba