Kedy a ako oznámiť tehotenstvo rodine?
Baby, ahojte, kedy ste oznamovali tehotenstvo rodine a blizkym? Ako, uz si pripadam pritiahnuta za vlasy ze to vobec riesim. Som momentalne prebiehajuci 9tt, prve tehotenstvo, manzel o tom samozrejme vie od prveho pozitivneho testu. Dohodli sme sa, ze najskor to povieme az po prvom trimestri, po velkom ultrazvuku, ak teda bude do vtedy vsetko ok, a ak ze budem vladat normalne fungovat.
No posledne dni, cim som blizsie k dalsiemu tyzdnu, mam uzkost z toho, ze by som to uz mala niekomu viac oznamit. Asi by som to chcela drzat v nasej malej bubline cim dlhsie, kym to na mne nebude vidno.. kadekde citam, ze na co robit okolo toho take dramy, ze normalne povedat, ze sa podelit o radost s rodinou.. ze sa rodinny prislusnici urazili, ked sa to dozvedeli az neskor atd atd.. no ja by som sa rada vyvarovala neziaducim radam, reciam, osahavaniu atd🤦🏼♀️.. Viem, ze sa rodina potesi aj blizky, ale tiez viem ze sa mnohi nezdrzia tych nevyziadanym radam, reciam a kadecomu.. Momentalne som spokojna ze je to len medzi nami dvoma. Pride mi, ze je to len nasa intimna vec, nasa starost, radost.
Neviem ci mi svitori, ci mam moc volneho casu ze citam take blbosti, ale uz si neviem pomoct. Ako ste to mali vy ? Tie ktore ste to citili tak, ze to chcete oznamit az neskor.. je to ok?.. no sa nespoznavam miestami, ze sa take veci musim pytat vobec..🤦🏼♀️.. no dakujem, aspon za vylev na vecer.. :D
Prvé tehotenstvo po potvrdení dr, asi 8tt. Druhé asi v 11tt, to prezradila dcérka, a pri tretej bol kovid a svokor mal reči, že sa nedávam očkovať, že čakám,či ľudia nepoumieraju 🤦🏻♀️ Tak deti prezradili asi v 9tt. Inak by som prezradila až po prvom trimestri, tiež som chcela, aby prvé mesiace patrili len nam. Ale ako som písala, ani raz som to tak neurobila. Ty sa riad len sama sebou, svojim vnútorným pocitom. Prajem krásne a bezproblémové tehotenstvo a veľa zdravia ❤️
@colsami Ak by sa ma niekto spyta, zatlkat urcite nebudem, normalne odpoviem. Len by som to rada drzala len medzi nami a nemala nejaky ten pocit natlaku z vonku, ze to uz musi ist von.. lebo? Lebo ani neviem co.. 🤦🏼♀️
A to ano, stat sa moze hocico, kedykolvek to je nam jasne🙂 to je zivot..
Dakujem🙂
@nika23t tak este deticky nemame, tak nas moc nema kto prezradit, isto pri druhom uz by to bolo inac, len to prve mi je take, vsetko nove, vsetko po prvy raz, tak som opatrna a momentalne rada s tymto nasim malym tajomstvom v nasej malej bubline doma.
dakujem pekne🙂 vela zdravia aj Vam
Povedala som to najbližším s tým , že sa ma spýtali , či môžu posunúť ďalej a keď som dovolila tak sa to dozvedeli postupne ďalší ľudia bez toho aby som chodila a oznamovala , že ma manžel oplodnil😂 teta sa to dozvedela tak, že mi na oslave nukala asi 3x víno a som povedala , že nemôžem lebo som tehotná . To si mala vidieť pohľady 😆
Svokra o tom vedela 10tt a ďalší až 12tt 🙂
Ja len ze nevyziadanym radam sa nevyhnes tak ci tak. Zacni trenovat trpezlivost a asertivitu uz teraz, lebo nevyziadane rady v tehotenstve su nic oproti tomu, co pride, ked sa narodi dieta 🙂
@diewcatqoo tak s tym stresovat zacnem asi az o par tyzdnov😆 no nic.. mam sa co ucit teda a trenovat na sebe😊
Uz pri oznameni tehotenstva sa bojis nevyziadanych rad…to len pride po narodeni dietata 😅
Popracuj troska na sebe….
Ja som to povedala našim asi v 10tt,oni sú mi najlbližší.. A potom pár dobrým kamoškám a už asi nikomu.. A každý má svoje problémy, zase si nemysli, že tvoje dieťa budú všetci riešiť a zahŕňať ťa radami. To vôbec nemyslím v zlom ❤️ netreba z toho oznamovania robiť drámu.
kazdemu hned ako som to zistila ( aj v robote ) v 4tt. nevravela som nikomu aby to nehovorili dalej alebo co. kazdy to mohol povedat komu chcel. bolo mi to uplne jedno
Tvoja vec. .ja som oznámila v 8tt. Bolo mi zle, všetci sa tešili. Nikto mi nedával žiadne rady. Suseda oznámila až v 6 mesiaci 😆 chcela mať klud...takže urob ty ako vyhovuje tebe
Dakujem baby, malicko ste ma ukludnili, ze to zrejme len moja hlava moc zbytocne preziva.😊
Oznám kedy chceš ty.
