Ako ste sa zmierili s tým, že ste tehotná?
Ahojte baby, idem sa k vam poradit. Ako ste sa zmierila s tym že ste tehotna? Keď to bolo neplánovane, nechcene a hlavne s niekym kto nieje váš partner. Prosim nesudte ma no nebol to chceny styk.. Ako sa stym zmierit, ako to prijať a hlavne oznamit doma? Doma mi verit nebudu že to nechcene nebolo. Prosim poradťe mi a pomôžte, hlavne tie ktore ste s detičkami same, alebo mate, mali ste rovnaky problem. Alebo ako by ste to vy prijali od svojich deti..tie ktore mate už staršie deti. Na potrat je neskoro nakolko som uz v 17tt. Ďakujem každej jednej
@fokuska ano pracovala som viac ako 3 roky v kuse od 1.12.2020 som nezamestnana.. ako môze vyjst materska keď som bez práce a na úrade?
@handmadebracelet Lebo sa beru do uvahy posledne 2 roky pred porodom a za ten cas potrebujes aspon 270 dni nemocenskeho poistenia. Toto by ti teda malo vyjst. Naviac potrebujes bud aktivne nemocenske poistenie (cize trvanie pracovneho pomeru) alebo byt v ochranbej lehote (orehotniet este v case trvania pracovneho pomeru).
Ak ti PP skoncil 1.12. a si v 17tt tak splnas aj tuto podmienku a budes mat narok na matersku z ochrannej lehoty. Na matersku musis nastupit presne 6 tyzdnov pred vypocitanym dnom porodu.
Absolvuj vsetky prehliadky u gynekologa tak ako treba a po narodeni budes mat aj prispevok pri narodeni dietata. K tomu pridavky a po materskej vyssi rodicak.
@fokuska ďakujem krasne za túto radu, nebude problemnze sa nato prislo takto neskoro v 17 tt?
@mariska1989 aj čítaš či len mudruješ? znásilnenej napísať že však už je dosť stará na sex, jak veľmo musí byť človek zlý?
@handmadebracelet určite by si sa mala informovať na sociálnej poisťovni ohľadom materskej, stačí aj telefonicky.
Držím prsty veľmi, aby to dobre dopadlo ❤❤❤❤❤
@zuzanka.zuzu to je v poriadku, stane sa ze clovek precita zle, pripadne nie všetko.. nemusi to byt hned, ze je človek zlý.. presne take reci cakam ze budu doma.. napisala svoj názor a to beriem nech je uz aky kolvek..
@handmadebracelet podľa mna uveria, veď museli vidieť, že si schudla, že si stratila ms, tak je logické (aj ja by som si to myslela) že či nečakala ovuláciu 😉 a malé je v poriadku? Podľa mňa sa team malému a doma ti pomôžu 🤗
@handmadebracelet No kvoli prispevku pri narodeni mozno moze byt - lebo si nestihla niektore vysetrenia co sa roboa v skorsuch tyzdnoch ale ak ti lekarka potvrdi to tlacivo ze si absplvovala vsetko potrebne, tak to bude ok.
Matersku ti neovplyvni to ze kedy si ma to prisla.
Uz to znie lepsie, vsak? Teraz mas podporu, od aprila bude ten prispevok pre tehotne, potom materska, prispevok pri narodeni... mohla by si to zvladnut 🙂
@handmadebracelet ja tiez rada darujem, a pekné je aj darované prijať. Netreba o nič prosiť. V skupinách človek pofoti, čo má na darovanie a stačí sa iba ozvať formou mám záujem. Ja to tak rada "nakupujem" hlavne z ekologickych dôvodov, už je to pre mňa prvá voľba pred tým ísť do obchodu. Som však už trochu mimo témy a neviem, či sú také skupinky na Orave, ale kľudne sa ozvi o pár mesiacov, ak by ťa to náhodou zaujímalo a dá sa to zistiť.
@handmadebracelet áno dočítala skôr išlo ako môžeš argumentovať rodičom a druhá časť ako sa s tým zmieriť
@zuzanka.zuzu a vieš čítať s porozumením že to môže argumentovať rodičom a že ako sa zmieriť s tým že je tehotná ..a ty vieš hneď len múdrovať a čo tak to naporiadok prečítať ...to keby som nečítala že bola znásilnená tak napíšem že načo niekomu rozťahovala nohy a tď
@diaalex ja som praveze stale chuda, a po zdravotnych zaludocnych problemoch som schudla to doma vedia aj ze som ms stratila, no netusia ze som tehotna, zeby som mohla byt ani ja sama som to netusila..
@mariska1989 našim sa argumentovat neda, pre nich existuje len jedna pravda a to ta ich.. ženy prosim vás nehadajte sa 🙂
@mariska1989 ak by som otehotnela s niekym s kym mam nieco, nieco ma spaja, city- lebo neuznavam nahodny sex, sex bez citov len tak s hocikym predca moje telo nieje pre kazdeho ale iba pre vynimocneho.. a kebyze spim sniekym dobrovolne, a otehotniem beriem to na vedomie a splnym rizikom ze som sla do toho ze sa nieco take stat môze.. brala by som to inak.. no jeden sok pre zenu je ze ju znasilnia a druhy ze pri tom ohavnom cine otehotnie.. predca dobrovolne do toho ide kazda s rizikom ze otehotnie ak sa nechrani.
