Chcem odmietnuť rodinné stretnutie s mesačným bábätkom
ahojte, porodila som pred 2 týždňami. o dva týždne budú v dedine kde býva manželov dedko hody. Majú takú tradíciu, že sa tam vždy stretne celá rodina a robia domáce kačacie hody. Svokra má 4 sestry a dvoch bratov každý má už deti a vnúčatá tým pádom nás tam vždy býva okolo 40. Svokra mi už aj tesne pred pôrodom stále hovorila ako sa teší, že tam spolu pôjdeme, veď to je tradícia každý rok sa tam chodí, no ja som proti tomu malá bude mať 4 týždne nezdá sa mi vhodné nosiť ju medzi toľko ľudí. Povedzte som ja precitlivená alebo nie. Svokra ide stále svoje ako sa všetci na malú tešia ako ju chcú pestovať, že aspoň na dve hodiny aby sme prišli. No mňa desí práve táto predstava ako si ju tam všetci budú chcieť brať na ruky a podobne a pritom ani ja sa necítim po pôrode celkom fit. Manžel je tiež proti tomu aby sme šli len svokra o inom nehovorí každý deň aj dva telefonáty ohľadom tohto. To fakt sa bežne chodí s takými malými bábätkami medzi ľudí?
Mne to pripada tak, ze svokra sa chce "chvastat" vnucatkom pred celou rodinou a vobec ju nezaujimaju tvoje a malej potreby.. silou mocou chce, aby ste tam prisli nech sa moze ona ukazovat.. ja by som nesla ani nahodou..
Ja som zrušila svokru ked sa narodil malý mali mat oslavu a to by nas tam bolo 10.
Vravim nie pride manzel s deťmi a ja s malym som bola doma .Bolo mi jedno ako to kto zoberie maly mi bol prednejši kto chce pochopi kto nie je zbytočné vysvetľovať
Mam 4 deti, ako to v tych vtipoch byva, posledne dve veceraju hlinu, ale nesla by som. Momentalne je na Slovensku velmi vela respiracnych ochoreni, su velmi neprijemne, dlho trvajuce. Covid tu stale je. A take male babulko este nema ziadnu imunitu. Takisto ty si po porode viac nachylna na choroby, treba si davat na seba pozor. Spravila by som ale ustretove gesto, nafotila by som babatko a dala vyvolat par fotiek do albumu, aby sa pysna babicka mohla na oslave pochvalit aspon malym albumom.
Ja by som isla podla toho ako by som sa citila, v mojom pripade som nebola este ani zahojena po 4 tyzdnoch, takze by som urcite nesla.
Kazdopadne, Mamu si musi upratat tvoj muz. Tak nech dvihne telefon a rovno mame povie, ze nepridete. Ak by aj napriek tomu vyvolavala tebe, s pokojom anglicana by som ju len odkazala na syna a zopakovala, ze vasim spolocnym rozhodnutim si stojis.
Povedzte ze mate covid, teraz sa da na to fajne vyhovorit😀
No ja mám termín koncom októbra , a zhruba 2 týždne potom má neter 6 rokov . Darček som nachystala a pôjde muž so starším synom ,ja ak budem doma tak len pár dní ,možno týždeň takže určite nepôjdeme na oslavu ,ma tam byť okolo 10 ľudí . Švagriná chápe ,svokra hneď že čože by sme nešli ak budeme doma . Mňa čaká sekcia ,a budem rada že môžem byť v posteli a nie po oslavách behať , a keby som bola hneď doma aj dva týždne tak nejdem. Keby je to mesiac tak by som šla ,ale je rozdiel 10 a 40 ľudí . To je fakt veľká oslava ,a ty aby si sa ani s nikým nezahovorila lebo sa otočia a niekto už bude ruky pchať do kociara ,to sú fakt bacily ktoré tak malé bábätko mesiac po narodení rozhodne nepotrebuje ,a to covid necovid. A samozrejme platí čo povieš ty , takže aj keby sme ti všetky radili aby si šla tak si urob podľa seba ,ty si matka a ty vieš najlepšie čo je dobré pre tvoje bábätko ,nie svokra 🙂❤️
Niekto chodí, niekto nie. Je to na tebe ako sa rozhodneš ☺️ Je super, že máš oporu v manželovi. Môžeš povedať, že sa na to ty necítiš. Držím palce, treba si stáť za svojím rozhodnutím.
Mimochodom aj mojho manžela rodina organizuje takéto stretko raz ročne. Tiež okolo 40 ľudí, mala som termín porodu týždeň pred stretkom a jeho mama si reálne myslela, že tam prideme aj s malým bábätkom (ešte je to 2h od nášho mesta). No rozhodne by som to ani neplánovala 😀 Nakoniec som prenášala a porodila 2 dni pred stretkom, mali sme s manželom apartmán v nemocnici, kde sme boli spolu. A svokra sa ešte v deň stretka čudovala, že ako to že aspoň on nepríde, veď je o mňa v nemocnici postarané. No asi by som ho s prepáčením nakopala do * keby ma tam nechal, našťastie mu to ani nenapadlo 😂
@janinah otestovanie na covid 😂😂😂😂😂😂
Jemine ano!!! Ty si precitlivela!chod, malé je aj tak nonstop len v kočíku
4 tyzdne po porode som este krvacala a rozbiehala laktaciu, kojila aj kazdych 20minut a mlieko striekalo vsade…😃😃 neviem si predstavit tak ist medzi ludi, max k nam na hodku niekto prisiel.. cim neodsudzujem toho kto medzi ludi ide, ved nie kazda zena koji a niektora uz tyzden po porode nekrvaca.. ale tak je aj take soplave obdobie ja myslim ze kazdy to musi pochopit🙈
Ako predstava ze mi 4 tyzdnove dieta koluje medzi 30-40timi ludmi vo mne vyvolava nie ze precitlivenie, ale totalnu hrozu. Slusne by som odmietla s tym, ze pocas sestonedelia sa nezucastnujete ziadnej takejto akcie, maximalne cez nejaky online videohovor pozdravit, ukazat dieta a majte sa pekne, vidime sa neskor.... so svokrou by som o tom ani nedebatovala, nech to vybaví muz, asponze stoji na tvojej strane....
