icon

Čo ak nebudem dobrá mama?

18. jún 2022

Čakáme babatko, po materiálnej stránke viem že naše dieťa bude mať dobré zázemie. Deti milujem ako ja, tak aj partner. O detičky sa starám pomaly od 16 rokov. Či už som strážila deti príbuzných alebo pracovala ako operka aj v zahraničí kde som s detmi bola v podstate 24/7, taktiež som bola niečo ako dobrovolníčka v jasličkách. V poslednej dobe však čím bližšie k pôrodu náško prvého vytúženého babatka som ma trápia myšlienky ČO AK nebudem dobrá mama, bojím sa že mu nebudem vedieť dať to čo bude potrebovať. A tieto myšlienky ma privádzajú k šialenstvu😢

chiaraaaa
Odpoveď bola odstránená
ema22270
18. jún 2022

Ak sa už teraz zaoberáš tým či budeš dobrá mama, vedz, že ňou na 100% budeš.
Nemusíš byť dokonalá, ale stačí ze budeš "dosť dobrá mama".
Aj s nedokonalosťami. Budú aj ťažšie chvíle, noci, prvé choroby a ktovie čo ešte, ale určite to zvládneš, držím palce 😊😊😊

dadis
18. jún 2022

Vacsina zien nema tolko skusenosti s detmi ako ty. Mas lepsiu startovaciu poziciu. Ale nemusis byt perfektna mama, snaz sa upokojit potreby dieta, potom svoje (jedlo, spanok, oddych), potom ostatne povinnosti. Ked bude dobre postarane o teba, lepsie sa bude aj babatko citit, bude pokojnejsie. Babatko toho zo zaciatku nepotrebuje vela, len reagovat na jeho plac a snazit sa mu pomoct, nakrmit, prebalit, pritisnut, uspinkat. Nenechavat ho plakat, ale niekedy sa snazis zo vsetkych sil, no babatko place. Casto z velkej unavy, bolesti bruska a pod. Takze vacsinu prvych tyzdnov budes mat babatko pri sebe. Niektore takmer neplacu, ine babatka su drazdivejsie, nezavisi od zrucnosti ich rodicov. Zelam krasne chvile s babatkom, tie prve tyzdne ujdu velmi rychlo, preto si uzivaj kazde mrnknutie, plac, prdiky, grciky 😊. Nemozes nic pokazit, babatko rozmaznat ani nic podobne, neboj.

4stanka4
18. jún 2022

Ked som bola uplne na zaciatku tehotenstva tak som revala mame a sestre do telefonu ze chudatko babatko, co ja s nim budem robit, ze nebudem vediet kedy treba prebalit, kedy ma jest, ci sa dost napapalo, ze sa k nemu v noci nezobudim a tak takze ta plne chapem 🙂 bude to zniet ako klise ale neboj sa budes najlepsia mamina a razom sa s babom zosuladite. Ja sa teraz zobudim aj ked mala trosku suchne a to je vedla v izbe 😀 cez leto bude mat 2 roky a uz je to taka moja mini partacka 😊