Začínam 4. mesiac. Môžem ísť na očkovanie proti tetanu?
neuškodí to plodu?
treba sa poradit s lekarom ale asi nie
určite by som nešla ani za nič na svete ja som nebola mam epilepsiu a tiež som nešla nechod aby si nepoškodila plod budeš ľutovať
Určite nie, ani počas kojenia sa nesmie
Mna ockovali na zaciatku tehotenstva proti tetanu. Nevedela som o tom ze som tehotna, malej sa chvalabohu nic nestalo, ma uz sedem rokov 🙂 Ale kebyze viem o tehotenstve tak by som sa isto nedala ockovat.
Nie nemozes lebo ti poskodia babetko , je to nebezpečné teraz je vo vývoji môže byt postihnute počkaj po porode sa zaockuj
..hlavne ockovanie proti tetanu je totalna hlupost a nie este takto riskovat v tehotenstve.. za mna vravim-jednoznacne nechodte na preockovanie
Co si sisi? To ti kto poradil? Neockuj sa, ak nechces zdravotne problemy, a uz vobec nie v tehotenstve.
Daj si do vyhladavača IMOVAX ADULT a čitaj ,zloženie je inaktivovany toxin či tetanu alebo zaškrtu ,takže neviem čim maš poškodiť dieťaťu ,prečitaj prediskutuj z dr a zvaž ....mam pocit ,že sa ti tu zgruplo moc av mamičiek .... 😉
..ja by som to riešila s doktorkou a nie tu,kde získate "zaručene dobré rady" 😕
urcite ries s doktorkou, mne odkladala ockovanie az po ukonceni kojenia... takze ja osobne by som to neriskovala
mne tiez dr povedala, ze ked porodim a uz nebudem kojit, tak mam prist na preockovanie, ale akosi som sa doteraz nedohrabala 😀
Ja som mala podobnú dilemu. Gynekológ ma uistil, že pokiaľ nepracujem aktívne doma s hlinou, alebo v záhradníctve tak určite NIE a treba počkať a očkovať až po tom, čo nebudem kojiť. Celkovo v tehotenstve som nezažila lekára, ktorý by predpisoval akékoľvek lieky, leda že by to bolo nevyhnutné a bolo by vysoké riziko zdravotných problémov pre matku. Aj ATB sa predpisujú len výnimočne, nie to ešte očkovanie. Ale samozrejme treba sa poradiť. 🙂

Neblazni, urcite nie!!!