Nikto normálny by s tak malym babom na takú akciu kde je toľko ľudí a práve teraz chrípkové obdobie a zase sprostá korona v plnom prude nešiel...
Ak nechceš ísť tak deň predtým by som zavolala a vymyslela si ze máš napr nádchu alebo ze ti je od rána zle alebo mužovi... My tiež mávame takéto rodinné akcie a tiež sme vždy šli aj s malým babom ale keď niekto nechce ísť netreba ho nútiť a radšej by som si vymyslela toto ako povedať ze som v šestonedelí a tak.. Je to intímna záležitosť a nikoho do toho nič nemusí byť.
vsak ak nie si fit, tak nech ide iba muz, pojdes o rok
Za mna nie ,ani ako mama ani ako zdravotnik. Chripkove obdobie a covid na vzostupe , babo malicke,sestonedlie.... Ale to je moj nazor.
Je to na tebe ale keď si tak pozerám tortičky krstinove (trochu sa tomu venujem aj ja) tak sú tam veeeeeeeeeeelmi často dátumy aj mesiac po narodení... A kopec ludi robí krstiny ako malú svadbu.... Vtedy tí ľudia nevadia?... Mna sa to netýka ja som svoje trojky krstila ako devatmesacne a boli sme v kostole a toť vsjo... Žiadne hostiny. Krstná - moja sestra, moja mama a svokra..... U tej sme byvali 🤪.....u nás keď sa deti narodili tak o 2 mesiace mala svokra 70 a oslavu nerobili s tyyym ze paradoxne nie jaaaa ale muž by nemohol ísť.. Lebo však deti sú malé( nemajú matku, len neschopáčku 🤔) ... mňa švagriná nebrala ani ako potenciálneho pozvaneho aj keby deti neboli..ale v podstate to bola len chaba výhovorka aby nemuseli vôbec oslavu robiť 😆😆😆...
Ja som takto nešla na Vianoce k rodine s ani nie dvojmesačným bábätkom. (Tesne mi malo koncit šestonedelie). Ešte som mala dlhšie cestovať a malo tam byť veľa ľudí a ja som mala veľké popôrodné zranenia, ledva som sedela. Nepochopili, aj sa asi niekto urazil. Neriešim. Keď sa niekto nahnevá, jeho vec a nie moja. Naučila som sa robiť to, co chcem, nie co odo mňa niekto druhy očakáva.
Určite by som neisla........
Ahoj, ak sa rozhodnes ist, urcite by som zvolila satku, nosic. A malinke bude len na tebe, len stebou.♥️
@andreakotesova presne normálne moja pediatricka mi povedala ze cez šestonedelie ma byt bábätko len doma ani žiadne kočíkovanie a potom by som teda šla aby mali srdce na mieste,ale isto takto skoro nie.
Keď sa na to necítiš, určite nechoď, nemaj výčitky ja som takto presne tiež nešla na oslavu s malou, lebo som sa necítila a úplne spokojne som si doma oddýchla 😂 ešte mi aj tortu poslali
Máš skvelú výhovorku. Nejdeme lebo kovid, je xy prípadov kedy sa nakazili aj otestovaní keď všetci boli. Ale ja by som nešla, mne je proti srsti aby všetci pestovali také malé bábo, bola som na takých krstinach a iba si to diét prekladali ako také mača. Keď bude volať tak buď jej povedz že uvidíme ako nám to vyda (s takým malým dieťaťom sa ťažko plánuje kedy prídete a koľko budete a tak ) alebo ten dôvod s kovidom. Prípadne vezmi malé do šatky,nosiča a nik ho nebude na ruky brať ,iba kuknú a budes mať pokoj.
No podla mna nie si precitlivena. Moj sa narodil koncom Júla a prva navsteva mohla prist v decembri 🤣🤣🤣🤣🤣
Môže sa, ale samozrejme sa cíťte slobodne. Hlavne, že ste s mužom zajedno 🙂 Dcéra mala krst keď mala mesiac a rodinnú oslavu so skoro 30 ľuďmi (ja som bola 10 dní po pôrode na pár hodín na svadobnej hostine kamoske, super bolo, aj so zapalenou ranou po cisárskom :D ), synovec tiež krst ako mesačný s celou rodinou... Závisí ako to chcete vy, ale isto precitlivena nie si 🙂 Neodporúča sa do kolektívu dieťaťu prvé týždne.
Určite nechoďte. Čo ak nachytá nejakú chorobu a potom sa budete po nociach trapiť vy s manželom. Veď aj sirupy na zníženie horúčky sú myslím až od 3 mesiacov...

Ja by som išla, dokonca by som sa tešila mám rada rodinné stretnutia. Takze aj malým bábätkom preco nie. Mne to tak pripadá že vpo tej korone sa úplne zmenilo ľudské myslenie a to co bolo pred tým prirodzené a nikto to neriešil teraz je veľký problém až mi rozum zastáva.