icon

Budem maturovať s drobcom v brušku

matusinda
14. máj 2018

Čaute baby mam 20 akurat maturujem , strasne stresujem a bojim sa ze to ublizi malemu. Mate s tym daku skusenost ? Aj vy ste stresovali ? Bolo potom s babom vsetko v poriadku ?

Strana
z2
bielavila
15. máj 2018

@bielavila mozno to neni standardne, ani bezne, mozno ani nie moc akceptovane nasou spolocnostou, ale urcite by som to nenazvala nenormalne...

ressankajanka
15. máj 2018

@extempore Rovnako nečakám úľavy na skúškach, preto spomínam vyššie, že som si štúdium prerušila 😉 Ani by to nešlo, keďže ešte aj v 5. mesiaci som zvracala a teraz mávam hrozne nízky tlak, modlím sa len, aby som niekde cestou neodpadávala. Nemám na to, aby som teraz držala krok s netehotnými spolužiakmi, ani ten stres mi za to nestojí. Nastúpim späť do letného semestra budúci rok a verím, že aj popri bábu sa mi podarí doštudovať. Ale bejbino je priorita, nebránili sme sa mu, snažili sme sa o neho a sme šťastní, že prišlo...všetko ostatné sa mu dá prispôsobiť 🌞

mirkavic
15. máj 2018

@matusinda nikde v práci sa ťa nebudú pýtať na akú známku si zmaturovala, i keď dáš na 4ku vsetko podstatné je že zmaturujes 😉 učitelia ti pomôžu, oni vedia strasne vystresovat a potom sa len smejeme aka to bola formalita...ja som mala oveľa väčšie stresy ako bola maturita keď som bola tehotná a drobec je tu, krásny zdravý 😊

nicol_ka55
15. máj 2018

@matusinda Neboj, to zvladnes! Len netreba az prilis stresovat. Ked si dokazala prejst az k maturite, tak jednoducho aj tie skusky das 🙂

zuzadula
15. máj 2018

@matusinda ak vás to trápi a chcete svoje dieťa, aj seba ochrániť, tak vám viem odporučiť homeopatiu. Mám s ňou veľmi dobré skúsenosti v mojej práci s tehotnými ženami, kedy často riešime stres a strach pred pôrodom. Ak by ste chceli viac info, píšte do správy. 🙂 Držím prsty🙂

ressankajanka
15. máj 2018

@zuzadula Rovnako som zástanca homeopatie, pomohla mi k otehotneniu 😉 Akurát tu by som to riešila opatrne, mne sa za to dostáva od rigidných katolíkov spätná väzba á la cesta do horúcich pekiel 😅

domculik
15. máj 2018

@matusinda tak mas bud moznost odlozit si maturitu na september alebo na buduci rok, ale s malym babatkom tiez nie je moc easy sa ucit 🙂 alebo aspon sa skus poradit s gynekologickou co by si mohla na zmiernenie stresu uzivat, ci neexistuju nejake nenavykove doplnky, prip. cajiky...vsetko co by sa mohlo aj v tehotentstve... ale hlavne, vela sa prechadzaj, chod do prirody, treba sa pravidelne ventilovat a odreagovat pri uceni.

zuzadula
15. máj 2018

@ressankajanka Áno, ale je to len názor týchto ľudí na vec a to je tak všetko, čo tým môžu dosiahnuť!! 🙂

ressankajanka
15. máj 2018

@zuzadula Veď práve, mne homeo nijako neuškodilo, práve naopak 🙂 Aj v tehotenstve ho užívam, žena tým predíde mnohým problémom.

