Žijem v UK, rodiť chcem na SK.Chodíte niekto na vyšetrenia aj na Slovensku?
Ahojte,
zijem v UK, momentalne som v 6 tyzdni tehotenstva a chcem rodit na Slovensku. Este len zacnem chodit na prehliadku v UK, ale kedze chcem rodit na Slovensku, tak som rozmyslala nad prehliadkami aj tam. Mate niekto skusenost ze je potrebne riesit kontroly aj na SVK? V ktorych tyzdnoch vas chce vasa gynekologicka vidiet? A kolko za to platite? Mne zatial navrhla 6 kotrol v: 12, 16, 20, 24, 30 a 32 tyzdni.
Dalsia moja otazka, kedze matersku chcem poberat z UK, co viem ako si vybavim (teda dufam), cez formulare S1 a S2 a teda nebudem mat poistenie na SK, ci je mozne poistit dieta na Slovensku po porode (pokial partner na SK este nebude)
Dakujem
@babatkoling no to praveze viem, ze tu uz je vela diskusii o tom, ale nikto nespominal settled status, no dnes rano ked pozeram na gov.stranky, spomina sa to..preto som chcela vediet od niekoho, co to skutocne vybavoval, ci to treba..
@najinka a ty / vy ho mate? Ja som tu 14 rokov, mohla som si vybavit 'residency' ale nemam potrebu... v tomto neviem poradit...
@babatkoling nemam praveze, nemyslela som, ze je to potrebne. Ale ked tak si to vybavim, citala som ze to stoji £65, len zasa neviem ci staci ak jeden z nas to ma, ci obidvaja ci ako..
a preco chces rodit na Slovensku ?

@najinka No tie, co dostavas na konci tax year, ja som self employed, uz si nepamatam 🙂 moj drahy je anglican, cize my sme nemuseli dokladovat nic, ale baby to riesili uz x krat... musis nejako dokazat, ze si tu 5+ rokov...