Je toto koniec vzťahu?
Ahojte,
nejdem si sem vylievat naivne srdiecko, len ma zaujima ako toto mozu vidiet z ineho pohladu ini ludia. Ja som totiz stratena a nestastna.
Moj pribeh je asi takyto. Mam 30 rokov, 1 dieta (10 mesacneho syna). S manzelom sme spolu 8 rokov, a manzelmi sme skoro 3 roky. Milovala som ho... nadovsetko, aj on mna, citila som to. Uz pred otehotnenim sme si neboli tak blizki ako kedysi. Pribudali hadky, rozdielne nazory. Dieta sme chceli a tesili sme sa. Pocas tehotenstva to bolo striedavo oblacne ale v podstate dobre obdobie. zlom nastal ked som porodila. Bola som stale unavena a nervozna. akosi som dlho nezvladala syna a domacnost naraz. Ale polepsilo sa.. no bolo to obdobie kedy som bola fakt neprijemna (popord. dep. som nemala). Velmi to medzi namo ochladlo, respektive zacali padat uz hrube urazky. Manzel mi raz vykrical ze sa neviem o syna starat..Na margo toho chcem dodat ze ma velmi bolela hlava a on mal uplakany cas pred spanim. Proste som bola k.o. a bolo to vidno. V ine dni mi venoval reci "to uz sa cez to brucho nevies ani k pracke zohnut", "mas dvojtu bradu"..
.. velmi ma tymi slovami ranil. Ked som mu toto vsetko po par dnoch povedala ze ma to ranilo a ze toto mi nemal nikdy povedat ze sa to ani nehodi, povedal len ze si nepamata. Vygradovalo to tak, ze uz 3 tyzdne byva u rodicov a sme rozideni. Bez rozvodu, bez uplneho pobalenia veci... Je mi ale strasne luto ze by mal syncek byt bez oboxh rodicov, a tiez mi je niekedy samej smutno a luto. Od kedy odisiel sme sa o inom ako synovi nebavili. Pre vysvetlenie, ja so. naozaj trosku vacsia.. 166cm72kg. Manzela som spoznqla ako pomerne stihla baba ale rokmi sa na mna nalepilo. po porode som dala kila co som nabrala dole a som taka ako som bola pred tehu. Lenze chuda nie som.. tiez nie je model ale toto by som nikdy nepovedala. Na jednu stranu ho nenavidim za ponizenie a aj za to ze sa do dnes neospravedlnil, na druhu stranu mi je proste luto kam to zaslo. Myslite ze takyto vztah by mal byt naozaj ukonceny alebo by sme sa mali este porozoravat?
@zzzzuz určite sa porozprávajte. Možno to ani tak nemyslel ako to povedal. (To mne manžel stále vraví, že mi ženy veľa veci inak pochopíme... I keď oni niektoré veci vôbec nevedia povedať a nenájdu správne slova) povedz mu že ti to je ľúto, aj to že si bola taká nervozná a nevenovala sa mu. Že to chces zmeniť. Či je aj on ochotný urobiť nejakú zmenu. Možno chce aby si sa aj sebe venovala. Nechaj ho s malým samého, choď si raz do týždňa zacvičiť. Inak si vôbec nemyslím že nie si chudá. Práve naopak, určite si chuda. Možno nemáš modelkovsku postavu ale to by ani nie každý chcel. Určite máš peknú postavu. Choď troška von, vyvetraju hlavu, zacvic si, spravíš aj pre seba dobre. Možno aj manžel bude mať pocit že sa snažis aby si sa mu páčila a dáš aj jemu priestor. Tým že ste spolu toľko rokov možno je to naozaj len kríza a chce to zmenu. Keď ste sa brali z lásky treba to len znova objaviť. Nech malého postrážila starí rodičia a zájdite si do kina. Skús si spomenúť na niečo čo ste spolu robili radi. A aj keď sa teraz bavíte len o synovi, vystihnúť dobrú príležitosť, keď malý spí v kociari a povedz manželovi že ti to je ľúto, že či by nechcel s tým tiež niečo urobiť. Skús prijať jeho výčitky, aj keď ich naozaj formuloval otrasné, tiež by ma to ranilo, hlavne keď by 'trafil klinec po hlavicke'. A zjavne to aj teba trapi. Všetko sa dá riešiť a určite aj to sa dá. Držím palce nech to zrovnate a nájdete rodinnú pohodu a lásku.
