Ako prekonať sklamanie z pohlavia dieťaťa?
Ahojte, prechádzam gender dissapoitment. Už dlho. Celé tehotenstvo sa neviem zmieriť s tým, že budeme mať chlapca. Prvé mám dievčatko, a chcela som strašne druhé dievčatko. Mám sama neuveriteľne krásny vzťah so sestrou, s bratmi nie. Túžila som aby aj moja dcéra mala takú blízku osobu v živote. Svet chlapcov mi je cudzí, od farieb cez ich záujmy ako dinosauri, lego, auta, hasiči a neviem čo všetko. Nemám k tomu vzťah. Neviem ako ma bude baviť byť s chlapcom doma.
Ale najviac, úplne najviac ma desí čo bude po pôrode. Keď sa na dieťatko (neteším?) ako mám predstierať radosť, pri bondingu? Ani neviem či ho chcem ten bonding. Bojím sa, že budem sa cítiť ako by dali niekoho cudzieho ku mne. Som asi povrchná, ale necítim tú hrdosť, ktorú som nosila pri dcérke, na ktorú som sa tešila. Chcela som, aby vedel celý svet aká som hrdá mama, prečo tie pocity nemám teraz???? Necítim sa byť mamou chlapca. Trápim sa kvôli tomu ešte viac. Mal niekto niečo podobné, že sa netešil, ale veci sa nejak zmenili? 😔 Neodsudzujte ma, hľadám skôr slová nádeje, že všetko bude ok.
@anonym_autor Daj si povolenie cítiť, čo cítiš. Potláčanie emócií ich len zhoršuje, a preto to pretrváva tak dlho u teba. Nie je to znak, že si zlá mama – je to reakcia na nesúlad medzi očakávaním a realitou. Uvedom si, že tvoje pocity pramenia z toho, že realita je taká, aká je, a nie nereálna (taká, akú si si vysnívala). Viem, absurdné je hnevať sa, že realita nie je nereálna 🙂 Ešte raz: daj si povolenie cítiť, čo cítiš. Prajem veľa šťastia ;) a hlavne zdravého valibuka, čo ťa bude milovať.
@bystrozraky toto je asi najlepšia odpoveď, akú som tu čítala
Veď ho ešte ani nepoznáš. Človek je viac než len pohlavné orgány.
Je ok byť sklamaná, za to jednoducho nemôžeš. Nesil to, nejako bolo a nejako bude a keď ho aj reálne spoznáš, tak si hádam nájdete k sebe cestu.
@anonym_autor žiadny problém, kľudne sa ho zriekni alebo ho po pôrode odlož do Hniezda záchrany a zabudni na neho. Možno ho adoptuje iná žena, ktorá 'svojho' syna bude rada vidieť vyrastať.
Mam dievca a chlapca, bolo mi luto len to, ze dcera nebude mat taky sestersky kamaratsky vztah ako maju vsetky moje kamaratky so svojimi sestrami, ja sestru nemam a stale mi chybala. Ale s mojimi bratmi mam skvele vztahy, je super mat brata. A rovnako uzasne je mat syna, je to uplne ine ako pri dcere a lubim ich oboch rovnako. Aj u teba to pride, neboj sa. Mozno nie hned, ale pride to.
@anonym_autor Daj si povolenie cítiť, čo cítiš. Potláčanie emócií ich len zhoršuje, a preto to pretrváva tak dlho u teba. Nie je to znak, že si zlá mama – je to reakcia na nesúlad medzi očakávaním a realitou. Uvedom si, že tvoje pocity pramenia z toho, že realita je taká, aká je, a nie nereálna (taká, akú si si vysnívala). Viem, absurdné je hnevať sa, že realita nie je nereálna 🙂 Ešte raz: daj si povolenie cítiť, čo cítiš. Prajem veľa šťastia ;) a hlavne zdravého valibuka, čo ťa bude milovať.
@bystrozraky ❤️❤️ ďakujem za krásne slová
Ach, ako veľmi by som si to s tebou vymenila, mať chlapčeka a nie prázdno v dome :( ale bohužiaľ, aj taký je život .... Každopádne, daj si čas prežiť si tieto emócie, ale prestaň sa upínať na svoje predstavy. Aj ty a manžel viete ovplyvniť, aké budú mať súrodenci vzťahy, nikde nie je napísané, že sestry sa budú zbožňovať. Za to, že ty máš so svojou sestrou super vzťah, neznamená to, že by to tak bolo keby máš dve dcéry. Kľudne by sa mohli aj neznášať.
