Ako sa cíti žena počas tehotenstva?
Moje 1.tehotenstvo som ani nevedela ze som tehotna. Dietatko sa narodilo 34 tt pre zle prietoky. Uz som nechcela byt tehotna no som.. citim sa uplne inak. Bolo mi zle teraz som v 21 a vkuse ma kope, vsetkoma boli. A ja netusim co je normalne a co uz nie. Mam z toho celeho panicky strach..
@smitjan no nejak som to tak neprezivala, posledne 2 tyzdne ked som zacala citit tie pohyby som len v strese.
Možno máš inak uloženú placentu vtedy sú pohyby cítiť viac.No vidíš iné panikaria, keď necítia pohyby😏každé tehotenstvo je iné.Mna kopala do mechúra vždy som mala pocit, že sa pocikam
@luccija ja tiez chodim velmi casto. Boli ma aj rana po cisarskom a dnes mam pocit ze ma kope uplne dole.. som z toho strasne rozhodena
Moje prvé dieťa kopalo Non stop hlavne v noci, bolo to šialené a čim bolo väčšie, tak aj bolestivejšie 😂 (resp. Do obeda spalo a potom poobede to začalo až do rána ) a zostalo mu to dodnes (2,5 roka, nezastaví sa)
Teraz pri druhom to je úplne neporovnateľne kludnejsie, pohyby cítim pravidelne ale miernejšie a nie nonstop, za čo som vďačná
Za mňa je to individuálne 🙂 každé bábo je iné
@any3108 keby som tak vedela posudit ci je vsetko v poriadku. A ci to fakt len kope alebo sa tam aj nieco ine deje..
@any3108 ja som to mala opačne. Prvé cele dni drichmalo v bruchu a je to taky kludas a spachtosko (o mesiac bude mať 3 roky) a spi na obed 3 niekedy 3,5 hodiny . Druhá dcéra bola diva v bruchu nemohla som sedieť, ležať, spat už vôbec nie. Vkuse ma kopala. Nonstop a keď sa narodila je to divoch riadny a nespi. Keď bola bábätko tiež nespavala. A teraz už bude mať dva a konečne už týždeň spi celu noc. Co sa týka obedneho spanku max . hodinu a niekedy ze vôbec
@autor každé tehotenstvo a pôrod je odlišné... všetko je v poriadku, no ak sa ti niečo nezda treba to riešiť s dr
Dakujem za upokojive slova. Za doktorom by som asi chodila kazdy den keby sa dalo. Som taka neista. Mam asi strach aj v suvislosti s 1.tehotenstvom ze to posobilo ok a vobec nebolo..
@autor tak to ma mrzí. Ale príroda je mocná čarodejnica. Je to len a len na nej.
Normalne je jedno aj druhe. Zial nie kazde tehu je super zazitok. Ja neviem ake je to pekne tehu, u mna to bolo ako na hojdacke. Iba prezit, aspon sa budes tesit na porod 😉
Už v tehotenstve začína ten strach matky o dieta, ktorého sa potom nezbavíme celý život 🤷🏻♀️
Ja som tiež za všeličo vystresovaná v tehotenstve, keď mám pocit že je nejaká odchýlka, a to som si myslela, že pri druhom to už bude ok, že má nič len tak ľahko nevystresuje a opak je pravdou
Držím palce, aby všetko dobre dopadlo 🙂
Neboj, ja som sa pri druhom tehotenstve citila, akoby ma presiel vlak. Otras, vsetko ma bolelo. A najsrandovnejsie je, ze sa mi neulavilo porodom tak, ako by som si predstavovala. Vswrko ma dobehlo, chrbtica, ostroha, kila navyse, presilene ruky, migreny…
Chcem tym povedat, ze sa citit mozes hocjako, dolezite je, ci babatko prosperuje 🙂 a asi ano, inak by ti oekar povedal
Mozno sa to prve hybalo malo a toto je ta normalna verzia. Ci je v poriadku ti povie iba doktor, a to, co nevie, ostava na osude. K tomu mam oblubenu myslienku - Co ak bude vsetko v poriadku? Nebola by skoda byt cele tehotenstvo v strese?
S cim ti doktor az tak nepomoze, su tie bolesti. Mozno si v prvom tehotensve bola skratka v lepsom fyzickom stave, ale teraz mas napriklad nejake potuhnute svaly, ktore pri kopancoch bolia a nenechavaju dost miesta, alebo diastazu brucha, ktora nechava vacsiu zataz na ostatne svaly, a samozrejme tu jazvu, kde mozu byt zrasty. S tymto vie najlepsie pomoct gynekologicka fyzioterapeutka. Skus pohladat vo svojom okoli.
Ak su tie problemy skor psychicke, tak vedz, ze mat obavy, ked bol v prvom tehotenstve necakany problem, je normalne. Obavy su ako osy - cim viac ich zahanas a venujes im energiu, tym su agresivnejsie. Ja som v tomto ohlade fanusik meditacnej metody - vzdy, ked si ich vsimnes, zaznamenas, ze tam su a nechas ich znova odletiet. Strach ta sice moze inspirovat k racionalnym krokom, ale staci ho iba troska, takze ho kvoli tomu nemusis zivit.
Stale citim tlak na odgrgnutie a nejde to a ked to nasilu nejak dotlacim tak mi vyskoci natravena potrava, proste nonstop hnus. Nemazvala by som to palenie zahy, nic ma nepali. Nekonecny pocit nepohodlia jak keby som zozrala jedlo celej rodine uz len proste z toho objemu brucha. Nemozem sa ani napit ani hlt jedla lebo vsetko je pocitovo jak brutalna porcia. Moje sa niekedy ulozi do boku, obcas skace v strede, musim niekedy menit polohy, lebo ma niekde moc tlaci, casto mam take cievne priznaky, ako bolest v srdci a ruke. Tak by som to zhrnula.
No a najlepsie je mi na chrbte, lebo na boku sa zacne prekopavat taziskom zas dole takze mi tlaci na bok a na chrbte proste tiaha smeruje rovnomerne do stredu takze to neni jak keby mi z pasu trcala jeho noha.

A doktorovi si sa nezdoverila? Mohol by ta upokojit. Tak druhe babo bude asi aktivnejsie 🙂