zuzadula
15. máj 2018

@ressankajanka Určite áno a naozaj úžasne účinkuje pri pôrode.. odporúčam 🙂

lujza123
15. máj 2018

@matusinda co takto skusit nejake meditacne techniky? Nejake byliny na ukludnenie valerianske kvapky napriklad. To das zachvilu to budes mat za sebou a babetku sa nic nestane neboj. Ziadna tehotna predsa nezije v izolovanej bubline kde nezazije ziadny stres ani nervy.
Skutocny stres je vojna, hladomor, nasilie to moze zanechat stopy nie nejaka maturita. O nic nejde, ja som maturitne vysvedcenie za tych 15 rokov od maturi pouzila len raz - ked som bola na urade prace. Naozaj sa nic nestane keby mas aj 4 ky, navyse profaci sa vedia vzdy zlutovat.

ressankajanka
15. máj 2018

Maturita je oproti výške skvelá, ale myslím, že človek vníma v danú chvíľu ten stres rovnako, hlavne ak na to má predispozície. Veľa ľudí napr. neje, schudne a pod. Je jedno, čo bude potom, že je to len papier, človek to vníma ako momentálnu situáciu, ani nám to vtedy nebolo jedno, že prídu "okná". 😉 Maturita je do života dosť podstatná vec, nikto predsa nechce skončiť so základným vzdelaním. Človek sa v tehotenstve dokáže vyhnúť stresu, záleží koľko si na seba toho nabalí a ako k daným situáciám a vzťahom pristupuje. Pre mňa je dieťa priorita, síce som študentka už vysokej školy, štúdium som si kvôli nemu prerušila.
@matusinda už vie koľko toho zvládne a kde sú jej hranice, mala by sa pre to rozhodnúť sama, nikto predsa jej vnútro a náročnosť učiva nepozná. Dokonca každé tehotenstvo aj dieťa je špecifické.

meandbaby
15. máj 2018

@extempore na to sa nepyta a je dospela.Co ta je do toho? Tebe sa cudzi ludia staraju do sukromia a ty im to dovolis?

meandbaby
15. máj 2018

Je lahko po vojne robit generala.Ja mam Phd a teda vela statnic za sebou, ale maturitu si pamatam a tiez som sa dost bala.Kazdy v danej etape zivota prekazku vnima subjektivne a pre teba je urcite ta skuska rovnako narocna v tomto stadiu ako pre mna ta statnica po tolkych skuse ostiach.Chapem ta, ale ak sa svedomito pripravis a nechas si den na preopak alebo oddych, budes ok.Drzim palce a zvladnes to.

lenqua_12325
15. máj 2018

Niesi prvá ani posledná. Ja sa smejem že skôr maturoval moja malá v brušku a urobila :D po pôrode s uz pricucnutym babom ústne maturity...predseda komisie kolegom len "však netrápte ju ona má iné starosti" ;) odchádzali sme "zmaturovane" ...vôbec nestresuj, nemáš preco. Ja som si školu tvrdo oddreka s bruškom má nešetrili ale matura bola iná 🙂

alexa21
15. máj 2018

Dorabala som so maturu externe popri praci a s bruskom😁.
Babo bolo planovane-chvalabohu za zle urcenu diafnozu a odporucanie dr rychlo otehotniet-inac by tu Samko nebol..
Sice na mna si pani v komisii koli brusku zasadla ale mam ju😁
Vobec sa neboj ze by chvilkovy stres mohol babanku ublizit.
Horcik,magnezium by ti mohlo pomoct..so sebou si vezmi vela vody a cokolady😁
Drzim palce

mizunka19
15. máj 2018

V júly som rodila 🙂 profesori rypali veľmi,matura za 3332,čo mám doteraz nervy za také znamky... No ja som sa dostala kvôli stresu až do stavu "už mi je to jedno" ... A po som sa smiala,že fakt je to len formalita :D

diana20
15. máj 2018

@kamr
@matusinda no neviem teda, ale toto nebola rada nad zlato, spoľahnúť sa na to, že ti to dajú, keď si tehotná, lebo ženy v komisii na teba budú prihliadať.. Tiež som maturovala tehotná, ale bruško som mala malé a snažila som sa ho skryť, aby ma nehodnotil lepšie alebo horšie kvôli tomu.. Dobre som sa učila celú školu a tehotenstvo mi nepomohlo zmaturovať, a aj by ma to naštvalo, keby ma nehodnotili objektívne..