@zzzzuz prepáč, ale mne to príde ako len jedna strana mince, toto budú zas nadávky len a len na muža ako si ťa neváži a podobne, ale ty sama vravíš, že si bola zlá a nervózna a tiež si k nemu nebola úžasná a milujúca. Podľa mňa si vôbec nemáte čo vyčítať. Obaja ste urobili chybu a obaja ste vinní za to čo je medzi vami teraz. Prestaň nadávať na manžela a sťažovať sa na neho čo ti urobil, ale začni od seba a uvedom si čo si mu urobila ty. Ty od neho vyžaduješ úctu, ale ty sama si mu ju nedala.
@zzzzuz Myslím, že tu nešlo o hmotnosť, ale chlapi nemajú radi nervózne...ufrfľané....hysterické ženy....tak sa zbalil a ušiel ☹ A ešte viacej neznášajú , ak dieťa stále plače...ruší ich to...Ja viem, je to strašné, ale je to tak 😢
@777januska777 mala som tazke sestonedelie. vtedy som ani nevarila, ale mama mi varila. ale syn ma uz 10 mesiacov... ano kazda minca ma 2 strany. ale ja sa staram o dieta, varim pre nas, perem, uprarujem a este som sa aj opytala ako boo v praci aky mal den... nech sa u nas dialo cokolvek, a ano bolo toho vela tak to ze nezvladam starostlivost o syna a ze som tucna s dvojtou bradou - to bolo uz za hranicami. to akoby som mu ka napr povedala ze je nechutne chlpaty a mohol by aj viac penazi domov nosit... a to som si nikdy nedovolila. cim si ho podla teba ja nevazim? ze som bola nevyspata a hormony mnou trieskali? mal stat pri mne nie? ale vravim, sestonedeli pominulo a ja som myslim znova normalna zena... len on sa nesprava voci mne normalne
@zzzzuz ahoj, mrzí ma tvoja situácia, ale kvôli tomu ukončiť manželstvo je trošku moc. Na druhej strane, nechápem jeho rodičov, že ho neposielajú k tebe naspäť. Predsa len musia aj oni chápať, že takto sa situácia v rodine nerieši a manžel má stať po boku manželky. Jedine ak by im vyhovovalo, že u nich býva. Otázka je, či chces situáciu riešiť, alebo či chces čakať kým sa sám spamätá. Za malým chodí, alebo komunikujete len telefonicky? Ktovie čo povedal rodičom. Namieste by možno bolo skúsiť mu navrhnut manželskú poradňu, alebo skúsiť o pomoc poprosiť jeho rodičov, že by vám postrážili malého a vy by ste mali možnosť osamote si veci v kľude povedať. Medzi iným aj to čo ktorému z vás prekáža, ako by ti mohol pomôcť, aby si na všetko nebola sama. Potom tvoja únava nebude taká veľká, jeho frustrácia tiež a nedovolí si možno povedať na teba to čo ti povedal. Ďalej by bolo treba prebrat aj to, že aký príklad bude dávať dieťaťu, tak sa dieťa bude správať. Ak bude tebe ako matke dieťaťa nadávať a škaredo o tebe pred ním hovoriť, dieťa to bude kopírovať a bude nadávať aj ono tebe aj jemu a nebude si vás vážiť.....
V každom prípade držím palce, aby ste to zvládli a aby ste túto krízu prežili bez rozchodu....
@zzzzuz no pozri ty vidíš svoju stranu mince, on chodil do práce a isto bol unavený a zničený. Ty si mu nikdy nič nevyčítala? Lebo tvoje poznámky (väčšinou ženské "dobre" mienené rady) bývajú pre mužov rovnako zraňujúce. Lenže to si ženy neuvedomujú, ženy vyžadujú úctu a ospravedlnenia, ale žena často k svojmu mužovi nemá ani úctu a ani sa mu nikdy neospravedlní.
@hindakus dakujem ❤. tiez sa bojim ze nie. nemyslim ze by tu vitazila nejaka moja nezmyselna tvrdohlavost.. no na tahu je on. nic nepovedal, neospravedlnil sa, neskusil vysvetlit co ho k tomu viedlo.. ja som vyslovila co mi vadi, ak mu chybam, alebo ho to mrzi, mal by sa ozvat. 3 tyzdne chodi pomedzi volno len syna pozerat/kocikovat
Vies, nie je dobre popri dietati zanedbavat muza. Totiž príchodom dieťaťa na svet sa toho veľa zmení. ALE to neznamená že muž má byť bokom.... mam 4 male deti ale pozornosť tým voči mužovi nekončí a môžem povedať že sme si čoraz bližší a náš spoločný (aj keď hlavne len večerný) čas je najkrajšia časť dňa na ktorú sa veľmi teším aj keď som vyčerpaná na totalku.
