Chce mňa a aj maličké?

katarinka2112014
5. feb 2016

Prepáčte mi to pomýlila som sa chcela som to dať do diskusie a šlo to do otázok.
Tu je môj text z otázky
Ahojte baby. Mám taký problém alebo si myslím, že je to iba problém no poraďte mi. S priateľom sme rok aj tri mesiace a som tehotná chceli sme bábo a velmi sa tešíme. Obvykle dieťa spojí partnerov ešte viac no nás rozdeľuje. Chce sa ísť lyžovať čo ja nemôžem, chce sa ísť korčuľovať a to vždy je preplnené klzisko čo je tiež nebezpečné a proste všetko čo ja nemôžem. Milujem ho a hovorí že aj on mňa ale nerešpektuje ma a to mi veľmi vadí. Ešte skôr pred otehotnenim vždy, keď si vypil mi nadával, zle sa ku mne správal, no ja som (ako hlúpa) vždy mu odpustila a žiadala zlepšenie no nikdy sa nedostavilo, aj ked bolo veľa sľubov. Nechápem teraz chodí si kde chce nepozerá na mňa či by som išla aj ja a vždy ide tak, keď ja nemôžem alebo mi to nevyhovuje. Neviem no mám pocit, že to neberie vážne tak detský. Má 26 rokov no niekedy ako keby len 15 aj menej. Keď som tehotná mám také pobúrené hormóny v jednu chvíľu sa smejem, potom plačem a nakoniec kričím a on si myslí, že mi všetko vadí a že ho už nemilujem, keď sa tak k nemu správam. No neviem ako mu to mam vysvetliť, že teraz mám také rýchle zmeny nálady. Poraďte mi chce ma alebo nie? Má to budúcnosť? Neviem nemôžem sa nikomu zveriť, pretože nikto nevie že som tehotná a som zúfalá.

moni244
5. feb 2016

@katarinka2112014 prepac, ale co si cakala? Klasika dnesnej doby, rychlo otehotniet, nepozerat na naznaky, hlavne mat babo a mat zmeny nalad v 8 tt? Ale prosim ta, hladas dovody, preco nic nemozes, ale vzdy sa da najst kompromis, len to by sa zeny nesmeli hned po pozitivnom teste uzavriet do bubliny

katarinka2112014
autor
5. feb 2016

Chcem ešte dodať dom mame vo výstavbe na konci roka by mal byť hotový, takže nejaké zázemie máme a peniaze on ma veľmi pekný príjem a práve chce ísť za policajta a to bude tiež mať dobrý plat, takže financie nie sú problém. Ako som prišla na to, že on má byť otcom môjho dieťaťa pretože vidím ako sa správa ku mojej krstnej dcére a to ma tak dosť presvedčilo. On keď nemá vypité je úplne normálny, ale aj keď sme spolu podľa niektorých veľmi krátko ja som zástancom toho, že nejde o to chodiť s mužom neviem ako dlho a potom sa zobrať ale kým sa dvaja milujú a to skutočne treba konať, lebo je veľa prípadov, že aj po 10 rokov spolu chodenia sa rozišli. Neviem prečo si chlapi myslia, že majú právo chodiť kam chcú, keď už majú dieťa alebo ženu ako keby sme mi na to nemali právo, lenže sú už iné povinnosti a dôležitejšie ako sú kamaráti. Tiež svadbu plánujeme až na ďalší rok, lebo chceme ju pred letom a ja už budem mať dosť veľké bruško a pretancovať celú svadbu u Nás rusnakov je dosť namáhavé, takže sme sa dohodli na ďalší rok.

katarinka2112014
autor
5. feb 2016

@moni244 nie nehľadám žiadne dôvody, prečo nič nemôžem. Ja mu nič nezakazujem chce ísť lyžovať, na hokej, do krčmy von ide a ja mu to nevyčítam. Chodí až príliš často a mne to nevadí. Nikto si myslí, že tehotenstvo nie je choroba áno to nie je, lenže ja sa o malé bojím. Pýtala som sa lekára a neodporučil mi nič nebezpečné pre to, že nemáme to ľahké s tehotenstvom moja mamka raz potratila, potom sa jej narodilo choré dieťa predčasne (môj brať) a moja sestra nemá dobre vyvinutú maternicu a tiež ma problémy a ja už tri roky som hematologický pacient a beriem pravidelne nejaké lieky a donosenie zdravého dieťaťa je pre mňa veľmi dôležite. Takže nemám dovolené takéto veci pre zdravie dieťaťa a nie pre to, že sa mi chce.

