icon

Je možné nevedieť o tehotenstve až 8 mesiacov?

27. júl 2025

Ahojte ženy toto bude čisto filozofovanie ale ak sa vám to niektorej stalo alebo niekoho takého poznáte budem rada ak sa podelíte o skúsenosť. Pre mňa je to až neuveriteľné. Čítala som si komentáre pod postom od jednej tehu influencerky a daka žena tam písala že ona napríklad 8 mesiacov nevedela že je tehotná a že porodila 3 týždne potom ako to zistila. Z blízkeho okolia tiež viem o jednom prípade kde sa to tiež dotyčná dozvedela v 8 mesiaci. Vysvetlite mi niekto ako to vôbec je možné? Lebo po 1. Ak otehotnela musela spať s niekým bez ochrany
2. Menštruácia prestane počas tehotenstva. Viem že nejaké krvácanie sa raritné vyskytnúť môže ale asi nie úplne pravidelné a rovnakej intenzity ako menštruácia.
3. Žene počas tehotenstva rastie brucho. Na niektorých to dlho nie je vidieť ale myslím si že 3 týždne pred pôrodom to už vidno na každej aj obéznejšej žene. Hlavne si to sama na sebe všimne nie?
4. Dieťa počas tehotenstva kope a dosť to cítiť. Niekto to cíti menej ale opäť ona by to nemohla cítiť vôbec aby si to nevšimla.
5. Nemohla mať žiadne tehotenské príznaky ako ranné nevoľnosti, viditeľné naliate prsníky, vytekajuce mlieko z bradaviek etc. je toho milión, tie ktoré ste boli tehotné viete. Aby si tá dotyčná žena nevšimla že je tehotná buď musela spĺňať všetky tie body naraz alebo klame. A to prvé mi pripadá veľmi ťažko uveriteľné. Čo si o tom myslíte? Je to možné? Poznáte niekoho takého?

Strana
z3
anonym_5c97d2
27. júl 2025

@anonym_autor tiež som sa už nad tým zamýšľala že to nie je možné až do takého extrému že 3t pred pôrodom ale do takého 5 mesiaca to podľa mňa možné je

terezka1947
27. júl 2025

Viem o prípade,kedy žena do 5,mesiaca nevedela,že je tehotná,bola už vo veku,kedy je prechod a haprovanie menzesu možné...potom jej to už bolo divne,ako sa cítila,tak si kúpila test.
Neviem si predstaviť,že by to do 8mesuaca niekto netušil....

veklipo
27. júl 2025

Moja mamina nevedela do 5 mesiaca. 5 týždňov po narodeni brata otehotnela a k lekárovi šla len preto, lebo nevedela, prečo ma po pôrode stále veľké brucho.
Rovnako suseda otehotnela v 48r, bola silnejšej postavy a myslela si, ze ju trápi žlčník. O tehotenstve sa dozvedela až v 6m, keď jej niečo nesedelo. Test si nerobila, lebo už nemala menzes. A to už mala 3. pubertiakov.
Takže za určitých okolnosti je to možné.

eleanora666
27. júl 2025

@anonym_autor ja som citala ze sa to stavaked zeny beru nepretrzite antikoncepciu…sialene ale vraj to niektore robia. Aby nemali vobec menzes. Vtedy tu absenciu nepostrehnu. Ale ostatne nechapem fakt. Babatko sa hybe, niekedy je to az viditelne takze ozaj neviem ako si to niekto moze nevsimnut.

autor
27. júl 2025
@terezka1947

Viem o prípade,kedy žena do 5,mesiaca nevedela,že je tehotná,bola už vo veku,kedy je prechod a haprovanie menzesu možné...potom jej to už bolo divne,ako sa cítila,tak si kúpila test.
Neviem si predstaviť,že by to do 8mesuaca niekto netušil....

@anonym_5c97d2
@terezka1947 áno ženy do toho 5 mesiaca sa to ešte dá ale do 8?😄. Ja som to vedela od prvej chvíle že som tehotná cítila som sa inak. Ale tiež som v 5 mesiaci ešte tehotná nevyzerala

anonym_a4c856
27. júl 2025

@anonym_autor Je to hlúposť. Každá, ktorá tvrdí,že to nevedela, tak klame. Vedela, ale tajila to.

anonym_385ba0
27. júl 2025

Veru poznam, 30r mentalne slabsia si myslela ze je v prechode, lebo jej mama jej to tvrdila a pri extremnych bolestiach brucha na pohotovosti zistili ze rodi. Jej matka tiez mentalne slabsia, tyrana rokmi muzom, ktory medzicasom umrel.

