icon

Žijem v UK, rodiť chcem na SK.Chodíte niekto na vyšetrenia aj na Slovensku?

vorosen
22. sep 2018

Ahojte,
zijem v UK, momentalne som v 6 tyzdni tehotenstva a chcem rodit na Slovensku. Este len zacnem chodit na prehliadku v UK, ale kedze chcem rodit na Slovensku, tak som rozmyslala nad prehliadkami aj tam. Mate niekto skusenost ze je potrebne riesit kontroly aj na SVK? V ktorych tyzdnoch vas chce vasa gynekologicka vidiet? A kolko za to platite? Mne zatial navrhla 6 kotrol v: 12, 16, 20, 24, 30 a 32 tyzdni.

Dalsia moja otazka, kedze matersku chcem poberat z UK, co viem ako si vybavim (teda dufam), cez formulare S1 a S2 a teda nebudem mat poistenie na SK, ci je mozne poistit dieta na Slovensku po porode (pokial partner na SK este nebude)

Dakujem

Strana
z2
babatkoling
23. sep 2018

@najinka No tie, co dostavas na konci tax year, ja som self employed, uz si nepamatam 🙂 moj drahy je anglican, cize my sme nemuseli dokladovat nic, ale baby to riesili uz x krat... musis nejako dokazat, ze si tu 5+ rokov...

najinka
23. sep 2018

@babatkoling no to praveze viem, ze tu uz je vela diskusii o tom, ale nikto nespominal settled status, no dnes rano ked pozeram na gov.stranky, spomina sa to..preto som chcela vediet od niekoho, co to skutocne vybavoval, ci to treba..

babatkoling
23. sep 2018

@najinka a ty / vy ho mate? Ja som tu 14 rokov, mohla som si vybavit 'residency' ale nemam potrebu... v tomto neviem poradit...

najinka
23. sep 2018

@babatkoling nemam praveze, nemyslela som, ze je to potrebne. Ale ked tak si to vybavim, citala som ze to stoji £65, len zasa neviem ci staci ak jeden z nas to ma, ci obidvaja ci ako..

vorosen
autor
23. sep 2018

@takaaa Dakujem za odpoved. chcem sa ta este dodatocne spytat, ci si toto poistenie u VSZP riesila este pred odchodom na SR a tym padom si nemusela platit za ziadne zdravotne ukony, alebo si toto slovenske poistenie dostala az po narodeni dietata?

takaaa
24. sep 2018

@vorosen niet zaco🙂 poistenie mi zacalo s nastupom na matersku dovolenku, u mna od 38 tyzdna. Takto som splnila podmienku, ze poberam a platim dane v zahranici, ale zijem na slovensku.

vorosen
autor
25. sep 2018

@takaaa ak to spravne chapem, matersku si mala z UK, rodila na SR a zaroven si teda uz mala toto poistenie a dieta SA stalo poistencom na SR tiez...a po porode si ako dlho zostala na SR?

fadama
25. sep 2018

a preco chces rodit na Slovensku ?

takaaa
27. sep 2018

@vorosen zhruba ano. Matersku som mala z inej Eu Krajiny, kde mi vyplnili ten potrebny formular a rodila som na SK. Zial moja materska trva iba 6 mesiacov, a potom navrat do prace 😉

vorosen
autor
27. sep 2018

@fadama pretoze sa nechcem stahovat s malym babom..uz chcem mat vytvorene prostredie v ktorom nam bude dobre

fadama
27. sep 2018

@vorosen jaj, som myslela ze iba rodit tam chces

Strana
z2