icon

Zmena gynekológa počas tehotenstva - rady

anoushka33
24. apr 2018
anoushka33
autor
24. apr 2018

ahojte, prosím máte skúsenosť so zmenou gynekológa počas tehotenstva? Po skúsenosti s prvým tehotenstvom, ktoré bolo dosť dramatické (aj kvôli neliečenému vysokému tlaku v tehotenstve!), vážne uvažujem nad zmenou gynekológa. Aby som sa menej bála a prežili sme to až do šťastného konca 🙂. Môj aktuálny lekár je už v dôchodkovom veku, a, prosto, ľudsky mi vôbec, ale vôbec nesedí (stará škola, taká nadradenosť z neho sála, ako to bolo kedysi, no, možno si viete domyslieť...), nepoužíva sono (chodí ho robiť iný lekár ; treba tak ísť v iný deň ako na poradňu, z jednej návštevy sú teda dva) a celkovo mám z neho zmiešané pocity... Akosi mu neviem dôverovať :(. Menili ste, prosím, gynekológa, keď ste boli tehotné? Som len na začiatku tehotenstva... Ako to prebieha? je to vôbec možné?

rastika
24. apr 2018

@anoushka33 ja som menila pre veľmi podobné dôvody. Najprv si nájdi nového, opýtaj sa, či ťa vezme. Potom už len zober kartu (ja som poslala muža 😊) a bež kade ľahšie.

pribinak
24. apr 2018

gynekolog bez sona to je ako zubar bez vrtacky. najdi si rychlo noveho

zuzina316
Autor odpoveď zmazal
katarinahajnus
24. apr 2018

Ja som tak isto menila v osmom mesiaci. Sla som sa opytat k novemu ci ma vezme dala mi ziadanku, odniesla som staremu lekarovi a on postou moju kartu poslal novemu.

kinderdepingui
Autor odpoveď zmazal
veronique2508
24. apr 2018

Menila som medzi 3. a 4.mesiacom a sestricka lekara od ktoreho som odchadzala si neodpustila poznamku ze to sa "nerobi" ked oni mi urobili vsetky uvodne testy. Ale, vykasli sa na vsetkych a pocuvaj svoj instinkt buducej maminy. Ty a tvoje babo, vase zdravie je najdolezitejsie. Ak s tym nema problem lekar ku ktoremu prechadzas, nemusi ta nic ine zatazovat 🙂 je dolezite mat dobreho lekara, minimalne je to silny faktor pri odburani stresu a pre dobry pocit 😉 najlepsie je cim skor a k 1. Dnu v mesiaci aby si to vedeli vykazat v poistovni..defacto novy lekar ti vystavi papier o tom ze k nemu prechadzas, to zanesies k svojmu terajsiemu lekarovi a on je povinny zaslat tvoju zdrav. dokumentaciu novemu. A od 1.dna v mesiaci potom patris uz k novemu. Mozno to stihnes este k maju 🙂. Vela uspechov, nech ti to vsetko dobre dopadne

anoushka33
autor
25. apr 2018

Dakujem, dievcata, ze ste ma povzbudili. zajtra idem na to sono (k tomu druhemu doktorovi, ktoreho si moj doktor "najima") a zacnem uvazovat na konkretnymi krokmi k zmene, hadam sa rozhodnem spravne 🙂. aj vam vsetkym vsetko dobre...

florabotanica
26. apr 2018

Ja som menila gynekologa v tehotenstve, pretoze vtedajsia gynekologicka mi povedala, ze "z toho tehotenstva nič nebude"....bola som cca v 8. tyzdni...a uz som mala za sebou jeden spontanny potrat....od milej lekarky som si vyziadala kartu a bezala som kade lahsie....to podla nej "beznadejne" tehotenstvo dopadlo dobre, moja dcera bude mat uz 14 rokov....drzim Ti palce 🙂