Ako zastaviť nutkavú potrebu upratovať pred pôrodom?
až do materskej som chodila do prace, priebežne som chystala veci, nakupovala, prala.. od kedy som doma som ako posadnutá s tým upratovaním už mne samej to žerie nervy totálne pretože už nevládzem, brucho ma boli dostávam hrozne kŕče do nohy ale proste si neviem pomôcť.. mám neskutočne potrebu všetko nachystať a upratať aby to bolo tip top.. za bežného chodu je to však nereálne a ja som z toho nervózna frustrovaná je mi do plaču úplne .. ja viem že sú to hormóny ale vážne sa to nedá nejak.. zastaviť?? urgentne 😭
Nepomôžem ti robila som to isté aj keď som mala zakázané sa hýbať a ono to má v angličtine normálne špecifický termín ale zabudla som ako sa to volá dačo s hniezdom😄
@nin12345 nesting 🤣 a mam to tiez, teda cakam este na keden den, dovtedy nemozem porodiť, ale potom idem na okna, lebo nachystané uz mam vsetko 🤣
Hniezdenie 😁 normálne, zastaví sa to samé po pôrode
vy ste zlaté 🥰
Ja som v 9m nutne montovala policku do wc s priklepovkou 🤣🤣🤣
A este aj nabytok som presuvala s muzom, bo musi byt !!!
@nin12345 nesting 🤣 a mam to tiez, teda cakam este na keden den, dovtedy nemozem porodiť, ale potom idem na okna, lebo nachystané uz mam vsetko 🤣
ja mám ešte 3 týždne do termínu 😭 no keby to vzniklo po pôrode viac by ma to potešilo 😂
@babushkaem to mozes aj ku mne prísť lebo síce okna sú brutálne špinavé ale naposledy keď som ich umývala som škaredo padla na koleno a dlho som s ním mala problémy
Ja som v 9m nutne montovala policku do wc s priklepovkou 🤣🤣🤣
A este aj nabytok som presuvala s muzom, bo musi byt !!!
@eeffka 😂😂😂 ok som rada že aspoň nie som jediná šiši čo pred pôrodom prerába premiestňuje nábytok a prata ako blázon 🥳
ah ano mnoze zeny to tak maju. Bolo by to v poriadku ak by ta to nefrustrovalo. Ak uz si z toho nestastna k si treba uvedomit a opakovat si, ze oprat a nakupit mozte aj neskor s babatkom alebo pojde proste na nakup tatinko. Nez ty pozametas kompletne vsetky smietky prachu a nez prides z porodnice bude to rovnako 😀 Ano bezne upratat je dolezite a je chvalihodne, ze sa staras o domacnost, no zvykaj si, ze babatko a aj ty samotna budete ovela dolezitejsie. Tie krce ani tebe a ani babatku neprospievaju. Chod von na slniecko sa poprechadzat alebo sadnut na lavicku a oddychuj. Vrat sa potom neskor na vecer, ked nesvieti slnko. Tolko prachu potom vidiet nebudes. Manzel/partner predpokladam, ze pracuje. Vie ti pomoct napr. s povysavanim ? Opakuj si v hlave - spravim to, ked budem vladat. Neupratuj kazdy den do nemoty. Sprav si plan, ze kazdy den spravis len 1-2 veci. Extremne nakupovat tiez nemusis. Budes rada, ked nieco mat doma nebudes a budes mat dovod ist na prechadzku a zastavis sa napr. v mensich potravinach kludne aj s kocikom. NIektore ulohy budes musiet skor ci neskor delegovat na manzela. Ved budes mat len babatko a to sa nauci zit vo vasej beznej domacnosti. Nedokazes spravit 100% bezprachove a dezinfekcne prostredie.
Keby len upratovala, ja som sa 3 dni po termine dala este malovat dom🤣🤣🤣🤣
Ako ti uz pisali, je to bezne, vola sa to hniezdenie ( z en nesting) a da sa to zastavit porodom. 😄 Ja som 3 t pred terminom zacala prerabat obyvacku, komplet malovat, lepit listy, kazety na strop, menit nabytok, sama bez muzskej pomoci 😄 a coby nie 💁🏻♀️
U nas tymto trpel moj muz pred oboma porodmi. Mne sa taaaaaaaaaak nechcelo cokolvek robit a on ma furt hnal, ci mu nepomozem s niecim 🙄
Ako ti uz pisali, je to bezne, vola sa to hniezdenie ( z en nesting) a da sa to zastavit porodom. 😄 Ja som 3 t pred terminom zacala prerabat obyvacku, komplet malovat, lepit listy, kazety na strop, menit nabytok, sama bez muzskej pomoci 😄 a coby nie 💁🏻♀️
@zuzikak no doma už mám 5 ročne šidlo takže ono sa ani nedá úplne popratať a k tomu ešte prerábame dom..ono skôr ja pratam také veci akoby mala prísť nejaká špeci návšteva alebo ako to vysvetliť … sama neviem …len ma to proste neskutočne irituje to množstvo veci.. ja som dokonca poodkladala väčšinu lapačov prachu (a to ich mám fakt rada😂).. také sviatočne upratovanie akoby 😂 ja mám veľký zoznam čo chcem stihnúť do pôrodu (aj pre muža tam mám robotu samozrejme😂)… asi proste viem že po pôrode tu bude ako po bombe tak by som si chcela užiť trosku poriadku.. ale je to začarovaný kruh niektoré veci upratujem už asi 4x takže to ma frustruje
@aaadkaaa tak to ti ani nepíšem že my sme kúpili plavačku že však prerobíme podlahu v spálni 😂 (nám ju treba aj zatepliť ale) a máme kúpené aj tapety do spálne a izby 😵💫
@diewcatqoo keby tak môj tým trpel 😂 ale on je na tom opačne že pn robí ten neporiadok a mňa ide poraziť 😂
@anavixy ach to ešte ďaleko do termínu a veci na pratanie tam veľa 😂
Ja mám mesiac do pôrodu a syndróm hniezdenia teda brutálny.. všetko by som chcela upratať a najhoršie na tom je že to upratať nevládzem tak len s nervami a slzami v očiach na to pozerám a nariekam v akom bordeli musím existovat 😀
Ja mám mesiac do pôrodu a syndróm hniezdenia teda brutálny.. všetko by som chcela upratať a najhoršie na tom je že to upratať nevládzem tak len s nervami a slzami v očiach na to pozerám a nariekam v akom bordeli musím existovat 😀
@mtn112233 to iste som mala i ja aj s tými slzami lebo som nevládala😂 ale už som porodila takže nutkavá potreba pratat je prec a ostala iba ta normálna😂

Nepomôžem ti robila som to isté aj keď som mala zakázané sa hýbať a ono to má v angličtine normálne špecifický termín ale zabudla som ako sa to volá dačo s hniezdom😄