Ako sa vnimate vy v tehotenstve ?
Cele moje tehotenstvo zacalo velmi pozitivne . Bolo mi sitce par mesiacov velmi zle , stale som vraciavala . Ale okrem toho som sa citila plna energie , citila som sa krasna , vsetko bolo super . Momentalne som v 26 tyzdni uz v piatok 27 a citim sa presne opacne . Nemam problem s tym ze by som vela pribrala . Na poslednej poradni som mala o 1kg viac teraz pojdem o tyzden na dalsiu , vojdem sa do vsetkeho co aj pred tym , len sa necitim pohodlne . Necitim sa ani nejak pritazlivo pre manzela . Totizto starat sa o seba staram , kremujem sa , cvicim , neporobili sa mi ani ziadne strie . Len sa citim nekonfortne . A manzel posledne mesiace ako citi malicku sa boji sexu . Co je pre mna ako ten najvacsi trest kedze my sme to praktizovali dost aktivne 😂. Boji sa totizto ze ublizi malickej a ani moje namietky nepomahaju . Ako ine veci praktizujeme len sex nie kedze on si to nezela . Asi aj pre to sa citim tak deprimovane a tak akoby nemal zaujem . Pritom mi povie casto ze som krasna a tak , ale ja mam stale pochybnosti a cela som z toho taka smutna . Ale aby som sa dostala k pointe a otazkam na vas . Ako sa citite vy v tehotenstve ? Co vas manzel a intimnosti ? Kludne napiste vsetko co vas tiez trapi alebo na druhej strane tesi . Budem rada ak si tu skusenosti vymenime . A este teda pre zaujimavost je to nase prve dietatko .
vyhyba . Asi aj pre to som taka deprimovana , do toho tie hormony vy
@takaakoty :( to je strasne ... aj ked si nahodila takeho zlateho usmiateho smajla :D verim tomu ze aj ja sa po porode na tom budem smiat . U mna ani nejde o vahu ako o celkovy pocit . Dokonca sa ani poeodu nebojim , jedine na co stale myslim je to ze ci sa stale pacim mojmu manzelovi . On mi povie ze som krasna aj keby mam celu hlavu osr*** 🤣 ale samozrejme vie ma aj sprdnut ked sa mu nidco nepaci . Len ja a tie moje hormony :( neviem ako ich ovladat
@simiatomi125 Jasne, ze chlapi to vnimaju inak. Teraz ta bude chvilu vnimat viac ako matku, nez ako milenku, ale to je prirodzene...neboj sa, prejde par tyzdnov a vsetko sa vrati do starych kolaji. Tvoje telo, aj vas sexualny zivot 🙂 Ako ty, aj tvoj muz sa musi postupne vyrovnat so zmenami, ktore nastanu vo vasom vztahu, aj v tvojom vyzore, ale aj v spravani. A ukludnim ta este viac, najblizsie mesiace po porode vas bude zaujimat vsetko (napr.spanok a sprcha) ostatne, len sex nie 😃
@simiatomi125 hovorí sa, že dievčatka berú mame krásu. U mňa to tak bolo, horšia pleť, mastné vlasy. Pri chlapcoch mi všetci hovorili, ako mi to pristane, že ziarim. Pri dievčatku mi nikto o žiarení nic nehovoril 😀. Možno aj U teba je to ten problém. Čo sa týka sexu, skús manželovi podsunúť nejaký článok, v ktorom píšu, aké je to bezpečne a prospešné. My ľudia často veríme viac tomu, čo je niekde napísané, ako tomu, čo nám hovorí niekto blízky 😉
@takaakoty hej asi mas pravdu . On na zaciatku tehotemstva bol taky ze akoby som nebola tehotna vsetko fungovalo ok ... Le ako mi trolinku v siedmom mesiaci vykuklo brusko a zacala mala kopat tak akoby zamrzol. Proste sa tak zatal a berie to tak inak ... a ano budem asi rada ked po porode nejake infimnosti aj stihneme 😂😂😂
@danula.ch ja som sama precitala vela textov ako o distatku neublizi len teda rreba opatrne a tak , ale to na neho nezabera . On povedal ze nechce ze sa boji ze jej ublizi a ze mu to je cudne ked ju tam mam 😂 a ano aj ja cakam dievcatko , len smiesne na tom je to ze od zaciatku mi vsetci veaveli aka som krasna a ze urcite cakam chlapceka , v siestom mesiaci som aa dozvedela ze cakam dievcatko alebo v piatom teraz presne neviem a akobg som si zacala nahovaeat ze mi tu krasu ozaj bere . Ako ja som sa citila tak zvlastne uz od zaciatku akoby som to nebola ja . A mozno pre to ze som citila ze to bude dievcatko . Ja ani sama neviem. No co sa tyka vlasov ja ich mam ako pred tym jedine to slniecko im skodi inak ich mam huste a nemastia sa mi plet som.mala taku ze kazdy mesiac inu :D raz som sa vyhadzala potom zase krasna jemna a teraz nemam ani jeden pupacik a ani mastna nie je :/ . Len ja pdoste ked sa pozriem do zrkadla poviem si ze boze ty ale vyzeras . 😂 a tam to zacne a uz sa citim nesvoja . Neviem moje telo a hlava asi nemaju radi hormonalne zmeny , alebo neviem ako si to vysvetlit
@simiatomi125 ja si pripadám tak zraniteľne ked sa vidim v zrkadle /33tt/, a ne nejak extra príťažlivo, kedze sa mi zväčšili stehna a zadok /viem,ze to sa spravi po porode, ako tak ma to netrápi/...ale.ked ma muz nahodou capne nahú hned nevie odolať, nechapem to 🙂))
@nela6 hihi to je mile 🙂 .... asi to zvacsenie nie je zle ale prave naopak 🙂 paci sa mu to a asi si len ty prides tak nepditazlivo ...
