icon

Je možné nevedieť o tehotenstve až 8 mesiacov?

27. júl 2025

Ahojte ženy toto bude čisto filozofovanie ale ak sa vám to niektorej stalo alebo niekoho takého poznáte budem rada ak sa podelíte o skúsenosť. Pre mňa je to až neuveriteľné. Čítala som si komentáre pod postom od jednej tehu influencerky a daka žena tam písala že ona napríklad 8 mesiacov nevedela že je tehotná a že porodila 3 týždne potom ako to zistila. Z blízkeho okolia tiež viem o jednom prípade kde sa to tiež dotyčná dozvedela v 8 mesiaci. Vysvetlite mi niekto ako to vôbec je možné? Lebo po 1. Ak otehotnela musela spať s niekým bez ochrany
2. Menštruácia prestane počas tehotenstva. Viem že nejaké krvácanie sa raritné vyskytnúť môže ale asi nie úplne pravidelné a rovnakej intenzity ako menštruácia.
3. Žene počas tehotenstva rastie brucho. Na niektorých to dlho nie je vidieť ale myslím si že 3 týždne pred pôrodom to už vidno na každej aj obéznejšej žene. Hlavne si to sama na sebe všimne nie?
4. Dieťa počas tehotenstva kope a dosť to cítiť. Niekto to cíti menej ale opäť ona by to nemohla cítiť vôbec aby si to nevšimla.
5. Nemohla mať žiadne tehotenské príznaky ako ranné nevoľnosti, viditeľné naliate prsníky, vytekajuce mlieko z bradaviek etc. je toho milión, tie ktoré ste boli tehotné viete. Aby si tá dotyčná žena nevšimla že je tehotná buď musela spĺňať všetky tie body naraz alebo klame. A to prvé mi pripadá veľmi ťažko uveriteľné. Čo si o tom myslíte? Je to možné? Poznáte niekoho takého?

Strana
z3
anonym_9cbfcf
27. júl 2025
@anonym_a4c856

@anonym_autor Je to hlúposť. Každá, ktorá tvrdí,že to nevedela, tak klame. Vedela, ale tajila to.

@anonym_a4c856 keby som nemala nevoľnosti, tak o tehotenstve do jeho polovice neviem. Žiadny iný príznak som nemala, pri druhom to bolo podobné, len krvácanie slabšie a to už som tušila, keďže som to už raz zažila. Nemala som to prečo tajiť ani pri prvom, bola som vydatá, mali sme vlastný byt, dieťa sme plánovali. Ja som bola sklamaná, že sa zase nepodarilo, plakala som a to som bola už tehotná. Ale súhlasím s tebou, že nedá sa nevšimnúť si to ešte v ôsmom mesiaci.

amazonka13
27. júl 2025

🔨 No, hmm, vieš príspevky pridávajú rôzne " nabumbané" pisateľky, nemôžeme veriť všetkému čo čítame, keď sme triezve😂.

sissy27
27. júl 2025

@anonym_autor ja si pamatam z medii jeden pribeh, pani mala tesne okolo 50, nikdy sa im nepodarilo pocat dieta a uz s tym boli davno zmiereni, takze sex bez ochrany. Menzes haproval, ale to pripisovala prechodu, bola silnejsia takze brusko nejak nebolo vidno, tych par kg navyse a nejake drobne priznaky pripisala tiez veku, prechodu, zlcniku…Pracovala myslim v nejakom sklade na vzv a ze raz dostala silne bolesti az na odpadnutie, myslela si, ze zlcnik. Tak zavolali rzp, brali ju do nemocnice a ona rodila 😃 bolo to na SK, myslim, ze niekde na myjave, nie som si ista. Ako jej to verim, ze nevedela co sa deje, tie okolnosti boli ake boli, ale inak vo vseobecnosti to fakt neverim ziadnej. Skor si myslim, ze to chceli utajit.

anonym_30d036
27. júl 2025

Ja poznám prípad keď pani pred 50, obezna si myslela že je v prechode. V reštaurácii s manželom začala zničilo nič rodiť. Bola z toho dosť na dne.

maranta_leuconeura
27. júl 2025
@sara07

@ibrunova nie je zakazané
ale ta prestavka tam nie je pre sradnu kralikov
každy nech si ju berie ako uzná,
moje telo to nie je , len ma zaraža ta blbost a nezodpovednosť
toto mi pripomína povzdych mojej svokry ... komančské vložky a pôrod na starej koze na ne .. 😂😂 ked počuva ako sa vystažovavájú na menzes v tejto dobe ked máme plavky, pradlo, také hentka so striebrom a neviem s čim vložky, kališky atd....