adka629
5. feb 2016

tam je zial diagnoza ista..policajt..takze tak.. :/

somavi
5. feb 2016

@moni244 tak lyžovať a korčuľovať sa v tehotenstve asi nie je úplne bezpečné nie? Aké hľadá dôvody? Mne by manžel nikdy nič také v tehotenstve nenavrhol, lebo by sa bál, čo tiež o niečom svedčí, že jemu je to jedno.. To nie je uzatvorenie sa do bubliny, ale je predsa prirodzené, že sa bojí o malé a dáva na si pozor. A nesúhlasím s tebou ani v tom, že to je dnešná doba, rýchlo otehotnieť. Skôr je opačný problém dnešnej doby nie???

moni244
5. feb 2016

@somavi ked pije, tak jej nadava, nemaju dokoncene byvanie, chce ist k policajtom, cize bud3 na dlhsiu dobu prec, tak preco teraz dieta???? A praveze ked to tu clovek cita, tak xy tem, ako im to neklape, problemy od zaciatku ale aj tak sa hrnu do dietata

somavi
5. feb 2016

@katarinka2112014 nepáči sa mi úplne správanie tvojho partnera, pride mi ako taký Nezodpovedný sopliak, prepáč. Musí si uvedomiť, že bude otec.. Asi mu to ešte nedochádza. A prestať piť. Takéto správanie by som ja ten netolerovala..

moni244
5. feb 2016

@katarinka2112014 ved si sama protirecis,nevies, co chces, najprv napises, ze chodi po vonku, ze ma byt doma, ked ma priatelku a zaroven napises, ze ti to nevadi?

somavi
5. feb 2016

@moni244 ok, s tým súhlasím.. Najprv sa trebalo vyriešiť problémy (ak sa vyriešiť dajú) v tomto prípade. Ale to už je jedno, dieťatko je na ceste.

katarinka2112014
autor
5. feb 2016

@somavi tak áno správa sa ako malé dieťa a neviem mu nijako dokopať do hlavy, že už musí dospieť a pre tk sa hádame a že mne stále niečo vadí a on nič zlé nerobí nechápem či ho mám pripútať na stoličku, prefľaskať a pomaličky mu to vysvetliť :-/

anakristina
5. feb 2016

@moni244 urcite toto potrebovala citat

cervenaruza123
5. feb 2016

@katarinka2112014 Je to tvoj partner, mala by vediet, ako sa s nim o takych veciach rozpravat. Urcite vies, co nanho plati a co nie. Nemyslim si, ze je to az taka cudna reakcia, kym je zena tehotna a automaticky si na seba dava vacsi pozor, plus sa jej meni telo a hormony, chlap tehotny nie je, prenho je zivot nadalej taky ako doteraz a dlhsie trva, kym sa uvedomi. Aky ma na to on nazor? Je mu to jedno? Nechape to, nechce o tom rozpravat alebo ma nazor, ze odteraz to bude vkuse tak a hotovo?
Pozastavila by som sa nad tym, ze pije, to by ma dost trapilo a riesila by som to. No a uz podla toho, aky ma on nazor, pohlad na vec, by som riesila dalej. Ak mu to normalne vysvetlis, mal by to pochopit a aspon sa snazit zmenit svoje spravanie. Ak to nepochopi a nebude ochotni ani sa snazit o zmenu, tak to by ma dost trapilo. Dnes je vela muzov donekonecna nezodpovednych a bez zavazkov, treba si na to davat pozor a spravne si vybrat partnera

moni244
5. feb 2016

@anakristina a co ine jej napisat, ked si dopredu nerozmyslela, s kym zaklada rodinu?

