Hľadanie zmyslu života počas tehotenstva a rodičovskej
Ahojte.
Vopred sa ospravedlňujem, že píšem anonymne. Ale je to pre mňa citlivá záležitosť.
Posledné dni sa zamýšľam nad svojim životom a úprimne napíšem, že ma aktuálne rodičovstvo nenapĺňa tak, ako kedysi. Dcéra má 3 roky, chodí do škôlky, ale keďže ma diétne obmedzenia, je tam len 3 hodiny denne. Manžel podniká (spolu so mnou), väčšinu času je v práci, aktuálne teda bez možnosti nejakého stabilného príchodu domov. Do toho som v 3.trimestri a čoskoro očakávame ďalšieho člena.
Ako v tom všetkom nájsť znova seba? Pred rokom bolo všetko inak, manžel pracoval ako zamestnanec, ja som si vedela vyhradiť čas na seba - šport, stretnutie von.. Dcéra nebola tak extrémne na mňa naviazaná, ako teraz. Plánovala som sa vrátiť do pôvodnej práce, užiť si "voľnosť" a to, že už je väčšia a samostatnejšia. Že začnem na sebe viac fyzicky, aj mentálne pracovať. Už som bola so sebou spokojná, cítila sa šťastná a teraz prežívam z jedného dňa na druhý. Čoraz viac sa cítim ako niekde vo väzení, kde nedokážem utiecť.
Manželovi som dnes povedala, že teda ak to takto bude ďalej, budem si hľadať niekoho na pomoc s 2 deťmi, pretože to sama nezvládam už teraz.
Som vyčerpaná z toho kolotoča chorôb, napĺňania potrieb rodiny, administratívy vo firme...., zabezpečenie fungovania domácnosti, riešenia stravy našej dcéry, kde nevidím svetlo na konci tunela.. keď ja sama už nemám z čoho dávať. Za 1 rok sa mi kompletne zmenil život.
Ako nabrať energiu? Bojím sa, čo bude po pôrode. Ako zvládnem 2 deti, fungovanie, firmu.. Pomoc nemám, babky sú len na okrasu, chválenie pred kamarátkami a fotky na facebook.
Ďakujem Vám za prečítanie.
@anonym_autor Ak mas moznost, tak urcite ries niekoho na pomoc, ci uz s domacnostou alebo dietatom. Ja ta plne chapem, pre mna je cas pre seba tiez velmi dolezity, ak by som nemala pomoc od starych rodicov a flexibilneho manzela, tak by ma materska a samotne rodicovsko dalo uplne do kolien...ja sa priznavam, ze nie som ziadna "super matka" a pre mna su moje potreby rovnako dolezite, ako potreby mojho dietata.
Drzim palce, aby ste to zvladli!
@anonym_autor no je to tazka sit. Ja vidim len to, ze treba sa poriadne porozpravat s manzelom o tom. Potrebujes pomoc...bud nech je manzel v praci menej, alebo ked vam to financne vychadza, tak nejaku pomoc do domacnosti. Da sa na niecom ubrat? My mame 3 deti za sebou po 2r a bolo to narocne, ked boli mali. Velka pomoc bola ta, ze svokra mi maleho postrazila, ked bolo treba.
Takze ked chces viac casu pre seba, tak niekoho k detom, aby postrazil a mozes vybehnut von z domu.
@anonym_autor
Ja len, že oceňujem, že vieš vyjadriť svoje prežívanie a potreby. To je výborný základ na ďalšie kroky. 👍👍👍
@anonym_autor prečo si ste teda spravili druhé dieťa ?
@anonym_autor Skús zapojiť babky. Prečo by mali byť len na okrasu?
@anonym_8aed0c zlyhala HAK.
@loliki lebo jedna je kariéristka užívajúca život - keď ideme k nej na návštevu, musíme sa ohlásiť minimálne mesiac vopred, aby si spravila voľno v kalendári, už ma vybookované aj v čase môjho pôrodu - ide do Dubaja na 2 týždne🙂) a druhá príde raz do týždňa na 2 hodiny mi zdvihnúť tlak a poučovať o výchove a spôsobe nášho života, podnikaní. Príde si odfotiť dcéru, zacapi si to na Facebook a ide domov.