anonym_1e98f5
27. júl 2025

Neviem, ako to je možné, ale poznám tiež prípad, kedy to žena v menopauze zistila na konci piateho mesiaca. Zase ja mam kamosku, na ktorej tehotenstvo do osmeho mesiaca nebolo vidno. Potom trochu brucho vystupilo, ale nie velmi. Sama je takej pevnejsej mohutnejsej postavy. Ani nemala ziadne nevolnosti, ani jej nic nebolo - ziadne komplikacie, ani jej nohy neopuchali, ani ju zaha nepalila, no divne nam to bolo. Keby som nevedela, ze je tehotna, tak si to nevsimnem na nej.

ariannazara
27. júl 2025

Moja suseda tiez zistila ze je tehotná asi v 6m 😆 tiez sme sa nestihli spamatat uz porodila 😂

terezka1947
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_5c97d2
@terezka1947 áno ženy do toho 5 mesiaca sa to ešte dá ale do 8?😄. Ja som to vedela od prvej chvíle že som tehotná cítila som sa inak. Ale tiež som v 5 mesiaci ešte tehotná nevyzerala

@anonym_autor ja som pri druhom vedela hneď 😄neviem ako,ale cítila som to😄

autor
27. júl 2025

Tá známa ktorú som spomínala žiaden prechod, nie je ani mentálne deficitna nič. Normálna žena. Mne to do hlavy nejde. A nikdy predtým tehotná nebola. Viem že to nie je moja starosť ale je to pre mňa celkom fascinujúce🫣

lienka.7
27. júl 2025

@anonym_autor to je blud jak Amerika. Môže "nevedieť" na začiatku. Ale potom? V bruchu ku kope co? Votrelec?

anavixy
27. júl 2025

Ja som toto nikdy nevedela pochopit a odkedy som bola tehotna to nechapem uz absolutne. 💁🏻‍♀️

ibrunova
27. júl 2025

Poznala som dve také, jedna mala 17 rokov a nikto si nič nevšimol, ani ona, až kým ju nezačalo bolieť brucho a zrazu rodila.. To by som ešte pochopila. Mladá neskúsená..
Druhý prípad, tretie dieťa.. Ešte sa sťahovali, nakladala chladničku, práčku, brucho žiadne, celkovo bola taká trichu silnejšia. Ani ona sama nevedela, že je tehotná, až kým nezačala rodiť. Ako je to možné, neviem, ale asi to možné je, keďže sa to stáva.

petamich
27. júl 2025

Cisto hypoteticky ak ma zena vyssi stupen obezity, vtedy ma casto problem s menstruaciou a nepravidelnym cyklom, pohyby vtedy tiez vies citit menej, tam si to predstavit viem ale ci az do 8. mesiaca, mne sa to tiez zda az neuveritelne.

marianarem
27. júl 2025

@anonym_autor Tak ked su mozne falosne tehotenstva, ked zene zacne rast aj brucho, zvacsia sa prsia, citi pohyby, tak je podla mna mozne aj toto, ze niekto proste nevidi, neciti. Mysel sa vie niekedy s clovekom zahrat. Plus su naozaj zeny, ktore maju prirodzene velke brucho. Poznam jednu taku babu, u ktorej som sa uz v pokrocilejsom stadiu bala spytat, lebo stale mohlo ist o jej bezne, len trochu nafuknute brucho a nechcela som sa jej dotknut. Aj v elektricke som minule videla taku babu, u ktorej som nevedela odhadnut, ci ide o tehotenstvo alebo obezitu. Chcela som ju pustit sadnut, ale nevedela som sa odhodlat, aby nebola nestastna, ak by to bola obezita.

autor
27. júl 2025
@ibrunova

Poznala som dve také, jedna mala 17 rokov a nikto si nič nevšimol, ani ona, až kým ju nezačalo bolieť brucho a zrazu rodila.. To by som ešte pochopila. Mladá neskúsená..
Druhý prípad, tretie dieťa.. Ešte sa sťahovali, nakladala chladničku, práčku, brucho žiadne, celkovo bola taká trichu silnejšia. Ani ona sama nevedela, že je tehotná, až kým nezačala rodiť. Ako je to možné, neviem, ale asi to možné je, keďže sa to stáva.

@ibrunova tak ta 17 ročná je podľa mňa jasné že to tajila

autor
27. júl 2025

Ale som rada že sme tu viaceré také čo si nad tým lámeme hlavu ako je to možné

7komorova
27. júl 2025

@anonym_autor ja len napisem ze ja kojim uz pol roka a cely ten cas nemam menstruaciu, tak ak by som mala po mesiaci sex tak mozem byt 5 mes tehotna?😂

panda21
27. júl 2025

Ale tento jav ma aj vlastný názov. Kryptická gravidita. Nie je to výmysel žien. Niektoré prídu na to veľmi neskoro. Niektoré idú na pohotovosť so “zlcnikom” a odchádzajú s dieťaťom.

