Vplyv denného režimu matky na plod

beruska87
2. sep 2017

Ahojte!
Zaujíma ma jedna vec, hľadala som odpovede na internete, ale márne. Som v 12.tt a vlastne už od nejakého 9.tt nespím najlepšie, večer nie som vôbec unavená, moja hodinka príde až okolo 1h v noci. Keďže som na PN není to až taký problém, ráno dospávam, ale napadlo mi, či to má nejaký vplyv na dieťatko.?? Teda aj na vývoj plodu, ale aj potom na novorodenca, jedna známa je už v 20.tt a cíti pohyby, dieťatko to má pomýlené a kope ju od polnoci aj 4h vkuse a tvrdila, že vraj tak jak je to v brušku, tak je aj po narodení, môže si vymeniť noc za deň.. 😉 Počul niekto o tomto, poprípade skúsenosti??

erikavesela
2. sep 2017

Ked je tehotna zena hore a hybe sa...vtedy uspava svoje babo v brusku..preto nie je citit pohyby..tie citit, ked je zena v klude a babo nie je jej pohybmi uspavane, takze je hore...nema to nic spolocne s rym, ake bude babi az bude na svete

kittykat22
2. sep 2017

@beruska87 ja som mala dieťa živé pred narodením, aj po ňom 😀 Pričom som mala dobrý kľudový režim. Počas tehotenstva v pravidelný 10h nočný spánok. Moje dieťa si žial nič z môjho prenatálneho obdobia nezobralo, a moj zvyk a potrebu dlhého a kvalitného nočného spánku dlho, a vytrvalo ignorovalo.

majba
3. sep 2017

@beruska87 maternica a aj babatka v brušku sú najaktívnejšie v noci. To s aktivitou po narodení nemá nič spoločné.

sissy27
3. sep 2017

@beruska87 do konca 7. mesiaca som robila nočné, takže spať som chodila nie hodinu po polnoci, ale okolo 5-6 ráno a nemalo to absolútne žiadny vplyv na tehotenstvo ani na dieťa.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre