icon

Je môj strach z cestovania v tehotenstve opodstatnený?

8. aug 2024

Ahojte viem, že za tento príspevok dostanem asi veľkú biedu ale naozaj potrebujem nezaujatý názor.
Som tehotná (konkrétne v druhom trimestri) a s priateľom sme chceli ešte pred bábätkom stihnúť dovolenku vo dvojici. Zajednali sme si teda letenky a ubytovanie v Ríme a ďalej neriešili.
Dlho som rozmýšľala či je dobrý nápad letieť lietadlom v mojom stave jednoducho som sa bála. Upokojila som sa však myšlienkou, že nespočetné množstvo tehotných žien lieta a nie je dôvod na obavy.
Včera nám však prišiel e-mail s informáciou že letenky sa zdražili a treba doplatiť takmer dvojnásobok alebo nám budú peniaze za letenky vrátené. Okamžite som to brala ako "znamenie" dovolenku zrušiť. Priateľ je včas veľmi racionálne založený a túto možnosť mi vyhovoril. Skúsili sme teda objednať letenky cez inú spoločnosť ale čo sa nestalo stránka absolútne odmietala spolupracovať a letenky sa cez ňu jednoducho nedali objednať. Ja som toto samozrejme okamžite opäť zobrala ako "signál", že niečo jednoducho nie je v poriadku.
Čo myslíte je môj strach opodstatnený alebo sa naozaj správam iracionálne? Prosím o čo najväčšiu možnú ľudskosť a vynechanie výsmechu naozaj ma to veľmi trápi.

janai1
8. aug 2024

Áno, správaš sa iracionálne

mirro
8. aug 2024

Keby sa to stalo mne, nešla by som.

barka1
8. aug 2024

Strach je iracionálny a neopodstatneny, ale ja by som v 2.trimestri na dovolenku už nešla.

mijunik
8. aug 2024

Toto by som brala tak, že pre niečo sa veci dejú tak ako sa dejú. Nešla by som. Už dvakrát Ťa niečo zabrzdilo. No a čo, že je to iracionálne? Riaď sa svojou intuíciou. 🍀

bloger
8. aug 2024

Možno je tvoj strach opodstatnený. Okrem toho aj okolnosti ukazujú na to, že radšej necestovať. Môže to byť náhoda a nemusí.

januska12323
8. aug 2024

Áno je to iracionálne ale ja by som tiež nešla. Tehotná, Rím a august dokopy? Na dovolenku môžte ísť aj bližšie.

julie19
8. aug 2024

Ja som tehotna na dovolenku letecky išla a bolo to super, môžem len odporúčať … ale prekvapilo ma že pýtali viac peňazí za už zakúpené letenky 🤔

koniarova
8. aug 2024

Nešla by dom v takom štádiu tehotenstva. A je úplne jedno, či je strach iracionálny.

esteris
8. aug 2024

Pre mňa je iracionálne, ze za zakúpené letenky chcú od vás doplatenie..to ste kupovali na akom portáli? Ak máš zlý vnútorný pocit, tak nechoď, pre svoj pokoj. Ale ísť na dovolenku v 2.trimestri je normálne. Rím nie je Amazonka ani Sibír. A tehotenstvo nie je choroba, pokiaľ u teba všetko prebieha normálne.

lindusss2016
8. aug 2024

Presne tak, ako môžu od vás chcieť, aby ste doplatili za už kúpené letenky? Je to hlúposť, toto letecké spoločnosti nerobia a pre teba ponaučenie do budúcna, aby si nekupovala letenky cez sprostredkovateľov.

janai1
8. aug 2024

Lebo letenky neboli zakúpené ale iba rezervované preto pýtajú doplatiť zvyšok

maminkadeticiek
8. aug 2024

Ano,znamenia su,verim na ne a som presvedcena,ze ludia by si usetrili vela problemov,keby davali na svoju intuiciu,na svoj vnutorny hlas.X krat som pocula,citala ze ludia tesne predtym ked aa nieco stalo mali zly pocit a prekonali ho.Bekim napr.ma teraz napada,ale to len tak na prvu...Nehovorim ze je to jednoznacny kompas toho ze sa nieco musi atat ale treba pocuvat intuiciu.

zara1996
8. aug 2024

Ahoj, netýka sa to tehotenstva, ale môjmu mužovi sa stalo to, že pred rokom cestoval pracovne do Nemecka, nová robota, nový šéf. Po ceste v BA dostal defekt, opravil, išiel ďalej…v Čechách sa mu pokazilo auto - alternátor, musel hľadať servis a niekoľko hodín mu to opravovali. 2x za jednu cestu sa toto udialo. A to cestuje do Nemecka za prácou už 3 roky a nikdy nič podobne sa nestalo. No a u toho šéfa si odrobil 6 týždňov, keď malo prist na vyplatenie, hádaj čo. Ten šéf nikoho nevyplatil, takže 6 tyzdnov moj muž robil zadarmo aj jeho kolega. Zrazu ten chlap zrušil aj firmu. Chceli sme to riesit cez políciu, nedalo sa, lebo má muž živnosť a kopec iných zádrhelov tam bolo. Prišli sme o 4000€ cca, potom sme sa s mužom zhodli, že to bolo asi ozaj znamenie tam neísť a nerobiť pod ním. Takže ja na nejaké tie znamenia verím.

maranco
8. aug 2024

Na akej stránke ste "kúpili" letenky? Keď raz ste ich zaplatili tak nemôžu meniť cenu.

andaluzia12
8. aug 2024

Ja som chcela ísť na dovolenku o cca 3 týždne (nemáme nič zaplatené, nechcela som zbytočne dopredu riskovať).. a čo sa nestalo? Som tretí deň v nemocnici, krvacala som… je toto znamenie?

lindus_esterka
8. aug 2024

som skor racionalny clovek, ale keby sa mi stalo to, co tebe, tak by som nesla..

svetlonos
8. aug 2024

Ahoj,
ja to vidím akurat ako znamenie neist do Ríma 🙂
Vyberte inú destináciu a kludne len. Ja som letela v 6 mesiaci do Dánska v Decembri 🙂 brali sme sa tam. Práve ten druhy trimester je super na dovolenku. Opytaj sa gynekológa ci môžeš ak je všetko ôk a choďte určite.

nazu
8. aug 2024

Prvé, čo ma napadlo po tvojom príspevku, bol horor Nezvratný osud😅
Nešla by som.

lin_a
8. aug 2024

je to iracionalne, ale nesla by som, pocuvni svoje intuiciu.
Som momentalne v Rime, teploty atakuju 40st v tieni, chodia nam upozornenia pred vysokymi teplotami - chodit do Rima v auguste ozaj nie je dobry napad, toboz ak si vo vyssom stadiu tehotenstva. Ak chcete ist este na dovcu vo dvojici, vyberte si nieco chladnejsie a blizsie (Rakusko, Slovinsko napr), chodte autom nech ste flexibilni, keby nieco. 🙂
PS - pre buducnost - nekupujte letenky cez sprostredkovatelov, ale priamo cez letecku spolocnost.

vanilkovazmrzka
8. aug 2024

A to uz je aky blud, aby si niekto pytal doplacat za nieco, co u mas kupene a zaplatene za taku cenu, aku ti ponukli? To si so vymyslela?

soldi
8. aug 2024

@zara1996 mne sa stalo nieco podobne, ale vysledok bol opacny, mozno tym, ze na znamenia neverim 🙂

sla som na sluzobku do milana lietadlom. najprv som sa musela autom dostavit do viedne - takmer som to nedala
- najprv meskal ex po deti, lebo zrazil srnku kusok od mojho domu
- nasledne bol prevrateny kamion na dialnici a bola obchadzka
- potom mi zacala tak blbnut prevodovka na auta, az som musela na nejaky cas odstavit auto na dialnici
- potom ma zastavili na hraniciach s AT a kontrolovali

do viedne na panda parking som dorazila cca hodinu pred odletom lietadla. ako naschval som musela cakat na odvoz na letisku 10 minut (stalo sa mi prvy krat a to chodim cez nich casto).

- do letiskovej haly som dorazila cca 35 minut pred odletom. zas ako naschval mi robili este podrobnejsiu security kontrolu. do lietadla som bezala. sadla som si na miesto a v tom momente nastartovalo.

takze som mala velmi vela "znameni" ze nemam ist. ale boli to len nahody 🙂 nic zvlastne sa nestalo a nic z toho nemalo ziadny zasadny vplyv na moj dalsi zivot. pracovna cesta bola uzasna, super som si to uzila, lietadlo nespadlo, nic sa nestalo.

ale ja som racionalna a na znamenia a osud, ci predurcenost neverim.

lauriik
8. aug 2024

Tak toto je cestovanie. Nám sa te to rok stalo pred dovolenkou toto: Dcera 9 dni pred odletom kiahne, stihla sa vyliecit ale mala este zaschnute chrasty Isla som za doktorom, ze chcem potvrdenie o bezinfekcnosti - mal dovolenku. Isla som za jeho zastupom a ta sa mi odmietla na dieta vobec pozret a od dveri mi zahlasila, ze to nepodpise. Odisli sme teda bez potvrdenia. V den ked sme mali odletet bol celosvetovy IT vypadok a zrusenych tisice letov. Nas nakonec isiel, dceru pustili bez problemov do lietadla. Dovolenka bola nakonec uzasna. Ani na sekundu ma nenapadlo, ze je to znamenie, ze nemam ist 🤷🏼‍♀️
Skor by som na tvojom mieste ale pouvazovala ci ist tehotna v lete do rozpaleneho Ríma je dobry napad. V tych mestach je na zdechnutie aj bez tehotenstva. Isla by som radsej niekam k vode sa zrelaxovat, vylozit nohy. Nemusis k moru, staci nejake pekne jazero ☺️

k1k1na
8. aug 2024

Nejde ani tak o tie znamenia ale počúvaj svoju intuiciu ktora ti hovorí - nechoď, ja by som nešla ..