icon

Výsledky prvého screeningu v tehotenstve

chaze
26. máj 2025

Ahojte mám za sebou prvý screening v tehotenstve, výsledky mi vyšli s-papp a 1159,00 mIU/L a S-fBHCG 34,15 IU/l. Doktor mi zatiaľ nič nepovedal ..mám ísť na NT testy ešte. Vcelku som vystrašená.. nikde neviem nájsť referenčné hodnoty.

krasneleto
26. máj 2025

@chaze skus napisat vahu, vek a tyzden tehotenstva... a aky je napisany zaver k tomuto vysledku...

chaze
autor
26. máj 2025
@krasneleto

@chaze skus napisat vahu, vek a tyzden tehotenstva... a aky je napisany zaver k tomuto vysledku...

@krasneleto vek 25 rokov, váha 62kg a tt 11 ..práveže záver tam nemám písaný

krasneleto
26. máj 2025
@chaze

@chaze 1. PAPP-A: 1159 mIU/L

V 11. týždni sa typické hodnoty PAPP-A pohybujú okolo 500 – 1500 mIU/L, v závislosti od metodiky laboratória.

Hodnota 1159 mIU/L je v norme, zvlášť pri tvojom veku a hmotnosti.

Po prepočte na MoM (násobok mediánu) by bola pravdepodobne niekde okolo 1.0 – 1.2 MoM, čo je výborné (norma je 0.5 – 2.0 MoM).

2. free β-HCG: 34,15 IU/L

V 11. týždni sú bežné hodnoty free β-HCG približne 20 – 60 IU/L.

Tvoja hodnota je v strede normy, teda tiež úplne v poriadku.

Po prepočte na MoM by si bola pravdepodobne okolo 1.0 – 1.3 MoM.

krasneleto
26. máj 2025

tieto hodnoty biomarkerov su v poriadku, dolezity je aj vysledok utz a sijove prejasnenie , pritomnost a velkost nosovej kosticky... to vsetko dokopy dava obraz o riziku ...

chaze
autor
26. máj 2025
@krasneleto

tieto hodnoty biomarkerov su v poriadku, dolezity je aj vysledok utz a sijove prejasnenie , pritomnost a velkost nosovej kosticky... to vsetko dokopy dava obraz o riziku ...

@krasneleto ďakujem ti veľmi pekne.. mňa vystrašilo už len to že mi povedal že musíme ešte ten NT skontrolovať

krasneleto
26. máj 2025
@chaze

@krasneleto ďakujem ti veľmi pekne.. mňa vystrašilo už len to že mi povedal že musíme ešte ten NT skontrolovať

@chaze ano NT a nosova kosticka su takisto vstupom do zaverecneho hodnotenia tohto skriningu... nestresuj sa... vysledky mas zatial v poriadku, jeho poznamka nemusela byt vobec v zmysle nedobreho zaveru... len podotkol, ze musi NT vysetrit.. lebo musi... to sa pise tusim aj do knizky

kiki68
26. máj 2025
@chaze

@chaze NT sa kontroluje vzdy, to je taka zakladna vec v tomto celom.

katka1357s
14. nov 2025
@chaze

@chaze ahoj, ako ti to všetko dopadlo? Tiež mám 25 a veľmi podobné hodnoty…. Aké ti vyšli hodnoty v 16tt?

chaze
autor
14. nov 2025
@katka1357s

@chaze ahoj, ako ti to všetko dopadlo? Tiež mám 25 a veľmi podobné hodnoty…. Aké ti vyšli hodnoty v 16tt?

@katka1357s ahoj.. všetky výsledky boli v poriadku ..a fuuuu no keďže som už 36tt tak ti neviem povedať aké som mala v 16tt 😐.. nepamätám si to. Jedine čo tak malá je o týždeň väčšia od začiatku a "KP".