Nezvládla som to
V piatok som mala mat UPT. Keď mi robili ultrazvuk doktorka už videla pohyby .. neukázala mi sono ale tvárila sa tak divne tak som sa spýtala že čo sa deje. Potom som sa pozrela na to sono aj ja.. nedokázala som to podstúpiť. Mám ešte jednu “šancu” v pondelok, po pondelku už UPT nebude mozne vykonať. Dôvod preco som tam chcela ísť, je ten že budem na dieta uuuuplne sama. Nemam absolútne nikoho. Neviem čo mám robiť 😥
@bambieblue Dobre, urob ako píšeš. Keď každý pomôže niekomu, bude to super.👍
@sasa1310 👍👍 najviac jej tu budu nakladat a vykladat o tazkom zivote s dietatom zenske, co v 24 rokoch v lepsom pripade sedeli v jednoizbaku a decko si nemohli dovolit, lebo nemali co do huby, alebo take, co v horsom pripade sedeli u svokrovcov, alebo rodicov. Take idu pisat o tom, ako si znici zivot. Omfg.
Autorka, klobuk dole pre tebou. Znies ako velmi inteligentne ziena. Kludne sa mi ozvi do spravy a pokusime sa ti pomoct. Prajem ti vsetko dobre 🙏
Napis mi pls súkromnú správu, rada pomôžem. Sama som bola v podobnej situácii.
Ked si ho necháš, uz NIKDY VIAC NEBUDES SAMA, a budeš mat to najviac, co mozes v zivote mať🥰👶
Drzim palce k spavnemu rozhodnutiu
Co znamena uuuplne sama? Mas kde byvat?
Teraz pekne odkladaj 300€ mesacne, kym pracujes. Drz sa!
Mať výdavky 600€ pri 630 prijme (rp + prídavok) a to si ešte nejedla, nekúpila plienky, prípadne um a ostatne náklady je veľka odvaha, strasne ti držím prsty. Verím, že tu spomínanú pomoc reálne dostaneš.
@any_soj chvalabohu, ze sa nájdu ešte ľudia z veľkým ❤️
Zaslúžiš si obdiv.bez pomoci rodičov a rodiny máš vo svojom veku byt a auto a hlavu a srdce na správnom mieste.ty sa nemusíš báť, uvažuješ dobre, poradíš si❤️.
Autorka, blahoželám k rozhodnutiu a aj tebe aj babatku držím palce, aby ste všetko zvládli 🍀 ak chceš napíš súkromnu správu, vedeli by sme ti s nejakými vecami pomoct
Autorka,teším sa z tvojho rozhodnutia,čakám IP kedy a kam ti doveziem postieľku.
@autorka moja ponuka na darovanie kočiarika platí ❤️ z celého srdca ti želám, nech ťa náplní pokoj a istota, že si spravila dobre, lebo si spravila ❤️ veľmi ti držím palce a pokojne sa mi ozvi. Či už len o morálnu pomoc, alebo ten kočiarik, alebo možno nájdem ešte niečo iné, aj keď nedávno som sa bábätkovských vecí pozbavovala. Budem na vás veľmi myslieť.
