icon

Ako prežiť tehotenstvo s 10 mesačným bábom?

dada13288
12. okt 2021

Som 6+4tt a mam 10 mesacneho krasavca doma. Dnes rano som sa zarazila po utreti ked som nasla hnedy hrudkovity vytok. Cely den som sledovala ci nahodou to nebude pokracovat k horsiemu ale cuduj sa svete len potom jemne do zlta vytoky a teraz uz normalne do biela. Kedze muz robi, rodina je tiež v robote a nemal sa mi kto postarat o babo tak som neutekala na pohotovost a k lekarovi idem vo stvrtok len na potvrdenie. Ale hlavna otazka kedze lekar mi asi da kludovy rezim je ako docielit klud. Ako ste deticky dvihali do postielky, stolocky a kocikov. Pomoc od rodiny bohuzial neviem zariadit len ak cez vikend.

fifina75
12. okt 2021

@dada13288 ahoj, tiež som 6+1tt doma mám 14m dcéru (10,5kg) a dvihaniu či z postieľky, zo stoličky... sa nevyhnem,snažím sa to minimalizovať ako sa len dá, pokiaľ je manžel doma samozrejme to robí on ale ak je v práci musím ja, tiež sa mi inak nedá. Snažím sa jej váhu prenášať do rúk ale teraz má zase mama obdobie a len na rukách by sa nosila je to ťažko...

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
mia_von_prag
12. okt 2021

Ja mam vyše dvojročného a hovorím si, že s 10 mesačným by bolo ľahšie.

Dvihat musim tiež 13 kg kazdy den, naháňam pri obliekaní, cele dni chce byt vonku na ihrisku s kamarátmi. Takže 2x denne obliekať von za každého počasia a sediet/behat s nim. To bolo najhoršie, ked mi bolo prvy trimester zle...

Cez deň už dost vydrží, rano vstava 6,30, na obed jeden hodinovy spánok a fičí do večera do 22. Co uz my sme celkom unaveni.
Keď letí na odrážadle, to je hrôza. Ja som aj v 6 mesiaci za nim utekala, aby nevletel na cestu. V noci za nami rád chodí a občas nas dokope, uz som aj do brucha schytala.

Pri deťoch moc kludovy rezim nie je. Uz som v 7. mesiaci a zatiaľ vsetko ok. Uži si, ze mas este male dieťa, co ti neuteka po vonku na odrazadle, vydrží sa zahrať aj doma a spi viackrát denne 👍určite to zvládneš

pmoricova
12. okt 2021

@dada13288 ja som zacinala druhe tehu so spinenim a duphastonom na udrzanie tehu. Syn mal 13 mesiacov byvame na 3 poschodi bez vytahu...placenta bola nizko polozena. Snazila som sa o minimalnu zataz. Do 3 mesiaca som ho po schodoch nosila v manduce potom siel sam. U teba to bude dlhsie ale dufam ze mate vytah
.Stolicku na krmenie Antilopa ikea s vymenila xa nizku aby som ho nemusela dvihat.....jasne kocik nie je leto ze by sla bugina. Ale co najviac cinnosti spojenych s dvihanim eliminovat. Rodila som na termin slecna mala 3,8 kg. Drzim paste nech vsetko dobre dopadne.

ckatka
12. okt 2021

@dada13288 zozen si onbu - nosič bez bedrového pasu. Využijes veľmi, tvoije dieťa je ešte veľmi malé aby si ho zrazu zbavila kontaktu s tebou.
Môj mal cez tri roky keď som otehotnela...tiež som mala nariadeny kľudový režim...ktorý sa pri ňom bohužiaľ dodržať nedal...naučili sme ho na uciacu vežu, schodíky....nech ho nemusím moc dvíhať. A nejak sme to zvládli.

ckatka
12. okt 2021

@fifina75 tiež ti odporučím-onbu.... Nosič bez bedrového pasu, alebo ring sling -krátka šatka s kruzkami, nemusíš držať dieťa na rukách ale pekne sedí na šatke a váha sa rozloží na viac miest.

didi2102
12. okt 2021

@dada13288 ja som otehotnela keď mal syn rok,hneď rizikové aj prvé som mala , chodiť začal až keď mal 1.5r čiže nosiť prenášať atď , máme dom , izby na poschodí ... Von bol len v kociari bohužiaľ a ostatné tiež bohužiaľ ale pre mňa,snažila som sa si to nepripúšťa,hoci ja som ho nemala ozaj kde dať ani keď som mala poradňu,ráno rupsak dieťa na ruky a v druhej kočík,čakať na taxi a ísť do mesta , vždy to lekár komentoval ale muž robí v zahraničí inak sa nedalo