whitecat666
5. feb 2016

@katarinka2112014 no podla mna je tvoj partner nedospely a totalny magor 😠 .
Z toho co si napisala to podla mna urcite nie je tvoja chyba, je divne, ze sa neboji o teba a o dieta (este ti to vyhadzuje na oci). Ale mohla si cakat, ze to nebude muz snov, kedze uz predtym ti nadaval, spraval sa k tebe zle a zlepsenie nikdy napriek slubom neprislo...
Na tvojom mieste by som si polozila otazku: POTREBUJEM HO VOBEC? Robite spolu aspon nieco? To si ide v sobotu zalyzovat a teba necha sediet doma?

anakristina
5. feb 2016

@moni244 urcite toto potrebovala.toto nehovoris vazne
Si ty vobec zena???????

moni244
5. feb 2016

@anakristina ano, pisem to vazne, ako pytat sa, ci to ma buducnost sa mala predtym, nez sa rozhodla otehotniet

cervenaruza123
5. feb 2016

@katarinka2112014 Parnter by nemal byt clovek, ktoremu musis do hlavy nieco dokopat. To sa robi u malych deti, ze ich nutime k niecomu, co sami nevedia pochopit, pre ich dobro. Ale u dospelych to takto nefunguje, narobi to len viac zla. Inak doteraz bol aky? Doteraz sa spraval inak? Ci len tak zrazu sa zmenil, ked si otehotnela? Vylakalo ho to alebo nieco take? Lebo ked ste doteraz mali bohaty spolocensky zivot, tazko cakat, ze sa zrazu zmeni a bude vkuse doma. Zatial ani nemusi behat okolo dietata, zatial na to nema dovod. Ja napr. studujem a sice rada chodim von, ale nemam cas a manzel bezo mna nechce chodit, citi sa hlupo, ale ja ho sama vyhanam. Nemusi on trpiet a nudit sa doma vedla mna len preto, ze ja nemam cas alebo nemozem. Nie je na to ziaden dovod.

myjusiatko
5. feb 2016

@katarinka2112014 katka a si si istá, že si si vybrala dobre? Že s ním budeš do konca života šťastná? Tieto problémy boli aj predtým? Čo znamená, že je na teba zlý? Bije ťa?

whitecat666
5. feb 2016

@cervenaruza123 Ine je povedat manzelovi, chod si vyrazit alebo zabehat lebo ja sa teraz musim ucit pripadne mam akykolvek iny program. Manzelia predsa nemusia byt spolu 24 hodin denne.
No zakladatelka opisuje pripad kde muz robi len tie veci, ktore vie, ze pre nu nie su vhodne (kvoli zdravotnym problemom ma kludovy rezim) a je mu uplne jedno, ci to nejako ohrozuje ju alebo dieta, este jej to vycita...

cervenaruza123
5. feb 2016

@whitecat666 No to je pravda. To som prehliadla, ze vlastne robi len to, co ona nemoze. V tom pripade radsej nenachadzam slov, lebo by som ho urazila

katarinka2112014
autor
5. feb 2016

@moni244 ja som napísala, že on chodí kde chce a robí také veci čo ja nemôžem robiť. Napr. chce ísť so mnou na lyzovacku lenže ja nemôžem, ale on pôjde s kamarátmi nevadí mi to, len mi je to ľúto, že nerobíme to čo môžem aj ja

katarinka2112014
autor
5. feb 2016

Áno máte z časti pravdu, že som si mala najskôr dať otázku či to naozaj stojí za to a čo on je ten pravý. No cítila som to tak, že je ten pravý a má niečo v sebe.
Potom sme sa rozprávali už o tom, lenže keď hovorím mu pravdu nech dospeje a preberie na seba nejaké povinnosti začne sa rozčuľovať a prestane sa so mnou rozprávať so slovami "ja sa nechcem hádať ". Nechápem to dva mesiace mu nestačili na to, že by si to uvedomil?

myjusiatko
5. feb 2016

@katarinka2112014 no tazko radit. V kazdom pripade, co od neho ocakavas? Mas nejake konkretne predstavy?

cervenaruza123
5. feb 2016

@katarinka2112014 Mali by mu take veci dojst aj samemu, ale teraz je to uz jedno. Skusala si sa nerozculovat? Ale nejak inak mu to vysvetlit? Z mojho okolia mam taku skusenost, ze ked muz robi blbost a niekto sa nanho zacne preto zlostit, just sa zatne, urazeny, ze sa nanho zlostia, sklamany, ze je nanic a zlyhal, zavrie sa do ulity a nechce nikoho vidiet.
A dalsia vec, muzi maju radi veci priamo pomenovane. Dospej a preber na seba nejake povinnosti, je velmi vseobecne, obsirne. Co to znamena? Navrhovala si mi konkretne riesenia, ze nechces ist lyzovat, ale ze by ste mohli ist robit nieco ine konkretne? Povedala si mu, ake konkretne povinnosti by mal na seba prebrat?

