icon

Zisťovanie cukru počas tehotenstva v Trenčíne

lenula57
16. feb 2013

Ahojte,
Moja doktorka mi to zabudla spraviť skôr tak teraz ma poslala na zisťovanie cukru.Staršne sa obávam poraďte mi vaše skúsenosti ako Vám bolo po vipití tej sladkej vody alebo ako vám cez to bolo ďakujem vopred za odpovede..A ak by sa dalo keby hovoríte rady z Trenčína..

sense
16. feb 2013

ja som bola v piatok, ale nie v tn, som v 30tt.....no pre mna to nebolo nic prijemne 75g cukru ci co to bolo 3dcl vody, pila som to 15min. a to som tam vyliala polovicku stavy, .... bolo mi potom zle som cakala kazdu chvilu ze to skonci vonku, a bolo mi strasne teplo, ale da sa to prezit....ved to nie je kazdy den.....po tych dvoch hodinach a troch odberoch krvy som vypila pollitra vody naraz

xlucia
16. feb 2013

@lenula57 pokial si mala cukor doteraz ok, tak toto vysetrenie mozes kludne odmietnut

lenula57
autor
16. feb 2013

@sense čože no som zdesená..ach ale budem to musieť prežiť..

@xlucia To vážne ale to mám povedať doktorke sak tam ma rozšklbe za živa 😒

janesa1984
16. feb 2013

ja som to zlupla ja jeden krát. bola som už taká hladná že mi to aj chutilo. Zle mi z toho vôbec nebolo a tie dve hodky ubehli rýchlo 😉

renab
16. feb 2013

mne z toho pri prvom tehu bolo strašne zle, pri druhých dvoch som to odmietla. ale ja som extrém, lebo som celé tehotenstvá prežila na záchode, takže to doktorka vôbec nekomentovala.

xlucia
16. feb 2013

@lenula57 preco by ta rozsklabala ??? si dospela, zodpovedna. akekolvek vysetrenie mozes odmietnut. ja som odmietla. ved si svojpravna

emakiki
16. feb 2013

ale veď to nič nie je, ja som to vypila zachvilku a dali mi do toho citrondeko..tak mi to aj chutilo...ja som si zobrala manžela so sebou, tak mi to rychlo ubehlo...UPLNA POHODA

lenula57
autor
16. feb 2013

@xlucia Sak ano ale tak ja sa dosť mojej doktorky bojím že my nahúka a že mi zase bude dávať výhražné reči a tie nemám ako moc v láske zbytočne ma deptá 😒..a odísť môžem až v decembri lebo som podpísala s nou tu ročnú zmluvu.. ☹ ..

@emakiki no to vážne tam môže isť do toho citrón? 🙂 ...to by bolo celkom v pohode a mám si ho doniesť z domu alebo mi ho tam dajú??..a medzi tým sa budem môcť napiť a isť na WC normálne??

sense
16. feb 2013

mne ho ponukli tam nemusela som si doniest z domu a mohla som si dat kolko som chcela...na wc som ist mohla ale pit som nemohla az po tych dvoch hodinach....to bolo pre mna osobne dost tazke, nakolko pijavam vela vody toto bolo pre mna utrpenie od polnoci do nejakej pol jedenastej nic nepit teda okrem ttej sladkej zbrndy....a mozno aj preto mi nebolo dobre lebo mam vseobecne dost nizky tlak a tym nepitim bol urcite este nizsi....

lutia
16. feb 2013

@lenula57 mne citron neponukli v nemocnici, "pozicala" som si ho u dalsej tehulky (bo som o tom nevedela ze mozem troska citrona) ale sestricka tam ten citron nakvapkala a bolo to aj tak len par kvapiek, ze vela sa nemoze...a chut - no ja som to pila dlho ale aj na to maju casovy limit :(( chcela som to vypit naraz ale nedalo sa a uz po 2glgu mi bolo na zvracanie ale nakoniec som to dala.....
predtym resp pred vypitim som bola velmi hladna ale po "napoji" som nepocitovala hlad a obed bolo nieco slane 🙂) sladke som nechcela ani vidiet.... bola som tam tiez s manzelom a cas sa dal vydrzat
vysledky - mozes si pockat alebo zasielaju priamo doktorovi
medzitym sa nemoze nic pit a WC maju v ten chodbicke kde sme boli a myslim ze aj moc sme museli "odovzdat"

lenula57
autor
17. feb 2013

@lutia No pekne a ten citrón normálny alebo kyselinu citronovú alebo to čo sa kvapká do čaju??..

emakiki
17. feb 2013

@lenula57 medzitým piť nemôžeš a ísť na wc môžeš pred vypitím a potom po dvoch hodinách odovzdávaš moč... mne to robili v TO a ta pani (asi laborantka) mi do toho dala citrondeko, ale v pohode si ho môžeš zobrať zo sebou(alebo citrón) a potom si to do toho namiešať...chutí to ako malinovka... 🙂 mne asi po hodine bolo trošku zle, ale to asi od hladu aj malá už bola netrpezlivá v brušku...inak sa nie je sa čoho báť!

lenula57
autor
17. feb 2013

@emakiki Aha no len aby v TN mali pochopenie lebo ako najviac sa bojím že tam bude nejaká nervózna sestrička alebo laborantka tohoto sa aj dosť bojím..ale čo už zvládli to predo mnou a zvládnem to aj ja 🙂 ..aj tak to mám právo odmietnuť lebo mam všetko v poriadku 🙂

lutia
17. feb 2013

@lenula57 normalny citron 🙂)

emakiki
17. feb 2013

@lenula57 podla mna nie je dovod odmietat... aj ja som mala vsetko OK a aj tak som sa bála výsledkov... a myslím ze ked to robia v TO tak aj u Vas to nebude problem...mne to chutilo, ale boli tam este dve a tym nie... tak je to u kazdej ine... ale tie dve boli take preafektovane...tak mozno ani take zle nebolo iba robili dolezite...

soniatko
17. feb 2013

ja som sa tiez obavala tej presladenej vody, ale nakoniec to nebolo az take strasne a vypila som to na ex, pre mna bolo horsie cakat tie 2 hod, sestricka mi ponukla, ze mozem ist zatial aj domov, ale mne sa nechcelo chodit hore - dole...mala som so sebou aj citron, ale nepouzila som ho a zle mi nebolo...

lenula57
autor
17. feb 2013

@emakiki Aha tak dúfam že to bude OK.lebo ja sa vždy prehnane bojím a skoro vždy to dopadne dobre ale nechcem to zakriknuť 🙂

emakiki
17. feb 2013

@lenula57 presne ako ja... 🙂

lenula57
autor
17. feb 2013

@emakiki Tak že som neni sama 🙂 ..a deň predtým si jedla všetko na čo si mala chuť alebo si sa nejako obmedzovala??! 🙂 ..lebo neviem či môžem si dať všetko..

emakiki
17. feb 2013

@lenula57 sladkosti som nejedla, musela som sa moc držať 🙂)) a po šiestej som už nejedla....

sense
17. feb 2013

ja som jedla normalne , a este aj vecer o 22hod som sa najedla a pred polnocou vypila pollitra vody, pre istotu aj tak som bola rano hladna a strasne ma smadilo....

lenula57
autor
17. feb 2013

@sense A to keď budem odchádzať z domu tak ani to sa nemôžem napiť vody??..Sak to by bola úplná šikana!!..ja som vždy keď som mala isť na krv musela som vpiť 3 deci vody minimálne lebo keď som nervózna zhustene mi krv 😀 ..čiže asi tak..

sense
17. feb 2013

neviem co ti kazali , ja som nemohla od polnoci nic jest ani pit.....pre mna bolo tiez utrpenie byt bez pitia ako bez jedla, mam dost nizky tlak a ked mam nedostatok tekutin je to este horsie.....mozno aj preto mi bolo zle ....ale rano ked som si doumyvala zuby tak som si dala glg vody, .....ale aj to len taky maly....

lussi2
18. feb 2013

ja som bola na cukor v Cegyse, setricka mi kazala doniest si aj citron. Bolo to ako citronada 🙂 chutilo to dobre. Horsie je to, ze tam potom musis cakat a 2alebo 3krat ma pichali do prsta a to sa mi vobec nepacilo, ale co uz...