Sranda tie hormony mne bolo prve 4m strasne zle non stop aj citila som sa v 2a 3 semesteri ako Bohyna krasna hoci som mala aj vyražky na tvar a pribrala 20kg bola som akp Xwna Valkirie obrovske bruško bez jednej strie .. aj moj chvilku vymyšlal že čo mala ci to nebude blbe pre nu bal sa ., ale som ho presvedcila ze to su blbosti.a zacala ho to znovu bavit aj viac ako predtym. Takze mozno ked zmenis to ako sa vnimaš ked sa uvidiš ako zazrak života v magickom procese vyrobi noveho života može jho tvoja krasa znovu oslnit.
Ja som bola na rizikovom takze sex sme mali asi 2x , zle mi byvao do 20tt, nic sim nemohla robit poriadne...ale tak zvladla som to......ale prestali mi padat vlasy, nelamali.sa mi nechty a plet.bez vyrazky...a brucho bez strii
@simiatomi125 všetko prejde po pôrode, ja ho chápem je to určite niečo iné.. Môj sa bojí aby ma nepritisol pri tom, aby ma neudrel náhodou nechtiac, myslí nato a potom sa človek nevie tak uvoľniť a vychutnať si to.. A na druhej strane ja sa vôbec necítim komfortne a už vobec extra sexy s bruchom takže je to pol na pol... Po pôrode to bude ako predtým, veď keď malé zaspí urobíte si chvíľu pre seba, len treba chcieť ;) nepodporujem názor že je tu dieťa, tak už treba zanedbať jeden druhého...
Bud rada ze máš dobre tehotenstvo ja som 9 mesiacov stiskala záchod. Totálne som vychudla. Pre mňa to bolo najhoršie obdobie života ja radšej pôjdem rodiť ako byť tehotná. A vieš čo asi som znova v tom a znova stiskam záchod. Pribrala som 6 kilo. Ako keď mi nič nebolo tak som sa cítila ôk ale ako náhle prišlo zle som myslela ze zomieram. Skončila som v nemocnici jeden doktor mi povedal ze už dávno nevidel ženu v tehotenstve takúto zničenú fyzicky som nebola schopná nič. Psychicky ako kedy manžel bol mojou veľkou oporou. Mala som hrozne pocity ja som si myslela ze drobca nebudem mat rada keď sa narodí lebo som fakt veľmi trpela. Ale po pôrode sa všetko zmení. My sme tiež s manželom malý často sex no keďže ja som vždy po ňom mala neskutočne bolesti a kŕče v bruchu a preplakala som potom od bolesti celú noc sme si to za trhli a 5 mesiacov nič. Nie raz som si poplakala že toto je hrozne že nás malý bude jedináčik. Pozri sa nato pozitívne ste obaja zdraví a po pár mesiacoch to pominie a všetko bude znova krásne
@simiatomi125 ja som mala prvy mesiac a pol priserny takze mi bolo uplne jedno ze si treba plnit aj nejake partnerske povinnosti. :D teraz je to fajn, citim sa dobre a neriesim to ze priberam. Partner sa nebrani sexu - zatial ! :D uvidime co to bude o mesiac alebo o dva kedže termin mame až v decembri takze zatial brusko nieje take velke, ze by sa bal ze ma pripuci :D
@simiatomi125 ja som sa citila uplne super az do porodu. do 20 tt som krvacala z hematomu, musela som lezat, tehu nebolo idealne ale dobojovali sme do stastneho konca. pribrala som cca 18 kil ale nikdy som nebola taka pekna. ziarila som , dietatko bolo vytuzene. sex sme nemali ziaden ani ziadne ine intimnosti boli tabu. ked sme uz konecne mohli, brusko bolo velke a manzel nechcel. nic sa nestalo. dolezite bolo babatko... 9 mesiacov bez sexu pre zdrave donosenie dcerky- to je dost silna motivacia na to , aby nebol doma ziaden konflikt- a a ni nebol. moj muz je normalny chapavy clovek,nie zviera urvane z retaze, co ma v 9 mesiaci potrebuje silou mocou pretahovat, lebo ON chce...
