icon

Ako zvládnuť nečakané tehotenstvo krátko po pôrode?

galakorbel
12. apr 2026

Dievcata ahojte. Ja sa idem asi aj len vyrozpravat lebo mi uz dekel odpali. Mam 2krasne zdrave deticky, obe po IVF. Syn 4r a dcerka 8mes. Pred par dnami vyskocili take dve jasne ciarky ze mi oci vypichli. Prirodzene. Je to pre mna sok. Absolutny. Stake nvm tuto situaciu pobrat. Ja som mala nasu 4clennu rodinu za konecny pocet clenov. Manzel ten detto z toho mimo lebo ved "takmer neplodny". Ja sa priznam mele sa to vo mne strasne a to aj myslienky nad ukoncenim tehotenstva. Syn je ukazkovy co sa tykalo prichodu surodenca doteraz velmi pekny vztah k dcere, nunka su ju, pomaha, taky maly sbs co sa dcerky tyka. Ani raz neboli od neho nejake ziarlivostne vylevy. Skor ja som zle znasala zaciatky ze musi byt na druhej kolaji ked som sa mu nemohla venovat ako predtym. Jedine co sa s narodenim surodenca riesilo a trvalo to cca 5mes bola jeho "trauma" ze som sla do porodnice. Mal pripravu,rozpravalisme sa, chystala som ho na to, aj preco tam pojdem a pod len teda ked prisiel den D nieco sa zmenilo a dost dlho som ho musela po navrate ubezpecovat ze uz neodidem. V noci som nevstavala k novorodencovi tak ako k nemu co sa budil s placom a vykrikom ci som doma. No hrozne. Teraz ked si predstavim ze by som mala rodit ked bude mat dcerka cca rok a pol, v podstate 2babatka a jeden co vsetko objavuje a tiez ma predsa potrebuje ma mrakoty beru. tiez nemam uolne idealny vek. Mam 38r 🤦. Manzela mam pracujuceho v zahranici takze uz teraz som viac menej na deti sama. Rodicia su este stale pracujuci, pomahaju co sa da ale no tiez nemozu kazdy den a cely den.. predchadzajuce tehu som mala bez super bez zdrav komplikacii ked odmyslim taku klasiku unava do zblaznenia. Ja si toto prostr nedokazem predstavit ze ako fungovat tehotna pri babatku co zacina lozit, za kratko behat, starsi uz teraz trpezlivo pocuva viac ako dost ze musi chvilu pockat, ze musim najprv to a tamto babatku a potom pridem k nemu atd. Ja si to ozaj nvm predstavit, na ukor potrieb babatka budu obe deti odsunute a to teda aj 1,5r dcerka. Prosim zeny najde sa v tejto situacii nejaka co to ma/mala podobne? Vo mne sa to bije. Vsetky bunky v tele mam nastavene na nazor ze ved som otehotnela prirodzene, je to zazrak tes sa ale zaroven moja hlava kruti len nie a nie. Ja viem ze nerozhodnete za mna ale naozaj by mi pomohli vase pribehy, mozno ze aj pocut z kazdej strany pohlad. No akoze mam pocit ze zivit sa mi tymto rehoce do ksichtu a ja prisaham ze prvykrat v zivote nvm absolutne co robit.

Strana
z2
guiseppinka
Včera o 20:51
@galakorbel

Dievcata dakujem vam za ozaj povzbudive slova. Je fakt ze prvotny sok mam za sebou hoci teda stale kazdu chvilu menim pohlad na vec. Racionalne myslenie mi da denne same dovody na nie ale take vnutorne presvedcenie zase to ano. Horsie je ze teda podporu v manzelovi nemam, ten ma na to jediny nazor, odmieta sa o tom co i len rozpravat vzdy to skonci tym ze aj tak je rozhodnutie na mne aj ked s tym nesuhlasi ... Uz len z tohto mi je smytno ze teda z jeho strany nesiel ani naznak chcenia toho, ze podme sa pozriet na to z pohladu A aj z pohladu B. Hlava do piesku a vyries ako chces. Chlap na zabitie.

@galakorbel myslim, ze on sa s tym bude dlho vyrovnavat. Je velka pravdepodobnost, ze ak by si sa rozhodla pre upt, ze by ti to neskor vyhodil na oci. Ak sa rozhodnes pre donosenie, tak to moze byt jeho milacik. Drzim palce

maryetta
Dnes o 06:33

Chlap teda nic moc postoj ale... poviem pravdu ze najvacsi sok som mala i ja sama prave pri tretom tehotenstve. mame 4 deti a je to krásne 🤩

Strana
z2