icon

Ako prekonať strach a úzkosť v tehotenstve?

21. okt 2024

Ahojte. Očakávam, že za tento príspevok dostanem obrovský výsmech a biedu ale nemám sa komu vyrozprávať. Som tehotná a v práve v období tehotenstva mi začalo niečo ako depresia/zvláštne strachy neviem to presne pomenovať. Naozaj niektoré strachy sama s odstupom času vidím ako irelevantné ale v tej chvíli presne ako aj teraz nemôžem prestať nato myslieť. Bola som na sedení u psychologičky, keďže nechcem takýto stav zanedbať ale nesadla mi takže momentálne hľadám inú.
O čo však ide...V piatok cestou na nákup som na chodníku stúpila do nejakého bieleho prášku. Netuším čo to bolo ale moja hlava samozrejme hneď vyhodnotila, že to je určite nejaká otrava na potkany alebo niečo podobné.
Ďalej som to neriešila lebo som si povedala že no jasné zas nejaký môj hlúpy strach avšak dnes (prepáčte za túto intímnu vec) som si po veľkej potrebe na toaletnom papieri našla vlásoček červenej krvi. Išla som si preto kúpiť do lekárne test na krv v stolici a vyšiel mi pozitívny.
Veľmi panikárim a obvodná lekárka mi nedvíha telefón. Nemôže to byť naozaj spojené s tým práškom? Keď som neskôr chytala topánky že by som to nejako zjedla a otrávila sa? Alebo čo ak mám krv v stolici kvôli nejakej chorobe?
Veľmi panikárim a neviem ako sa upokojiť. Chcem tu byť pre svoje bábätko a toto je naozaj na zbláznenie.

januska12323
21. okt 2024

Krv v stolici nemá nič spoločné s práškom na topánke. Keby to bola aj nejaká otrava maximálne by sa ti poškodila topánka. Choď k obvodnej a pýtaj si vyšetrenie.

anajka266
21. okt 2024

Určite to súvis nemá. Upokoj sa. V tehotenstve je bežné, že žilky praskajú, pri veľkej potrebe sa vyskytujú tiež dosť často nejaké mini poranenia.

kiki68
21. okt 2024

Tiez som mala take rozne stavy v tehu, je to tehotenstka depresia a uzkost. Mne to po porode preslo.

any_soj
22. okt 2024

Ahoj. V žiadnom prípade ten prášok nemá súvis s krvou v stolici. Tieto tvoje úzkosti sú ozaj iracionálne. Sama som mala uzkostno depresívny poruchu, už pred tehotenstvom, a vždy počas a po tehotenstve sa mi zhorší. Toto, čo opisujes, by som riešila aj so psychiatrom. Sú lieky, ktoré sa môžu aj v tehotenstve.