anonym_ef2b32
27. júl 2025
@anonym_autor

Ale som rada že sme tu viaceré také čo si nad tým lámeme hlavu ako je to možné

@anonym_autor mojej kamaratky mama to nevedela do 8 mesiaca 😀

autor
27. júl 2025
@7komorova

@anonym_autor ja len napisem ze ja kojim uz pol roka a cely ten cas nemam menstruaciu, tak ak by som mala po mesiaci sex tak mozem byt 5 mes tehotna?😂

@7komorova áno môžeš aj keď ideálne by bolo aby ti naskočil najskôr cyklus aby si vôbec otehotnieť mohla. Predpokladáš že by si si to tehotenstvo na sebe nevšimla?

januska12323
27. júl 2025

Psychika je silná vec, ak si vsugeruje, že tehotná nie je a má len brucho zo zlej diéty tak tomu môže aj naozaj uveriť. Príznaky nemusí mať každá žena alebo to pripíše niečomu inému. Krvácať môže tiež pravidelne. Kopance tiež nemusí až tak cítiť pokiaľ je dieťa inak otočené.
Suma sumarum verím, že sa to stane a dúfam, že nikdy nezistím na vlastnej koži.

ukgirls
27. júl 2025

kamaratova uz ex priatelka to mala 2 .. prvykrat zistila cca mesiac pred porodom a druhy x v 6 mesiaci ... ona mla problemy s ladvinami plus ine problemy zdravotne a brucho nemala ani velke - priberanie si myslela ze ma z liekov a menstruacia jej haprovala vzdy ..

23kikinka23
27. júl 2025

My sme mali kolegyňu , ktorá si myslela že jej prasklo slepé črevo isla do nemocnice a povedali jej že rodí . Mala cez 50 a to že nemala menzes pripisovala prechodu. Či o tom naozaj nevedela nevieme ale aspoň raz za pol roka sa o tom vždy bavíme a nechápeme 😀

sara07
27. júl 2025
@eleanora666

@anonym_autor ja som citala ze sa to stavaked zeny beru nepretrzite antikoncepciu…sialene ale vraj to niektore robia. Aby nemali vobec menzes. Vtedy tu absenciu nepostrehnu. Ale ostatne nechapem fakt. Babatko sa hybe, niekedy je to az viditelne takze ozaj neviem ako si to niekto moze nevsimnut.

@eleanora666 tak toto je pekná kravina, pretože blister ta nepusi a ty máš vždy prestávku na menzes, môžeš ho mat kratši, miernejší ale nie každy mesiac byt uplne bez
a navyše musia mat prestavku lebo recept máš len na určite balenia, čiže po takom pol roku, roku čo povieš mudr prečo potrebuješ skorej recept
takže poprosím nezavadzať

anonym_1ef12e
27. júl 2025

Poznam. Zena, 30r, zistila az u lekara gynekologa na preventivke, ze uz je v 6.mesiaci tehotenstva. Dovtedy si myslela, ze vsetky priznaky, ktore ma, vyplyvaju z nedavno zistenej hypofunkcie stitnej zlazy, ktoru uz ale mala zaliecenu.. No, kazdopadne, prezila si sok, poplakala, hanbila sa ako pes, ale vsetko dobre dopadlo a o dieta sa prikladne stara aj s partnerom, ktory si tento sok prezil s nou😆. A nie je mentalne zaostala, aj ked, uprimne, tiez som nechapala, ze to nemohla tak dlho ani len tusit a urobit si test.. ale co uz, nesudim.🙂

autor
27. júl 2025
@sara07

@eleanora666 tak toto je pekná kravina, pretože blister ta nepusi a ty máš vždy prestávku na menzes, môžeš ho mat kratši, miernejší ale nie každy mesiac byt uplne bez
a navyše musia mat prestavku lebo recept máš len na určite balenia, čiže po takom pol roku, roku čo povieš mudr prečo potrebuješ skorej recept

@sara07 je to pravda niektoré ženy naozaj jedia antikoncepciu bez tej pauzy a nemajú menzes. No a dr. povieš čokoľvek. Trebárs že si stratila celú škatuľku a už máš tabletiek až až

anonym_20dd66
27. júl 2025
@sara07

@sara07 môj doktor teda nikdy neriešil, koľko mi predpísal antikoncepcie. Mala som 6mesacny opakovací recept a keď vypršal, zavolala som sestričke a vypísala ďalší. Čo sa týka toho, že nie je menzes, normálne to funguje tak, že ženy berú tbl po sebe, nie že vynechajú. Takže žiadne zavádzanie, takto to reálne ženy robia.

sara07
27. júl 2025
@anonym_autor

@sara07 je to pravda niektoré ženy naozaj jedia antikoncepciu bez tej pauzy a nemajú menzes. No a dr. povieš čokoľvek. Trebárs že si stratila celú škatuľku a už máš tabletiek až až

@anonym_autor toto ti nepredpíšu ako lentilky ,
zase u mudr hovoríš kedy si mala naposledy menzes aj ked berieš antikoncepciu

Strana
z3