@anonym_autor taketo zeny nepochopim mas zdrave dieta si porodila a nepotratila hanbi sa ine zeny by dali vsetko zato aby mali dieta
@anonym_autor mala som to podobne a syna by som nemenila.. laska na prvý pohlad
@anonym_autor tak mi napadlo, veď ok budeš mať syna, nič sa nedej, stále je to tvoje dieťa a máš aj ďalšiu možnosť urobiť si opäť dieťa, lebo niekto chce mať viac detí ako "len" dve a ďalšie už môže byť dievča a zistíš aké je to mať dve dievčatá 😁
@bystrozraky ❤️❤️ ďakujem za krásne slová
@anonym_autor daj ho na adopciu, niekto sa potesi. A vyskusajte splodit dievca. Sorry, aka otazka, taka odpoved.
@anonym_autor taketo zeny nepochopim mas zdrave dieta si porodila a nepotratila hanbi sa ine zeny by dali vsetko zato aby mali dieta
@katarinaschober ale presla som si potratom (viem ake to je). Ale modry konik je na vsetky problemy. Tiez tu hladam trocha podpory, ako aj spominane zeny. Kazda si nesirme svoj kriz, aj ked je iny
@anonym_autor daj ho na adopciu, niekto sa potesi. A vyskusajte splodit dievca. Sorry, aka otazka, taka odpoved.
@anonym_9b906c moj manzel sa na syna velmi tesi, toto su moje pocity. Ta sprava vyznela akoby s tym mal problem aj moj muz.
@anonym_9b906c moj manzel sa na syna velmi tesi, toto su moje pocity. Ta sprava vyznela akoby s tym mal problem aj moj muz.
@anonym_autor posobis ako troll, ak troll nie si, nechaj muza tesit sa a ty sa tes, ze on sa tesi.
Autorka, ja tu prakticky chápem všetko. Dokonca aj keď žena odrazu dostane strach a boji sa, čo príde s prvým dieťaťom. Ale jedinú vec fakt nechápem, keď sa tu zeny netešiaa preto, ze je to INÉ POHLAVIE. To je niečo strašné čítať. Matky bez detí, s postihnutými, tým sa to musí veľmi ťažko čítať. Ale zase to znamená, ze máš pekný a šťastný život. Mimochodom, mužský svet Ti cudzí nie je, inak by Ťa nemal kto oplodniť. Vôbec nevieš, aký bude Tvoj syn, možno dcéry by vôbec nemali fajn vzťah. Toto si musíš fakt nastaviť ty v hlave, ze rúcať sa preto, ze sa Ti ide narodiť ZDRAVE dieta len iného pohlavia, je fakt už doslova výsmech do tváre vrtkavosti života. Sustred sa na to, čo všetko v živote pekne máš a nie to, čo Ti chýba.
Minule tu pisala jedna, ze ona chcela chlapca, lebo su vraj "hodnotnejsi". Dajte sa obe liecit.
Si dospelý človek. Treba vedieť, že predstava je jedno, realita druhé. Ak sa budeš takto rúcať zo všetkého co nebude podľa tvojich predstáv, zbláznil sa.
Tiež som viac chcela dievča, mám chlapca (one and only) a už by som nemenila. Keby sa dal vrátiť čas, vybrala by som si chlapca. Skús to poriešiť na psychoterapii, tam sa nestretneš s odsúdením ako sa ti môže stať v rodine alebo medzi kamošmi.
vždy som tužila po dievčatku , mám 4 chalanov ano vždy to bolo ach chalan uplne prvy pocit , potom hned som bola rada že je to zdravé ...
vieš kolko báb na svete by dali čokolvek aby mali dieta, svoje .. asi sa máš priliš dobre,
ešte by som chápala keby nemáš dievča
ak máš zle vztahy s bratmi, skôr by si mala si rozanalyzovat ich, napisat si prečo, napisat či nemohlo byt niečo lepšie, či si nemala inak zareagovat , zmeniť atd ..
možno budem mať raz vnučky a super nevesty a prečo nie .. dakuj za to čo máš
@anonym_autor ja len poviem k tým vzťahom dievča dievča, môj vzťah so sestrou už pred pubertou bol zlý, v puberte ešte horší, teraz sme každá inde, sestra je v USA, nestretávame sa tak dlho ako je tam, niekoľko rokov, napíšeme si len na sviatky všetko najlepšie, občas niečo viac. Proste minimálny kontakt cez soc siete. Náš vzťah nikdy nebol nádherný sesterský, skôr sme sa hádali, bili alo chlapci, preto aj v dospelosti sa nekontaktujemw veľmi.
@barka1 áno, aj ja to vidím, že tie vzťahy matka-syn sú lepšie. Len si neviem seba predstaviť byť dobrou matkou chlapcovi, keď tie veci sú mi vzdialené. Naopak ten svet dievčat mi je až veľmi blízky. Aký majú prosím medzi sebou vzťah?
