icon

Ako prekonať strach z tehotenstva a pôrodu?

12. máj 2025

Mali ste niekto panicky strach z tehotenstva a hlavne porodu? Este pred otehotnenim. Podarilo sa vam to prekonat? Ako ste to prekonali? Za akukolvek radu budem vdacna a vezmem si ju k srdcu

mullerova46
12. máj 2025

Asi bude treba nájsť najprv čo je práve to čo vyvoláva strach. Či bolesť alebo neznáme. Keď si to budete vedieť definovať budete a tým vedieť pracovať ďalej 🙂

autor
12. máj 2025
@mullerova46

Asi bude treba nájsť najprv čo je práve to čo vyvoláva strach. Či bolesť alebo neznáme. Keď si to budete vedieť definovať budete a tým vedieť pracovať ďalej 🙂

@mullerova46 je to strach z komplikacii v tehotenstve, ze mi bude brutalne zle, ze sa vyskytnu ine choroby a pri porode hlavne je to strach aj z neznameho ale hlavne sa bojim tej bolesti... mam uz nejake sedenia u psychologa vraj to trochu suvisi s mojou hypochondriou... neviem si pomoct a rada by som si s niekym o tom pokecala kto to tiez zazil a nakoniec prekonal ten strach

lussy1810
12. máj 2025

Zial radu cisto nemam lebo tak isto som sa bala toho neskutocne ale ze neskutocne. Ze to nezvladnem ze sa nieco stane atd a nechcela som ani o tom pocut a zrazu mam uz tri deti a z toho dve isli sekciou 😀

laurenciummm123
12. máj 2025

Ja za seba musím teda povedať že som mala dosť veľký strach z tehotenstva, pohľad na tehotnú ženu mi nebol úplne príjemný, nevedela som si predstaviť že by ma mohlo dieťa kopať, že budem niečo nosiť v bruchu :D a teraz som v 19tt tehotenstva a som úplne odrazu kľudná.. zrazu je to také celé iné. Neviem či máte partnera ale toto mi veľmi pomohlo, mať sa o koho oprieť. Medicína ide dopredu a čo sa týka tehotenstva o to viac. Sú tabletky voči nevoľnosti.. atd atd. Myslím si, že to asi prirodzene prejde tento strach. A to hovorím z vlastnej skúsenosti.

autor
12. máj 2025
@laurenciummm123

Ja za seba musím teda povedať že som mala dosť veľký strach z tehotenstva, pohľad na tehotnú ženu mi nebol úplne príjemný, nevedela som si predstaviť že by ma mohlo dieťa kopať, že budem niečo nosiť v bruchu :D a teraz som v 19tt tehotenstva a som úplne odrazu kľudná.. zrazu je to také celé iné. Neviem či máte partnera ale toto mi veľmi pomohlo, mať sa o koho oprieť. Medicína ide dopredu a čo sa týka tehotenstva o to viac. Sú tabletky voči nevoľnosti.. atd atd. Myslím si, že to asi prirodzene prejde tento strach. A to hovorím z vlastnej skúsenosti.

@laurenciummm123 a planovali ste otehotniet aj napriek takemu strachu?

autor
12. máj 2025
@laurenciummm123

@laurenciummm123 ano mam partnera je uzasny milujuci a babo chce a mna to strasne trapi ze to neviem prekonat a nechcem otehotniet.... babo by som chcela ale ta cesta k nemu ma psychicky ubija

mullerova46
12. máj 2025

Keď to je tak obrovský blok a máte peniaze viete si nechať vynosiť dieťa s vašho vajíčka a partnerovej spermie. Ale keď ste zdravá určite by som o Tom rozprávala s partnerom aby ste mali 100% podporu od neho a mohli ste byť vyrovnanejšia 🙂 materstvo je prirodzená vec a bolesť je jednorazová a veľmi rýchlo zabudnutelna 🙂

autor
12. máj 2025
@mullerova46

Keď to je tak obrovský blok a máte peniaze viete si nechať vynosiť dieťa s vašho vajíčka a partnerovej spermie. Ale keď ste zdravá určite by som o Tom rozprávala s partnerom aby ste mali 100% podporu od neho a mohli ste byť vyrovnanejšia 🙂 materstvo je prirodzená vec a bolesť je jednorazová a veľmi rýchlo zabudnutelna 🙂

@mullerova46 to som ani netusila ze sa na SK da. S manzelom sa o tom bavime a netlaci na mna len ja sa citim vinna za to a neviem si to odpustit

gelifil
12. máj 2025

na svk sa to samozrejme neda

kiki68
12. máj 2025

V tej situacii uz nie je cesty naspat, ale takym hypochodndrom treba nasekat lieky a bude dobre 😀 Tehu je take rozne, ale clovek v tej situacii uz jedna inak, lebo musi. To je ako ked Ta boli zub, uz vies, ze jedina cesta je zubar. Toto je podobne. V urcitom bode uz nie je ina moznost, iba doverovat lekarom a tiez sebe. A tiez tehu ma vela radosti. Cize je to taky komplexny proces.

kiki68
12. máj 2025
@mullerova46

@mullerova46 akurat ze na SK to nejde, jedine V CZ

mullerova46
12. máj 2025
@kiki68

@mullerova46 akurat ze na SK to nejde, jedine V CZ

@kiki68 áno áno zabudla som to dodať 🙂

marianarem
12. máj 2025

Daj si este cas, venuj sa tej terapii, ked uz chodis. Ak to suvisi s hypochodriou, tak terapia moze velmi dobre zabrat a o rok to uz cele mozes vidiet inac.

laurenciummm123
12. máj 2025

Planovali sme časom dieťa ale otehotnela som skôr ako sme plánovali. Ak teda chodíte na terapiu odporúčam v tom pokračovať, možno nevylučovať možnosť zapojiť do terapie aj partnera a skúsiť si to vydiskutovať aj týmto smerom. Ja teda hypochondrická nie som, až taký strach ako vy som pravdepodobne nemala ale fakt to nebolo príjemné jednu dobu som rozmýšľala že dieťa nebudem chcieť vôbec nikdy. Tehotenstvo mám zatiaľ výborné... okrem únavy a rastúceho bruška ani neviem že tehotná som 🙂 ale zas každá také šťastie nemá.

autor
13. máj 2025
@lussy1810

Zial radu cisto nemam lebo tak isto som sa bala toho neskutocne ale ze neskutocne. Ze to nezvladnem ze sa nieco stane atd a nechcela som ani o tom pocut a zrazu mam uz tri deti a z toho dve isli sekciou 😀

@lussy1810 ako si nabrala odvahu?

biglovemom
13. máj 2025

By som pouvazovala vobec nad tehotenstvom - aby si nebola mama co extremne pozoruje dieta ,aby sa tvoja Choroba nezhorsila narodenim dietata - nemyslim to v zlom .

lussy1810
13. máj 2025

Jednoducho som to neriesila brala som to tak ze bud budem tehotna alebo nie a ked uz som zistila ze som tehotna strach akoby opadol trochu potom opadol ttochu ked bolo dietatko na tolko velke aby mohlo prezit mimo mna a potom samozrejme ze prisiel strach ked sa narodilo ale ten je uplne normalny. Matka sa vzdy bude bat o svoje deti