Ako zvládnuť negatívne pocity počas tehotenstva?
Od zaciatku odkedy som zistila ze som tehotna, som sa tesila. Mam snubenca ten je stastny, nebojim sa ani o financie. Ale tym ako mi je zle sa proste nedokazem tak tesit. Z okolia pocuvam ze som zla lebo sa netesim, ze ostatne sa tesia a uzivaju si tehotenstvo... ja sa na babatko tesim ale ten stav v ktorom som nehovorim ze neznasam len proste niesom stastna, mozno keby mi nebolo tak zle vkuse by som nerevala by som sa dokazala tesit... budem rada za nejake rady ako to prekonat fakt som iba ja taka zla a najhorsia lebo sa netesim?? ;(
Je Ti len zle ? Ak ano a inak si zdrava , mozes byt spokojna. Fakt ... ale to si vela ludi neuvedomi kym nieje naozaj zle.
A nie, zla niesi. Niesi povinna citit sa nasilu inak
Ahoj každú zmenu berieme tazsie ..ale nic netrva vecne.tych par mesiacov ubehne netrap sa.ja som tak bola tiež a nejedna z nás.prajem vela sil a trpezlivosti
Z čoho si v skutočnosti nešťastná? Čoho sa bojíš? Čo ťa trápi? Čo by sa muselo stať aby si bola šťastná?
@sszuzu8 popravde ani neviem na to odpovedať.. na bábätko sa teším a predstavujem si ako tu bude s nami. Skor mam taky pocit ze som proste teraz iná, a snúbenec mi viackrát povie iné ženy sú šťastné, iné ženy sa tešia iné ženy toľko neplaču.. premna obrovská zmena nakolko ja som nikdy nebola nejaká citliva a zrazu placem skoro stale... uz si pripadam ako krava
To je kvôli hormonom.
Je Ti len zle ? Ak ano a inak si zdrava , mozes byt spokojna. Fakt ... ale to si vela ludi neuvedomi kym nieje naozaj zle.
A nie, zla niesi. Niesi povinna citit sa nasilu inak
@ivik4 no zvraciam uz od zaciatku, a mam rana kedy vstanem a idem ako strela upratujem mam v pohode naladu.. a potom sú rana ako dnesne, vstanem prvé čo ráno urobím je plac uz sa snazim realne prehltat tie pocity na plakanie aby som už nerevala tolko...
Prve tehu som tiez take stavy mala strach kedze pred tym som mala MA takze dalsie tehu strach aby sa nezopakovalo ....bolo mi zle do 8m plus bolesti som mala 3krat ci koľkokrát som lezala v nemocnici odpocitala som dni dokonca do porodu plus ine tazkosti boli zdravotné
Teraz po 7r som opat tehu toto je našťastie ine ani neviem obcas ze som tehotna aj ked mam iste ťažkosti ale úplne minimálne ;) takze kazda sme ina ale pozor moze vznikat depresia tehotenska ci ako to nazvala psychologicka ked som zacala pocas covidu chodit potom som mala poporodnu depresiu co si nik z rodiny nevsimol takze ak je problém nie je v dnešnej dobe ist za psych ;)
Ahoj každú zmenu berieme tazsie ..ale nic netrva vecne.tych par mesiacov ubehne netrap sa.ja som tak bola tiež a nejedna z nás.prajem vela sil a trpezlivosti
@myfair80 ja som si myslela ze sa budem tak moc tesit cely čas ako ked mi to lekar potvrdil ze som tehotna.. zrazu prislo obdobie, kedy proste mam nejaké depky asi ale nechcem to nazvat depresiou lebo viem ze ludia co ju vazne majú majú asi omnoho horšie priznaky... :(
To sú hormóny 😉🙂
Vďaka ním sú dva druhý tehotenstva
- budto sa cítiš ako najvacsia kráľovná vesmíru a 9 mesiacov sa vznešene plavíš na obláčiku absolútneho šťastia
- alebo si chodiaca depresia skrížená s bohyňou pomsty a 9 mesiacov máš permanentne nervy na všetko/všetkých alebo plačeš aj pri reklame na psie žradlo
Kým neprezentujes verejne ako jedna známa v 1-2 trimestri, ze nosíš diabla, démona, a ze ľutujes ze si tehotna a ze keby si vedela ako to bude tak by si to nechcela, tak nemaj výčitky. Nikto nie je v tvojom rozpoložení.