@anonym_autor možno práve preto máš syna aby si sa naučila to čo si pomenovala, možno ta nauči chápat vnimat mužsky svet, vidiet ho inym očami aj ,,
ja by som sa toho nebala, ked sa zadívate do oči .. a budu to aj očká tvojho manžela , čo ti je blízke
ber to ako vyzvu, prekročenie svojho tiena , niečo čo ta ma naučit .. uživaj si život kym sa da so všetkym
Takže tebe nejde o nový život ale kopiu toho svojho
A na to sa deti nerobia
To je už na odborníka. Chlapec sa nevychováva úplne inak len kvôli tomu čo má medzi nohami. Možno ťa bude viac milovať a napodobňovať ako tvoja dcéra. Alebo naopak ona môže prejsť na všetky mužove záľuby a bude jeho kópia, to prežiješ?
Ja napríklad nepoznám od seba viac “dievčenské” dievča, stále o mne tak hovorilo aj okolie, chlapčenský a teda aj mužský svet bol pre mňa úplne vzdialený 😁 a mám chlapčeka 😁 ja som gender dissapointment sice nemala, tesila som sa na tu vyzvu, ale tiez som si hovorila že Pane Bože ako to dam 🙈 aj rodina kamarati v šoku že “ty?? mama chlapca? to sa neda” :D ale smiali sme sa na tom, a vobec ale vobec s tym nie je problem.. bavi ma hrat sa s nim, nevadi ze su to auticka, dinosauri, bagre, futbal a neviem co, aj tak ide o tu interakciu s dietatom, velmi ma bavi aj starostlivost o jeho vlasy, chodime pravidelne ku detskej kadernicke, aj doma mu upravujem, a pritom predtym pre mna bola otrava len pozerat sa na to ako muža strihaju, nemala som ani odhad ako casto chlapi chodia na strihanie atd.. a vela vela inych veci.. je to nieco uplne ine ako ked riesis spolocne zaujmy s kamosom alebo tak, je to tvoje dieta, to budes vnimat inak. Praveze sa tes ze budes mat moznost spestrit si zivot a obzory vdaka tvojmu syncekovi 🙂
@anonym_autor porodis partaka manželovi a spoločné záujmy všetci štyria budete mať tie, ktoré si napísala 😊 ja mám dvoch synov a prázdny dom, keď je futbalový tréning alebo zápas 😁
Raz si das sama facku.... uvidis.
Nechaj toto tu aby si si sama priznala ake to je... mysliet si jedno. A pritom laska ku synovi moze byt (uvidis ze bude) azda este krajsia... i ked to sa porovnat neda.
Poviem to ja som tiez viac chcela dceru (nemala som sestru. Ale dvoch bratov. Asi preto ta tuzba mat dceru-iny dovod nevidim).
A teda ked sme cakali prve a ze syn-ani nie sklamanie. Skor sok ze co ja s nim budem 😂 ale tesila som sa. Ked sa narodil som si ani nevedela predstavit ze by to mala byt dcera.
Dokonca ked sme cakali druhe som viac tuzila po synovi... ono uvidis ze ten chlapcek bude tvoj. Nie brat...s ktorym nemas taky vztah ako by si mozno chcela. Toto bude tvoj syn. A budes si ozaj buchat hlavu ked raz budes na neho pysna ani nevies ako 😉

a s partnerom mas aky vztah, ked ti je tak cudzi svet muzov? mas k nim asi nejaky blok.. bud rada, ze budes mat syna, pomoze sa ti ho zbavit.. budes mat bohatsi zivot
tiez som chcela mat dve dievcata, aby boli kamosky, chlapca az tretieho.. mam dievca a chlapca a som vdacna, lebo k tretiemu som sa uz nedostala a bolo by mi luto, ze som si nezazila aj syna..
inak tie predstavy, ako budu dcery kamaratky a budu mat super vztah, su len predstavy.. zato, ze ty si to tak mala so sestrou, neznamena, ze by to tak isto bolo aj pri tvojich dcerach.. je kopu sestier, co sa neznesu a su rivalky.. zivot sa nekona vzdy podla nasich predstav a castokrat je to tak aj dobre.. vsetko je, ako ma byt, nechaj sa prekvapit, este budes nakoniec rada
a nekaz si tehotenstvo blbymi pocitmi.. radovat sa nemusis, ani byt hrda, ale ani nemusis prezivat lutost a strach, ako to bude.. proste to nechaj iba tak, nemusis o tom vobec premyslat
@reanda s manzelom mame pekny vztah. Ale jeho hobby su mi cudzie 🙂 auto, motorky, vsetko kutilstvo, financie a ekonomika, a pod. Spolocne mame zas lasku k cestovaniu, vyletom, filmom