@sasa1310 prosim si citaciu toho, kde som napisala, ze je autorka nesikovna. NIKDE SOM TO NEPISALA. pisala som, ze nema povolanie vhodne k HO, ani okrem svojej pravej a lavej ruky nema nikoho. o tom, ci vlastni byt mozeme polemizovat- na LV je uvedena tarcha, vlastnikom je banka, nie autorka. a ma na margo zodpovednosti- hadam len nebudeme hodnotit zodpovednost cloveka na zaklade toho, ze sa rozhodne nechat si dieta. nebud smiesna. mame malo romov, ci asocialov s x detmi, ktore ich nedokazu uzivit? tiez su zodpovedni, lebo si dieta/deti nechali? my sa v skole 5 rokov vsetci rodicia skladane 2 detom na vsetky skolske vylety a akcie, pretoze ich rodicia su tiez taki - podla tvojej logiky- zodpovedni, ze si narobili deti ako smeti, ale nic okrem strechy nad hlavou im zabezpecit nevedia. a dalsia vec, dieta bude mat autorka len 3 roky? fuuha, to mi je prekvapko. ja zijem v tom, ze deti mam zo zakona zivit dovtedy, kym sa o seba nebudu schopne starat. precitaj si tu tych x diskusii, ako sa zeny pohorsuju nad kazdym soplavym dietatom v skolke, lebo im nakazi ich dieta a oni nemozu mat casto ocr a to ma vacsina muzov. mam deti 2, zodpovedneho muza a aj tak je to miestami o hubu, kedze nemame babky a dedkov. dieta predsa nie je len maly zlaty, spiaci uzlicek prve mesiace. s dietatom rastu starosti, naroky a financie kazdym rokom. ja autorke uprimne z celeho srdca prajem vsetko dobre! len nech sem o rok nepise a nepyta rady, co ma robit a ako uzivit seba a dieta, aby neprisla o byt.
Ak si to nepodstupila, to znamena, ze mas svedomie, vies, ze ten malinky cloviecik, je tvoje krasne vonave babatko, ktore uz teraz milujes.
Nerob to. Nezabi si dietatko, pretoze uz len z toho, ze si to nezvladla, je vidiet, ze si uzasna, zena, a ze mu budes skvelou maminou.
A ver, ze raz budes stastna, ze ho mas. Zivot sa moze zmenit z minuty na minuty, a ty uz nikdy nebudes sama.
Ja som si tiez svoje dietatko nechala... Sama a v 19tke.teraz je z nej uzasna baba, krasna, sikovna mila, s uzasnym srdcom ❤️❤️❤️
Ked to takto prezivas, nemysli si, ze po UPT by to bolo fajn. Pravdepodobne by ti UPT sposobilo omnoho vacsie problemy ako babatko.
Pretoze upt je smrt dietatka a nechat si ho je dat mu zivot. Ja mam kolisku, pre babtko, kludne ti ju dam. Mnoho ludi, ti da vecicky, topanocky, aj kocik, aj postielku ti dam. S matracom perinkami, aj oblecenie nejake aj hniezdo... Kadeco.
Hlavne sa neboj. Aj Boh, pozera na to ako sa rozhodnes. A vzdy je dobre rozhodnut sa pre dobro❤️❤️❤️popros ho, obetuj mu svoj zivot a on ti da krasny dokonaly zivot❤️prosim ver mi🙏🙏🙏mam vlastnu skusenost❤️
@matkahelka a keď sem o rok napíše, tak čo?
spokojne nech napíše, tak ako to robí mnoho iných žien-matiek (a mnohé s oveľa väčšími malichernosťami), či je toto fórum len pre nejaké VIP osoby, ktoré nikdy nič nepotrebujú, všetko majú a žijú si na vysokej úrovni?
je tu niekde nejaké vymedzenie, kto a čo môže/nemôže napísať?
spokojne nech píše, keď bude mať opäť ťažkosti, je tu ešte stále mnoho žien s veľkým srdcom, ktoré nielen hejtujú, ale aj pomôžu, ako môžu...
(žiaľ, tu sa to moc nenosí, ak sa tu ukáže aj nejaký dobrý skutok...
táto téma začala s tým, že kde sú tie, čo stále len rečnia a majú plné ústa slov a žiadne skutky,
a keď sa zase zapojili ochotné žienky, tak zase pribudlo kopu komentárov, ktoré s dešpektom všetky pomáhajúce mamičky nazvali samaritánkami... ani tak dobre, ani tak dobre...
kto chce hejtovať, tak si dôvod vždy nájde...len by ma zaujímalo, koľko dobra "majú na účte" tí najväčší hejteri...)
Prosiiiim nepocuvaj tieto zeny co ta posielaju na potrat, ktore volia smrt tvojeho dietata.
Predstav si, ze aj na tvoju vlastnu smrt by ta kludne poslali.