Ja rodim do 2tyzdnov a tiež nie som usmiata ako slnečnica, tiež už nariekam ze ma všetko boli, chcem už koniec, a nikto mi nemôže ani len naznačiť ze sa na to moje dievčatko neteším. Ak na teba niekto útočí pohľadmi rečami, uzemni ho/ju a povedz ze to tak teraz proste máš a veríš ze je to len obdobie.
Sú to hormóny. Na tvojom mieste by som to riešila, skús aspoň psychológa. Aby sa to po pôrode nezhoršilo.
Mala si nejakú predstavu a je iná.Su to hormóny tehotenstvo, pôrod a po pôrode, materstvo môže mať aj takúto podobu ako na hojdačke.Nemas sa prečo cítiť vínna a hlavne nech na teba nikto netlačí ako by si sa mala správať.Ak to je moc zle tak psychológ, ale takéto prepady jeden deň super druhý zle je normálne veď to je hormonálna burka
Ja som toto mala v druhom tehotenstve. Vkuse som revala a zle mi bolo strasne. Nie, ze by som sa netesila ale som to tak nedokazala precitit. Aj ked sa ma ludia pytali ci sa tesim, tak hovorim ze ano. Ale vyzerala som skor ako keby som sa chcela hodit za sekundu pod vlak.
Ale potesim ta. Ako sa mala narodila, vsetko preslo a ja som bola najstastnejsia mama na svete 🥰 A mame spolu krasny vztah, ziadne nestastne netohotenstvo to vobec neovplyvnilo.
Kým neprezentujes verejne ako jedna známa v 1-2 trimestri, ze nosíš diabla, démona, a ze ľutujes ze si tehotna a ze keby si vedela ako to bude tak by si to nechcela, tak nemaj výčitky. Nikto nie je v tvojom rozpoložení.
Ja rodim do 2tyzdnov a tiež nie som usmiata ako slnečnica, tiež už nariekam ze ma všetko boli, chcem už koniec, a nikto mi nemôže ani len naznačiť ze sa na to moje dievčatko neteším. Ak na teba niekto útočí pohľadmi rečami, uzemni ho/ju a povedz ze to tak teraz proste máš a veríš ze je to len obdobie.
@adeladulova to by som nedokázala.. ja sa teším na babatko, zistila som to skoro a ani ma nenapadlo si to davat prec... len som úplne prvykrat tehotna, nemám v rodine žiadne ženy ktoré by mi poradili/pokecali a tak som na všetko sama... a tým ze sa snubenec tesi moc tak veľa veci ohladom tehotenstva číta niekde na nete a potom mi povie ze iné ženy sa tešia a ja nie ma to proste zaboli.. lebo to nieje depka ze nechcem babatko ja ani sama neviem prečo som taka :(
To sú hormóny 😉🙂
Vďaka ním sú dva druhý tehotenstva
- budto sa cítiš ako najvacsia kráľovná vesmíru a 9 mesiacov sa vznešene plavíš na obláčiku absolútneho šťastia
- alebo si chodiaca depresia skrížená s bohyňou pomsty a 9 mesiacov máš permanentne nervy na všetko/všetkých alebo plačeš aj pri reklame na psie žradlo
@lujza123 velmi by som si zelala byt tou prvou, no dúfam že sa to predsa len ešte zlepší somnou
@adeladulova to by som nedokázala.. ja sa teším na babatko, zistila som to skoro a ani ma nenapadlo si to davat prec... len som úplne prvykrat tehotna, nemám v rodine žiadne ženy ktoré by mi poradili/pokecali a tak som na všetko sama... a tým ze sa snubenec tesi moc tak veľa veci ohladom tehotenstva číta niekde na nete a potom mi povie ze iné ženy sa tešia a ja nie ma to proste zaboli.. lebo to nieje depka ze nechcem babatko ja ani sama neviem prečo som taka :(
A koľko tých iných žien on zažil? S koľkými tehotnymi býval? Nech si tie reči nechá, lebo to teda vôbec nepomáha. Zaraz ho hneď. A daj mu prečítať co napísala @lujza123 Prechádzas obrovskou zmenou, hormony saleju, je ti zle, máš bolesti....je to normalne.