@sara07 mylis sa ty, prestavka v uzivani hormonov nie je vobec potrebna. Neviem co by ti povedal tvoj gynekolog, ale je bezne, ze gynekologia predpisuju atk tak, aby zena prestavky nemala, ked to ona tak chce. To co ty volas menstrucia v skutocnosti ani menstruacia nie je, pretoze cyklus mas hormonalne potlaceny, nedochadza k ovulacii ani k menstrucii. Krvacanie ti prichadza preto, ze zrazu nedodas davku hormonov pocas pauzy. Keby si si spravila pauzu na par dni hociktory iny den ,,cyklu", tiez budes krvacat. Je to len krvacanie spustene poklesom hormonov. A ta pauza pri dnesnych nizkodavkovych atk vobec potrebna nie je, nema ziadny zdravotny benefit a je to len zauzivane, pretoze zeny su zvyknute mat krvacanie. Samozrejme je to na kazdej zene ako sa rozhodne.

stormie
27. júl 2025

Poznam babu co mala nejake zdravotne problemy, cyklus mavala aj tak nepravidelny a nezila celkom zdravy zivotny styl (nie drogy) ze je tehu zistila v nejakom 7-8mes uplne nahodou ked isla k dr. Priznaky nejake mala - na vahe pribrala, trochu vacsie brucho ale vobec nevyzeralo ako tehu, pohyby necitila a na zaciatku jej byvalo zle ale koli tomu ako zila tak ju ani nenapadlo ze by to mohlo byt tehu. Porodila sice predcasne ale uplne zdrave dieta, od zistenia tehu do porodu to bolo par tyzdnov aby sa zariadila.
Este dodam ze presne vedela kto je otec, mala priatela.

bonboniera
27. júl 2025
@sara07

@ibrunova nie je zakazané
ale ta prestavka tam nie je pre sradnu kralikov
každy nech si ju berie ako uzná,
moje telo to nie je , len ma zaraža ta blbost a nezodpovednosť
toto mi pripomína povzdych mojej svokry ... komančské vložky a pôrod na starej koze na ne .. 😂😂 ked počuva ako sa vystažovavájú na menzes v tejto dobe ked máme plavky, pradlo, také hentka so striebrom a neviem s čim vložky, kališky atd....

@sara07 prosim ta ty trošku sebareflexie niekde nacerpaj. Mas tu drzost tu niekomu hovoriť aby nezavadzal pritom to sama robíš a ešte sa hádaš s ľuďmi. Mimochodom skus sa opýtať lekára prečo tam ta pauza je a možno pochopíš ze od srandy kralikov to nemá ďaleko ;) lebo vysvetlenie maranty ti určite stačiť nebude, ty to vieš lepšie

nevenka
27. júl 2025

Tiez si to neviem predstavit, akonsa to da nevediet, nevsimnut si...🤪
Mne teda ani nejak speci zle nebyvalo, nezvracala som napriklad, iba tak tazko mi bolo a ked som bola hladna, tak mi.ostalo tak nevolno, ale pomohla piskota, zobkat nieco...uz to je take ine, ale budiz, ked si toto nevsimnes...ale ked uz zacne kopat okolo toho 20.tyzdna a neskor, take tvrdsie, az gulicka v podbrusku pevna a to nie som chuda, ale to sa neda podla mna nevsimbut. A pohyby su uplne ine ako pohyby criev. Zo zaciatku, aj to pripustim, ze sa mozu podobat, ale neskor uz vobec nie. Nexhapem, ze to 8 mesiaca to nevediet? Hlupost. Odhliadnuc od toho, ze zena preatane krvacat...vsak pohoda, nemam menzes 5 -8 mesiacov, no a co? 😳🤣...Nechapem, fakt...