A ze tvoj bol frustrovaný a nervózny sa nečudujem..... moj názor
Môj ked mi zacal vykrikovať moju vahu a vadilo mu vsetko na mne...uz mal vo vyhlade inu krasavicu 😔
@veronika0122 preco by mal byt nervozny a frustrovany? Opakujem znova, sestonedelie pominulo, maly ma 10mes. a to co mi povedal je cerstve... nie je to z obdobia ked som bola unavena a este sa len vsetko okolo dietata ucila..
@zzzzuz nezvyknem prispievať, ale toto mi nedalo. Jedna vec je, že muž sa k tebe takto nemal správať. Rovnako ako ty si nemala byť podráždená a vyčerpaná. Ale zase na rozvod to nie je. Ja som to po pôrode tiež nedávala, s mužom sme sa večne hádali, on prišiel unavený z práce, chcel sa najesť a oddýchnuť, ja som bola vyčerpaná z dieťaťa a potrebovala som, nech sa o dcérku postará. Padali rôzne slová, aj urážky, ja som sa aj zo 3x zbalila a išla k rodičom. Vydržala som tam týždeň, vrátila som sa domov s radosťou 😂 celý prvý rok s malou bol pre mňa ťažký, nevládala som ani upratovať, nieto mať čas na manžela, alebo starať sa o seba. On nechápal, ako to nemôžem stíhať. Bola som rada, že som si 1x do týždňa umyla vlasy 😂. Najlepšia vec, ktorá sa nám stala bola, že manžel dostal výpoveď. Pol roka sme boli spoli doma, teraz je manžel na podpore a ja som sa vrátila do práce. Paradoxne jeho výpoveď nám zachránila manželstvo, môj muž je po dni starostlivosti o dcérku zmorený, nic nestíha a teší sa na návrat do práce. Už mi minimálnej 3x povedal že.ma obdivuje ako to dávam, že ešte vladzem sa starať o malú, keď prídem z práce. Včera mi oznámil, že už viacej detí nechce 😂. Neboj sa, prvý rok je ťažký pre každý vzťah, niektorej žene to ide lepšie, inej horšie, ale časom.sa.to utrasie pre vás oboch. Určite by som sa ešte vzťah snažila zachrániť.
Mne raz jedna zena povedala, ze ma 3 deti a po kazdom sa skoro rozviedla 🙂
Obdobie po porode je nesmierne tazke, u nas sa to naozaj zacalo ustalovat po roku, kedy uz bol system, nejaky rezim, nie zmena spanku kazdy mesiac a pod.
Manzel to prehanal, mozno to hovoril v zlosti a v zufalstve z tejto situacie.
Nemal by, ale ak sa milujete, zachranite to.
Ak nie, je blbost zostavat spolu len kvoli dietatu. Radsej jeden stastny rodic pri nom ako dvaja nestastni
@zzzzuz možno si si ho menej všímala. Vieš, chlap, veď to je ako ďalšie dieťa. Oni potrebujú cítiť záujem zo strany manželky a niekedy akoby žiarlili na deti že si práve tie všímame. Myslia sinže starostlivosť o ne je jednoduchá a pritom nie je. Medzi vami by sa hodil rozhovor a myslím že potom to bude určite lepšie ❤
@lenkakravcova a chces povedat ze tym ze si schudla vsetky nabrate kg mas taku istu figuru ako pred xy rokmi ked ta spoznal? Asi tazko- vekom ti sice vaha mohla zostat rovnaka ale sa ti rozlozila na ine partie a o pleti ani nehovorim- tvoja rada stala za 💩
@zzzzuz u nás podobne, len som sa zbalila ja aj s malou. Čo som si ja vypočula asi nikto 🙂 Neverím, že takýto človek ta má rád.. neospravedlnil sa a pochybujem, že to urobí. Tiež mi bolo ľúto, že dcére neviem dať kompletnú rodinu, ale lepšie žiť neštandardne ako tak.
