icon

Je tu mamička, ktorá nevedela o svojom tehotenstve?

2. nov 2022

Vysvetlím…
Kojila som syna 14m, celu dobu sme sa snažili o bábätko aj napriek tomu, že som za cely čas od pôrodu nedostala menstruaciu. Čítala som, že aj počas kojenia ženy otehotneli aj keď ju nemali, tak sme to skusali…no nášprípad to nebol.😁 Tak teda po 14m od pôrodu som sa objednala na preventívku a povedala gynekologičke o čo mi ide, ona z jej skúsenosti povedala, že aj kojenie tomu moze brániť a ak som rozhodnutá prestať, tak mám a uvidí sa potom, či je niekde problém, ale najprv musí zacat kcyklus a ovulacia...
Upozornila má, že sa nemám zľaknúť a ani očakávať, že mi týždeň po odstavení žiaden menzes nepríde, že má skúsenosti keď to prišlo ženám aj po 4-6mesiacov od odstavenia a bolo všetko v poriadku, ale keď sa mi nebude niečo zdať mám sa znova objednat.
U nej som bola tusim v marci/aprili, syna som uspesne odstavila a menzes nechodil a nechodil. Začalo leto, dovolenky, vylety, prázdniny, svadby na tehotenstvo som nemyslela a ani na menzes. Naozaj mi v lete vlozky nechýbali, takze som bola aj rada,ze mám “o starosť menej”V septembri som začala intenzívne pocitat, ze presiel takmer polrok a stále nič, objednala som sa na začiatok októbra na kontrolu, ako naschval sme so synom v tom termíne ochoreli, obaja črevnou virozu a celé sa to presunulo na koniec októbra. To už som bola naozaj myšlienkami, ze niečo somnou nieje v poriadku…
Minuly týždne na kontrole nastal šok, som tehotna v 22tt, pohyby necitim, brucho nemám, nevoľnosti žiadne, zmeny na tele žiadne, bábätko je podla ultrazvuku a krvi zdrave, na ultrazvuku sa ukázalo aj pohlavie- druhý chlapček. Teraz boli dušičky, boli sme na cintorinoch, vôbec som nenabrala odvahu a ani sa to podla mna nehodilo oznamovať to, a nemám ani brucho ako dokaz 😁Je tu niekto, kto zažil niečo ako ja? Ako ste to oznámili rodine. Celé leto aj na svadbách a rodinných oslavách som hovorila mojim najbližším kamarátkam, keď sme preberali deti a tehotenstva, ze druhé dieta chceme, ale nejde to…Neviem fakt ako to v skratke zhrnúť a ako im to poviem ale nielen kamoskam, ale aj rodine😁 termin mám v marci. Poteší má, ak sa ozve nejaká mamicka, ktorá zažila podobny “šok”ako ja, donendavna som si totiž myslela, ze to je možné len vo filmoch.

simona1998
2. nov 2022

No ja nie ale susedku som takú mala ktorá si myslela že kopanie je nádor na bruchu😆😆

jarmillka
Autor odpoveď zmazal
54tinka54
2. nov 2022

Sranda že v 22tt nemáš este brucho, väčšinou pri druhom tehotenstve vykukne ešte skôr ako pri prvom 😀
A hoci som to nezažila tak by som to oznámila takým štýlom že prekvapeniee, čakáme druhé bábo 😀 asi by som to nerozpitvávala, že ste to v podstate vôbec netušili.. možno len tým úplne najbližším.

jarnajar
2. nov 2022

Zaujímavé, musí to byť šok. Nezažila som, ale myslím, že čisto teoreticky by sa to aj mne mohlo stať :D obe tehotenstvá bezpríznakové, brucho až v poslednom trimestri a pohyby som cítila najmä preto, že som vedela, že ich mám cítiť 🙂 mojej príbuznej sa stalo, že otehotnela počas dojčenia a tiež to zistila až cca v polovici. Druhá zas mala nepravidelný menzes a zistila to v 4. mesiaci, tiež nemala príznaky.

jarmillka
Autor odpoveď zmazal
lintu
2. nov 2022

Nie je to možné len vo filmoch. Ono sa to reálne deje. Poznám hneď dve také. Boli mladé. Jedna chodila na vš. Nič si nepripúšťali. Príznaky pripisovali stresu a strave. Info o bábätku jedna dostala tri mesiace do pôrodu 😀

3009
2. nov 2022

Moja dcéra zistila druhé tehotenstvo až keď cítila pohyby zač. 6 mesiaca. Mala zasa normálne menzes dovtedy, tak preto ju to ani nenapadlo. Len jej strašne chutilo sladké. Ináč žiadne príznaky. Potom jej to gynekológ vysvetlil. Ona bola rok pretým na operácii maternice /predrakovinové bujnenie/ a hormóny sa nedali vtedy ešte do poriadku, že to v takýchto prípadoch býva bežné, že je menštruácia do zač. 6 mesiaca. Ale potom už nesmie byť a tak aj bolo.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
katuskamala1
2. nov 2022

Kamoska tak. Tretie dieta zistila ze caka az v 5tom mesiaci ked sa ako vravela "zdula". Myslela si, ze ak teda otehotnela tak prave. Brala antikoncepciu!!! A mavala menštruácie!!! Az v piatom mesiaci menzes neprisiel a brusko vykuklo.
Na gynde jej prišlo az zle, ked si uvedomila, kolko krat sa pekne opila na oslavách... Pravdepodobne Otehotnela ked ju prehanalo a teda antikoncepcia nebola taka ucinna. Syn je zdravy.

A vsetkym to povedali ako bolo, ze je tehotna a ze uz v 5m a ze sa to prave dozvedeli a vsetci boli wow 🙂 sak na tom absolútne nezalezi, len je to šokantne, a budu o tebe vediet tetky v dedine 🤣

Gratulujem 🙂

h2
2. nov 2022

Ja som zistila tehotenstvo takmer v 12. týždni. Mala som totiž normálne menštruáciu.

autor
2. nov 2022

@54tinka54 áno, aj ja som si to myslela a vôbec to tak nie je. Pri prvom v 18tt som mala pohyby a bruško jemný kopcek. Teraz absolútne nič nič … sama tomu stále nemôžem uverit

autor
2. nov 2022

@jarmillka presne tak, stále nosím svoje oblečenie akurát teraz sa už začínam vnímať a keď si prechádzam brucho cítim tam obal maternice alebo ako sa to vola😁🙈

nevenka
2. nov 2022

Mna by zaujimalo, ako Ti vyratali termin. Teda, urcite podla velkosti babatka, vsak?
Wau, tak toto by som nepovedala, ze sa moze stat...🙂
Na mne bolo druhe, tretie a stvrte tehotenstvo vidiet velmi skoro. I ked, pri tomto stvrtom som sa snazila pred susedmi tvarit, ze som proste pribrala 😆.

birika
3. nov 2022

ano, tretie - nahodne tehotenstvo - ziadne priznaky, menzes slaby, ale !pocital sa". ze som tehotna, zistila krajcirka, ked bolo treba 3x rozsirovat suknu, ktoru mi sila...az vtedy som si uvedomila, ze chodim v obchode popri zelerovej calamde a slintam na nu...bola som v 17 tyzdni 🙂

veronikadany
3. nov 2022

Môjho spolužiaka mama,myslela si,že má nádor v brušnej dutine a aj dr.A nakoniec sa im narodilo dievčatko