Budem maturovať s drobcom v brušku
Čaute baby mam 20 akurat maturujem , strasne stresujem a bojim sa ze to ublizi malemu. Mate s tym daku skusenost ? Aj vy ste stresovali ? Bolo potom s babom vsetko v poriadku ?
tak isto, že to pre bábätko nie je dobré keď si v strese ale zase povedzme si, ktorá žena počas tehotenstva nie je ani chvíľu v strese? za chvíľu máš po maturitách a potom ťa už nemusí nič trápiť a snaž sa byť čo najviac pokojná, držím ti palce 🙂
tu mnohé s bruškom štátnicovali čo je neporovnateľne vyšší stres, takže nepanikár s maturitou 🙂
@zuzanka.zuzu ked ja som taky stressman ze stresujem este viac ako tie co statnicovali , ja mam problemy s tymto stresom a nejde to nicim ovplyvnit
nestresuj...nie je prečo ..... syn má štátnice a tiež mu hovorím že znesiem všetko...
@zuzanka.zuzu a keby som statnicovala tak to je asi lepsie lebo viem ze ked nezlozim statnice mam aspon maturu , no teraz ked nedam maturu nebudem mat ziadne vzdelanie nato aby som sa zamestnala
Aj maturita sa dá opraviť v septembri. Nejde o život, venuj sa štúdiu ako sa dá a určite to zvládneš 😉 o týždeň sa na tom zasmeješ
Tiez som maturovala s bruskom ...teraz ma uz 10rokov😁 ja som bola skor nervozna ...ale vsetko sa spravi neboj😚 drzim prsty
Ja statnicujem a ziadne stresy 🙂 maturitu da s prstom v nose aj clovek z ucnovky, vyrabas si sama stres a nechapem preco ;)
stres moze sposobit komplikacie, ale nemusi. Ja som mala pocas tehu dost stresove obdobie (okolo 7 mesiaca) a pri porode som mala spinavu plodovu vodu (podla dokiho to bolo z obdobia nie teste pred porodom). Maly sa, ale narodil uplne v poriadku.
@ah1234 ked maturita na ucnovke je omnoho lahsia ako na chemickej skole farmacia, mne sa velmi tazko uci , ja si to musim aj 10 krat precitat aby som tomu vobec chapala, ucenie mi ide riadne tazko a stres vobec nezvladam , pred pol rokom mi zomrela 15 rocna sestra a som aj trosku psichycky zdeptana
@matusinda ja som mala bc. štátnice s dcérkou v brušku a druhé Mgr. štátnice s druhým dieťatkom a všetci sú zdraví a v pohode, nestresuj, maturita je ešte nič, ale držím palce😉
@matusinda Neponúkli ti možnosť urobiť si maturitu po pôrode? Viem, že niektorým ženám to problém nerobí, dokonca sa v strese aj vyžívajú, to je v poriadku. No tiež som typ, ktorý nezvláda stres, mám náročnú VOŠ+VŠ, preto som si musela v čase tehotenstva štúdium prerušiť. Neviem si predstaviť byť teraz v tom skúškovom kolotoči, som radšej za kľudné užívanie si tehu 😉🤰
No, keby si robila veci v správnom poradí tak by si teraz nematurovala s bruchom. Sorry, ale najprv škola, potom dieťa...
@extempore Dieťa je dar, príde vtedy, kedy má 🙂 Mne to napr. bolo počas vysokej jedno, že otehotniem, pokúšali sme sa s manželom dosť dlho a nič, tak som si aspoň krátila čas čakania učením. Ona to zvládne 👏 Horšie je, ak má žena kopec titulov a žiadne dieťa.
Ja som statnicovala v 6 mesiaci, vypytala som sa v ten den ako prva na radu, akceptovali to a o 2 hodinky som odchádzala zo školy s Ačkami 😃 netreba stresovat, mysli na to ze to das 🙂
@ressankajanka predstav si, že ja mám kopec titulov a dve deti... A nečakala som od nikoho úľavy na skúškach lebo som tehotná...
@matusinda kratkodoby stres ma skoro ziaden vplyv. To by si musela byt vystavena stresu dlhodobo.
Neviem, ako prebiehaju matury u vas, ale cast z nich uz asi mas za sebou a tuto poslednu isto das tiez. Mozno nie s ohurujucimi vysledkami, ak si tak moc neveris, ale das. Nevyhodia ta, neboj sa. Nieco v tej hlave mas, ked si dosla az po maturitu.
A mozno este prekvapis samu seba. 🙂
Drzim palce.
@extempore kto povedal ze to babetko
sme nechceli ? Antikoncepcia je podla mna svinstvo . Mne by to ano partner nedovolil brat, babo velmi chceme, a tato diskusia nieje o nechcenom tehotenstve. Len sa pytam žien ci ked boli v tehotenstve dakom strese tak ci bolo bolo s babom potom vsetko v pohode. Kazda zena moze zazit stres v tehotenstve nielen z maturity.

@matusinda ale klud, vobec to nie je dovod na ziadny stres, nauč zoapkuj co vies, chod tam s kľudom, vobec nejde o zivot... Uvidis po skole...