@lenkakravcova daj recept ako sa da velmi jednoducho schudnut!!!
A vaha bola len podpasovka...to si nepochopila?
@zzzzuz Nie je to koniec, ak to tak nechceš. Ty sa cítiš urazená a čakáš od neho ospravedlnenie. Máš pravdu a máš na to určite právo. Ale tvoj manžel nerozmýšla ani neciti tvojim rozumom a pocitmi. Raz sa ti možno ospravedlní, ale asi to nefunguje tak, že on je na ťahu, lebo ty to od neho teraz chces počuť. Bolo by to logické, áno, mal by to urobiť. Ale on si už ozaj nepamatá, čo ti povedal a hlavne nepotrebuje byt kritizovaný a obvinovaný za pokazenie vztahu. Vy ste obidvaja vyčerpaní materstvom a rodičovstvom. Táto situácia vám určite neprospieva, ale hrať sa dlhodobo na urazenú vás z problémov nevytiahne. Daj si vacsie dávky magnézia, B komplex, Q10, daj sa psychicky do poriadku a zabudni dočasne na to, čo sa stalo. Dostaň ho naspäť, zavolaj ho na večeru, buď nápaditá a vtipná, nech príde skontrolovať akú máš sexi postavu..., potrebujete sa navzájom. On to možno nevie povedať, nemysli si, že mu len tak zo dňa na deň vôbec nechýbate. Určite dokážeš zorganizovať rande na MDŽ. Držím palce, nech sa darī. 🙂
@zzzzuz Určite nie si tučná a pochybujem, že máš dvojitú bradu, z jeho strany to bolo veľmi chrapúnske, také vyjadrenie, pripadá mi to, akoby si vymýšľal dôvody, prečo byť na teba nahnevaný. Som dva a pol týždňa po pôrode a tiež moc nezvládam domácnosť, dieťa vyžaduje veľa pozornosti, prebaliť, nakrmiť, uspať a o chvíľu zas a znova to isté, môj partner to vidí a chápe a akceptuje, snaží sa mi pomáhať, prípadne ma pošle s malým cez deň pospať, keďže sa v noci veľmi nevyspím, nie ešte aby mi niečo vyčítal (a to si tiež vždy myslel, že MD je dovolenka, už si to nemyslí). Byť na tvojom mieste, nechám to zatiaľ tak, ako to je, ste manželia, takže kým neprídu rozvodové papiere, tak je ešte šanca, že sa to uklepe, neprosila by som sa mu, ale ani nevyhýbala kontaktu s ním. Je dosť zvláštne, že sa ešte nevrátil, že ho rodičia nepodnietili vrátiť sa k rodine, ale treba dúfať, že to príde a potom si s ním ujasniť, čo už je cez čiaru v jeho správaní a samozrejme akceptovať, čo je podľa neho cez čiaru v tvojom správaní 😉
Býva u rodičov?byť jeho mama,tak ho metlou ženiem ku žene a synovi,ak má problém,nech si ho rieši a nie utečie k mamičkinej sukni.Toto skutočný chlap nerobí,na čo čaká? kým ho syn nenazve ujom? Na tvojom mieste nedoliezam,objednám termín v manž. poradni a oznámim mu ho,ak nebude mať záujem niečo riešiť,tak ťažko budeš dospelého človeka nútiť.Ak chceš schudnúť či niečo iné urobiť so sebou a so svojim životom,tak preto,lebo to budeš ty sama chcieť,nie kvôli inému človeku,kvôli nemu už vôbec nie.
Treba sa hlavne v klude porozpravat, musite si ujasnit jeden druhemu ci to chcete este skusit zachranit alebo to podla vas nema zmysel. Ak to chcete zachranit tak normalne chodte do manzelskej poradne
@zzzzuz Necitala som odpovede ani obsah co baby napisali...Ale reakcie tvojho muza su hodne uplneho chudaka...A ty sa zaoberas blbostou...Chuda nechuda...Je na tebe ako sa citis...Ak si napr.pribrata a citis sa tak ok,tak mam v paži co ini hovoria...Je to predsa tvoj zivot...Ak mas pocit,ze je to na ...,tak zacni s tym nieco robit...Aby si sa citila ok...Nechapem jednej veci naco tvoj muz liezol k rodicom na 3tyzdne?...Na zaklade coho?...Inak podla reakcii tvojho muza by som ho kopla do riti,pretoze namiesto toho aby ti pomohol napr..zlatko pojdeme spolu cvicit...Alebo ja sa dnes postaram na par hodin o syna a ty chod cvicit a podobne...Vztah su dvaja ludia a ma tam byt kontabilita a maju sa riesit problemy a komunikovat...Zjavne tvoj chudak to nevie a tam by som sa zamyslala uz...