Snúbenec nech sucha nohami a podporí ta, on tehotny nie je. Pravdepodobne to budú hormony ak si sa predtým tešila. Ja som mala šťastie a tehotenstva v pohode, ale úplne si viem predstaviť ako by mi bolo keby mi bolo stale zle.
no tak ohladne revania že ta rozreve aj to že slnko zašlo za oblak doslova nie obrazne nie si sama, len problém je v tom že o tom sa tak pekne nedá písať
ja som pri tretom revala ešte aj za to že som vystupila vo svojom oblubenom meste, ako to nešlo kontrolovat, to sa zmení , po pôrode to pride do normálu
takže to revanie je normálne a ano niektore baby to tak maju, neznamená že nie si štastna lebo reveš ale proste hormony sa buria
ked je niekomu zle v tehotenstve tak asi nebude hopkat po travičke od štastia , ked ti nebude zle to sa upravi, sa ho spytaj ked je on po bujarej alkoholickej noci či je štastný alebo ako je štastny ...
A koľko tých iných žien on zažil? S koľkými tehotnymi býval? Nech si tie reči nechá, lebo to teda vôbec nepomáha. Zaraz ho hneď. A daj mu prečítať co napísala @lujza123 Prechádzas obrovskou zmenou, hormony saleju, je ti zle, máš bolesti....je to normalne.
@gejb povedala som mu to, on tym ze sa velmi tesi mi hovori nech neplacem ze to nevplyva dobre na babatko a ja som potom v jednom kole zaseknuta na jednu stranu mi pomôže sa poriadne vyplakat ,ulavi sa mi no na druhu stranu počúvam ze ubližujem bábätku..
tak mu nájdi články kde sa píše že je normálne plakat v tehotenstve a nie nejde to ovplyvnit
pri tom poslednom ked som revala ako ty, dieta je tak pozitivne vkuse ladené 8 rokov že by mohlo byt aj menej, takže vplyv na dieta to nemá určite
Ak si poplaces určite mu tým neublizujes. Je iné keby si robila v bani a revala od rána do večera že nemáš co jest a nemáš kde bývať. Taky stres by bábätku neprospel ale plač z hormónov? Uplne bezne, nie si stroj a je to OK
nuž vnímaš veci citlivejšie, inak , tak si iná.....ale je to ovplyvnené aj samotnými hormónmi....niekto je viac citovo založený, niekto prirodzene citlivejší na akékoľvek zmeny a do toho tehotenské hormóny....nerieš, ono a to časom ustáli...
Velmi pekne ďakujem žienky.. potešilo ma to ze niesom sama a necítim sa už tak zle.. so snubencom sa porozpravame a keď by som tieto pocity mala nadalej tak skúsim aj tu psychologicku. Hanba si myslím ze v dnešnej hektickej dobe to nieje a keď mi to ma aspoň v tom pomoct aby som nebola ako chodiaca troska tak to uvítam. Skutocne ďakujem. Velmi si to vážim od každej jednej ktorá sem prispela
Pre mňa bolo prvé tehotenstvo utrpenie a tešila som sa na pôrod, zvracala som do 5. mesiaca, bolo mi zle 24/7 a ten kto to nezažil, nikdy nepochopí ten pocit, keď si človek nedokáže nijako uľaviť a cíti sa ako po poriadnej opici bez prestávky. Prvé mesiace som preplakala, po piatom mesiaci sa to zlepšilo aj nálada sa mi vrátila, a čuduj sa svete dieťa je veľmi pozitívne a veselé ..... Snúbenec nech sa spamätá, on by plakal od rána do večera keby mu bolo denne zle a zvracal by zo všetkého čo by zjedol alebo zacítil.
Pre mňa bolo prvé tehotenstvo utrpenie a tešila som sa na pôrod, zvracala som do 5. mesiaca, bolo mi zle 24/7 a ten kto to nezažil, nikdy nepochopí ten pocit, keď si človek nedokáže nijako uľaviť a cíti sa ako po poriadnej opici bez prestávky. Prvé mesiace som preplakala, po piatom mesiaci sa to zlepšilo aj nálada sa mi vrátila, a čuduj sa svete dieťa je veľmi pozitívne a veselé ..... Snúbenec nech sa spamätá, on by plakal od rána do večera keby mu bolo denne zle a zvracal by zo všetkého čo by zjedol alebo zacítil.
