icon

Ako prekonať strach z tehotenstva a pôrodu?

21. júl 2024

Prosim vas mali ste to tiez? Ako ste to riesili? Je nejaky psycholog co sa tomu venuje?

Dakujem

barborachors
21. júl 2024

Bola som na takom sedení a nepomohlo. Dodnes mam nočné mory. Mam traumu z detstva a puberty, psychológ nevedel pomoct, úplná diletantka to bola, mala by vratit diplom. Co ta splietala… traumu ukončil az moj súčasný manžel ktory na mna netlači s dieťaťom a rodinou a podobnými špecialitami a zije sa mi lepsie. Ani sam nechce, takze som mala vlastne aj stastie. Ale traumu mam len nie je stale oživovana požiadavkami muza byt chodiacou maternicou. Ak chces prekonať strach treba prist na to preco ho mas alebo odkiaľ. Ak prides na koreň toho strachu, problem mas skoro vyriešený.

autor
21. júl 2024

@barborachors ono ja uz som tehotna a strach mam sposobeny z prveho porodu a celkovo o zivot. Ako sa volala ta psychologicka? Dakujem

tinalia
22. júl 2024

V kazdom odbore su aj dobri aj zlí odbornici.

Odporucam ti napisat do fb skupiny Hladam psychologa / psychoterapeuta a napisat svoj problem, skor ti tam niekoho vhodneho odporucia, pripadne sa ti ozve sam odbornik, ktory sa touto temou zaobera 😊

kiki68
22. júl 2024

Ja som tiez mala a skoro som sa zlozila hned v 9tt, ze umrem aj s dietatom. Pomohlo paradoxne to, ze muz sa so mnou pobavil, poto. Jedna Hebamme z Nemecka a potom majitel bdsm klubu vo Viedni ( ten bol asi naj Couch), plus par lekarov, co tam tiez chodia. Vtedy mi nejak kliklo a paradny porod. Za par hodin vybavene, ja happy,dieta kludne.V nemocke sa nas 4 ludia pytali kde sme mali aky kurz na ten porod, ze obaja total spolupracujuci, ale sme to mali zmaknute 😂 Asi nech Gerald zacne robit aj predporodne kurzy, nielen tie zamerane na bdsm tematiku 😂😂😂 Drzim palce. Musis zmenit total nastavenie k tomu, pustit ten strach von, vyrovnat sa s tym, ze nieco nemusis mat uplne pod kontrolou a stale to moze byt krasne, aj cez tu bolest.