lintu
6. feb 2016

"Ešte skôr pred otehotnenim vždy, keď si vypil mi nadával, zle sa ku mne správal, no ja som (ako hlúpa) vždy mu odpustila a žiadala zlepšenie no nikdy sa nedostavilo, aj ked bolo veľa sľubov."
"....som zástancom toho, že nejde o to chodiť s mužom neviem ako dlho a potom sa zobrať ale kým sa dvaja milujú ..."

Budúcnosť si s ním zjavne začala realizovať skôr, ako si s ním mala doriešené niekto podstatné maličkosti... .Ale to je už teraz jedno. Stalo sa. Skús si predstaviť samú seba jeho očami. Páči sa ti taká katarinka? Dokázala by si s takou osobou žiť? Ľudia poväčšine nemajú radi nátlak, nemajú radi ak na nich niekto doslova visí... Čím viac budeš tlačiť, tým viac bude utekať. Progres príde najskôr, ak ho bude chcieť on sám od seba.

katarinka2112014
autor
6. feb 2016

Ja som si myslela, že je to uzavreté no teraz som prišla na to že vôbec nie. Robí si čo chce a nepozerá na nás. Snažila som sa mu to vysvetliť rôznymi spôsobmi aj cez iných ľudí a nefunguje to a preto som sa dnes rozhodla, že od zajtra chcem mať pauzu aspoň mesiac a možno, keď mu začne chýbať , tak začne nad tým rozmýšľať. No uvidíme ako tk nakoniec skončí.

vodavodickova
6. feb 2016

@katarinka2112014 prepac za taku uprimnost,ale naozaj si myslis,ze chalanko,ktory si rad vypije a beha po vonku,je na teba aj zly, zrazu z nicoho nic uvedomi,ze bude otec a ako sa ma spravat k matke svojho dietata,k zene,ktoru miluje a mal by si ju vazit?
ale darmo,vybrala si si sama...nechcem byt zla,ale myslim si,ze po narodeni dietata to bude este horsie. dieta preveri kazdy vztah a v tvojom pripade by som sa naozaj nespoliehala na to,ze si to tvoj priatel odrazu uvedomi. bud je este fakt mlady a nevybureny (ten lepsi pripad) alebo proste naozaj sebecky a to sa teda nezmeni nikdy,to mi ver.

katarinka2112014
autor
7. feb 2016

@vodavodickovaja už neviem. Pretože on má svoje dni, keď je doma a sedí pri mňa no je ich veľmi málo. Dúfam, že je to ten lepší prípad.

vodavodickova
7. feb 2016

@katarinka2112014 vies len sediet doma pri tebe a zaujimat sa o tvoje potreby a potreby dietata sa dve rozlicne veci...nejde o to aby sedel pri tebe stale,ale aby si ty citila,ze si ta vazi a zalezi mu na tvojich potrebach a potrebach vasho dietata.kludne nech si raz za cas vyrazi s kamosmi,kazdy muz to potrebuje,ale ty musis vediet a citit,ze si prenho na prvom mieste.
drzim ti palce.

suve99
7. feb 2016

@katarinka2112014 ...prepáč, ale s takýmto chlapom splodiť dieťa bol riadny prešlap..... mať dom, a materiálno neznamená, že budeš šťastná...neváži si Ta.....a to nie ste ešte ani manželia, príde bábo, bezsenné noci a on príde opitý a bude Ti nadávať ??? Bože baby, kde ste stratili rozum a sebaúctu ???
Ak si rozumná, zbaľ sa a odíd od neho, už teraz....ak všetko dobre dopadne, budeš slobodnou matkou - lepšie ako žiť s ťutmákom, nebudeš ani prvá, ani posledná.....Preber sa, prosím už len kvôli tomu ešte nenarodenému drobčekovi..... ☹

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre