icon

Mám 11-mesačnú dcéru a som znovu tehotná. Mám výčitky

4. aug 2022

dobrý večer prajem mám výčitky stoho že som zistila že som tehotná a mám 11 mes dcérku ale neviem či si mám bábo nechat mam stoho výčitky že niesom dobrou mamou pre dcéru 😞😞😞viem ze mala potrebuje vela času a všetko okolo toho..som mladá mamina a inak prosím komenty typu mala si rozmyslat si prosim nechajte ano viem ze som mala.. mozem poprosit váš nazor na vec? lebo ja uz som na dne priateľ bábo chce ale poveda ze je namne ako sa rozhodenm ale ja neviem nejak mi to furt vrtá v hlave

Strana
z2
nikk3y
11. aug 2022

my sne tiež tak máme 11mesacny dcérku a som v 7tt a vôbec nemyslím nato že by som si babo dala vziať zato že čo ak to nezvládneme, alebo staršia bude žiariť 👍 asi si dosť mladá čo? 🤦‍♀️ lebo toto je nepochopiteľné, skôr by si si mala vyčítať to že rozmýšľaš vôbec nad tým že by si si babo nenechala a tak ukratila dcérku o surodenca 😊
síce priznávam mám obavy aj ja ale úplne iného charakteru a závažnejšie ako práca nástup do práce škôlka jasle - ano/nie atď 😊
rozmýšľaj tak že ak ho chce priateľ tak určite aj pomôcť dokáže snáď nemá obe ruky ľavé 👍 nebudeš sama nato, lebo neskôr sa môže stať že si babo dáš preč a už nebudeš môcť mať neskôr alebo dostaneš blok a budeš si vyčítať 👍 rozmyslaj kým je čas

birika
13. aug 2022

nasa dcerka mala 7 mesiacov ked som oehotnela.....rozdiel medzi nimi je 16 mesiacov, vyrastali ako dvojicky a vobec sme s manzelom neriesili 🙂 treba urobit rozhodnutie, ktore nebudete lutovat

lienka.7
13. aug 2022

Mam rovnaky vekovy rozdiel ako budes mat ty. Je to úplne v pohode. Vsetko je to iba o tom, ako si co nastavíš.
Mne už staršia spava sama, mam teda vecer cas na drobca, ked kŕmim malu, druha pri tom s nami sama papa. Vie ju (svojim sposobom) pomojkat, ja by som nemenila. Niekedy ziarlila, ale keďže si to este neuvedomovala, dalo sa to. Proste som vtedy vystiskaka ju a je to. Spolu sa hráme ma posteli. Ked spinka mala, venujem sa viac staršej a naopak. Spinkaju uz pekne spolu v izbe, vzajomne su na seba zvyknuté, nebudia sa ani keď menšia zaplace. Vsetko je o zvyku a nauceni sa. Starsia chodi von s babkou, dedkom, aby sa venovali.iba jej samej. Za mna urcite lepsie ako mat rozdiel co ja viem 5 rokov (a zase opäť do toho vsetkeho si zvykat).

mell27
13. aug 2022

Možno jej nedáš toľko pozornosti, ako by si chcela, ale zato jej dáš súrodenca. Ja mám brata o rok staršieho a nemenila by som. 😊

lenkadenisa
13. aug 2022

@autorka ja budem mať rozdiel medzi mladšími deťmi 18 mesiacov 😂 zvládneš, neboj

ummimaryam
13. aug 2022

Zvládneš to, moja. Neboj. Uvidíš. A ešte budeš aj rada jedného dňa že sa ti budú detičky spolu hrať

bessdonna
16. aug 2022

dieta ziarli skor ked ma 3roky ked sa mu narodi surodenec.venovat sa im budes tak sucasne.budu sa spolu hrat a budes len dohliadat.budu partaci.a lubit ich budes rovnako.ta laska sa znasobi

adka176
22. aug 2022

To je to najlepšie čo sa ti mohlo stať... "vychováš dve deti jednou ranou" uvidíš aká budeš za to vďačná....aj my tak máme a neviem si vynachváliť...ako dvojičky... vždy sa čakali, spolu hrali, spolu pekne napapali, vyspinkali.... no jedna báseň....

zuzi0911
24. aug 2022

Aj ja som otehotnela keď mala dcéra 11m a lepšie sa stať nemohlo...dcéry sú sko jedna ,milujú sa,sú si oporou a kamarátkami...zdieľajú spolu dobre aj zle a ak som aj ka malá dosť ,spolu to zvládli....🙂

mirro
25. aug 2022

Ako aj v inej diskusii,aj tu dám rovnakú radu. Máš sa tešiť. Bude vás o jedného viac. Nie menej, rozumieš?

silvus138
30. aug 2022

Ja som otehotnela s 12 mes chlapčekom, neplánovane tiež, také iste pocity som mala. Kľudne ak potrebuješ napíš mi správu môžme pokecať - teraz som v 23tt a rozdiel medzi deťmi 20mes mi vychádza.

Strana
z2