Tvoje dietatko je uz na svete, sice v tvojom vnutri, ale kopka si, tesi sa, citi sa uzasne, bezpecne.... Bojuj zan❤️
Aj mne sa mozes kludne ozvat, pomozem ti❤️
@magimary ano, nech napise. presne tak, ako sem pisu vsetky ostatne v jej situacii, na ktore je potom nalozene (casto presne tymi, ktore sa tu teraz biju do hrude, aby si dieta nechala), preco si dieta nechala, preco nesla na upt, ked pren nemala podmienky. ach, ved kazdy tyzden je tu presne takato diskusia. najprv hrrrr, dieta si nechaj a potom ach, preco si si ho nechala. staci prelistovat historiu diskusii.
@matkahelka no, práve, že v tej histórii diskusií zase len hejtujú tí, čo aj tu...
aspoň, čo ja sledujem...
ale zjavne každý vidí niečo iné...
rozhodne ale platí, že si tu môže písať, kedy bude potrebovať
a nie keď jej to "niekto povolí", lebo sa mu to hodí...
Nečítala som diskusiu, ja len na margo toho, ze,dôvod je ten,ze je úplne sama: keby si vydatá, máš skvelého muža, ktorý vás aj finančne zabezpečuje a zrazu ten muž náhle zomrie, tak čo ? Zabijes to dieťa? Lebo ostaneš sama,?
@magimary tak zjavne nesledujes dostatocne pozorne
Autorka, ešte ma napadlo , ak by si mala dvojizbak , mohla by si jednu izbu na čas prenajať- možno nejakej kamoške, osobe co veríš. Skus zavolať do poradne Alexis, možno ti uz teraz poradia aké máš možnosti ako samozivitelka. A skúsila by som osloviť aj rodičoch "budúceho otecka" . Nech aspoň vedia ...
@magimary mas pravdu, kľudne nech píše. Prečo by nemohla využiť to co štát ponúka. Ved riadne pracuje, odvádza dane . Ja tu ženu aj obdivujem ze po tých negatívnych komentároch kde už riešia aj to ze nebude mať čím zaplatiť dieťaťu vysokú školu ma v sebe toľko odvahy.
@magimary ale ano, samozrejme, ze moze. moj koment bol mysleny v zmysle toho, aby tym svojim stazovanim sa nebola este viac zdeptana. lebo v tychto diskusiach to presne tak konci, tam nikdy nikto pomoc neponuka. nikto neponukne starat sa o chore dieta, aby neprisla o pracu, ani nikto neponukne zaplatit nakup, ked ku koncu mesiaca uz nie je z coho varit.
@matkahelka je pravda, že moc toho nečítam (najmä nie cez školský rok), ale i napriek tomu som ponuku pomoci v podobných diskusiách (alebo komentároch na stene autoriek) veru videla, a nie raz.
Viem ponúknuť oblečenie/hračky .. ak bude treba, ozvi sa..
@matkahelka už by si mohla ty a tebe podobne osoby prestať písať ako sa nedá.ako je nezodpovedná žena ktorá si dieťa nechá napriek nie dobrej situácii...nikomu tým totiž nepomôžeš.len mlatiš prázdnu slamu.Autorka sa už rozhodla.chvalaBohu pre život.Tiez by bolo vhodné rozlišovať Rómov bez IQ a EQ kde sa deti rodia pre prídavky a kde každá pomoc ide do bezpečnej čiernej diery a ženy ako autorka.kde je jasné.ze o to dieťa bude postarané a s láskou.Nemusi mať značkové oblečenie ani dovolenku pri mori .ale má skvelú mamu.K skoro výsmechu zienok.ktore ponúkli pomoc sa aj škoda vyjadrovať.len si ukázala svoj postoj a svoju osobnosť.Je ti z nás na grc...tak aj mne je smutno z takých ako si ty a ešte tu zopár podobnych.nechce sa mi hľadať ich nicky.ved ony vedia.
Oprava...bezodna čierna diera

@bambieblue hanba nehanba, hrdosť nehrdosť, riešila by som aj cez otca dieťaťa výživným poprípade už zo zúfalstva by som išla k jeho rodičom.