Ja sa citim totalne katastrofalne 😏
Pribrala som 1,5kg som v 5m,prsia o dve cisla vacsie,naliata si pripadam byt,no muzovi si pacim,druhy by mi ani nepovedali,ze som tehotna i ked brusko uz mam vypuknute asi si druhy myslia,ze som obed zmastila aj dcerke a v dvojitej porcii 😂😂😂
Teraz az do decembra sexi uz nebudem pre seba,uvidime po porode kedy sa dam do formy 😜
Ja to zatial vnimam ako to najkrajsie obdobie v mojom zivote, som stastna, sebavedoma, citim sa stale sexy pred mojou polovickou. Ale planujem po tehotenstve sa co najskor dostat do formy, lebo kilecka stale idu na hor. A ani sa necudujem, lebo vsetko co ja pojem som inokedy nepojedla za tyzden a teraz to mam zmaknute za den :D
@simiatomi125 moje tehotenstva boli otras! Prve som zistila az v prebiehajúcom 11 tyzdni. Menzes som normalne mala a preto mi boli nasadené tabletky na udržanie tehu. Takže to tieklo zospodu nonstop 😣 a od 20 tyzdna mi tieklo uz aj mlieko (ci nieco podobne) z prs tak som bola nonstop nervózna. Pribrala som 25kg takze som bola ako tulen na suchu... druhe tehu do 13 tyzdna parada, potom uz len den co den bolesti (vyhnuta panva a dva stavce) . Toto bolo doslova vybojovane tehotenstvo plne lekárov, rehabilitácii ale hlavne bolesti. Pribrala som 18kg ale citila sa na 100 rokov. Posledné týždne som sa už nedokazala ani postarať o staršiu dcéru a niekoľkokrát ma musel manzel stavať na nohy z postele ci zachoda 😔 takže riadna katastrofa a ziadne krasne dni s brusko. Osobne každému zavidim super tehotenstva, ktoré si ze by vedia užiť. . Nie kazdej to je dopriate 😟 ale nech je to akokoľvek STOJI TO ZA TO MALE VOŇAVÉ KLBKO!!!
Ja si pripadám ako buldozer pribrala som dosť už to radšej ani neriešim neobleciem nič som cela naliata a napuchnuta priateľ to berie normálne ale som si istá ze niesom extrémne príťažlivá. Sex síce občas mame ale cítim sa pritom hrozne nepohodlne zavadzia mi brucho neviem sa pohnúť poriadne a skratka momentálne absolútne neriešim radšej ako vyzerám lebo to nemá zmysel.
@miadi dakujem za radu ... ano mam pocit ze moje vcerajsie vyzalovanie sa v nom zbudilo zaujem :D a bolo to pekne .... dnes aa uz citim lepsie som usmiata tak mi vratil naladu 🙂 aspon trolinku ... 🙂 a ja si myslim ze mozno ak prekonam tento mesiac ze zase bude dobre . Lebo to v siedmom ma zacali prepadat rozne taketo myslienky
@sense to mi ne luto :( . Ja som rada ze mam bezproblemove tehotenstvo . A dufam ze to tak aj ostane .... :( nechcela by som zazivat ten strach ci bude vsetko ok ... aj ked aj zdrave zeny a teda tie co nemaju rizikove tehotenstvo sa boja ci bude do konca vsetko ok . Ale myslim ze v rizikovom je to take viac v strese a v strachu ... zelam vela zdravicka
ahoj...necitala som vsetko co uz bolo napisane ale napadlo ma mozno ho skus vziat na poradnu a nech mu dr povie ze sex je v pohode...ak nemas problemy uzivajte si...po prode to bude vsetko inak..uz na to nebude tolko casu...ja cakam teraz tretie dietatko a sex v tehotenstve sme mali bez problemov....urcite sa s muzom o tom porozpravaj a povedz mu svoje pocity....drzim palce
@victory7897 presne s tebou suhlasim . Viem ze s dietatkom pride iny zivot . Starosti ale aj radosti . Ale kedze aj ked mam 23 , nepatrim k tym co musia chodit na diskoteky a malicka mi bude burat plany alebo tak . Mam sitce manzela mladsieho ale myslim ze zivot po narodeni dietatka moze byt ako pred tym . S malymi obmedzeniami. Napr aj moj manzel , to ze budeme rodicia neznamena ze bude musiet sedist doma kazdy vecer cez vikend a nevybehnut si von s kamaratmi a ro iste aj pre mna . Ak malicka podrastie a uz bude papkat ine veci ako mliecko , nevidim v tom problem abh obcas mojj rolu zastupil aj manzel a postrazil ju zase on a ja isla s kamaratkami na kavu . Proste moj zivot po porode si predstavujem ako to najkrajsie co moze prist . Dni travene s manzelom a dcerkou , ale ak bude jeden pocitovat ze potrebuje vypnut , podla mna je fajn ak si to jeden druhemu doprajeme . A aj sexualny zivot . Tiez nic ndchcem zanedbavat , ved je to krasna vec ktora ku vztahu patri a podla mna ak sa posnazime a bude sa chciet a vladat , preco nie ked nam malicka da chvilu pre seba 😂