Tvoja vec. Urobte si ako chcete. Odpoveď predsa máš.
Co ma tom potrebuješ radiť nechápem. Keď si vymenovala tisíc dôvod prečo nie..
Ja som povedala v 5 mesiaci.
A nikomu som nepovedala mena ani pohlavie do porodu. A bolo to to najlepsie rozhodnutie
Na nevyziadanu radu staci povedat " hmm, ahá" a uz nebavit sa o tom
Za mna, kedze som opatrna, tak najblizsim az po 3.mesiaci, a ostatnym az ked mi bolo vidno brusko, cca v 5 mesiaci.
Ahoj, ja ti úplne rozumiem, tiež to tak cítim, že to je intímna vec medzi mnou a mojim manželom, vôbec som nemala potrebu o tom hovoriť rodine a priateľom, manželova rodina sa to ale dozvedela ich vynúteným spôsobom a o to viac mám odpor s nimi zdieľať ďalšie informácie o priebehu tehotenstva, naopak tí, ktorí na mňa netlačia sa odo mňa aj čosi sem tam postupne dozvedia. Celkovo cítim vnútorný pokoj, keď nikto nič nevie, alebo len veľmi málo, cítim pri tom pocit slobody, že nie som povinná nič zdieľať a je to veľmi super. 🥰 Vždy, keď sa mi snaží niekto do toho môjho pokoja vstupovať, tak to okamžite zastavím, čo nerobí dobre mne, nerobí dobre ani bábätku. Je to kompletne tvoje rozhodnutie, ostatní to musia rešpektovať, či sa im to páči, alebo nie. ❤️ Celkovo cítim, že to, že budem matkou ma posilňuje, viem si viac povedať svoj názor bez toho, aby som sa bála reakcie ostatných a stáť si za tým, odrazu mám takú vnútornú silu. Samozrejme z toho vznikli aj nepríjemnosti, ale mne je to popravde jedno, lebo teraz som najdôležitejšia ja a moje bábätko, nič ani nikto iní. Takže smelo do toho, nasleduj svoje vnútorné pocity, ty vieš, že čo je pre teba najlepšie ☀️🥰❤️
pre mňa je smutné čítať že rodičia nie sú natoľko blízki aby sa tešili z vnúčaťa s vami…
Zalezi na vas, ako vy budete chciet,,skor ci neskor sa to aj tak vsetci dozvedia..u nas ozn.tehu nikdy neprebiehalo dobre, neviem, nemame nato stastie.. Az by som bola znovu tehu, tajili by sme to tak dlho, akoby to len slo. Prajem vela stastia ☺️
Ja som povedala rodine po prvom trimestri, jedine svagrina ktora mi je ako sestra to vedela hned po manzelovi.
No my sme oznámili asi v 4tt, viacmenej hneď keď sme to zistili 😅 skončila som v nemocnici takže to sa nedalo utajiť a hlavne mi na začiatku bývalo strašne zle, takže to videli všetci, že nie som ok a hlavne v práci.
My sme rodicom a surodencom oznamil po potvrdeni lekarom. Ostatnym postupne. A teda dvom kolegyniam, jedna so mnou sedela v kancli a mne sa prve tyzdne brutalna stale chcelo spat, takze sa pytala, co sa so mnou deje. A druhej ked mi raz bolo v praci zle a chodila ma znepokojene kontrolovat.
My sme chceli, aby SA s nami tesili, na babatko sme cakali veeela rokov
Ja ťa úplne chápem... My sme to oznámili najbližším v 14tt po prvom veľkom sone, ostatným až po 20tt, to už sami videli bruško... Tiež som z tých, ktoré si radi tieto veci nechávajú pre seba a tešia sa v tichosti.. unavovali ma nevyžiadané rady a otázky v práci.. ja celkovo nerada vešiam moje osobné veci iným ľuďom, presne ako napísala aj @sunny9, dáva mi to vnútorný pokoj... Ako sa hovorí, o čom iní ľudia nevedia, to nepokazia.. a mne teda napr. neustále vyzvedanie v práci vadilo, aj preto, že neskôr som mala v tehotenstve problém a bála sa, ako dopadneme... Ďalšie tehotenstvo by som nehovorila okrem najbližšej rodiny nikomu nič, keby sa pýtajú, samozrejme nezatĺkam, ale necítila by som potrebu to hovoriť, tešila by som sa v tichosti, ale to som ja

Je to len Tvoja vec.
Ja nerozumiem, ze ludia z celeho oznamovania robia dramu. Ked chcem, poviem. A kedy chcem. Ked nie, nie. Ak sa ma niekto ale spyta, nevymyslam si, neklamem a nerobim z ludi hlupakov. Ved normalne 🙂 stat sa moze hocikedy a hocico. Neovplyvnis.
Nech Ti vsetko dobre dopadne.