anonym_aa1d39
30. júl 2025

Aj ja viem o pripade, kedy zene povedali ze deti mat nemoze... Bola obezna a mala nejake traviace problemy uz dlhodobejsie, cize ked jej bolo zle alebo sa babo hybalo tak si myslela ze to je z tych zaludocnych/traviacich problemov... Az raz pri potrebe na wc jej praskla voda. Bolo to este v dobe, ked sa tak vo velkom nepouzivali mobily 😃 a jej muz bol v praci a ked prisiel domov a niekto z rodiny mu oznamil, ze ma dieta, tak tomu nechcel verit 😂
Viem len o tomto pripade, ale aj tak je to pre mna neuveritelne, aj ked chapem, ze kazda zena to ma inak, jedna to viem hned, proste to citi, dalsia neskor.... Ale nevediet o tom cele tehotenstvo je neuveritelne 😂 ja som to tusila uz skoro tyzden pred ocakavanym menzesom 😂🙈

anonym_b88b39
3. aug 2025
@nevenka

Tiez si to neviem predstavit, akonsa to da nevediet, nevsimnut si...🤪
Mne teda ani nejak speci zle nebyvalo, nezvracala som napriklad, iba tak tazko mi bolo a ked som bola hladna, tak mi.ostalo tak nevolno, ale pomohla piskota, zobkat nieco...uz to je take ine, ale budiz, ked si toto nevsimnes...ale ked uz zacne kopat okolo toho 20.tyzdna a neskor, take tvrdsie, az gulicka v podbrusku pevna a to nie som chuda, ale to sa neda podla mna nevsimbut. A pohyby su uplne ine ako pohyby criev. Zo zaciatku, aj to pripustim, ze sa mozu podobat, ale neskor uz vobec nie. Nexhapem, ze to 8 mesiaca to nevediet? Hlupost. Odhliadnuc od toho, ze zena preatane krvacat...vsak pohoda, nemam menzes 5 -8 mesiacov, no a co? 😳🤣...Nechapem, fakt...

@nevenka bez liekov nemam menzes 2-3 mesiace bezne a to som na tom este dobre, su aj zeny, co ho nemaju takmer vobec bezne. A aj take, co ho maju cely cas pocas tehotenstva 🤷🏻‍♀️ takze to by bola posledna vec, na ktoru by som sa spoliehala 😁

nevenka
3. aug 2025
@anonym_b88b39

@nevenka bez liekov nemam menzes 2-3 mesiace bezne a to som na tom este dobre, su aj zeny, co ho nemaju takmer vobec bezne. A aj take, co ho maju cely cas pocas tehotenstva 🤷🏻‍♀️ takze to by bola posledna vec, na ktoru by som sa spoliehala 😁

@anonym_b88b39 ale toto je chorobny stav, keby som toto mala a mam nechraneny sex, tak si testy robim kazde 2 tyzdne, pre istotu. A nepoviem, ked o tehotenstve nevies do prvych pochybov, cca do 20.tyzdna, ale ked mas tvrde, gulate brucho alebo aspon nejaku hrcu a brucho ti vyduva, ako ked tam mas votrelca, tak si to proste neviem predstavit, 8 mesiacov netusit...🙃

anonym_bd7d50
3. aug 2025

@anonym_autor poznam babu ktorá sa o tehotenstve dozvedela v 5 mesiaci na preventívne u gynekológa... Nakoľko meria takmer 180cm ani brucho jej nejako nevytrcalo okrem toho bábätko sa narodilo ozaj drobucke 47cm. Pravidelne raz za mesiac mala aj ms síce slabší ale stále klasický krvacala... Takže áno dá sa tehu zistiť aj neskoro ale 8 mesiacov - no neviem...

anonym_bd7d50
3. aug 2025

@anonym_autor ja osobne som mala 2 deti úplne takmer nehybajuce sa do 7 mes som iba tušila nejaké jemnú linke pohyby nikdy som nezažila žiadny kopanec ani nič 🤷

leidin
1. sep 2025

Ja mam aj teraz (a mavala som aj vzdycky) take brucho nafuknute a nemalo taky gulaty tvar moc akoze menzes som nemala ale tak som myslela, ze nie som moc plodna tak asi to s tym suvisi.

Strana
z3