Všeobecná poisťovňa neprepláca vyšetrenia
Ahojte, mate niekto podobnu skusenost? pred dvoma rokmi mi moj gynekolo nasiel myom a preto som chodila na kontrolu kazde 3 mesciace, stale mi gynekolog vycital ze som vo vseobecnej a ze jemu moja poistovna preplaca len jedno vysetrenie za rok a tie ostatne uz si musi zaplatit sam, teraz som tehotna, ale samozrejme si neodpustil znova poznamku ze som vo vseobecnej a ze jemu vseobecna nepreplati vysetrenie, pytala som sa ci by som mohla dostat snimok z ultrazvuku. na to mi samozrejme povedal ze ani on to nema zadarmo, tak som povedala, ze ved si ho teda kupim, ale samozrejme peniaze nechcel, tak teraz neviem ci naozaj vseobecna mu nepreplaca moje vysetrenia alebo ako to teda je. ale je mi zvlastne zeby ani v tehotenstve nepreplacala vysetrenia???? to uz co by bolo. mate podobne skusenosti? dakujem
VSZP nie je taká problematická ako niekto tvrdí, skôr je tam problém, že nepreplácajú lekárom v dostatočnej miere, preto tí často rušia zmluvy s ňou...dôvera a union sa môžu javiť ako lepšie, ale začínajú si uplatňovať výnimky v zmluvách, napr. union známej nepreplatil zlomenú ruku jej syna, pretože to vlastne spôsobila ona svojou nedostatočnou pozornosťou...keď sa niečo naozaj stane, môže byť človek len rád keď je poistencom statnej poistovne
Ahojj, Tvoj gynekolog ma pravdu - nie tym,ze Ta prehovara do inej poistovne, ale tym ze existuju limity - poistovna to nikdy neprizna.
za kazdy ukon su body, ktore ambulancia koduje a posiela do poistovne - ak sa pocet bodov prekroci, poistovna zaplati len ten limit, nie viac. obvykle je ten limit prekroceny uz po prvom tyzdni v mesiaci - takze ano, za plno pacientov a vysetreni poistovna neplati a lekar, pracuje de facto zadarmo.
Lenze to pacient netusi, pretoze oficialne stanovisko poistovne je, ze ziadne limity nie su a pacienti maju plne pravo na vysetrenie. A lekar NESMIE vyberat poplatky. takze sa nedivim, ze hundre. ja by som somrala tiez. Zial place na nespravnom hrobe, lebo Ty za tento chory system nemozes, a teda len Ta to otravuje..
no ved prave...a mne je to uz neprijemne.... nebavi ma stale to pocuvat....uz k nemu idem zo strachom ze co mi zas bude vycitat...ale tak co mu mam povedat :(
@6mamina6 povedz mu to na rovinu - ja som tento system nevymyslela, a kvoli inym lekarom (napr. obvodnym, zubarovi a pod.) je mi lepsie zostat vo vseobecnej, a prosim, aby ste to respektovali a viac mi to nehovorili. Bodka, co viac? s max slusnostou, ale jednoznacne, ze ho sice chapes, ale neprajes si to.
@cailinevelyn to jej nepomôže....on je strašne arogantný a jediné riešenie je ozaj od neho odísť....
Ja som vo VšZP od detstva a nemám nikde problém 😕
@zabka1000 tak potom odist, ale o arogancii pocujem prvykrat.
Arogancia, to by mi teda fakt vadilo, somranie mi nevadi a da sa zobrat s nadhladom - arogancia nie. Suhlas.
@cailinevelyn jasné, iná vec je , keď si trocha pohundre, že mu niečo nepreplatia, to som zažila u viacerých dr, ale keď sa ho človek normálne niečo opýta a on ho zosmiešni, alebo spustí monológ, ako neurobí toto a toto....ja som hneď podľa úvodného príspevku spoznala o akého dr. ide....
dnes sme boli s dcerou na ortopedii a ked sme VsZP tak poplatok 8 eur,ostatny zadara/union,dovera
Ahoj ja som tiež vo všeobecnej. sono a ultrazvuk mi robí pri každej poradni, síce som mala troška problémi, pri tehu tak možno preto, ale nikdy mi nepovedala, že jej to poisťovňa nepreplati alebo niečo. Iba keď chcem obrázok z ultrazvuku tak si vypíta symbolické 1euro za tlač
@6mamina6 namiesto mrhani tu casom si zavolajte do VSZP, nie? https://www.vszp.sk/kontakt.html
Ja mam VSZP a normalne standardne vysetrenia porodne preplaca urcite, bola som tehotna uz dvakrat. Samozrejme, snimok z ultrazvuku nie je standardna sluzba a snimok si platim aj ja. Vas lekar nech kontaktuje svoju konktaktnu osobu vo VSZP, ked v tom ma gulas...
podla mna je to rovnako ako s tymi dilermi liekov,z koho ma nejaky profit,tomu sa prikloni....

asi ho aj zmenim..... inak to nevidim...lebo fakt ma nebavi pocuvat ako on za mna plati a nikto mu nic nepreplati.....a este je niekedy aj arogantny ...ked sa na nieco opytam tak mi odpovie posmeskom....ako mam vsetko vediet ked som prvorodicka???? radsej sa opytam predsa.