Ako sa poznam, ja by som sa mu ospravedlnila za to vyhodenie, ale stylom "dotklo sa ma, co si mi povedal o podbradku, hlavne, ked aj ty si taky nechutne chlpaty a s previsajucom bruchom". Ja mam teraz na sebe 10 kg po porode, vzdy som bola az moc chuda, tak toto mi nevadi. Ked mi manzel stlaci slaninku na bruchu, este si vyhrniem tricko a zatrasiem mu tym brusiskom pred tvarou. Chudnut nebudem, nech nepridem o mliecko. Ked menej jem, je aj mlieka menej.
Ono co pises, nemusi to byt take zle, tu na nete sa lahko ultimatne sudy vyriekaju. Clovek v hneve povie kadejake hnusne veci (ano, nemal by a co ti vycital je hnusne a neopodatatnene). On ma tiez svoju hrdost a tvrdohlavost, ze ostal u mamky, ked si ho vyhodila. Aspon sa casto ozyva kvoli malemu? Ved ten mu snad velmi chyba.
Ja by som sa ospravedlnila za to vyhodenie, povedala by som, co mne vadilo a podme dohodnut riesenie. Myslim, ze by si nemala cakat, ze pride domov so sklopenymi usami a odprosi ta.
No vies problemy po porode ma asi kazdy par...naozaj..myslim si to....pretoze aj tehotnestvo aj dieta je v zivote neskutocna zmena...uz nie si ty...ale uz mas pti sebe dieta,ktore je ako keby ty ale vedla teba...prinasa to zmeny...a ano aspon vies,ze je to presne o tom,ze si ta nevazi a nerespektuje...je to smutne...musrl by si teraz bez teba uvedomit alebo pocitit strach,ze o teba pride...ale ked si on uz v hlave rozumom povedal,ze sa mu nechce ta riesit a byt s tebou nepomoze uz nic...bohuzial...a toto,ze je mu to jedno,ze si sama s malym a on si je u rodicov to je tiez trosku moc...proste vidis sama,ze je mu to jedno...keby nebolo na druhy den by to prisiel riesit....je mi to luto...ale radsej sa zobudit teraz ako zit v nestasti...neboj raz ti bude opat dobre a mozno naozaj s tym pravym....a neboj sa hlavne,bude milovat aj tvojho syna👍👍👍
Ano, samozrejme, kazda minca ma dve strany, nikto nie je ideálny. Ale len uboziak a slaboch dokaze v najzranitelnejsom období zeny spochybňovať jej schopnosť byt dobrou matkou a navazat sa do jej vzhľadu.
Medzi vami nie je respekt, ucta a uz toboz nie laska. Je vo vasom vztahu velmi vela zlej minulosti, ktoru si pri kazdej novej situacii pripominate. Ja by som volila rozvod. Rozvod nie je nic skandalozne v dnesnej dobe. V dobe kedy si svoje stastie vieme zariadit sami a nie trpiet, lebo "co by ludia povedali", ako to fungovalo v minulosti. A ver, ze aj tvoje dieta bude stastne ked si najdes partnera, ktory ta bude zboznovat namiesto zitia s biologickym otcom, ktory ta psychicky terorizuje a nema voci tebe ziadnu uctu. Vela sily do rozhodnuti ti prajem. Zivot je velmi kratky na to aby sme ho zili v nestasti, smutku a s clovekom, ktory nas nemiluje.

@zzzzuz myslím, že si v tej situácii spravila dobre ukázala si mu hranice a to je strašne dolezite.Urazil Ta, neospravedlnil sa teraz je na ťahu on.Este môže byť urazený mať veľké ego a akurát Ti povie, že ty si ho vyhodila tak išiel.Ty vieš ako ste žili kvôli čomu sa hádali, či ste sexuálne spolu žili ...ak to bolo viac x okrem toho čo píšeš čo asi bolo, alebo boli hádky velke, tak sa dobre stalo, lebo žena s malým dieťaťom vyhodí chlapa väčšinou len, keď to je veľmi zle a neúnosné.