@majusska202 ano toto ti nezavidim . Ja som to prezivala prve 3 alebo 4 mesiace a bolo to strasne . Nastastie teraz som ok . Dokonca nepocirujem niekedy ani opuchy noh co byvaju caste proste akoby som nebola ani tehotna . Je pravda ze citim ako ma to brusko a prsia ktore stale rasru a nechcu sa zastvait , tazi . Ked chodim , nikdy ma tak nebolel chrbat. A to este nemam velke brusko , a prsia sa mi neskutocne zvacsili . To je asi jediny taky problem a teda ro ze sa rychlo zadycham. Inak je vsetko ok a ja som stastna lebo som sa trochu za moju diagnozu bala ale vsetko je ok .... ja mam tofizto taku zblastnu chorobu akoby alergia ale je to chronicke ochorenie . A spustace rozne . Beriem na to injekcie aj pocas tehotenstva pretoze som sa pred liecbou dusila kazdy den niekedy , cela som opuchla co za jedno ophchnutie som pribrala 2kg a ked som odpuchla zase schudla 😂 mam doma aj adrenaliny ktore ale neviem ci bt som mohla pouzit v pripade nudze . No nastastie ziadne komplikacie . Lekarka sa bala ze co to spravi . Kedze moja choeoba nema presne spustace . Niekedy to robilo jedlo ale nie ziadne urcite jedlo , inokedh umytie v teplen vode a potom zase stres ... a som rada ze to nezazivam a je vsetko ok . Neviem co by bolo s malickou ak by sa to zacalo diat
@michaella94 dakujem krasne za radu 🙂 .. ale tam by nesiel . Bol na ultrazvuku ale za toro by som ho tam nedostala 😂
Ahoj tak mi sme napr. počas tehotenstva sex nemali. Manžel si to neprial, tiež sa bál že jej ublíži atď. Ale za to po pôrode a po šestonedeli sme si to vynahrádzali a bolo to omnoho lepšie ako predtym a to sme spolu 9 rokov 😊 Dokonca až tak, že sa nám o 1 rok a 8 mesiacov narodila druhá dcérka 😏 neboj sa ničoho pár týždňov ešte vydržíte a potom si to vychutnáte oveľa viac ako teraz s obmedzeniami keď sa bojí
@pralinka99 nebud smutna . Urcite to nie ne take zle a si krasna . Mozno sa ozaj vsetky tehotne ludom pacime . Len akurat hej , v nasom tele aa roho odohrava tolko a aj podla mna je koli tomu ten pocit nepohodlia a tak
@danusskaaa to mi je luto :( toro by som nechcela zazivat . Ja nastastie viem sama fungovat za co som vdacna .... a pri tychto starostiach mk moje pocity pridu strasne , ked viem ze su zeny co rakto trpia
@vlasica19 hihi no niekomu aj kilecka navyse velmi pristanu a verim ze aj tebe . Mne zase moc nschuti , papat papam ale nic extra to nie je 😂😂 uvidim na poradni hihi
@simiatomi125 ja smutná niesom len som sa rozhodla neriešit co sa somnou deje lebo naozaj som dosť pribrala napriek snahe o pohyb a správne stravovanie všade mam strie a ak by som to riešila aj tak by mi to nepohlo takže som sa rozhodla tým nezapodievat
@pralinka99 jasne rozumiem . Ked aj ja by som to chcela vediet , nezaoberat sa zbytocnymi vecami :/

Ja som sa druhu polovicu tehotenstva citila ako vyzrate prasa, kedze som aj bola. Hnusili sa mi moje tlste stehna, nevladala som si ani oholit nohy, nemohla som spat a vsetko mi liezlo na nervy :D Na ziadneho chlapa som sa nemohla ani pozriet, vlasy som mala stale masne a priplestene, kazda poloha v spanku mi bola pohodlna asi 15 sekund...pokracovat asi netreba... Tak, tolko k mojim pocitom pocas tehotenstva.