@handmadebracelet v tom prípade ti nič neostáva len to už povedať a čakať môžeš skúsi povedať pravdu .popravde ja by som sa hanbila povedať niečo také že sa mi stalo ....v druhom rade môžeš skúsiť ešte dotyčného udať s tým že ty policajtom povieš že si tehotná a oni budú pred ním ticho a vitiahnu to až keď bude tvrdiť že nič také neurobil .dôkaz toho činu máš pod srdcom a vtedy by ti rodičia uverili .áno sú tu rodičia ktorí majú potrebu organizovať život aj 30 ročnému
@mariska1989 nakolko nemam nato svedkov, ani ziadne dôkazy okrem dietata nezmôzem s tym nic uz som.sa informovala..
@handmadebracelet áno ale jedna vec je že chces to nejako oznámiť .druhá teda ešte máš čas čo urobíš s dieťaťom .sú ženy ktoré si ho nechajú lebo ho ľúbia a to maličké za to nemôže čo sa stalo a potom sú tu také čo ho v tichu donosia a dajú na adopciu .je veľa párov čo túžia po zdravom miminku
@handmadebracelet piko a taká hovädo si bude behať bez problémov po svete ale raz sa mu to všetko vráti neboj ...už sa ale teraz rozhodnúť čo ďalej
@handmadebracelet Kde si sa informovala? Ak ty urobis oznamenie a policii a udas jeho, tak to riesit budu. Nepotrebujes svedkov, dokaz nosis v brusku. Sice je najlepsie urobit tak hned po skutku a ist k lekarovi na prehliadku - vtedy sa to tiez biologickym materialom dokaze.
A hlavne by si mohol ešte nárokovať na nejaké rodičovské práva. Poradila by som sa s právnikom ešte, aby podľa možnosti dostal trest, čo si zaslúži alebo aspoň nemohol otravovať. Možno jej z toho vyjde naj, aby on vôbec nevedel, že je otcom. Treba ti dáky schopný plán ...
Teda psychoterapia, právnik, rodičia by ma až tak netrápili v prvých krokoch
@fokuska ja to píšem, aby sa sústredila na skutočne dôležité "rizika" v tomto prípade, aby mohla urobiť dobre rozhodnutie. Lebo dáky hnev rodičov, čo ju už aj tak stavajú do role čiernej ovce mi môže byť s prepáčením v paži v porovnaní s tým, že by ma mal násilník ťahať po súde, aby si tým robil ešte viac dobre. Odsťahovala by som sa zrejme inam, ak táto možnosť existuje
@handmadebracelet ako sa zmierit so znasilnenim? asi len pomocou odbornej pomoci, ked prejdes niecim tco ti pomoze z tejto traumy budes schopna potom lepsie uvazovat co s babatkom
@fokuska mám známych na polícii tak som sa pýtala ich a bez svedkov a dôkazov nezmôžu nic, bude a bolo by to len tvrdenie proti tvrdeniu, je velmi vela takychto prípadov, presne ako napísala @bluka2 môže tvrdiť, že to bolo dobrovoľne a už bez dôkazov a svedkov by sa to tažko dokazovalo, a môže sa to otočit proti mne že podávam krivé trestne oznámenie.
@fokuska radčej žiadne výživne ako dieťa s niekym takym, za dalsie lepšie pre dieta ked nevie kto je jeho otec, aby sa dieťa s niekym takym stretávalo a aby sa on niekto taky staral, a pohadzovat si ho ako zemiak.. mi príde ako ten najväčši trest pre dieta, ani tu istotu, žeby poriadne platil nikde nemam.
@fokuska a @bluka2 naštastie to nieje nikto z môjho okolia kto by ma mohol vidiet.. je to byvaly kolega s práce a chvalabohu je s druhého okresu ako som ja. Nad možnostou odstahovať sa uvažujem, no na druhej strane som si vôbec nie ista tým či by som sa dokázala sama zvládať o dieťa starat, to ma aj dosť desi, že toho schopna niesom.
@teleskop. Ďakujem za radu, no skôr by to musel byt asi nejaky online odborny poradca.. ako nahle mám rozprávať o takýchto osobných veciach, problemoch tak mam hrču v hrdle a nevidam zo seba ani hlások.. takýto problém mam od sameho mala, nakoľko som si vždy sama so všetkym musela poradiť a nikdy sa snikym neradila a nerozprávala o nejakom dôležitom probléme, dôležitých veciach, max písomne s kamoškou a aj to s obrovskou hrčou v hrdle kedy som vždy správu minimalne 3x napísala a následne zmazala..
@handmadebracelet no to mi odľahlo, ešte že tak. Online je tiež cesta.
Veľmi ti fandím, z takejto situácie navariť niečo pekné bude umenie, ale podľa napísaného máš na to!

@handmadebracelet Skus tu poradnu Alexis ;)
Pracovala si predtym riadne na zmluvu? Moze to vyjst aj matetska, poradime ti ako na to.