@jar_ka práve to ze ja sa aj snazim ale proste ako mam byt pozitivna keď vstanem ráno hneď mi je zle nasilu do seba natlacim jedlo lebo to mi aspoň trochu pomôže.. pôjdem vyvencit psa začne ma napinat pozvracam sa. A toto dookola každý deň, večer pálenie záhy neskutocne a je úplne jedno co jem v ten deň. :/ keď mi je 2 hodiny zo dňa tak ze zvládnem bežné fungovanie som stastna...
Dopĺňaj magnézium, elektrolyty... medovkový čaj na úzkosti...
Ja mám tiež manzela vecne pozitívneho a vždy keď som sa posťažovala v prvom tehotenstve, aké to je tazke, tak som počúvala niečo podobne..ono sa inak vôbec nevylučuje to tesit sa na babatko a neužívam si tehotenstvo..ja som teraz 32tt a proste už chcem, aby bolo po..proste pre mna je tiež tehotenstvo náročné, ale viem že si tým musím prejsť, aby sme mali to babatko, ale nejdem sa teraz tváriť, že to je najlepšie obdobie mojho života, keď vstávam v noci každú 1,5 hod, keď je mi poldna na vracanie, priberam, starám sa o 2 ročne dieta a vecer necítim, že unavu alebo doslova vycerpanie..nehovoriac o tom že som za 3 roky bolo skoro 1,5 roka tehotna a mám už 39 rokov..proste je to niekedy veľa aj na kona 😀ale my ženy sme silne..partnerovi povedz, že nechceš od neho nic len nech ta vtedy objime a povie, že si úžasná a dobre to zvladas a že to prejde😀
Myslim ze su to hormony a vie to byt aj pekne zle a zamavat so psychikou. Ten natlak na tesenie sa je nespravny, tu zenu to dava do pozicie zlej matky, pritom ona za to nemoze. Ja som napr nenavidela aj tie obrazky kojenia v nemocke na poradni. Mala som v tehu silnu depresiu. V dalsom som sa dokazala tesit, tie hormony nejak inak udreli.
Však ty sa tešíš len sa necítiš dobre, prečo by sa to malo vylučovať? Nemôžeš za to ako ti je a snúbenec by mal byť radšej ticho keď nevie pomôcť.
Neboj, viaceré sme mali alebo máme také hormonálne tehotenstvo. Prvé som prevracala každý deň až do pôrodu, niekoľkokrát hrozil potrat, v 6m sme skoro o malého prišli, skončila som v nemocnici, to ešte len vtedy sa mi začali stavy, revala som celý čas, strachom, pocitom zlyhania, nedokázala som sa tešiť.
Teraz mi môj dvojročný pravidelne pusinkuje a hladká brucho, teší sa na brata. Ktorý mi dáva zabrať tiež, že len behám po lekároch, sotva dokážem fungovať, stále vyskočí nejaká komplikácia, všetko ma bolí a nasratá, nervózna som väčšinu dňa. Nadávam na tehotenstvo od rána do večera. Ale to neznamená, že to bábo neľúbim a neteším sa na to, keď už bude s nami. Sú dni, keď sa už veľmi teším a sú dni, keď plačem, že sa všetko zmení, ako to budem zvládať, ako to bude malý zvládať, aká to bude veľká zmena.
Jednoducho hormóny kvapkajú na mozog.
Poplač si, keď potrebuješ. Dieťaťu neublížiš, sebe uľavíš. Je to lepšie ako držať emócie v sebe.
A snúbenec nech si číta radšej o výmene plienok, správnom držaní bábätka a počúva podcasty o výchove, kým ti masíruje nohy. Je chlap a nikdy nebude môcť pochopiť ten fyzický a psychický nával, akým žena prechádza v tehotenstve. Povedala by som mu, ak mi nevie byť oporou, nech si nájde inú robotu a mne dá teraz pokoj. "Vyrábam" mu akurát potomka, nemám na neho čas 😂

Z čoho si v skutočnosti nešťastná? Čoho sa bojíš? Čo ťa trápi? Čo by sa muselo stať aby si bola šťastná?