icon

Cítite pohyby bábätka už v 19. týždni?

lucinka196
Dnes o 13:23

Dievčatá, som prvýkrát tehotná, takže ešte neviem rozoznať pohyby, ale mám pocit, že už cítim bábo ... momentálne som 19tt (placentu mám vpredu), a väčšinou večer, keď ležím už v kľude v posteli, tak cítim úplne dole, v strede podbruška, veľmi tesne nad lonovou kosťou taký pocit, ako keby tam bola taká nejaká "plynová bublina", ktorá sa tam akoby tak prevalí ... nie je to vôbec žiadny kopanec, nie je to ani nejaké pravidelné, ale večer keď ležím tak občas zacítim takúto "bublinu" ... to už môžu byť pohyby?

danniiee8
Dnes o 13:25

Ja si myslím, že to môže byť 🙂 ja tiež čakám prvé a tiež 19tt ale teda placenta vzadu a cítim úplne pekne pohyby a zo začiatku to boli také bublinky, tiež som si nebola istá. Avšak keď popri tých bublinkách bolo vidno kopanec cez brucho, už som to mala jasne. 🙂

anonym_9b2332
Dnes o 13:27

to je velmi individualne... ja som bola dlho v tom, ze moje dietatko stale spi... a na utz totalne tancovala ... len placenta vpredu a pohyby tym padom tlmene... neboj sa... pocitis... mna kopala s radostou do bokov :D

lucinka196
autor
Dnes o 13:27
@danniiee8

Ja si myslím, že to môže byť 🙂 ja tiež čakám prvé a tiež 19tt ale teda placenta vzadu a cítim úplne pekne pohyby a zo začiatku to boli také bublinky, tiež som si nebola istá. Avšak keď popri tých bublinkách bolo vidno kopanec cez brucho, už som to mala jasne. 🙂

@danniiee8 ja práve ešte na brušku nevidím ... vždy večer hypnotizujem bruško pohľadom, či uvidím čosi .. ale tým, že je to zatiaľ veľmi nepravidelné, tak keď niečo cítim tak sa zrovna nepozerám, a keď sa pozerám, nič nevidím :D Som vyslovene zvedavá, kedy to príde ... 🙂

anjelicek26
Dnes o 13:32

ono to na zaciatku je presne take ako keby sa ta dotknu motylie kridla zvnutra dlane... kopance prijdu az o dva-tri tyzdne po prvom pohybe...

anonym_208e53
Dnes o 13:47

ja som v 20tt, prve tehotenstvo a nic :(

lucinka196
autor
Dnes o 13:49
@anonym_208e53

@anonym_208e53 ja tiež vôbec neviem, či sú to pohyby, alebo si to sama len namýšľam, lebo chcem niečo cítiť .. .a úplne s tebou súcitím, to čakanie je nekonečné, keď nemáš akoby okrem kontrol žiadny "dôkaz", že bábo je tam :D Verím, že obe budeme čoskoro cítiť riadne kopance 🙂

anjelicek26
Dnes o 13:51
@anonym_208e53

@anonym_208e53 daj si vankus pod zadok, panvu vyssie, zjedz nieco sladke, ruku uplne dole na podbrusko nad chlpky a chvilku pockaj... ono to uz vnimas, len je to strasne jemne.

michaela329
Dnes o 15:00

Ja som mala tiež placentu vpredu a teda žiadne kopance sa nekonali až do konca tehotenstva. Maximum bolo to prevalovanie, takže ak to nepríde, tak sa neplas😀