diana20
15. máj 2018

@matusinda a k tomu stresu.. Neboj sa, bábätku to nič neurobí lebo nie je to až taký dlhý stres, babo bude v poriadku.. Aby si nebola v strese ber magnézium a spoľahni sa na akademický týždeň.. Vytlač si co je tu treba sa naučiť a cez akademický si výhrad hodiny, kedy sa budeš učiť každý deň a zvyšok oddychuj.. Ja som maturovala v šiestom mesiaci a myslela som si, že stresy sú za mnou, konečne pokoj a ešte väčšie stresy prišli potom keď ma priateľ nechal ☺️ a môj bobačik je v poriadku aj napriek stresom takže neboj sa..

zuzu188
15. máj 2018

Ja som maturovala tehotná a prvý syn mal vtedy necelé 2 roky. Bol to riadny zaberák,ale dala som to 🙂

extempore
15. máj 2018

@meandbaby keby najprv zmaturovala nemusí riešiť, že stresuje plod...

extempore
15. máj 2018

@mizunka19 zo slovenčiny trojka, čo? 😂😂😂😂 Správne sa píše "v júli" .. len tak na okraj

baccio
15. máj 2018

@extempore Keby bolo keby boli by sme v nebi.Spekulovanie o keby nemá zmysel.Nikomu to nepomôže len môžte ublížiť rečami . Riešiť treba čo je teraz a poradiť ak sa dá....nie súdiť.

zuzicka256
15. máj 2018

To zmaknes 🙂 a vobec tu neodpovedaj na veci, na ktore si sa nepytala 🙂 najmudrejsie su tu vzdy vyryvacky, povacsine perfektne a bezchybne mamicky, ktore mali cele tehu vylozene nohy 🙂 my mame teraz tiez velke starosti, o tyzden rodim a nejake veci sa nam pokaslali na poslednu chvilku, je to tazke a stresujuce, ale co narobime 🙂 si dospela, a ako si si to zariadila tak to aj mas 🙂 cize za mna-nemusis sa zbytocne stresovat, bud to das, alebo to proste das na druhy krat no boooze, ved svet sa nezruti 🙂

sepkev
15. máj 2018

ja som si robila rigoroznu skušku týžden pred pôrodom, som stresák na jednotku 🙂, pred skúškou som to skoro neudýchala, taká som bola "vylepená"...vôbec som nečakala, že budú takí ústretoví, zohľadnili môj stav, čo pri danej skúške vôbec nemuseli a malý je zdravý, šťastný, pokojný a spokojný aj napriek stresom a tomu, že som ešte prácu dopisovala 🙂 nič sa neboj, v komisii sú len ľudia, zvládneš to a ten malý človiečik to zvládne tiež! 🙂 držím palce! 😉

meandbaby
16. máj 2018

@extempore ale to je jej vec.A ma 20 a nie 17. Mnoho zien zvlada aj tehotenstvo aj karieru.A stres nema az taky aby to ohrozilo plod.Ine riesia existencne problemy alebo ine vazne okolnosti a dieta je ok.podla mna by sa tu nemali riesit veci kt sa nepyta.

princessawsm
16. máj 2018

Stres nespravi babatku zdravotne nic... Maximalne budes citit ze ta kope viac ako zvycajne, kedze aj do neho prudi kortizol a nadedralin. Ci bude po porode pokojne, alebo bude neuroticke a ukricane - to tiez nie je vedecky dokazane ci je to sposobene stresom v tehu alebo nie. Ja som uzkostlivy clovek, vie ma rozhodit akakolvek malickost (napr posledne dni sa stresujem kvoli buducorocnym daniam...) a dieta to zvladlo v pohode... A co sa maturit tyka: ked uz som presla ja, a to som patnast minut pred naukou zo spolocnosti kricala ze pockajte este som nevidela psychologiu... (podobna situacia na statniciach) tak to musi zvladnut kazdy. Drzim palce 🙂

Strana
z2