@loliki mimochodom, raz bola u babky karieristky jedno poobedie, keď mi bolo zle a nadiktovala som jej, čo jej má pripraviť na večeru, dcéra prišla domov, hladná, prvá otázka vo dverách bola, čo bude papať. babka mi povedala, že dcéra nebola hladná, tak nevarila, že jej dala o 17tej banán a to ma miesto večere. Tak neviem či by ste jej druhý krát zverili svoje dieťa.
@anonym_autor Ak mas moznost, tak urcite ries niekoho na pomoc, ci uz s domacnostou alebo dietatom. Ja ta plne chapem, pre mna je cas pre seba tiez velmi dolezity, ak by som nemala pomoc od starych rodicov a flexibilneho manzela, tak by ma materska a samotne rodicovsko dalo uplne do kolien...ja sa priznavam, ze nie som ziadna "super matka" a pre mna su moje potreby rovnako dolezite, ako potreby mojho dietata.
Drzim palce, aby ste to zvladli!
@oceanahory ďakujem ti! Budem hľadať pomoc aspoň v domácnosti. Tým, že ma dcéra tie diétne obmedzenia, tak sa ťažšie hľadá niekto k nej.
@loliki mimochodom, raz bola u babky karieristky jedno poobedie, keď mi bolo zle a nadiktovala som jej, čo jej má pripraviť na večeru, dcéra prišla domov, hladná, prvá otázka vo dverách bola, čo bude papať. babka mi povedala, že dcéra nebola hladná, tak nevarila, že jej dala o 17tej banán a to ma miesto večere. Tak neviem či by ste jej druhý krát zverili svoje dieťa.
@anonym_autor Fúúha. No nemám slov. Vieš čo, jedna si tu založila tému, že je bezdetná a hľadá zmysel života. (Zmysel života bezdetných ľudí) Aj som jej písala, či by nechcela pomôcť mamičkám, ktoré nestíhajú. Skús normálne dať inzerát, nejako to sformuluj. Možno sa nájdu študentky, alebo takéto zrelšie ženy na výpomoc.
@loliki Babky nie su povinne starat sa o vnucata. Tebe tiez nikto neorganizuje zivot.
Neviem ti moc poradit, ale pripojim sa. Ja mam podobnu situaciu, akurat mladsia dcera uz ma rok a pol(nastastie🤣) a ten rok a pol bol fakt sakra tazky, teraz sa teochu zacina lepsit. Ale prisamfakt nic nerobim, len rite a sople utieram, kazdu chvilu chystam jest, po nociach nespim a stale mi niekto reve do ucha
@anonym_ab74d3 Ale ruku im to neodtrhne, všakže? Ty si tiež taká babka karieristka?
@loliki Nie, taka stara este nie som😃 ale od nikoho neocakavam, ze sa bude starat o moje deti.
Neviem ti moc poradit, ale pripojim sa. Ja mam podobnu situaciu, akurat mladsia dcera uz ma rok a pol(nastastie🤣) a ten rok a pol bol fakt sakra tazky, teraz sa teochu zacina lepsit. Ale prisamfakt nic nerobim, len rite a sople utieram, kazdu chvilu chystam jest, po nociach nespim a stale mi niekto reve do ucha
@majlo1234 och, no moc si ma nepotešila ! ale na diaľku Ťa objímam. Dni idú pomaly a roky rýchlo... akurát je po chorobe, čo sme sa budili nonstop v noci, lebo kašlala, no fakt už nemám síl :D
@anonym_ab74d3 Jaaaj, jasné, pani dokonalá, no nikdy nehovor nikdy. Alebo, nekrič hop, kým nepreskočíš. Aj na teba dojde, neboj. 🙂
@loliki A tebe ako o co ide? Si nejaka podrazdena😃 predstav si, ze mam deti a obcas su u starych rodicov, ale isto nebudem cakat, ze budu skakat na zavolanie, lebo ja sa rucam z toho, ze nic nezvladam.
@loliki Babky nie su povinne starat sa o vnucata. Tebe tiez nikto neorganizuje zivot.
@anonym_ab74d3 Už sa s týmto fakt spamätajte. Dpč, čo tej babke z riti ubudne, keď pomôže jeden deň a navarí vnúčaťu večeru?
@anonym_ab74d3 Už sa s týmto fakt spamätajte. Dpč, čo tej babke z riti ubudne, keď pomôže jeden deň a navarí vnúčaťu večeru?
@drahomirrra nie je materský typ svoje odchovala...deti si robia manželia.
@anonym_autor si unavená v 3 trimestry hormóny, únava robia svoje.Lahke to nebude, ale budete to musieť zvládnuť.Nemozes zvládať všetko aj domácnosť, pomoc mužovi a dve deti.Najdes si systém sadnite si a porozmýšľajte ako si uľahčiť život.Ked porodis zase sa situácia zmení.
@drahomirrra Nemam pocit, ze autorka hovori o 1 dni. Btw, zaujimave je, ze vsetci spominaju "babky". Dedkovia nemusia, ti sa nerataju. Ti mozu sediet pred TV. Nikto im nenadava🤔
@drahomirrra Nemam pocit, ze autorka hovori o 1 dni. Btw, zaujimave je, ze vsetci spominaju "babky". Dedkovia nemusia, ti sa nerataju. Ti mozu sediet pred TV. Nikto im nenadava🤔
@anonym_ab74d3 Autorka jasne hovorí o jednom dni, bolo jej zle a potrebovala pomôcť. Priamo píše, že babka inak nepomáha. Nevieš čítať?
@loliki A tebe ako o co ide? Si nejaka podrazdena😃 predstav si, ze mam deti a obcas su u starych rodicov, ale isto nebudem cakat, ze budu skakat na zavolanie, lebo ja sa rucam z toho, ze nic nezvladam.
@anonym_ab74d3 Neskutočné, tak ty si necháš deti u starých rodičov a trepeš tu sprostosti ako neocakavaš, že sa bude starat o tvoje deti..
@anonym_ab74d3 Neskutočné, tak ty si necháš deti u starých rodičov a trepeš tu sprostosti ako neocakavaš, že sa bude starat o tvoje deti..
@loliki Je rozdiel byt na navsteve alebo tyzden cez prazdniny a ine napr. ocakavat, ze stari rodicia budu kazdy den skakat podla teba. Ale skoda s tebou diskutovat.
@loliki Je rozdiel byt na navsteve alebo tyzden cez prazdniny a ine napr. ocakavat, ze stari rodicia budu kazdy den skakat podla teba. Ale skoda s tebou diskutovat.
@anonym_ab74d3 Vodu kážeš a víno piješ. Tvoji rodičia sú ochotní starať sa o tvoje deti. Nemáš tu čo vyčítať autorke.
Ja si myslím, že v dnešnej dobe je úplne normálne mať výpomoc v domácnosti. A byť Tebou, tú administratívu tiež aspoň na rok niekomu deleguj, robila som to, na to treba kľud a čistú hlavu. Tú po narodení dieťaťa mať nebudeš - zomelie Ťa to. A voľný čas venuj sebe, nie domácnosti. Choď na kávu, prejsť - hocičo sebecké. Babky nerieš, niekedy je to dokonca lepšie zveriť platenemu človeku.
@anonym_ab74d3 Vodu kážeš a víno piješ. Tvoji rodičia sú ochotní starať sa o tvoje deti. Nemáš tu čo vyčítať autorke.
@loliki Asi tazko, ked ani nezijem na SK. Ale ty si ides svoje😃 Daj sa liecit. Koncim. S verklikom sa nenahadas.

Naco ste sa dali na podnikanie s tak malými deťmi? Načo? Miesto uberania starosti ste si pridali.